Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Γ.Σ. Άτλας-Α.Σ. Δωρίδα 70-25

Νέα ευρεία νίκη για τον Άτλαντα Καρπενησίου, αυτή την φορά συνέτριψε με την Δωρίδα Ερατεινής με 70-25.
Η εξ αναβολής συνάντηση της 9ης αγωνιστικής της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ του 4ου ομίλου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη(18/3) στο κλειστό του Καρπενησίου. Άρχισε στις 5 το απόγευμα και την παρακολούθησαν περίπου 50 άτομα.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά μετά την εμφατική νίκη κόντρα στην Σπερχειάδα πριν δυο εβδομάδες πήρε νέα ευρεία νίκη, βρίσκοντας καλό αγωνιστικό ρυθμό εν όψει της συνέχειας. Η άμυνα και ο αιφνιδιασμός ήταν τα «ατού» της ομάδας του Καρπενησίου που χωρίς να δυσκολευτεί πήρε μια ακόμη νίκη. Πρώτος σκόρερ της ομάδας με 15 και 1 τρίποντο ήταν ο γκάρντ Τάσος Καδάς, ενώ 14 με 2 τρίποντα σημείωσε ο «αειθαλής» Δημήτρης Σταλίκας.
Η Δωρίδα του κατέβηκε με αρκετές απουσίες στο Καρπενήσι, χωρίς τον προπονητή της και αρκετούς «πιτσιρικάδες». Δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Άτλαντα και γνώρισε την 4η εκτός έδρας ήττα μακριά από το γήπεδο της σε ισάριθμες αναμετρήσεις, η οποία ήταν και η πιο «βαριά». Με 7 πόντους πρώτος σκόρερ ήταν ο νεαρός Γιάννης Καρπίδας.
Την τελευταία (10η) αγωνιστική ο Άτλας θα αγωνιστεί την Κυριακή στην έδρα της Σπερχειάδας με τον τοπικό Άρη. Η Δωρίδα θα κλείσει την σεζόν με την εντός έδρας εξ αναβολής αναμέτρηση με τον Άρη Σπερχειάδας μια μέρα νωρίτερα.

Λιγοστοί θεατές
Η εξ αναβολής αναμέτρηση του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ έγινε παρουσία μόλις περίπου 50 θεατών. Για ακόμη ένα ματς στο κλειστό της πόλης μας επικρατούσε «ψύχος» λόγω της μη θέρμανσης του.


«Όπλο» την άμυνα
Οι γηπεδούχοι έχουν φέτος ως «όπλο» την σφιχτή άμυνα τους. Οι μόλις 25 πόντοι που δέχτηκαν αποτελούν την καλύτερη τους επίδοση στην 2χρονη ιστορία τους. Μάλιστα στο τελευταίο ματς είχαν δεχτεί 29 από τον Άρη Σπερχειάδας.

Προέρχονταν από νίκη
Η ομάδα της Δυτικής Φωκίδας προέρχονταν από την 1η της φετινή νίκη, αφού το περασμένο Σάββατο είχε νικήσει στο γήπεδο της τον Αίαντα Μοσχοχωρίου. Μάλιστα η ήττα που γνώρισε το Μοσχοχώρι ήταν οδυνηρή, αφού έχασε όλες τις ελπίδες για να διεκδικήσει την είσοδο της στην επόμενη φάση.

Απουσία Παρασκευαϊδη
Λόγω ανειλημμένων οικογενειακών υποχρεώσεων δεν ταξίδεψε στο Καρπενήσι ο προπονητής της Δωρίδας Πάρις Παρασκευαϊδης.

Με 7αδα
Με μόλις 7 αθλητές ταξίδεψε στο Καρπενήσι η ομάδα από την Ερατεινή. Αρκετοί πιτσιρικάδες λόγω σχολικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν την υπόλοιπη αποστολή.

Απουσίες για τους Καρπενησιώτες
Απουσίες είχε και η ομάδα του Καρπενησίου, αφού Παντελής Κωστής, Κώστας Λέρης και Βασίλης Λάμπρου είναι τραυματίες. Ενώ απουσίαζε και ο Αντιδήμαρχος Ταξιάρχης Κουτρομάνος λόγω Δημοτικού Συμβουλίου.

«Υπηρεσιακός» ο Γαλανός


Τους φιλοξενούμενους «κοούτσαρε» ο έφορος της ομάδας Αντώνης Γαλανός.


Ντεμπούτο Κοντογιάννη


Την πρώτη του φετινή συμμετοχή στο πρωτάθλημα έκανε ο Γιάννης Κοντογιάννης με την Δωρίδα, ο οποίος δεν σκόραρε κάποιον πόντο.

Αλλαγή ρέφερι


Τον αγώνα σφύριξαν οι: Γιώργος Ζάχος και Αλέκος Κοτσιμπός (Φωτογραφία). Ο τελευταίος αντικατέστησε τον αρχικά ορισθέντα Κωνσταντίνο Περράκη.

Ανανεωμένη γραμματεία
Κριτής της αναμέτρησης ήταν ο Θανάσης Γιαννόπουλος (Απουσίαζε η Λίλα Κλαουδάτου), ενώ χρονομέτρης των 24΄ δευτερολέπτων ήταν ο Γιώργος Ζαγκότσης και στον κεντρικό πίνακα ήταν ο Γιάννης Χαντζόπουλος.


Παίζουν με Σπερχειάδα
Οι δυο ομάδες έχουν ακόμη μια επίσημη αναμέτρηση, η οποία είναι κόντρα στον Άρη Σπερχειάδας. Το Σάββατο η Δωρίδα υποδέχεται σε εξ αναβολής ματς τον Άρη και την επόμενη μέρα ο Άτλαντας ταξιδεύει στην Σπερχειάδα, για να αναμετρηθεί με την τοπική ομάδα. Και τα δυο ματς είναι αδιάφορα βαθμολογικά.

Πρώτος και μαθηματικά
Ο Άτλας «καπάρωσε» και μαθηματικά την 1η θέση και μαζί με την Π.Α.Κ. θα συμμετάσχουν στην δεύτερη φάση.

Οριακή πρωτιά

 












Ο Τάσος Καδάς (Φωτογραφία Αριστερά) με 15 πόντους που σημείωσε και 1 τρίποντο ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών. Με 1 πόντο λιγότερο και  2 εύστοχες προσπάθειες έξω από την γραμμή των 6.75 ακολούθησε ο Δημήτρης Σταλίκας (Φωτογραφία Δεξιά).


7 ο Καρπίδας


Ο πρώτος σκόρερ των ηττημένων με μόλις 7 πόντους ήταν ο Γιάννης Καρπίδας, ο οποίος σκόραρε μάλιστα για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Ακολούθησαν με 4 πόντους 3 αθλητές.


6 τρίποντα
Συνολικά 6 φορές σκόραρε έξω από την γραμμή του 3ποντου ο Άτλαντας, ενώ καμία η Δωρίδα.

Καμία «τάπα»
Κανένα κόψιμο δεν σημειώθηκε στην αναμέτρηση, που έγινε σε αρκετά χαλαρό κλίμα..

Δυνατή αρχή

 
Από το ξεκίνημα ο Άτλας μπήκε δυνατά και «έτρεξε» μάλιστα ένα σερί 16-0. Η 1η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 23-7 υπέρ των Ευρυτάνων. Ο Δημήτρης Σταλίκας με δίποντο μετά από ασιστ του Δημήτρη Λερογιάννη, ο Πάνος Καλοπήτας (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο, ο Δημήτρης Λερογιάννης (Φωτογραφία Κέντρο) με 3ποντο, ο Δημήτρης Σταλίκας με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Σεραφείμ Κολοκύθας με δίποντο μετά από πάσα του Δημήτρη Σταλίκα, ο Δημήτρης Σταλίκας με τρίποντη «βόμβα» και ο Πάνος Καλοπήτας με καλάθι και φάουλ (Άστοχη ελεύθερη βολή) μετά την ασιστ του Σεραφείμ Κολοκύθα έκαναν το 16-0. Ο Κώστας Τσόκας (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο, ο Γιάννης Καρπίδας με έμμεσο τρίποντο, γκολ-φάουλ με εύστοχη βολή μείωσαν σε 16-5. Ακολούθησε 3ποντο του Τάσου Καδά, 2ποντο του Σεραφείμ Κολοκύθα, όμορφο δίποντο του Αλέξανδρου Συνάνη και καλάθι του Κώστα Λιάπη μετά από πάσα του Τάσου Καδά (23-7). Ο Τάσος Καδάς σκόραρε εκτός χρόνου στην τελευταία επίθεση και το 2ποντο που πέτυχε δεν μέτρησε.



Σερί 16-0
Οι γηπεδούχοι μπήκαν «φουριόζοι» και με έτρεξαν με το «καλημέρα» ένα εντυπωσιακό σερί της τάξεως του 16-0.

Στους 29


Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κυριαρχούν και στο 2ο 10λεπτο και ανέβασαν την διαφορά στους 29 πόντους και στο 40-11. Η ομάδα από την Φωκίδα δεν μπόρεσε να αντιδράσει και μοιραία βρέθηκε στο ημίχρονο αρκετά πίσω στο σκορ. Ο Σεραφείμ Κολοκύθας (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντο, ο Δημήτρης Σταλίκας με δίποντο από πάσα του Τάσου Καδά, ο Κώστας Λιάπης (Φωτογραφία Κέντρο) με δυο συνεχόμενα δίποντα (Το πρώτο από ασίστ του Τάσου Καδά) και ο Δημήτρης Σταλίκας με 2ποντο μετά από πάσα του Σεραφείμ Κολοκύθα διαμόρφωσαν το 34-7 (με ένα σερί 13-0, από 21-7). Ο Μίλτος Αλεξανδράτος με 2/2 ελεύθερες βολές και ο Γιάννης Σταθόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο πραγματοποίησαν το 34-11. Το δεκάλεπτο έκλεισε με 2/2 βολές του Τάσου Καδά, δίποντο του Θωμά Χονδρού από ασιστ του Τάσου Καδά και καλάθι του Δημήτρη Λερογιάννη (40-11).



Διεύρυνε και άλλο

 












Χωρίς να πιεστούν οι γηπεδούχοι συνέχισαν να διευρύνουν το προβάδισμα τους και με την λήξη της 3ης περιόδου έφτασαν στο +39 και στο 56-17. Ο Δημήτρης Καντούνης με δίποντο και ο Τάσος Καδάς με 3 συνεχόμενα καλάθια (Το 1 μετά από όμορφη ασίστ του Άγγελου Σαμαντά) πραγματοποίησαν το 48-11. Με 2ποντο του Μίλτου Αλεξανδράτου (Φωτογραφία Αριστερά) και δυο συνεχόμενα δίποντα του Κώστα Λιάπη (Το δεύτερο από ασιστ του Σεραφείμ Κολοκύθα) διαμορφώθηκε το 52-13. Ακολούθησε 2ποντο του Θωμά Χονδρού (Φωτογραφία Δεξιά) και καλάθι του Κώστα Τσόκα (54-15). Ο Σεραφείμ Κολοκύθας με καλάθι και φάουλ (Χαμένη Βολή) και ο Γιάννης Σταθόπουλος με δίποντο έκαναν το 56-17.




«45άρι»


Δυνατά ξεκίνησε στο τελευταίο 10λεπτο ο Άτλας, ο οποίος τελικώς έφτασε στο +45 και στο 70-25. Με τρίποντο του Δημήτρη Σταλίκα και δίποντο του Γιάννη Καρπίδα μετά από ασιστ του Κώστα Τσόκα έγινε το 59-19. Ο Γιάννης Καρπίδας σκόραρε μετά από πάσα του Γιώργου Πέτσα και ο Θωμάς Χονδρός πέτυχε 3ποντο και 2ποντο για να γίνει το 64-21. Ακολούθησαν 1/2  βολές του Κώστα Λιάπη και δυο συνεχόμενα καλάθια του Τάσου Καδά από ασιστ των : Κώστα Λιάπη και Άγγελου Σαμαντά (69-21). Ο Γιώργος Πέτσας (Φωτογραφία) σκόραρε ύστερα από αρκετές άστοχες προσπάθειες μετά από ασιστ του Μίλτου Αλεξανδράτου, ο Πάνος Καλοπήτας με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Γιώργος Πέτσας με δίποντο χωρίς πίεση πέτυχαν το τελικό 70-25.



Δηλώσεις Προπονητών

Άγγελος Σαμαντάς (Γ.Σ. Άτλας): «Κρατάμε την νίκη την διάθεση που δείξανε όλοι οι παίκτες στον σημερινό αγώνα. Κοιτάζουμε την συνέχεια παιχνίδι με το παιχνίδι και κάθε αγώνα ξεχωριστά. Κάναμε μια ακόμη καλή εμφάνιση στην πρώτη φάση, όπου επετεύχθη αι μαθηματικά η πρώτη θέση στον όμιλο. Αυτός ήταν ο πρώτος στόχος που θέσαμε από την αρχή. Μένει ακόμη ο δεύτερος στόχος μας που είναι η άνοδος. Θέλουμε να κλείσουμε την παρουσία μας στην πρώτη φάση με μια ακόμη νίκη και καλή εμφάνιση στο τελευταίο παιχνίδι. Συγχαρητήρια επίσης στην ομάδα της Δωρίδας, που δουλεύει έχοντας αρκετούς νεαρούς αθλητές.»

Αντώνης Γαλανός (Α.Σ. Δωρίδα): «Καταρχήν συγχαρητήρια στην ομάδα του Άτλαντα για την είσοδο της στα Play Off και παρεμπιπτόντως και συγχαρητήρια και στην άλλη ομάδα του Καρπενησίου την Π.Α.Κ. Θεωρούμε τυχερή την ομάδα μας που βρέθηκε σε αυτό τον όμιλο. Όλες οι ομάδες ήταν σε πολύ καλό επίπεδο και δεν αναφέρομαι μόνο στον αγωνιστικό τομέα. Συγχαρητήρια και στην δική μας ομάδα. Σήμερα όπως καταλαβαίνεται είμαι υπηρεσιακός coach, διότι ο κ. Παρασκευαϊδης δεν μπορούσε να έρθει στο παιχνίδι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Σήμερα νομίζω ότι η ομάδα απελευθερώθηκε, έστω και αυτοί που ήρθαμε εδώ, έπαιξε αυτό που μπορούσε να παίξει. Έπαιξε κάτι διαφορετικό εν πάση περιπτώσει. Καλός, χρυσός  και άγιος ο coach, αλλά είναι κολλημένος με ένα σύστημα 4-4-2 με δυο σέντερ μπακ και έναν κόφτη. Ξέρουμε επίσης ότι έχει πρόταση και από την ΑΕΚ Δαύλειας και εάν δεν τελεσφορήσει αυτή η μετακίνηση, εμείς τον περιμένουμε, τον αγαπάμε ακόμη και στο τελευταίο παιχνίδι να είναι δίπλα μας.»

Τα δεκάλεπτα
23-7, 40-11, 56-17, 70-25

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 14(2), Κολοκύθας 9(1), Καλοπήτας 5, Λιάπης 11, Καντούνης 2, Χονδρός 9(1), Σαμαντάς, Καδάς 15(1), Λερογιάννης 5(1)

Α.Σ. Δωρίδα (Αντώνης Γαλανός): Τσόκας 4, Καρπίδας 7, Πέτσας 4, Συνάνης 2, Σταθόπουλος 4, Κοντογιάννης, Αλεξανδράτος 4

Διαιτητές : Γιώργος Ζάχος & Αλέκος Κοτσιμπός (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Πίνακας: Γιάννης Χαντζόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄: Γιώργος Ζαγκότσης





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος