Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Έφηβοι: ΑΟΝΣ Μίλων-Ηρακλής 3-2

Σε έναν συναρπαστικό μεγάλο τελικό «διαφήμιση» του βόλεϊ ο Μίλωνας επιβλήθηκε στο τάι μπρέικ του πολυίκη Ηρακλή Θεσσαλονίκης με 3-2 και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του το πανελλήνιο πρωτάθλημα, κάνοντας ανατροπές και στα 3 νικηφόρα σετ. Η αναμέτρηση ήταν συναρπαστική σε εξέλιξη και ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δει βόλεϊ υψηλού επιπέδου.
Ο μεγάλος τελικός του πανελλήνιου πρωταθλήματος των εφήβων διεξήχθη στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου την Κυριακή (8/3). Άρχισε στις 4.45 και ολοκληρώθηκε 2.30 ώρες έπειτα. Τον είδαν περισσότεροι από 200 φίλαθλοι.
Ο Μίλωνας του Παναγιώτη Γεωργούντζου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πήρε με το «γεμάτο» 27-25 το πρώτο(Βρέθηκε να χάνει με 23-21) και εν συνεχεία από 15-23 και 19-24 γύρισε το 2ο σετ και το κέρδισε με 28-26. Στην συνέχεια δέχτηκε την ισοφάριση, όμως στο τάι μπρέικ είχε τα ψυχικά αποθέματα και την τύχη στο φινάλε να επικρατήσει με 16-14. Ξεχώρισε ο MVP της διοργάνωσης Κυριάκος Σπυριούνης, αλλά και ο εξαιρετικός κεντρικός Αλέξανδρος Τουρνάκης.
Ο Ηρακλής του Χρήστου Πάτρα ήταν άτυχος στα πρώτα σετ και κυρίως στο δεύτερο που δεν το διαχειρίστηκε σωστά και το προβάδισμα του 23-15 έγινε τελικώς 28-26 εις βάρος του. Κατάφερε να ισοφαρίσει και να ισορροπήσει την κατάσταση, οδηγώντας το ματς στο τάι μπρέικ. Εκεί τις λεπτομέρειες έχασε τον τίτλο και ηττήθηκε με 16-14.

Περισσότερος κόσμος
200 και πλέον φίλαθλοι παρακολούθησαν το μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Αποζημιώθηκαν από την εξέλιξη του αγώνα αλλά και από το θέαμα που παρακολούθησαν. Οι αθλητές που συμμετείχαν αποτελούν το μέλλον του Ελληνικού βόλεϊ, αλλά και της Εθνικής μας ομάδας.


Ευχές διαιτητών
Πριν την έναρξη του αγώνα οι διαιτητές του Final 4 Βαγγέλης Κολτσίδας και Θόδωρος Παρασκευάς ευχήθηκαν στους προπονητές Παναγιώτη Γεωργούντζο (Μίλωνας) και Χρήστο Πάτρα (Ηρακλή) καλή επιτυχία.


Παίχτηκε ψηλά
Το γεγονός ότι το προπονητικό κέντρο είναι ψηλοτάβανο βοήθησε σε όλες τις αναμετρήσεις να βγουν όμορφες άμυνες και να παιχτεί η μπάλα ψηλά. Σε καμία φορά του Final 4 η μπάλα δεν βρήκε την οροφή.

Παρουσίαση των ομάδων


Πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού ο «αθλητάνθρωπος» Σεραφείμ Λερογιάννης (Φωτογραφία, Κριτής των αγώνων) παρουσίασε από τα μεγάφωνα του γηπέδου τους αθλητές των δυο διεκδικητών του τίτλου.



1ος τίτλος
Ο Μίλωνας κατέκτησε για πρώτη φορά την διοργάνωση σε επίπεδο εφήβων, νικώντας μάλιστα τον πολυνίκη του θεσμού Ηρακλή, που έχει 7 τίτλους.

Ξεχώρισε ο Σπυριούνης


Εξαιρετικός και σε αυτό το ματς ήταν ο ακραίος Κυριάκος Σπυριούνης του Μίλωνα. Ο αθλητής μάλιστα αναδείχτηκε MVP της διοργάνωσης, αλλά και καλύτερος επιθετικός.

Ο πατήρ Καρατζάς


Περιχαρής ήταν ο άλλοτε άσος της εθνικής μπάσκετ και αθλητής της «χρυσής» ομάδας του Eurobasket του 1987 Παναγιώτης Καρατζάς (50 ετών σήμερα). Είδε τον γιό του Νικόλα (Φωτογραφία) να κατακτά να κατακτά την κούπα με την φανέλα του Μίλωνα. Ο κ. Καρατζάς ήταν σέντερ και αγωνίστηκε στο Παγκράτι και στον Ολυμπιακό.



«Στεναχώρια» Παπαδημητρίου


Ο «Ηρακλειδέας» Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας και πιστός φίλαθλος της ομάδας Παναγιώτης Παπαδημητρίου δεν χαμογέλασε στο τέλος, αφού είδε την αγαπημένη του ομάδα να χάνει τον τίτλο στο φινάλε.

Επική ανατροπή
Από τα αξιοσημείωτα του τελικού η επική ανατροπή του Μίλωνα στο δεύτερο σετ. Η Αθηναϊκή ομάδα έχανε με 23-15 και γύρισε το σετ κερδίζοντας το μάλιστα με 28-26.

Μπέρδεμα με το σερβίς


Κατά την διάρκεια του 4ου σετ επικράτησε σύγχυση με το σέρβις του Ηρακλή με την κριτή Έλενα Μπάρδα (Φωτογραφία) να θεωρεί ότι λάθος αθλητής του «γηραιού» σέρβιρε. Επικράτησε ένταση και τελικώς το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά, αφού ο αθλητής που σέρβιρε είχε μπει νωρίτερα ως αλλαγή, μπαίνοντας με λάθος ταμπελάκι.



Το τάι μπρέικ-Οι τελευταίοι πόντοι
Η αναμέτρηση κρίθηκε στο τάι μπρέικ το σκορ ήταν 11-8 υπέρ του Ηρακλή και ο Μίλωνας ισοφάρισε σε 11-11. Ο Κώστας Αθανασόπουλος με άσο έκανε το 12-11. Μετά από λάθος του ίδιου στο σερβίς το σκορ έγινε 12-12. Ο Κυριάκος Σπυριούνης με δυνατό καρφί έκανε το 13-12. Με διπλό μπλοκ των παιχτών των «πράσινων» έγινε το 12-14. Ο Αλέξανδρος Τουρνάκης με μπλοκ-άουτ έκανε το 13-14 και εν συνεχεία ο Ηρακλής ισοφάρισε σε 14-14, όταν ο Γιώργος Περγάμαλης χρεώθηκε φιλέ στο μπλοκ που επιχείρησε με συμπαίχτη του. Ο Κυριάκος Σπυριούνης με δυνατό καρφί έκανε το 14-15. Τον «χρυσό» τελευταίο πόντο σημείωσε ο  Αλέξανδρος Τουρνάκης.

Νόμιζαν ότι τελείωσε
Οι παίκτες του Μίλωνα βιάστηκαν να πανηγυρίσουν όταν έκαναν το επιτυχημένο μπλοκ, όμως τελικώς χρεώθηκε φιλέ από τον διαιτητή Βαγγέλη Κολτσίδα και το σκορ έγινε 14-14.







Με επίθεση του Τουρνάκη


Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με επίθεση του εξαιρετικού 20χρονου μπλοκέρ Αλέξανδρου Τουρνάκη.



Έξαλλοι πανηγυρισμοί
Μετά το τέλος του μεγάλου τελικού οι παίκτες του Μίλωνα πανηγύρισαν έξαλλα την κατάκτηση του κυπέλλου.




Αντίθετα συναισθήματα
Αντίθετα οι παίκτες του Ηρακλή ήταν απογοητευμένοι στο φιλέ, αφού βρέθηκαν στο φινάλε στο «καναβάτσο».


Τα σετ
27-25, 28-26, 22-25, 20-25, 16-14

Δηλώσεις Προπονητών

Παναγιώτης Γεωργούντζος (Μίλωνας): «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι έπαιξαν στο σημερινό ματς. Στα δικά μου παιδιά για τις ανατροπές που έκαναν, αλλά και στον Ηρακλή που βρήκε τις ψυχικές δυνάμεις για να επιστρέψει στο ματς παίζοντας ακόμη καλύτερο βόλεϊ. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι εμείς ίσως στην κρίσιμη στιγμή είχαμε πιο καθαρό μυαλό, ίσως είχαμε και την τύχη με το μέρος μας για να πάρουμε αυτή τη νίκη», είπε ο τεχνικός των Νεοσμυρνιωτών και συμπλήρωσε: «Παρά την δραματική εξέλιξη δεν φοβήθηκα ότι θα χάσουμε. Ακόμη κι όταν ο Ηρακλής προηγήθηκε με 11-8 ήμουν σίγουρος γιατί έβλεπα το πάθος και το πείσμα σε όλα τα παιδιά. Υπάρχει τεράστια χαρά και ικανοποίηση σε όλους γιατί στην παρθενική μας συμμετοχή πήραμε τον τίτλο κι η ευτυχία μας γίνεται ακόμη μεγαλύτερη με τον συγκλονιστικό τρόπο που ήρθε. Σε αυτό το διήμερο κι οι τέσσερις ομάδες απέδειξαν ότι υπάρχουν αξιόλογα παιδιά στο ελληνικό βόλεϊ. Ίσως ήταν μια ευτυχής συγκυρία που βρέθηκαν τόσοι πολλοί καλοί νεαροί παίκτες, αλλά τα μηνύματα ήταν ενθαρρυντικά.»

Χρήστος Πάτρας (Ηρακλής) «Θεωρώ ότι έγινε ένα πραγματικά πολύ καλό παιχνίδι κι από τις δύο ομάδες, αλλά έχω την αίσθηση ότι κάναμε ένα μεγάλο δώρο. Προδοθήκαμε από λάθη που δεν συνηθίζουμε να τα κάνουμε ως ομάδα, αλλά είναι μικρές ηλικίες κι αυτά συμβαίνουν. Παρά το ότι βρεθήκαμε να χάνουμε με 2-0 και κυρίως με τον τρόπο που χάθηκαν τα σετ, ήμουν σίγουρος ότι θα αντιδράσουμε και έτσι έγινε αλλά και πάλι στο τάι μπρέικ κολλήσαμε και το πληρώσαμε. Σαν ομάδα όπως είπα και πριν το τουρνουά, αυτά είναι τεστ για τα παιδιά μας. Από τη στιγμή μάλιστα που έγινε πολύ μεγάλη κόντρα ήταν πολύ θετικό γιατί είδαμε πολλά πράγματα αφού έχουμε μικρούς παίκτες που έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους»

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΟΝΣ Μίλων (Παναγιώτης Γεωργούντζος): Αθανασόπουλος, Παπασταμάτος Ν., Καρατζάς, Παπαδόπουλος, Σπυριούνης, Τουρνάκης, Παπασταμάτος Γ.(λ), Περγάμαλης, Ανδρεόπουλος, Φιλίππου, Κοταματάς, Κωνσταντακόπουλος

Ηρακλής (Χρήστος Πάτρας): Κουκουμάκας, Τσιράκης(λ), Κολτσιάκης, Φωτιάδης, Ηλίας, Τζιουμάκας, Τσάτσουλας, Μπούτος, Καπετανίδης, Μούχλιας, Μπουράκης

Διαιτητές: Βαγγέλης Κολτσίδας (Δυτικής Αττικής) & Θόδωρος Παρασκευάς (Κεντρικής Ελλάδας)
Κριτές: Έλενα Μπάρδα & Σεραφείμ Λερογιάννης









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος