Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Αίολος-Μυρίκη 2-1

Στην κορυφή των μπαράζ διατηρήθηκε ο Αίολος, ο οποίος επικράτησε της αξιόλογης Μυρίκης με 2-1 σε ένα πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό παιχνίδι.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των play off της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και άρχισε στις 15:30. Διεξήχθη κάτω από αρκετό κρύο και παρουσία όχι πολλών θεατών.
Ο Αίολος χωρίς να κάνει καλή εμφάνιση έδειξε ότι έχει τις λύσεις να επικρατεί ακόμη και στην κακή του ημέρα. Πέτυχε δυο τέρματα από στημένες φάσεις, οι οποίες αποδεικνύονται το δυνατό σημείο της ομάδας. Τα νικητήρια τέρματα των κυπελλούχων Ευρυτανίας σημείωσαν οι: Χρήστος Ράμμος και Δημήτρης Κουρλός, ενώ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Νίκος Νικολάου. Η ομάδα του Γιάννη Φλωράκη έφτασε τους 7 βαθμούς και έχει διαφορά ενός πόντου από τον δεύτερο ΑΠΟΚ.
Η Μυρίκη παίζοντας με αρκετές απουσίες ήταν αρκετά ανταγωνιστική. Παρόλα αυτά έμεινε με «άδεια χέρια» ξανά και απομακρύνθηκε από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Δίχτυα βρήκε για άλλο ένα ματς ο Κώστας Σταμούλης, που ισοφάρισε σε 1-1, ενώ νωρίτερα δοκάρι στο τέρμα του είχε ο Χρήστος Ράμμος. Οι «κόκκινοι» του Σπύρου Κολόκα έχουν 1 πόντο, που «κουβαλούν» από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία θα αντιμετωπίσει την Κυριακή 15/3 στο καθοριστικό ντέρμπι κορυφής τον ΑΠΟΚ, ενώ η Μυρίκη θα παίξει μια ημέρα νωρίτερα με τα Άγραφα.

Παρόμοια προσέλευση
Όπως και στον αγώνα του Σαββάτου ανάμεσα σε Άγραφα και ΑΠΟΚ ο αριθμός των θεατών δεν ήταν ο προσδόκιμος εξ αιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.


Νοκ-άουτ  ο Τζιόλας


Από πλευράς Αιόλου απουσίαζε ο επιτελικός χαφ Βαγγέλης Τζιόλας, ο οποίος τραυματίστηκε στον αγώνα της πρεμιέρας των μπαράζ με τα Άγραφα. Ο Τυρναβίτης άσος ήταν παρών στο γήπεδο.


Αντίθετη πορεία
Ο Αίολος έκανε το 2/2 και οδηγεί την «κούρσα» των μπαράζ. Αντίθετα η Μυρίκη παρά τις ανταγωνιστικές της εμφανίσεις έχει γνωρίσει την ήττα και στα δυο ματς.

Μέσα ο «Ζάρα»


Ο Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία), που «ταλαιπωρούνταν» το τελευταίο διάστημα από τραυματισμό επέστρεψε στο αρχικό σχήμα του Αιόλου και αποτέλεσε την μοναδική αλλαγή στο βασικό σχήμα του Γιάννη Φλωράκη.

Ντεμπούταρε ο Δόσης


Για πρώτο ματς υπερασπίστηκε την εστία της Μυρίκης ο Βασίλης Δόσης, που αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από τον Απεραντιακό. Ο 32χρονος τερματοφύλακας κάνει την 2η θητεία του στην πρωταθλήτρια του 2013.

Το είδε από την κερκίδα


Ο Σπύρος Κολόκας (Φωτογραφία) παρακολούθησε τον αγώνα από την κερκίδα λόγω τιμωρίας, η οποία λήγει στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. «Κουμάντο» έκανε από τον πάγκο ξανά ο Πρόεδρος Νίκος Τσώνης.


 
Χωρίς Γενιτσαρόπουλο


Η Μυρίκη είχε αρκετές απουσίες σε αυτό το ματς. Την μια αγωνιστική της τιμωρίας του εξέτισε ο ποιοτικός στόπερ Κώστας Γενιτσαρόπουλος, ο οποίος είδε τον αγώνα από τον πάγκο της ομάδας του. Στον πάγκο έμειναν επίσης οι: Στάθης Φακίτσας και Κώστας Ζαραβέλης, ενώ εκτός 18αδας ήταν ο τραυματίας Ταξιάρχης Καλύβας.

Η 3αδα της Φθιώτιδας

 
Διαιτητής ορίστηκε σε ένα ακόμη παιχνίδι στην Ευρυτανία ο νεαρός Λεωνίδας Σταύρου (Φωτογραφία Αριστερά). Είχε διευθύνει και το παιχνίδι πρωταθλήματος των δυο ομάδων για τον δεύτερο γύρο, που έληξε υπέρ των «κόκκινων» με 1-0. Πρώτος επόπτης ήταν ο γνώριμος Παναγιώτης Παπασταθόπουλος (Φωτογραφία Κέντρο) και δεύτερος ο Ματθαίος Γρέσσος (Φωτογραφία Δεξιά), που ορίστηκε για πρώτο ματς φέτος στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ. Και οι 3 ανήκουν στον ΣΔΠ Φθιώτιδας.


Πολλές αλλαγές


Η συνηθισμένη 11αδα της Μυρίκης περιείχε αρκετές αλλαγές λόγω προβλημάτων. Πέραν του πορτιέρο Βασίλη Δόση ξεκίνησαν οι: Κώστας Λιάγκας (Φωτογραφία Αριστερά), Γιώργος Μπουμπουρής του Αθανασίου (Φωτογραφία Κέντρο) και Γιάννης Ζαλοκώστας (Φωτογραφία Δεξιά). Ο Λιάγκας κάλυψε την θέση του Γενιτσαρόπουλου στο κέντρο της άμυνας των τυπικά φιλοξενούμενων.

Α΄ Μέρος

Δίκαιη μοιρασιά
Σε ένα μέτριο ποιοτικά πρώτο ημίχρονο, το οποίο ήταν μοιρασμένο Αίολος και Μυρίκη έμειναν στο 1-1. Οι «Αιολίτες» προηγήθηκαν στο 35ο λεπτό, αλλά η Μυρίκη «απάντησε» δυο λεπτά αργότερα.

Πρώτη απειλή από Αίολο
Στην πρώτη αξιόλογη στιγμή του αγώνα στο 16ο λεπτό, ο Δημήτρης Κουρλός εκτέλεσε φάουλ και ο Χρήστος Ράμμος έστειλε την μπάλα μόλις πάνω από την εστία του Βασίλη Δόση.



Δοκάρι στο τέρμα του
Αυτογκόλ παραλίγο να πετύχει ο Αίολος, όταν στο 21ο λεπτό μετά το κόρνερ του Άγγελου Παχή η προβολή προς τα πίσω του Χρήστου Ράμμου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Φώτη Μακρή.




Ακυρώθηκε γκολ
Η Μυρίκη πέτυχε γκολ στο 31ο λεπτό, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Γιώργος Μαντέκας τροφοδότησε τον Χρήστο Λέρη, ο οποίος σέντραρε στον Άγγελο Παχή, που σκόραρε με κοντινό πλασέ. Ο πρώτος βοηθός Παναγιώτης Παπασταθόπουλος υπέδειξε ως οφσάιντ τον Παχή και το γκολ θεωρήθηκε ως μη γενόμενο.




Βρήκε δίχτυα ο Ράμμος


Ο Αίολος κατάφερε να φτάσει στην επίτευξη του 1-0 στο 35ο λεπτό. Ο «σπεσιαλίστας» Δημήτρης Κουρλός εκτέλεσε κόρνερ και ο Χρήστος Ράμμος άνοιξε με πλασέ το 1-0. Ο ποδοσφαιριστής των «τζιαλομπλού», που λίγα λεπτά πριν παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ σκόραρε μετά καιρό.





«Σερβίρισμα στο πιάτο»


Δυο λεπτά αργότερα η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ο Άγγελος Παχής με πανέμορφη μπαλιά βρήκε τον μόνιμο σκόρερ της ομάδας Κώστα Σταμούλη (Φωτογραφία), που ισοφάρισε με υποδειγματικό κοντινό πλασέ. Ο Σταμούλης έφτασε τα δυο γκολ στα μπαράζ και σκόραρε για 7ο συνεχόμενο ματς, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή σαιζόν!.







Οι καλύτερες φάσεις
16΄: Χτύπημα φάουλ του Κουρλού από αριστερά, προβολή του Ράμμου πέρασε μόλις πάνω από την εστία του Δόση.
21΄: Ο Παχής εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Ράμμος έκανε λάθος γύρισμα προς τα πίσω, με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Αιόλου.
27΄: Χαμηλό σουτ του Λέρη εκτός περιοχής κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι του Μακρή.
29΄: Σέντρα του Νικολάου από αριστερά, προβολή από τον Ράμμο μάζεψε ο Δόσης.
35΄: Κόρνερ του Κουρλού από αριστερά, ο Ράμμος με πλασέ στην αριστερή γωνία της Μυρίκης «έγραψε» το 1-0.
37΄: Ο Παχής έβγαλε υποδειγματική κάθετη πάσα στον Σταμούλη, ο οποίος σε θέση τετ α τετ πλάσαρε στην δεξιά γωνία τον Μακρή και έκανε το 1-1.

Β΄ Μέρος

Το πέτυχε ο Αίολος
Οι τυπικά γηπεδούχοι πήραν τους τρεις πολύτιμους πόντους χάρης σε γκολ με απευθείας φάουλ του Δημήτρη Κουρλού. Η Μυρίκη θα μπορούσε να είχε σκοράρει πρώτη, αλλά δεν τα κατάφερε.

Προσπάθεια για γκολ από Παχή


Στην πρώτη αξιόλογη φάση του δευτέρου ημιχρόνου ο Άγγελος Παχής δοκίμασε σουτ μετά από σέντρα του Χρήστου Λέρη και ο Φώτης Μακρής μπλόκαρε.



«Ξεσηκώθηκαν» για κάρτα


Ένα σκληρό μαρκάρισμα του αρχηγού του Αιόλου Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου (Φωτογραφία) στον Χρήστο Λέρη της Μυρίκης στο 60ο λεπτό και ο μη καταλογισμός της κίτρινης κάρτας προκάλεσε αντιδράσεις από τον πάγκο των «κόκκινων» προς τον ρέφερι Λεωνίδα Σταύρου.



2λεπτο ευκαιριών


Η ομάδα του Σπύρου Κολόκα είχε δυο καλές στιγμές στο διάστημα 68΄, 69΄. Πρώτα το σουτ του Κώστα Σταμούλη έδιωξε σε κόρνερ ο Φώτης Μακρής και εν συνεχεία η προσπάθεια του Δημήτρη Γκορόγια (Φωτογραφία) έφυγε εκτός εστίας.



Απομακρύνθηκε ο Πλακιάς


Ο ρέφερι του αγώνα κ. Σταύρου απομάκρυνε από τον πάγκο του Αιόλου τον ταμία της ομάδας Περικλή Πλακιά μετά από υπόδειξη του παρατηρητή αγώνα Γιώργου Λιάγκα. Ο κ. Πλακιάς διαμαρτυρήθηκε για την παρουσία του τιμωρημένου στον πάγκο της Μυρίκης Κώστα Γενιτσαρόπουλου.






Τελικά εκτός περιοχής


Ο Ταξιάρχης Γούλας (Φωτογραφία) στο 71ο λεπτό για «λογαριασμό» του Αιόλου κέρδισε φάουλ στα όρια της περιοχής από τον Χρήστο Λέρη, το οποίο υποδείχτηκε εκτός περιοχής, παρά τις ελαφρές διαμαρτυρίες που υπήρξαν.


Υπολόγισαν χωρίς τον Κουρλό


Ο «μετρ του είδους» Δημήτρης Κουρλός χάρισε την νίκη στην ομάδα του. Με εκτέλεση φάουλ, που πέρασε από όλους στο 73΄ έκανε το 2-1. Ο πρώτος σκόρερ της Α΄ ΕΠΣΕ είχε ξανά συμμετοχή και στα δυο νικητήρια τέρματα, ενώ έφτασε τα δυο γκολ στα μπαράζ.







Έξω Λέρης-Μέσα «Ντο»

 












Ο Χρήστος Λέρης (Φωτογραφία Αριστερά) των «κόκκινων» αποχώρησε λόγω τραυματισμού στο 78ο λεπτό και αντικαταστάθηκε από τον Βασίλη Ντότσικα (Φωτογραφία Δεξιά), που αγωνίστηκε μετά από καιρό.



Έμεινε με 10


Οι νικητές ολοκλήρωσαν με παίχτη λιγότερο τον αγώνα λόγω αποβολής με 2η κίτρινη κάρτα του Νίκου Νικολάου (Φωτογραφία) στο 83΄. Ο αριστερός χαφ του Αιόλου θα τιμωρηθεί με μια αγωνιστική και θα απουσιάσει από το παιχνίδι με τον ΑΠΟΚ.




Οι καλύτερες φάσεις
55΄: Ο Ράμμος δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δόση.
57΄: Ο Λέρης έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Παχής σούταρε εντός περιοχής και δεξιά ,με τον Μακρή να μπλοκάρει στην δεξιά του  γωνία.
63΄: Εκτέλεση φάουλ του Κουρλού από πλάγια θέση απέκρουσε με τις γροθιές ο πορτιέρο της Μυρίκης.
68΄: Σουτ του Σταμούλη εκτός περιοχής και δεξιά απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο πορτιέρο του Αιόλου.
69΄: Ο Παχής ανέλαβε την εκτέλεση από δεξιά, έφερε την μπάλα στην μικρή περιοχή, όπου κανείς ποδοσφαιριστής της Μυρίκης δεν κατάφερε να κάνει την προβολή και ο Γκορόγιας σούταρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Μακρή.
73΄: Ο Κουρλός εκτέλεσε φάουλ από πλάγια αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Δόση(2-1).
83΄: Ο Νικολάου δέχτηκε 2η κίτρινη κάρτα μέσα σε λίγα λεπτά για παρεμπόδιση στον αντίπαλο τερματοφύλακα.
85΄: Ο Ζήκας σέντραρε από αριστερά ,ο Παχής σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα και πέρασε σε κόρνερ.

Πανηγύρισαν το 2/2
Οι παίχτες του Γιάννη Φλωράκη πανηγύρισαν μετά την λήξη του αγώνα την επίτευξη του 2/2, που τους κρατά σε θέση «οδηγού» στην υπόθεση-τίτλος.


Κίτρινες Κάρτες
Τριανταφυλλόπουλος, Ράμμος, Ζαχαράκης, Κρασιάς, Ζαλοκώστας, Ζήκας, Ντότσικας

Διακριθέντες
Αίολος: Ράμμος, Κουρλός, Αζακάς
Μυρίκη: Μαντέκας, Παχής, Σταμούλης

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Πιστεύω ότι έγινε ένα κακό παιχνίδι σήμερα, ίσως επηρέασαν και οι καιρικές συνθήκες στο πρώτο ημίχρονο. Τελικά καταφέραμε σε μια κακή μέρα και κερδίσαμε. Νομίζω ότι το παιχνίδι μπορούσε να είχε πάει και ισοπαλία, μπορούσε να το είχαμε καθαρίσει και νωρίτερα. Θα πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο τις επόμενες μέρες, έτσι ώστε να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι. Είναι σημαντικό όμως ότι σε μια κακή ημέρα κερδίσαμε το παιχνίδι. Αυτό δείχνει ότι η ομάδα αποκτά σιγά-σιγά την στόφα του νικητή. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Μυρίκη, της εύχομαι καλή συνέχεια.»

Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Πιστεύω σήμερα ότι το αποτέλεσμα μας αδικεί, με δυο γκολ από στημένα χωρίς να κάνει κάποια ολοκληρωμένη επίθεση ο Αίολος κατάφερε και μας κέρδισε. Εμείς είχαμε τις ευκαιρίες, ήμασταν άτυχοι βέβαια που δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε και σε άλλες περιπτώσεις. Συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες, που παρόλο τις αντίξοες καιρικές συνθήκες προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι ήταν πιο τυχερός ο Αίολος, που έβαλε δυο γκολ που μας κέρδισε. Εμείς συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια που υπολείπονται.»



Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Μακρής, Φούκας, Ράικος Ν., Ηλιάδης, Αζακάς Θ., Τριανταφυλλόπουλος, Γούλας(87΄ Χαλκίδης), Ράμμος, Κουρλός, Ζαραβέλης(92΄ Τόσκα), Νικολάου

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Δόσης, Ζαχαράκης, Κρασιάς, Λιάγκας, Μαντέκας, Κοτρώνης, Μπουμπουρής Γ.(Α) (46΄ Γκορόγιας), Παχής, Λέρης(78΄ λ.τρ Ντότσικας), Σταμούλης, Ζαλοκώστας(59΄ Ζήκας)

Διαιτητής: Λεωνίδας Σταύρου(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Παναγιώτης Παπασταθόπουλος(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Ματθαίος Γρέσσος(ΣΔΠ Φθιώτιδας)























































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος