Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Π.Α.Κ.-Α.Σ. Αίας Μοσχοχωρίου 56-58

Με «ψηλά το κεφάλι» αποχαιρέτησε το πρωτάθλημα ο Αίαντας Μοσχοχωρίου, που νίκησε μέσα στο Καρπενήσι την Π.Α.Κ. με 56-58. Η ομάδα του Καρπενησίου προβλημάτισε με την απόδοση της, γνωρίζοντας την 3η ήττα της στο πρωτάθλημα.
Το ματς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (22/3) στο κλειστό του Καρπενησίου και άρχισε στις 4 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ και το παρακολούθησαν περίπου 30 με 40 άτομα.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και γνώρισε μια ήττα, η οποία ωστόσο δεν της στοίχησε κάτι στον βαθμολογικό πίνακα. Η Π.Α.Κ. αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην άμυνα και δεν είχε και «καθαρό» μυαλό στις επιθετικές της επιλογές. Έκανε άσχημη 3η περίοδο όπου βρέθηκε να χάνει με 15 πόντους, στο τέλος λίγο έλλειψε να γυρίσει το ματς και να κάνει μια μεγάλη ανατροπή. Πρώτος σκόρερ της ομάδας με 13 ήταν ο πλέι μέικερ Δημήτρης Σβερώνης.
Ο Αίας Μοσχοχωρίου του Άρη Κατσούλα μετά από 3 ήττες μακριά από το γήπεδο του πανηγύρισε την πρώτη εκτός έδρας νίκη του, η οποία ήρθε την τελευταία αγωνιστική. Η ομάδα της Φθιώτιδας με «όπλο» τα τρίποντα του Πρόδρομου Αργυρόπουλου και τους υψηλόσωμους Αποστόλη Αντωνόπουλο και Δημήτρη Μπέλλη βρήκε πολλές εναλλακτικές επιλογές στο σκοράρισμα. Έκανε εξαιρετική 3η περίοδο, όπου δέχτηκε μόλις 4 πόντους και σημείωσε 18. Στο τέλος παρά την κούραση λόγω της έλλειψης αλλαγών κατάφερε και κράτησε την νίκη δείχνοντας ψυχραιμία από την γραμμή των βολών. Ο Δημήτρης Μπέλλης με τους 17 πόντους και 1 τρίποντο που πέτυχε ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης.
Η Ακαδημία τερμάτισε στην 2η θέση του ομίλου, έχοντας 13 βαθμούς και γνωρίζοντας 3 ήττες. Ο Αίας ακολούθησε στην 3η θέση με 1 λιγότερο βαθμό. Η ομάδα του Καρπενησίου σε δυο βδομάδες θα μπει στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος και θα διεκδικήσει την άνοδο στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Λίγος κόσμος
Λιγοστοί θεατές παρακολούθησαν την αδιάφορη βαθμολογικά αναμέτρηση της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Την ίδια ώρα διεξάγονταν στο γήπεδο του ποδοσφαίρου και αγώνας Play Off της Α΄ Ευρυτανίας ανάμεσα σε ΑΠΟΚ και Μυρίκη. Το ματς έγινε παρουσία μόλις 30 με 40 θεατών.


Χωρίς μικρό
Ο Αίας Μοσχοχωρίου αγωνίστηκε χωρίς παίκτη κάτω των 20 ετών, κάτι που προβλέπεται βάσει της προκήρυξης της ΕΣΚΑΣΕ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα και οι γηπεδούχοι να μην χρησιμοποιούν σε όλη την διάρκεια του ημιχρόνου μικρό καλαθοσφαιριστή.

Δυο ρόλους
Η κριτής της ΕΣΚΑΣΕ Λίλα Κλαουδάτου είχε διπλό ρόλο, αφού δεν υπήρξε άνθρωπος των γηπεδούχων για να αναλάβει τον ηλεκτρονικό πίνακα και έτσι λειτούργησε άψογα τον κεντρικό πίνακα και το χρονόμετρο των 24 δευτερολέπτων.

Ξανά με απουσίες
Η ομάδα της Φθιώτιδας ταξίδεψε στο Καρπενήσι με 7 αθλητές, έχοντας σε ένα ακόμη εκτός έδρας ματς αρκετές και σημαντικές απουσίες.

Πρώτο «2πλο»
Το Μοσχοχώρι στην 4η απόπειρα του να βγάλει διπλό το κατάφερε. Μετρούσε 3 ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις μακριά από το «Χαλκιοπούλειο».

Ίδια διαφορά
Με διαφορά 2 πόντων είχε επικρατήσει και στο ματς του πρώτου γύρου η Π.Α.Κ.

Μοιράστηκε το σκοράρισμα

 












Για τους νικητές το σκοράρισμα μοιράστηκε σε 3 αθλητές, οι οποίοι πέτυχαν 48 από τους 58 συνολικούς πόντους της ομάδας. Πρώτος σκόρερ με 17 και 1 εύστοχο τρίποντο ήταν ο Δημήτρης Μπέλλης (Φωτογραφία Αριστερά), με 16 ακολούθησε ο Αποστόλης Αντωνόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) που έκανε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση και με 15 πόντους και 4 τρίποντα ακολούθησε ο «μπομπέρ» Πρόδρομος Αργυρόπουλος.



«Βόμβες» Πρόδρομου


4 φορές έξω από τα 6.75 εκτέλεσε ο αρχηγός των Φθιωτών Πρόδρομος Αργυρόπουλος (Φωτογραφία). Μάλιστα τα δυο τελευταία 3ποντα ήταν στο τελευταίο 2λεπτο της αναμέτρησης. Αναδείχτηκε και φέτος πρώτος «3ποντερ» του ομίλου.


13 ο Σβερώνης


Για την Π.Α.Κ. ο πλέι μέικερ Δημήτρης Σβερώνης σκόραρε 13 πόντους και ο Θοδωρής Τάκης ακολούθησε με 10 και δυο εύστοχα τρίποντα κάνοντας εξαιρετική 4η περίοδο και παραλίγο να οδηγήσει την ομάδα του σε μια εντυπωσιακή ανατροπή.

Ισοφάρισε στο φινάλε

 












Οι φιλοξενούμενοι του Αίαντα ξεκίνησαν καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκαν  με +8 και 6-14. Η γηπεδούχος Π.Α.Κ. στα τελευταία λεπτά κατάφερε να ισοφαρίσει στο 16-16, που ήταν και το σκορ της 1ης περιόδου. Με δίποντο του Αποστόλη Αντωνόπουλου, καλάθι του Λάμπρου Παπαδιά, καλάθι του Δημήτρη Μπέλλη και 2ποντο του Πάνου Κρουστάλλη μετά από ασιστ του Δημήτρη Σβερώνη έγινε το 4-4. Ο Αποστόλης Αντωνόπουλος με έμμεσο τρίποντο γκολ -άουλ με εύστοχη βολή και δίποντο μετά από πάσα του Δημήτρη Μπέλλη διαμόρφωσε το 4-9. Ο Γιώργος Σώκος πέτυχε δίποντο μετά από πάσα του Λάμπρου Παπαδιά και ο Δημήτρης Μπέλλης σκόραρε 3ποντο (6-12). Με γκολ-φάουλ του Αποστόλη Αντωνόπουλου (Χαμένη ελεύθερη βολή) μετά από πάσα του Δημήτρη Μπέλλη και δίποντο του Δημήτρη Σβερώνη έγινε το 8-14. Ο Κώστας Νιαβής (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντο και ο Δημήτρης Μπέλλης με όμορφη προσωπική προσπάθεια διαμόρφωσαν το 11-16. Η Π.Α.Κ. ισοφάρισε σε 16-16 με τρίποντο του Τόλη Πιπέρα (Φωτογραφία Δεξιά) και καλάθι του Δημήτρη Σβερώνη μετά από ασιστ του Κώστα Νιαβή. Ο Πάνος Κρουστάλλης της Π.Α.Κ. ανέκοψε με τάπα τον Δημήτρη Μπέλλη του Αίαντα. Ο Δημήτρης Μπέλλης των φιλοξενούμενων «απογειώθηκε» και μοίρασε θεαματικό «στοπ» στον πλέι μέικερ της Π.Α.Κ. Τόλη Πιπέρα.




+1 για Αίαντα

 












Παρότι η Π.Α.Κ. με ένα μικρό σερί προηγήθηκε με 26-19 και διαφορά 7 πόντων, ο Αίαντας αντεπιτέθηκε και έφτασε στο 27-28 του ημιχρόνου. Ο Γιάννης Καγκαράς (Φωτογραφία Αριστερά) πέτυχε 2ποντο, ο Πρόδρομος Αργυρόπουλος 3ποντο και ο Δημήτρης Σβερώνης είχε 1/2  ελεύθερες βολές για το 19-19. Η Π.Α.Κ. προηγήθηκε με +7 χάρης σε δίποντο του Κώστα Νιαβή μετά από ασιστ του Λάμπρου Παπαδιά, καλάθι του Γιάννη Καγκαρά μετά από πάσα του Δημήτρη Σβερώνη και μακρινό θεαματικό τρίποντο  του Τόλη Πιπέρα στην εκπνοή του χρόνου της επίθεσης (26-19). Ο Βαγγέλης Τσόγκας (Φωτογραφία Δεξιά) με καλάθι και φάουλ (Άστοχη βολή), ο Αποστόλης Αντωνόπουλος με 2/2 ελεύθερες βολές και ο Δημήτρης Μπέλλης με 1/2 βολές μείωσαν σε 26-24. Ακολούθησαν 1/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Σβερώνη, 1/2 βολές του Δημήτρη Μπέλλη και νέο τρίποντο του Πρόδρομου Αργυρόπουλου (27-28).





Κυριάρχησε ο Αίας


Η ομάδα του Καρπενησίου έπαθε μπλακ-άουτ στην 3η περίοδο, όπου σκόραρε μόλις 2 δίποντα. Ο Αίας ήταν εξαιρετικό και πήρε σημαντικό προβάδισμα προηγούμενος με 15 πόντους και 31-46. Ο Πρόδρομος Αργυρόπουλος πέτυχε δίποντο μετά από πάσα του Δημήτρη Μπέλλη, ο Κώστας Νιώρας (Φωτογραφία) σημείωσε 2ποντο μετά από ασιστ του Πρόδρομου Αργυρόπουλου και είχε και 1/2 βολές, ο Βαγγέλης Τσόγκας μεε τρίποντο ανέβασε το σκορ στο 27-36. Ο Δημήτρης Σβερώνης απάντησε για την Π.Α.Κ. και σκόραρε 2ποντο, ο Δημήτρης Μπέλλης σκόραρε και κέρδισε και το φάουλ (Χαμένη Βολή) και ο Γιάννης Καγκαράς έβαλε δίποντο (31-38). Ο Αποστόλης Αντωνόπουλος με γκολ-φάουλ (Χαμένη Βολή), ο Δημήτρης Μπέλλης με εντυπωσιακή προσπάθεια και ανάποδο λει απ, ο ίδιος με δίποντο μετά από όμορφη προσπάθεια και ο Αποστόλης Αντωνόπουλος με καλάθι στην εκπνοή του χρόνου διαμόρφωσαν το 31-46 και το +15 για τους φιλοξενούμενους. Ο Αίας ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο με σερί 8-0.



Παραλίγο ανατροπή με Τάκη


Ο ταλαντούχος Θοδωρής Τάκης (Φωτογραφία Αριστερά) της Π.Α.Κ. χάρης τα καλάθια του και τα τρίποντα που έβαλε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα λίγο έλλειψε να γυρίσει το ματς. Οι φιλοξενούμενοι πήραν μεγάλα σουτ από τον αρχηγό Πρόδρομο Αργυρόπουλο και πέρασαν δια πυρρός και σιδήρου από το Καρπενήσι με 56-58. Με δίποντο του Λάμπρου Παπαδιά (Φωτογραφία Κέντρο), καλάθι του Δημήτρη Μπέλλη μετά από ασιστ του Πρόδρομου Αργυρόπουλο και νέο δίποντο του Λάμπρου Παπαδιά έγινε το 35-48. Ο Θοδωρής Κατσαρός (Φωτογραφία Δεξιά) είχε 1/2 ελεύθερες βολές και σκόραρε και 2ποντο μετά από πάσα του Τόλη Πιπέρα (38-48). Ο Θοδωρής Κατσαρός έβαλε νέο καλάθι μετά, ο Αποστόλης Αντωνόπουλος είχε 1/2 ελεύθερες βολές και ο Δημήτρης Σβερώνης ευστόχησε σε 1 από τις 2 βολές για το 41-49. Με τρίποντο του Θοδωρή Τάκη και δίποντο του Δημήτρη Σβερώνη έγινε το 45-49. Ο Πρόδρομος Αργυρόπουλος πέτυχε τρίποντο και χρεώθηκε με τεχνική ποινή, όπου ο Κώστας Νιαβής ευστόχησε στην βολή (46-52). Με follow του Θοδωρή Τάκη και 2/2 βολές του Δημήτρη Σβερώνη η Π.Α.Κ. μείωσε σε 50-52. 00.59 πριν το τέλος ο Δημήτρης Μπέλλης αστόχησε σε 2 ελεύθερες βολές. 00.28 πριν το φινάλε ο Πρόδρομος Αργυρόπουλος με νέα τρίποντη «βόμβα» πέτυχε το 50-55. Ο Θοδωρής Τάκης απάντησε και με τρίποντο μείωσε σε 53-55, 00.22 πριν το τέλος. Ο Άρης Κατσούλας 00.17 πριν το φινάλε είχε 2/2 βολές έκανε το 53-57. 00.12 πριν το τέλος ο νεαρός Θοδωρής Τάκης σκόραρε τρίποντο, κέρδισε και το φάουλ, όμως αστόχησε στην βολή, χάνοντας την ευκαιρία να ισοφαρίσει (56-57). 00.10 πριν το τέλος ο Πρόδρομος Αργυρόπουλος με 1/2 βολές πέτυχε το τελικό 56-58. Ο Βαγγέλης Τσόγκας της Φθιωτικής ομάδας ανέκοψε με τάπα τον Τόλη Πιπέρα των «πράσινων». Ο Θοδωρής Τάκης της Π.Α.Κ. ανέκοψε όμορφα προσπάθεια του Αποστόλη Αντωνόπουλου του Αίαντα.









Τεχνική σε Αργυρόπουλο
2.01 πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Πρόδρομος Αργυρόπουλος πέτυχε το τρίποντο και πανηγύρισε έξαλλα , που είχε σαν αποτέλεσμα να χρεωθεί με τεχνική ποινή από τον ρέφερι Γιώργο Ζάχο. Ο νεαρός Κώστας Νιαβής των γηπεδούχων ευστόχησε στην ελεύθερη βολή της τεχνικής.


Διαμαρτυρίες της Π.Α.Κ.
00.28 πριν το φινάλε ο Λάμπρος Παπαδιάς της Π.Α.Κ. τραυματίστηκε, ωστόσο οι διαιτητές δεν διέκοψαν τον αγώνα και ο Πρόδρομος Αργυρόπουλος δεν «συγχώρησε» και εκτέλεσε με τρίποντο γράφοντας το 50-55. Οι άνθρωποι της Π.Α.Κ. διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή Γιώργο Ζάχο, θεωρώντας ότι έπρεπε ο αγώνας να διακοπεί.



Δηλώσεις Προπονητών

Κατερίνα Μπαλωμένου (Π.Α.Κ.): «Κατ' αρχας θα ηθελα να ζητησω συγνωμη για την αργοπορια να απαντησω και αφησα ετσι ακάλυπτη τη στήλη  σας. Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν ιδαίτερα φορτωμένο και έκλεισε αργά χθες το βράδυ με μια πολύ σημαντική για την ομάδα μας συνάντηση. Το μπάσκετ  είναι ένα όμορφο, γρήγορο και απρόβλεπτο παιχνίδι στο οποίο δεν συγχωρούνται λάθη και εμείς κάναμε αρκετά. Το Μοσχοχωρι είχε πιο γρήγορο αμυντικό και επιθετικό transition και δικαιωματικά πήρε τη χαρά της νίκης. Η ομάδα μας κατάφερε να δοκιμάσει κάποια επιθετικα plays και να διαβάσει τα κενά σε ένα αμυντικό σύστημα που δοκιμάζει, κλείνοντας ένα κύκλο και αρχίζει την προετοιμασία για τον επόμενο. Έχουμε έναν μακρύ δρόμο και εύχομαι στις ομάδες του Καρπενησίου να τα καταφέρουν το ίδιο καλά και στην επόμενη φάση. Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από την κ. Κλαουδατου για την παρατήρηση που έκανα για το χρόνο ήταν πραγματικά παρεξήγηση μιας και δεν κατάλαβα ότι ο κ Λερογιαννης στην γραμματεία  ήταν "επίσημος" θεατής γι' αυτό και δεν ελαβα μέριμνα για τρίτο άτομο στη γραμματεία.»

Πρόδρομος Αργυρόπουλος (Α.Σ. Αίας Μοσχοχωρίου): «Αγωνιστήκαμε χωρίς ιδιαίτερο άγχος, ούτως ή άλλως δεν διεκδικούσαμε κάτι. Παίζουμε για την χαρά του παιχνιδιού. Θέλαμε βέβαια να κερδίσουμε και είμαστε χαρούμενοι που το καταφέραμε. Η Π.Α.Κ. έχει πολύ καλή ομάδα νεανική, τρέχει πάρα πολύ, είναι νέα παιδιά. Εμείς έχουμε την εμπειρία, αυτοί έχουν τα νιάτα. Καλή συνέχεια στην επόμενη φάση στην Π.Α.Κ.»





Τα δεκάλεπτα
16-16, 27-28, 31-46, 56-58

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Πιπέρας 6(2), Ρουμελιώτης, Σώκος 2, Κατσαρός 5, Καγκαράς 6, Παπαδιάς 6, Σβερώνης 13, Νιαβής 6(1), Τάκης 10(2), Κρουστάλλης 2

Α.Σ. Αίας Μοσχοχωρίου (Άρης Κατσούλας): Μετετές, Νιώρας 3, Αργυρόπουλος 15(4), Μπέλλης 17(1), Αντωνόπουλος 16, Τσόγκας 5(1), Κατσούλας 2

Διαιτητές : Γιώργος Ζάχος & Γιώργος Σαμαράς (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Λίλα Κλαουδάτου (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος