Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Μίνι: A.N.O. Πρωτέας Λαμίας-Π.Α.Κ. 16-77

Οι πιτσιρικάδες της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης μπήκαν με φόρα στο μίνι πρωτάθλημα και συνέτριψαν τον Πρωτέα Λαμίας με 16-77.
Το ματς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (22/3) στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας και ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του μίνι πρωταθλήματος του 7ου Ομίλου της ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Πρωτέας Λαμίας του Χρήστου Μπάκα δεν μπόρεσε να σταματήσει την ομάδα του Καρπενησίου και μπήκε με άσχημο τρόπο στο μίνι πρωτάθλημα. Έχασε την επαφή στο σκορ από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο. Ελαφρυντικό το γεγονός ότι ο Πρωτέας χρησιμοποίησε και παιδιά μικρότερης ηλικίας και το γεγονός ότι το πρωτάθλημα έχει καθαρά χαρακτήρα ανταπτυξιακό.
Η Ακαδημία του Φώντα Ζαχαρόπουλου κυριάρχησε σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και παίζοντας ελεύθερο μπάσκετ έφτασε στην ευρεία νίκη με διαφορά 61 πόντων. Σε καμία στιγμή της αναμέτρησης δεν συνάντησε δυσκολίες και οι νεαροί αθλητές έδειξαν θετικά δείγματα γραφής.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική η Π.Α.Κ. υποδέχεται στο Καρπενήσι στις 29 Μαρτίου τον Μώλο και ο Πρωτέας παίζει την ίδια ημέρα στην Λαμία με την ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη.

Γονείς στις εξέδρες
Την μεσημεριανή αναμέτρηση στο Χαλκιοπούλειο παρακολούθησε στην πλειοψηφία της γονείς των αθλητών του Πρωτέα.

Σφύριξε ο Κοτσιμπός


Το ματς σφύριξε ο έμπειρος Αλέκος Κοτσιμπός, ο οποίος έχει διευθύνει αρκετές αναμετρήσεις των ανδρικών ομάδων του νομού μας.

+61
Τεράστια ήταν η διαφορά στο σκορ με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 61 πόντους διαφορά.

Αγωνίζεται στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ
Η ανδρική ομάδα του Πρωτέα Λαμίας συμμετείχε φέτος στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ(6ος μεταξύ 8 ομάδων στον 2ο Όμιλο).

Πρώτος ο Τάσιος
 
 
Πρώτος σκόρερ των νικητών και της αναμέτρησης ήταν ο Γρηγόρης Τάσιος (Φωτογραφία Αριστερά) της Π.Α.Κ. με 12, ακολούθησε με 11 ο Ερμής Καραμπάς (Φωτογραφία Κέντρο) και με 10 ο Γιώργος Καραθάνος (Φωτογραφία Δεξιά).

Δυο από 4














Για την ομάδα της Λαμίας 4 πόντους σκόραρε ο Ηλίας Σαμαράς (Φωτογραφία Δεξιά) και ο Πέτρος Κωσταράς (Φωτογραφία Αριστερά).

Coach ο Ζαχαρόπουλος


Την ομάδα της Π.Α.Κ. «κοούτσαρε» ο Φώντας Ζαχαρόπουλος, ο οποίος μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής.

+20
Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 4-24.


Διεύρυνε και άλλο
Η Π.Α.Κ. διεύρυνε και άλλο το προβάδισμα της και η ανάπαυλα του ημιχρόνου την βρήκε προηγούμενη με 30 πόντους και 9-39.


Κατέρρευσε ο Πρωτέας
Στο 3ο δεκάλεπτο ο γηπεδούχος Πρωτέας υπέστη ολική κατάρρευση και το σκορ εκτοξεύτηκε στο 11-62.


Ανέβηκε και άλλο
Οι Ευρυτάνες ήταν ασταμάτητοι και δεν πάτησαν φρένο φτάνοντας την διαφορά στους 61 πόντους και στο εντυπωσιακό 16-77, που αποτελεί την μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία των «πράσινων», που είχαν κερδίσει πέρυσι με 6-62 τα Φάλαρα.

Τα δεκάλεπτα
4-24, 9-39, 11-62, 16-77

Συνθέσεις Ομάδων

Πρωτέας Λαμίας (Χρήστος Μπάκας): Ράρρας, Σταματόπουλος, Λύκος 2, Κεφαληνάκης 1, Αλμπάνης, Σκονδρογιάννης 3, Αραμπόπουλος, Σαμαράς 4, Μέτκο 2, Τσέτσος, Κωσταράς 4, Ευθυμίου, Αποστολόπουλος 2, Σταμάτης, Ρούσκας, Νικολόπουλος

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος): Νούλας 8, Τόλης Α. 8, Παπαγεωργίου Ο. 4, Τάσιος 12, Καραγιάννης, Καραμπάς 11, Καραθάνος 10, Τσιώλης 6, Παπαγεωργίου Κ. 4, Γραμματίκας, Ευαγγελόδήμος 4, Καμαρέτσος 5, Τόλης Ν. 6, Ντότσικας, Μπίκας

Διαιτητής : Αλέκος Κοτσιμπός (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Γιάννης Βονόρτας