Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Απάντηση του Φώντα Ζαχαρόπουλου στα λεγόμενα του προπονητή του Μώλου


Ο τεχνικός της ομάδας μίνι της Π.Α.Κ. Φώντας Ζαχαρόπουλος με επιστολή του στην σελίδα μας απαντά στα όσα είπε ο προπονητής του Μώλου Κωνσταντίνος Σεβαστόπουλος για την διαιτησία της Κατερίνας Μπαλωμένου όσον αφορά τον Κυριακάτικο αγώνα μεταξύ των δυο ομάδων στο Καρπενήσι.
Ο κ. Ζαχαρόπουλος θεωρεί μεταξύ άλλων ότι αποφάσεις της κ. Μπαλωμένου ήταν κατά πλειοψηφία ορθές και ότι δεν θα πρέπει να ρίχνεται βάρος στην διαιτησία σε τέτοιους αγώνες αναπτυξιακού χαρακτήρα.


Αναλυτικά η επιστολή του κ. Ζαχαρόπουλου:

«Διάβασα προσεκτικά την ανακοίνωση του κυρίου Σεβαστόπουλου και παρότι δεν έχω συνηθίσει να απαντάω σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις αυτή τη φορά θα το κάνω, νοιώθοντας την ανάγκη να υπερασπιστώ την επαγγελματική φήμη της συναδέλφου μου. Πρώτον θεωρώ ότι μοιραίοι πρωταγωνιστές του αγώνα ήταν οι ίδιοι οι παίκτες εκτός και αν με τον κύριο Σεβαστόπουλο παρακολουθούσαμε διαφορετικό παιχνίδι. Δεύτερον θεωρώ ότι οι αποφάσεις της κυρίας Μπαλωμένου ήταν στη τεράστια πλειοψηφία τους ορθές αν και σε ένα πρωτάθλημα μίνι αναπτυξιακού χαρακτήρα δε θα έπρεπε καν να ασχολούμαστε με το κομμάτι της διαιτησίας και να μαθαίνουμε τα παιδιά μας να ρίχνουν σε έναν αγώνα καλαθοσφαίρισης το βάρος της ευθύνης για το αποτέλεσμα στα δικά τους λάθη και όχι συνέχεια στον εύκολο στόχο που λέγεται διαιτητής. Φαινόμενα σαν αυτό έχουν φτάσει τον Αθλητισμό στη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Ο προπονητής όπως έχω ξαναπεί πρέπει να είναι δάσκαλος, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι τέτοια φαινόμενα θα πρέπει να τα «χτυπάει» εν τη γενέσει τους και όχι να τα αφήνει να αναπτύσσονται και μετά να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του.
Όσον αφορά καθαρά και λεπτομερώς το διαιτητικό κομμάτι του παιχνιδιού είδα τον συνάδελφο να διαμαρτύρεται και ειδικά για τις περιπτώσεις φάουλ που καταλογίστηκαν ενάντια στην ομάδα του λέγοντας μου πως γίνεται να παίζουμε full court πίεση και να έχουμε μόνο τρία φάουλ στα πρώτα 7 περίπου λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Τον παραπέμπω λοιπόν στο φύλλο αγώνος το οποίο έχει στα χέρια του το οποίο δείχνει ότι καταλογίστηκαν 32 φάουλ εναντίον μας και 28 εναντίον της ομάδας του. Αυτό εμένα δε μου δείχνει ότι ο διαιτητής πήρε το μέρος κάποιας ομάδας αλλά ότι έγινε ένα σκληρό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Συνολικό αριθμό 60 φάουλ σε ένα παιχνίδι επιπέδου μίνι δεν έχω ξαναδεί και αυτό θα είναι κάτι που θα το συζητήσω με τους παίκτες μου χωρίς να ψάξω να ρίξω πουθενά αλλού την ευθύνη παρά σε μένα τον ίδιο αλλά και σε αυτούς.
Το να μπαίνουμε ως προπονητές κατά τη διάρκεια του αγώνα μέσα στο γήπεδο και να κοντεύουμε να φτάσουμε ως τη γραμμή των ελευθέρων βολών είναι κάτι που μου δείχνει ότι ο κύριος Σεβαστόπουλος δεν έχει καταλάβει ακριβώς τη νοοτροπία που πρέπει να διέπει γενικά ένα πρωτάθλημα μίνι γιατί τα παιδιά, αυτά που βλέπουν από εμάς να κάνουμε, τα ίδια και ίσως χειρότερα να κάνουν και αυτά στο μέλλον. Υπάρχουν και πιο διακριτικοί τρόποι για να υποστηρίξεις την ομάδα σου και το «δίκιο» της και ειδικά σε αυτές τις ηλικίες. Κλείνοντας αυτό το κομμάτι θα ήθελα να πω πως αν το θέμα εθεωρείτο όντως ότι έληξε όπως είπε ο κ. Σεβαστόπουλος ακόμα και μετά τη λήξη του παιχνιδιού, δε θα είχαμε την έκδοση ανακοίνωσης από τη πλευρά του.
Τελειώνοντας θα ήθελα να ζητήσω τη συγνώμη που μου αναλογεί από τη συνάδερφο μου κ. Μπαλωμένου καθώς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού υπήρξαν και από τους δικούς μου παίκτες κάποια παράπονα από τη διαιτησία, φαινόμενο το οποίο θα το εξαλείψω με οποιονδήποτε  τρόπο και με οποιοδήποτε κόστος. Όσο για την επαγγελματική ευσυνειδησία και την απειρία της ή άγνοια της πάνω στους κανονισμούς της καλαθοσφαίρισης θα ήθελα να παραπέμψω τον οποιονδήποτε έχει αυτή την άποψη, όχι σε μένα αλλά στους καθηγητές μας στη Σχολή Προπονητών των οποίων η άποψη είναι πολύ πιο βαρύνουσα από τη δικιά μου και με το να την αναγνωρίσουν οι ίδιοι προπονητικά έδειξαν ότι κάποιες τέτοιες κατηγορίες μόνο ως αναληθείς και ανακριβείς θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.»