Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Π.Α.Κ.-Γ.Σ. Τα Φάλαρα 60-77

Με εντυπωσιακό δεύτερο μέρος τα Φάλαρα πέρασαν νικηφόρα από το Καρπενήσι, νικώντας την Π.Α.Κ. με 60-77. Οι γηπεδούχοι μάλιστα είχαν προηγηθεί με +14 στο ημίχρονο και υπέστησαν μπλάκ-άουτ σε 3ο και 4ο 10λεπτο.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (29/3) στο κλειστό του Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Β΄ φάση της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ (2ος Όμιλος) και την παρακολούθησαν περίπου 100 άτομα.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου μπήκε εντυπωσιακά στο παιχνίδι και κυριάρχησε στο πρώτο μέρος, βγάζοντας όμορφες επιθετικές ενέργειες και προηγήθηκε με +14 αι 44-30. Η συνέχεια ήταν απογοητευτική για τους γηπεδούχους, όπου είχαν πολλά προβλήματα στην άμυνα τους και επιθετικά έκαναν συνεχόμενες λανθασμένες επιλογές. Μοιραία γνώρισαν την ήττα και μπήκαν με το «αριστερό» στην β΄ φάση του πρωταθλήματος. Μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο σκόραρα μόλις 16 πόντους. Πρώτοι σκόρερ των Καρπενησιωτών με 17 πόντους ήταν οι: πλέι μέικερ Τόλης Πιπέρας (Έβαλε 4 τρίποντα) και ο φόργουορντ Λάμπρος Παπαδιάς.
Τα Φάλαρα του Αποστόλη Λαχανά μετά το «μουδιασμένο» ξεκίνημα τους στο παιχνίδι βρήκαν ρυθμό στην επανάληψη και ήταν «καταιγιστικά». Είχαν ενέργεια και ζωντάνια τις επιθετικές τους ενέργειες και έπαιξαν όμορφο μπάσκετ, φτάνοντας στην ευρεία νίκη με 77-60. Παράλληλα με την απόδοση τους στο δεύτερο μέρος έδειξαν ότι διαθέτουν ένα ισχυρό σύνολο, συγκεντρώνοντας πολλές πιθανότητες για την κατάληψη μια εκ των 2 πρώτων θέσεων στον όμιλο. Ο Φίλωνας Καραπέτσας έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση, πετυχαίνοντας 23 πόντους.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική η Π.Α.Κ. παίζει το Σάββατο (4/4) στο τοπικό ντέρμπι του Καρπενησίου με τον Άτλαντα και τα Φάλαρα την επόμενη μέρα (5/4) υποδέχονται στο Πάρκο Λαού στην Στυλίδα τον Μώλο.

Γύρω στους 100
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 100 θεατών. Ωστόσο για έναν ακόμη φετινό αγώνα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ το κλειστό του Καρπενησίου δεν γέμισε.


Κατασκοπία Μώλου & Άτλαντα
Την αναμέτρηση παρακολούθησε ο τεχνικός του Μώλου Κωνσταντίνος Σεβαστόπουλος (Είχε έρθει στο Καρπενήσι για τον πρωινό αγώνα μίνι Π.Α.Κ.-Α.Ο. Μώλος). Ο Μώλος μαζί με τον Άτλαντα είναι οι άλλες δυο ομάδες του β΄ ομίλου της β΄ φάσης της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Φυσικά παρόντες στο γήπεδο ήταν και οι αθλητές του Άτλαντα, που πήραν και αυτή μια πρώτη «γεύση» από τους προσεχούς αντιπάλους τους.



Την Μ. Τετάρτη
Το δεύτερο ματς της πρώτης αγωνιστικής Α.Ο. Μώλος-Γ.Σ. Άτλας θα γίνει την Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου.

Βοιωτική διαιτησία

 












Την αναμέτρηση διεύθυναν οι έμπειροι διαιτητές από την Λειβαδιά Γιώργος Χριστοδούλου (Φωτογραφία Αριστερά) και Χρήστος Γερονικολός (Φωτογραφία Δεξιά). Είχαν σφυρίξει την Π.Α.Κ. άλλη μια φορά φέτος στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Δωρίδα τον περασμένο Δεκέμβριο. Η ΕΣΚΑΣΕ για πρώτη φορά φέτος ορίζει διαιτητές σε εντός έδρας αγώνα Ευρυτανικής ομάδας από την Βοιωτία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Π.Α.Κ. να πληρώσει αρκετά «φουσκωμένο» εξοδολόγιο.

Ισοψηφία Παπαδιά-Πιπέρα

 












Για τους γηπεδούχους πρώτοι στο σκοράρισμα ήταν ο Λάμπρος Παπαδιάς (Φωτογραφία Αριστερά) και ο Τόλης Πιπέρας (Φωτογραφία Δεξιά), που έβαλαν 17 πόντους. Μάλιστα ο δεύτερος σκόραρε και 4 φορές έξω από τα 6.75, εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν από πολύ μακριά.



Εντυπωσιακός ο Καραπέτσας


Για την ομάδα της Στυλίδας ο Φίλωνας Καραπέτσας έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση πετυχαίνοντας 23 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης.


Ντεμπούτο Μπίκα


Ντεμπούτο με την αντρική ομάδα έκανε για τους γηπεδούχους στην 4η περίοδο ο νεαρός Δημήτρης Μπίκα.

Ομάδα συνόλου
Τα Φάλαρα απέδειξαν ότι είναι μια ομάδα συνόλου, η οποία είναι αρκετά καλοδουλεμένη. Παρουσιάστηκε αρκετά βελτιωμένη σε σχέση με την περσινή της παρουσία στην Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Παρουσία Παττακού


Στον πάγκο της ομάδας βρέθηκε ο Αντώνης Παττακός, ο οποίος εμψύχωσε τους συμπαίκτες του. Έμεινε εκτός 12αδας στο συγκεκριμένο ματς.


Καλύτερα οι «πράσινοι»

 
Οι «πράσινοι» του Καρπενησίου ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση και μάλιστα «έτρεξαν» και ένα σερί 11-0, ενώ είχαν προηγηθεί και με 20-9. Οι Στυλιδιώτες μείωσαν στο τέλος χάρης τις προσπάθειες του Παύλου Ντινόπουλου (Φωτογραφ΄΄ια Δεξιά) στους 5 και στο 20-15. Ο Φίλωνας Καραπέτσας με δυο δίποντα (Το πρώτο από ασιστ του Γιάννη Δημητρίου) έκανε το 0-4. Με 2ποντο του Λάμπρου Παπαδιά, 1/2 ελεύθερες βολές του Βαγγέλη Λαϊνα και 3ποντο του Τόλη Πιπέρα έγινε το 5-5. Η Π.Α.Κ. έφτασε στο 13-5 χάρης σε δίποντο του Λάμπρου Παπαδιά μετά από ασιστ του Χρήστου Νικόπουλου, γκολ φάουλ του Πάνου Κρουστάλλη (Φωτογραφία Αριστερά) με εύστοχη βολή μετά από ασιστ του Λάμπρου Παπαδιά και τρίποντο του Κώστα Νιαβή (Φωτογραφία Κέντρο). Οι γηπεδούχοι «έτρεξαν» ένα σερί 11-0 και το 2-5 εις βάρος τους έγινε 13-5. Με 1/2 ελεύθερες βολές του Φίλωνα Καραπέτσα, 2ποντο του Τόλη Πιπέρα και 2ποντο του Φίλωνα Καραπέτσα μετά από πάσα του Βαγγέλη Λαϊνα διαμορφώθηκε το 15-8. Ο Τόλης Πιπέρας με νέο τρίποντο, ο Γιάννης Δημητρίου με 1/2 βολές και ο Λάμπρος Παπαδιάς με δίποντο διαμόρφωσαν το 20-9. Οι φιλοξενούμενοι με σερί 6-0 μείωσαν σε 20-15 χάρις: 2/2 ελεύθερες βολές του Κώστα Κωστούλα, γκολ φάουλ του Παύλου Ντινόπουλου (Η βολή αν και μπήκε δεν μέτρησε λόγω παράβασης) και 2ποντο ξανά του Παύλου Ντινόπουλου μετά από πάσα του Φίλωνα Καραπέτσα. Ο Πάνος Κρουστάλλης της Π.Α.Κ. ανέκοψε με τάπα τον Φίλωνα Καραπέτσα των Φαλάρων.





Βρήκε ρυθμό


Η Π.Α.Κ. βρήκε ρυθμό στα τελευταία λεπτά του δεκαλέπτου και πήγε στο ημίχρονο με σημαντικό προβάδισμα και +14 και σκορ 44-30. Τα Φάλαρα βρίσκονταν διαρκώς πίσω στο σκορ και δεν έπιασαν καλή απόδοση. Με δίποντο του Χρήστου Νικόπουλου (Φωτογραφία Αριστερά) μετά από πάσα του Πάνου Κρουστάλλη και 3ποντο του Κώστα Κωστούλα διαμορφώθηκε το 22-18. Ο Αλέξανδρος Μήτσιου με δίποντο και ο Παύλος Ντινόπουλος με 2ποντο ισοφάρισαν σε 22-22. Ακολούθησε καλάθι του Θοδωρή Τάκη (Φωτογραφία Κέντρο) μετά από ασιστ του Πάνου Κρουστάλλη, νέο όμορφο δίποντο του Θοδωρή Τάκη μετά από πάσα του Τόλη Πιπέρα και 2ποντο του Φίλωνα Καραπέτσα μετά από πάσα του Κώστα Κωστούλα (26-24). Ο Χρήστος Νικόπουλος με 3/4 συνολικά ελεύθερες βολές και ο Θοδωρής Τάκης με δίποντο έπειτα από πάσα του Γιώργου Σώκου διαμόρφωσαν το 31-24. Ακολούθησε 3ποντη «βόμβα» του Κώστα Κωστούλα (Φωτογραφία Δεξιά), δίποντο του Θοδωρή Τάκη μετά την ασιστ του Τόλη Πιπέρα και καλάθι και φάουλ του Φίλωνα Καραπέτσα με άστοχη βολή για το 33-29. Με νέο 3ποντο του Τόλη Πιπέρα, 2ποντο του Λάμπρου Παπαδιά, 2/2 βολές του ίδιου και νέο καλάθι του ίδιου η Π.Α.Κ. έφτασε στο 42-29, «τρέχοντας» σερί 7-0. Το 44-30 του ημιχρόνου έγινε με 1/2 βολές του Αντρέα Τσουκαλά και δίποντο του Γιώργου Σώκου μετά την πάσα του Θοδωρή Κατσαρού.  Ο Θοδωρής Τάκης των γηπεδούχων ανέκοψε θεαματικά με «στοπ» τον σέντερ των Φαλάρων Παύλο Ντινόπουλο. Ο Παύλος Ντινόπουλος των Φθιωτών ανέκοψε με τάπα τον γκαρντ της Π.Α.Κ. Τόλη Πιπέρα.





Από άλλο.. πλανήτη


Τα Φάλαρα παρουσίασαν τελείως διαφορετική εικόνα στο 3ο 10λεπτο έπαιξαν πολύ καλή άμυνα και βγάζοντας όμορφες επιθετικές προσπάθειες σκόραραν 30 πόντους. Εκεί που έχαναν με 14 βρέθηκαν μπροστά με 12 και με 48-60. Οι Στυλιδιώτες «έτρεξαν» μάλιστα και ένα εντυπωσιακό σερί 23-0(!) Αντίθετα η Π.Α.Κ. σκόραρε μόλις 4 πόντους και έκανε σωρεία λαθών, χάνοντας και την συγκέντρωση της στο παιχνίδι. Με δυο συνεχόμενα δίποντα του Βαγγέλη Λαϊνα (Φωτογραφία Αριστερά) από πάσες του Κώστα Κωστούλα και 2/2 ελεύθερες βολές του τελευταίου έγινε το 44-36. Ακολούθησε καλάθι του Θανάση Χάδου, νέο 2ποντο του Βαγγέλη Λαϊνα, δίποντο του Θανάση Χάδου μετά από ασιστ του Κώστα Κωστούλα και καλάθι του Βαγγέλη Λαϊνα μετά από ασιστ του Γιάννη Δημητρίου (44-44). Ο Φίλωνας Καραπέτσας με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Θανάσης Χάδος με 2ποντο μετά από πάσα του Κώστα Κωστούλα, ο Φίλωνας Καραπέτσας με 2ποντο μετά από ασιστ του Κώστα Κωστούλα, ο Θανάσης Χάδος με δίποντο μετά από πάσα του Γιάννη Δημητρίου (Φωτογραφία Κέντρο) και ο τελευταίος με δίποντο ολοκλήρωσαν το εντυπωσιακό σερί των Φαλάρων για το 44-53. Με 1/2 ελεύθερες βολές του Πάνου Κρουστάλλη, 1/2 βολές του Γιάννη Δημητρίου, 1/2 βολές του Τόλη Πιπέρα και δίποντο του Αντρέα Τσουκαλά (Φωτογραφία Δεξιά) έγινε το 46-56. Ακολούθησε καλάθι του Γιάννη Δημητρίου, δίποντο του Θοδωρή Τάκη μετά από πάσα του Λάμπρου Παπαδιά και καλάθι του Βαγγέλη Λαϊνα (48-60). Ο Θανάσης Χάδος των Φαλάρων ανέκοψε όμορφα προσπάθεια του Λάμπρου Παπαδιά της Π.Α.Κ.







Εντυπωσιακό 23-0
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε για τους Στυλιδιώτες με ένα εντυπωσιακό σερί 23-0. Το 44-30 εις βάρος τους έγινε 44-53 υπέρ τους(!)

+17 για τα Φάλαρα

 












Δεν μπόρεσε να αντιδράσει η Π.Α.Κ. και συνέχισε την κακή εμφάνιση του 3ου δεκαλέπτου. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν εύκολα στο εμφατικό +17 και στο τελικό 60-77 ξεκινώντας δυνατά στην β΄ φάση του πρωταθλήματος. Ο Φίλωνας Καραπέτσας με δίποντο, και με γκολ φάουλ με εύστοχη βολή πέτυχε το 48-65. Ακολούθησε δίποντο του Θοδωρή Κατσαρού και καλάθι του Φίλωνα Καραπέτσα (50-67). Ο Λάμπρος Παπαδιάς με 1/2 ελεύθερες βολές (Αντιαθλητικό φάουλ), ο Φίλωνας Καραπέτσας με δίποντο μετά από ασιστ του Μανώλη Καρανάϊου και ο Λάμπρος Παπαδιάς με 2ποντο πραγματοποίησαν το 53-69. Ακολούθησε 3ποντο του Μανώλη Καρανάϊου (Φωτογραφία Αριστερά), 2ποντο του Χρήστου Νικόπουλου και 2ποντο του Τόλη Πιπέρα (55-74). Το τελικό 60-77 έγινε με 3ποντο του Θανάση Χάδου (Φωτογραφία Δεξιά), 3ποντο του Τόλη Πιπέρα και 2ποντο του Λάμπρου Παπαδιά μετά από πάσα του Τόλη Πιπέρα. Ο Παύλος Ντινόπουλος των φιλοξενούμενων ανέκοψε με «στοπ» προσπάθεια του Χρήστου Νικόπουλου των «πράσινων». Ο Κώστας Νιαβής της Π.Α.Κ. μοίρασε τάπα στον Γιάννη Δημητρίου των Φαλάρων.





Αντιαθλητικό σε Ντινόπουλο
Κατά την διάρκεια της τελευταίας περιόδου ο Παύλος Ντινόπουλος χρεώθηκε από τον ρέφερι Χρήστο Γερονικολό με αντιαθλητικό φάουλ πάνω σε μαρκάρισμα που έκανε στον Λάμπρο Παπαδιά. Ο παίκτης των γηπεδούχων ευστόχησε σε 1 από τις 2 ελεύθερες βολές.


Δηλώσεις Προπονητών

Κατερίνα Μπαλωμένου (Π.Α.Κ.): «Ήταν ένας αγώνας μοιρασμένος στα δυο. Είχαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο και μια άσχημη συνέχεια. Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα μας έμοιαζε να έχει χάσει την επαφή με το παιχνίδι, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον αντίπαλο να τρέξει στο γήπεδο με αργές ή καθόλου επιστροφές. Αν στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος τα  λάθη στοιχίζουν στην δεύτερη πληρώνονται. Πήραμε το μάθημα μας και συνεχίζουμε. Συγχαρητήρια στα Φάλαρα, έχουνε μια δυνατή και δουλεμένη ομάδα. Βλέπουμε μπροστά και το επόμενο αγώνα του Σαββάτου. Θα δουλέψουμε, επικεντρώνοντας την προσοχή μας στα λάθη μας.»

Αποστόλης Λαχανάς (Γ.Σ. Τα Φάλαρα): «Νομίζω ότι ήμασταν πολύ αγχωμένοι στο πρώτο ημίχρονο, μια άλλη ομάδα εντελώς από αυτή που συνήθως είμαστε, με κακή άμυνα, κακές βοήθειες, πολύ κακές επιλογές στην επίθεση. Επειδή έχουμε λίγη περισσότερη εμπειρία από την Π.Α.Κ., που κατεβαίνει πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, τα παιδιά καταλάβανε τι πρέπει να κάνουν, δώσανε αυτό που έπρεπε και παίξανε αυτό που πραγματικά μπορούν να παίξουν. Από κάποιο σημείο και μετά ελέγχαμε πλήρως το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στην Π.Α.Κ., έχει πολύ καλή ομάδα, πολύ αθλητικά παιδιά και κάνουν σημαντική προσπάθεια φέτος στο πρωτάθλημα. Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολα για αυτούς, γιατί και εμείς σχεδόν καινούργια ομάδα είμαστε. Την πρώτη χρονιά κάπως έτσι ήμασταν και μακάρι να συνεχίσει έτσι, γιατί η περιοχή χρειάζεται όλες τις ομάδες. Ο στόχος μας είναι να πάμε όσο καλύτερα γίνεται, αφού φτάσαμε στα μπαράζ και πλέον δεν υπάρχει κάτι άλλο από το να κυνηγήσουμε την άνοδο.» 

Τα δεκάλεπτα
20-15, 44-30, 48-60, 60-77

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Πιπέρας 17(4), Σβερώνης, Σώκος 2, Κατσαρός 2, Νιαβής 3(1), Νικόπουλος 5, Παπαδιάς 17, Καγκαράς, Μπίκας, Τάκης 10, Κρουστάλλης 4

Γ.Σ. Τα Φάλαρα (Αποστόλης Λαχανάς): Καρακώστας, Κωστούλας 10(2), Μήτσιου 2, Χάδος 11(1), Δημητρίου 6, Καραπέτσας 23, Τσουκαλάς 3, Λαϊνας 11, Ντινόπουλος 8, Καρανάϊος 3(1), Καγιάρας, Χρυσαφόπουλος

Διαιτητές : Γιώργος Χριστοδούλου & Χρήστος Γερονικολός (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Λίλα Κλαουδάτου (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Πίνακας: Αλέξανδρος Κουδουνάς




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος