Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Μίνι: Π.Α.Κ.-Α.Ο. Μώλος 66-62

Με πρωταγωνιστή τον Γρηγόρη Τάσιο η Π.Α.Κ. έκανε την ανατροπή στο τέλος και επικράτησε στα σημεία του Μώλου με 66-62.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαρτίου στο κλειστό του Καρπενησίου και άρχισε στις 1 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του μίνι πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ για τον 7ο όμιλο. Περίπου 50 άτομα την παρακολούθησαν.
Η Π.Α.Κ. του Φώντα Ζαχαρόπουλου, έχοντας σε εκπληκτική ημέρα τον Γρηγόρη Τάσιο κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο να βελτιώσει την απόδοση της και να γυρίσει το ματς φτάνοντας στην 2η νίκη της στον θεσμό. Η ομάδα του Καρπενησίου παρότι ξεκίνησε καλά στην 1η περίοδο, στην συνέχεια βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο με 32-42. Το δεύτερο μέρος άνηκε όμως σε αυτήν, όπου με πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο άρχισε η αντεπίθεση. Ο Γρηγόρης Τάσιος σκόραρε συνολικά 25 πόντους.
Ο Μώλος του Κωνσταντίνου Σεβαστόπουλου ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, έκανε πολύ καλή 2η περίοδο και προηγήθηκε με 42-32. Στο δεύτερο μέρος εξ αιτίας της πίεσης σε όλο το γήπεδο έκανε πολλά λάθη στην κυκλοφορία και στα τελευταία λεπτά «λύγισε», γνωρίζοντας την ήττα. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν με 16 ο Δημήτρης Μπάμπαλης.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική η Π.Α.Κ. αγωνίζεται την Κυριακή (5/4) στο Πάρκο Λαού στην Στυλίδα με τα Φάλαρα και ο Μώλος την ίδια μέρα υποδέχεται στο γήπεδο του τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη.

Γονείς στην κερκίδα
Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 50 άτομα, όπου οι περισσότεροι ήταν γονείς των αθλητών. Αρκετοί γονείς ταξίδεψαν από τον γειτονικό Μώλο στο Καρπενήσι για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Σφύριξε η Μπαλωμένου


Τον αγώνα σφύριξε η προπονήτρια της αντρικής ομάδας της Π.Α.Κ. Κατερίνα Μπαλωμένου.

Καθοδηγητής ο Σεβαστόπουλος


Την ομάδα του Μώλου καθοδηγεί ο Κωνσταντίνος Σεβαστόπουλος, ο οποίος είναι προπονητής της αντρικής ομάδας (Αντίπαλος της Π.Α.Κ. και του Άτλαντα στην Β΄ φάση της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ), αλλά και των τμημάτων υποδομής.

Από ευρείες νίκες
Οι δυο ομάδες προέρχονται από ευρείες νίκες την πρώτη αγωνιστική. Η Π.Α.Κ. είχε επικρατήσει εκτός έδρας του Πρωτέα με 77-16 εκτός έδρας και ο Μώλος στο γήπεδο του των Φαλάρων με 86-14.

2Χ2
Η Π.Α.Κ. «ζευγάρωσε» τις νίκες της και έκανε το 2 στα 2. Ωστόσο το πρωτάθλημα είναι αναπτυξιακό και ο μοναδικός σκοπός είναι η συγκομιδή εμπειριών των μικρών αθλητών και οι μύηση τους στην καλθαοσφαίριση.

Νερά στο παρκέ
Σε αρκετά σημεία το παρκέ του κλειστού Καρπενησίου είχε νερά εξ αιτίας του γνωστού προβλήματος, που υπάρχει στην οροφή του γηπέδου.


25αρης ο «Τάσιος»


Για τους νικητές ξεχώρισε με την παρουσία του ο ψηλόσωμος σέντερ Γρηγόρης Τάσιος, ο οποίος σκόραρε 25 πόντους βάζοντας τους περισσότερους στην τελευταία και πιο κρίσιμη περίοδο. Είναι επίσης και εξαιρετικός ποδοσφαιριστής.

Πρώτος ο Μπαμπάλης



Για την ομάδα της Φθιώτιδας ο Δημήτρης Μπαμπάλης σκόραρε 16 πόντους και ακολούθησε με 10 ο Αλέξανδρος Βούλγαρης.

+2 για την Π.Α.Κ.
Στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα του Καρπενησίου μπήκε καλύτερα, όμως ο Μώλος κατάφερε να κλείσει την «ψαλίδα» και να μειώσει σε 24-22.


Εκτός ο Νούλας


00.54 πριν την ολοκλήρωση της 1ης περιόδου ο γκάρντ Αποστόλης Νούλας των γηπεδούχων έφυγε πολύ νωρίς από το παιχνίδι κάνοντας το 5ο του προσωπικό φάουλ.

Μπροστά ο Α.Ο.Μ.
Η 2η περίοδος άνηκε κατά κράτος στους φιλοξενούμενους, που παίζοντας όμορφο μπάσκετ προηγήθηκαν με 32-42.



Ισοφάριση
Η αντεπίθεση της Ακαδημίας ξεκίνησε στο 3ο 10λεπτο, όπου ισοφάρισε σε 50-50.



Τεχνική στον «κόουτς»
Η ρέφερι Κατερίνα Μπαλωμένου κατά την διάρκεια της 3ης περιόδου και συγκεκριμένα 6.18 πριν το τέλος της καταλόγισε τεχνική ποινή στον τεχνικό του Μώλου Κωνσταντίνο Σεβαστόπουλο για διαμαρτυρία.


Αποβλήθηκε ο Βητόπουλος


Ο Ζήσιμος Βητόπουλος του Μώλου συμπλήρωσε 5 προσωπικά σφάλματα και 6.18 πριν το τέλος της 3ης περιόδου αποχώρησε από τον αγώνα.

Στην νίκη με Τάσιο
Ο σέντερ της Π.Α.Κ. Γρηγόρης Τάσιος πέτυχε τα πιο κρίσιμα καλάθια της γηπεδούχου ομάδας, η οποία έφτασε στην νίκη με 66-62. Καθοριστικούς πόντους πέτυχε και ο Λάμπρος Τσιώλης.




Ακόμη 2 με φάουλ














Στην 4η περίοδο ακόμη 2 καλαθοσφαιριστές βγήκαν από το ματς κάνοντας 5 φάουλ. 7.51 πριν το τέλος του ματς ο Νίκος Παλιός (Φωτογραφία Αριστερά) αποβλήθηκε με 5 φάουλ και 3.07 πριν το φινάλε ο Αλέξανδρος Βούλγαρης (Φωτογραφία Δεξιά) έκανε και αυτός το 5ο προσωπικό φάουλ.

Παράπονα για την διαιτησία
Η φιλοξενούμενη ομάδα του Μώλου έχει παράπονα για την διαιτησία του αγώνα, τα οποία εξέφρασε κατά την διάρκεια του ο προπονητής κ. Σεβαστόπουλος.

Φώναξαν και οι δυο
Μετά το τέλος του αγώνα οι αθλητές των δυο ομάδων φώναξαν στο κέντρο του γηπέδου δυνατά το όνομα της ομάδας τους.


Τα δεκάλεπτα
24-22, 32-42, 50-50, 66-62

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος): Καραμπάς 4, Παπαγεωργίου Ο. 5, Καραθάνος 8, Νούλας 3, Μπίκας, Τόλης Ν. 2, Τσιώλης 6, Καραγιάννης, Τόλης Α. 7, Ντότσικας, Τάσιος 25, Καμαρέτσος 2, Γραμματίκας 4, Ευαγγελοδήμος, Παπαγεωργίου Κ.

Α.Ο. Μώλος (Κωνσταντίνος Σεβαστόπουλος): Καραϊνδρος, Βούλγαρης 10, Σεβαστόπουλος Ε. 3, Στουγιάννης 2, Βλαχογιάννης 6, Μπαμπάλης 16, Σεβαστόπουλος Γ. 4, Παπαλελούδης 3, Βητόπουλος 6, Ριζάδης 7, Παλιός 5

Διαιτητής : Κατερίνα Μπαλωμένου
Κριτής: Κώστας Νιαβής
Πίνακας: Βασίλης Καρφής









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος