Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Παρουσίαση των μονομάχων του Final 4 του εφηβικού πρωταθλήματος βόλεϊ


Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαρτίου το Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου θα φιλοξενήσει το Final 4 του εφηβικού πρωταθλήματος βόλεϊ, από το οποίο θα αναδειχτεί ο φετινός πρωταθλητής. Στα ρόστερ των ομάδων περιλαμβάνονται αθλητές που αποτελούν το μέλλον του Ελληνικού βόλεϊ, έχοντας διεθνείς παραστάσεις και αποτελώντας μέλη των ανδρικών ομάδων.
Το Σάββατο στα ημιτελικά στις 16:00 ο Ηρακλής θα παίξει με την Ε.Α. Πατρών και στις 18:00 η Νίκη Αιγινίου κόντρα στον Μίλωνα. Την Κυριακή στις 14:00 και στις 16:00 θα πραγματοποιηθούν ο μικρός και ο μεγάλος τελικός αντίστοιχα. Οι αθλητές που συμμετέχουν είναι γεννημένοι από το 1995 και ύστερα.
Το εντυπωσιακό είναι πως δεν υπάρχει εκπροσώπηση από ομάδα της Α1΄, στην οποία έχουν αγωνιστεί κατά το παρελθόν όλοι οι φιναλίστ. Ο Ηρακλής είναι ο μοναδικός από τους 4 που έφτασε και πέρυσι στην τελική φάση.
Οι 4 ομάδες κατέκτησαν το εφηβικό πρωτάθλημα στις περιφέρειες τους και προκρίθηκαν εν συνεχεία στο Final 8, χωριζόμενες σε δυο ομίλους(Βορράς-Νότος), μαζί με τους υπόλοιπους 5 πρωταθλητές, που δεν κατάφεραν να εισέλθουν στην 4αδα, καθώς την πρόκριση έπαιρναν οι δυο πρώτοι. Στον όμιλο του Βορρά(Έγινε στην Αριδαία Πέλλας) συμμετείχαν οι: Ηρακλής(ΕΠΕΣΘ), Νίκη Αιγινίου(ΕΣΠΕΜ), Εθνικός Αλεξανδρούπολης(ΕΣΠΕΘΑ) και Σ.Π.Α. Καρδίτσας(ΕΣΠΕΚΕΛ), ενώ στον όμιλο του Νότου(Πραγματοποιήθηκε στην Νέα Πέραμο) οι: Μίλωνας(ΕΣΠΕΔΑ), Ε.Α.Π.(ΕΣΠΕΠ), Πανερυθραϊκός(ΕΣΠΑΑΑ) , Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω(Ζ΄ Περιφέρεια) και Γ.Ε. Ηρακλείου(ΕΣΠΕΚ), ενώ δεν αγωνιστικέ ο πρωταθλητής ΕΣΠΕΔΕ Γ.Σ. Άρτας Volley.
O ιστορικός Γ.Σ. Ηρακλής Θεσσαλονίκης του Χρήστου Πάτρα αναδείχτηκε πρωταθλητής εφήβων της ΕΠΕΣΘ με MVP τον Κώστα Καπετανίδη για 13η χρονιά στην ιστορία του, νικώντας στον τελικό με 3-2 την ΧΑΝΘ, ενώ στην επόμενη φάση αναδείχτηκε πρώτος στον όμιλο του Βορρά. Σε επίπεδο ανδρών είναι μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του χώρου, έχει αναδειχτεί 5 φορές πρωταθλητής Ελλάδας και ακόμη 6 κυπελλούχος. Υποβιβάστηκε το 2013 στην Α2΄ λόγω χρεών. Φέτος προπορεύεται με διαφορά στον 3ο Όμιλο της εν λόγω κατηγορίας. Ο «Γηραιός» κατακτούσε από το 2007 έως το 2010 για 4 σερί χρόνια το  Πανελλήνιο εφηβικό πρωτάθλημα(Μετρά στο σύνολο 7 τρόπαια και είναι ο πολυνίκης του θεσμού).
Η Ένωση Αθλοπαιδιών Πατρών ιδρύθηκε το 1937, κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΠ(Κέρδισε στον τελικό με 3-0 την ΑΕΠ Ολυμπίας) και πήρε την πρόκριση στο Final 4 σε τριπλή ισοβαθμία με τον Μίλωνα(«Έσπασε» το αήττητο του την τελευταία αγωνιστική με 3-1) και τον Πανερυθραϊκό στον όμιλο του Νότου.  Οι Πατρινοί του Αντώνη Γεράνιου αγωνίζονται με παιδική ομάδα με εξαίρεση μόνο ένα έφηβο, γεγονός που μεγαλώνει και άλλο την επιτυχία της ομάδας. Η Ένωση υπήρξε όσον αφορά τους άνδρες πρωταθλήτρια Ελλάδος το 1938 και φιναλίστ κυπέλλου το 2008. Την φετινή σαιζόν συμμετέχει στο περιφερειακό πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΠΕΠ(2η θέση).  Υποβιβάστηκε από την Α1΄ το 2012.
Ο Α.Ο. Νέας Σμύρνης Μίλων του Παναγιώτη Γεωργούντζου με πρωταγωνιστή τον Κυριάκο Σπυριούνη κατέκτησε το πρωτάθλημα εφήβων της ΕΣΠΕΔΑ, κερδίζοντας με 3-1 την Αργυρούπολη, διακόπτοντας το σερί 10  τίτλων του Ολυμπιακού. Εν συνεχεία τερμάτισε στην 1η θέση στον όμιλο, που έλαβε μέρος και η Ε.Α.Π. Ιδρύθηκε το 1928 και έχει αγωνιστεί και αυτός τα προηγούμενα χρόνια στην Α1΄(Υποβιβάστηκε το 2013). Φέτος συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α2΄, βρισκόμενος στην 7η θέση του 1ου Ομίλου. Ο Κυριάκος Σπυριούνης έχει παίξει στην Α1΄ με τον Μίλωνα.
Ο Μ.Α.Σ. Νίκη Αιγινίου του Θανάση Στράντζαλη από την Πιερία ήταν ο πρωταθλητής της ΕΣΠΕΜ, αφήνοντας 2ο τον Αριστοτέλη Σκύδρας. Στην επόμενη φάση κατέκτησε το 2ο «εισιτήριο» μετά τον Ηρακλή. Αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α2΄(Είναι 2η στον 3ο Όμιλο), έχοντας υποβιβαστεί την περασμένη σαιζόν από την μεγάλη κατηγορία. Το έτος ίδρυσης της ομάδας είναι το 1990. Θεόδωρος Βουλκίδης, Αλέξανδρος Κιοσσές και Φοίβος Πελοπίδας ήταν στο ρόστερ της Νίκης, που έπαιξε πέρυσι στην Α1΄.
Το Καρπενήσι είχε φιλοξενήσει πριν από περίπου 20 χρόνια final 4 στην κατηγορία των νεανίδων. Διαιτητές του Final 4 θα είναι οι κ.κ. Παρασκευάς και Κολτσίδας.

Προπονούν και τους άνδρες
Να αναφερθεί πως οι 3 από τους 4 προπονητές είναι τεχνικοί και στα ανδρικά τμήματα. Εξαίρεση υπάρχει μόνο στην ομάδα του Μίλωνα, όπου προπονητής είναι ο Χρήστος Ντόζης, η γυναίκα του οποίου κατάγεται από την περιοχή μας.

Πέρυσι ο Α.Γ.Σ.Ι.


Το περυσινό πρωτάθλημα είχε κατακτήσει ο Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων, νικώντας στον τελικό του Μετσόβου με 3-0 τον Πανελλήνιο. Στον μικρό τελικό ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Ηρακλή με το ίδιο σκορ. Το πρωτάθλημα διεξάγεται από το 1965 και πρώτος τροπαιούχος ήταν ο Παναθηναϊκός. Τροπαιούχος από το 2011 έως το 2013 ήταν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Ο Ηρακλής έχει κατακτήσει 7 τρόπαια έναντι 6 της Ορεστιάδας. Είναι η μοναδική ομάδα της 4αδας, που έχει κερδίσει το τρόπαιο.

Οι διεθνείς

 
Στο Final 4 του Καρπενησίου θα αγωνιστούν οι  διεθνείς με τις μικρές Εθνικές Ομάδες(Εφήβων η Παίδων η Παμπαίδων): Θάνος Παπάζογλου, Θεόδωρος Βουλκίδης, Γιώργος Παπαλεξίου, Γιάννης Ιωαννίδης(Νίκη Αιγινίου), Βασίλης Μούχλιας, Θεοδόσης Ηλίας, Οδυσσέας Τσιράκης, Αντώνης Μπουράκης, Κώστας Καπετανίδης, Στέλιος Τζιουμάκας, Παναγιώτης Κουκουμάκας, Χρυσόστομος Τσάτσουλας, Νικηφόρος Φωτιάδης, Γιώργος Κολτσιάκης(Ηρακλής), Αλέξανδρος Τουρνάκης, Κυριάκος Σπυριούνης, Νικόλας Καρατζάς(Μίλων),  Μίλτος Τσαρκάτογλου, Λευτέρης Δρακόπουλος, Ανδρέας Κάβουρας, Γιώργος Κανελλόπουλος, Κωνσταντίνος Μακρυγιάννης, Βάϊος Γεωργιόπουλος και Φραντζέσκος Γιαννούτσος (Ε.Α. Πατρών).
Από τους παραπάνω Τουρνάκης, Παπάζογλου, Μούχλιας, Βουλκίδης και Ιωαννίδης αποτέλεσαν μέλη της Εθνικής εφήβων στα προκριματικά του Ιανουαρίου(Έγιναν στην Ουγγαρία) για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ οι: Τσαρκάτογλου, Κάβουρας, Κανελλόπουλος,Τζιουμάκας, Μπουράκης, Παπαλεξίου, Σπυριούνης και Καρατζάς ήταν μέλη της εθνικής παίδων για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος την ίδια περίοδο στον Βόλο. Κανένα από τα δυο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα δεν πήρε την πρόκριση.

Τα ρόστερ των ομάδων όπως θα παρουσιαστούν στο Καρπενήσι:

Ε.Α. Πατρών (Αντώνης Γεράνιος): Γεωργιόπουλος, Κάββουρας, Δρακόπουλος, Κανελλόπουλος, Τσαρκάτογλου, Γιαννούτσος, Καραγιώργος, Μακρυγιάννης, Καραμπελέσης, Δρίβας, Λάτσης, Ασημακόπουλος

Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων (Παναγιώτης Γεωργούντζος): Παπασταματάτος Ν., Παπασταματάτος Γ., Αθανασόπουλος, Τουρνάκης, Σπυριούνης, Καρατζάς, Περγαμάλης, Ανδρεόπουλος, Παπαδόπουλος, Κωνσταντακόπουλος, Κοταματάς, Φιλίππου

Γ.Σ. Ηρακλής Θεσσαλονίκης (Χρήστος Πάτρας): Κουκουμάκας, Τζιουμάκας, Τσιράκης, Μούχλιας, Ηλίας, Κολτσιάκης, Καπετανίδης, Φωτιάδης, Παπαδόπουλος, Τσάτσουλας, Μπουράκης, Βιλδιρίδης, Στεφανίδης, Μπούτος, Καΐλής

Μ.Α.Σ. Νίκη Αιγινίου (Θανάσης Στράντζαλης): Παπάζογλου, Παπαλεξίου, Βουλκίδης, Πελοπίδας, Κιοσές Α., Ιωαννίδης Α., Ιωαννίδης Ι., Πουνιώτης, Ματσκίδης, Βλασιάδης, Κιοσές Δ., Κουτιώλας, Κουπατσιάρης










Επιμέλεια: Δημήτρης Κολλημένος