Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Συζήτησαν για το γηπεδικό πρόβλημα Δήμαρχοι και ΕΠΣ Ευρυτανίας


Η ΕΠΣΕ εξέδωσε δελτίο τύπου, το οποίο αναφέρει τα όσα ειπώθηκαν στις συναντήσεις που υπήρξαν με τους Δημάρχους Καρπενησίου και Αγράφων κ.κ. Σουλιώτη και Μπαμπαλή. Η συζήτηση αφορούσε φυσικά το γηπεδικό πρόβλημα και την δημιουργία ενωσιακού γηπέδου.
Συγκεκριμένα το δελτίο τύπου αναφέρει: «Συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015 το Δ.Σ. της ΕΠΣ Ευρυτανίας με τα με κυρίαρχα θέματα, το Ενωσιακό γήπεδο και τα γήπεδα του Δήμου Αγράφων. Προ της συνεδρίασης ο Πρόεδρος Γιώργος Παπατζίμας και μέλη του Δ.Σ. πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Νικόλαο Σουλιώτη, ενώ συζήτηση με την συμμετοχή του Δημάρχου Αγράφων κ. Θοδωρή Μπαμπαλή, έγινε και στα γραφεία της ΕΠΣ.

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Καρπενησίου
Η συνάντηση με τον Δήμαρχο Καρπενησίου έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και σε γενικές γραμμές ήταν εποικοδομητική. Ο κ. Σουλιώτης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και οι συνεργάτες του, άκουσαν τους διοικούντες της ΕΠΣΕ, που έθεσαν το θέμα της επιβεβλημένης κατασκευής Ενωσιακού γηπέδου στην έδρας της ΠΕ, δηλ. στο Καρπενήσι. Στο τραπέζι της κουβέντας ετέθη ως πρώτη προτεραιότητα, το υπάρχον γήπεδο της Ποταμιάς, για το οποίο μάλιστα, έχει εκπονηθεί και σχετική μελέτη, σε ένα χώρο περίπου 13 στρεμμάτων. Ωστόσο για να προχωρήσει το θέμα αυτό, απαιτείται η οριοθέτηση του παρακείμενου ποταμού, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Για την περίπτωση αυτή το μέλος του Δ.Σ. Βασίλης Μπούρας ενημέρωσε το Σώμα, που συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Στερεάς και πως έλαβε την διαβεβαίωση του κ. Μπακογιάννη, πως το αίτημα αυτού και του Προέδρου του χωριού, θα υλοποιηθεί.
Στην συνάντηση, υπήρξε από τον Πρόεδρο της ΕΠΣ και εναλλακτική πρόταση για Ενωσιακό γήπεδο, είτε στο χώρο του υπάρχοντος γηπέδου του Γυμνασίου, είτε στο Αθλητικό Κέντρο, στο γήπεδο ρίψεων. Από την συζήτηση επ΄ αυτού προέκυψε ότι οι όποιες παρεμβάσεις για να μετατραπεί το γήπεδο του Γυμνασίου, σε Ενωσιακό είναι δύσκολες και ιδιαίτερα δαπανηρές. Ωστόσο είπε ο Πρόεδρος, ότι «για το γήπεδο των Ρίψεων, υπάρχουν καλύτερες προοπτικές».
Επ΄ αυτού ο Γενικός Γραμματέας Σωτήρης Διώτης τόνισε πως η καλύτερη περίπτωση είναι ναι μεν το γήπεδο της Ποταμιάς, όμως αν δεν ολοκληρωθεί η οριοθέτηση του ποταμού, δεν μπορεί να γίνει τίποτε.
Τέλος από τον Πρόεδρο και τα μέλη ζητήθηκε να προγραμματιστούν από τον Δήμο και οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο Στάδιο Καρπενησίου, όπου ως γνωστόν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.

Η συζήτηση στα γραφεία της ΕΠΣ με τον Δήμαρχο Αγράφων
Η επί της ουσίας συνεδρίαση του Δ.Σ. ξεκίνησε με συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης για το μείζον θέμα με τα προβλήματα των γηπέδων του Δήμου Αγράφων, παρουσία του Δημάρχου. Ο κ. Μπαμπαλής ζήτησε αναλυτική ενημέρωση από το Προεδρείο για την υφισταμένη κατάσταση των γηπέδων και κυρίως για τα πορίσματα της Επιτροπής Ελέγχου. Όπως φάνηκε, για τα γήπεδα έγινα έλεγχοι, όμως για άγνωστο λόγο τα τρία πορίσματα που εκδόθηκαν ήταν διαφορετικά όσον αφορά τις απαιτούμενες διορθωτικές παρεμβάσεις, έτσι ώστε να καταστούν αυτά κατάλληλα για την διεξαγωγή αγώνων.
Για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος ζήτησε να έχει μια συγκεκριμένη Πρόταση, παρεμβάσεων – εργασιών για 3 τουλάχιστον γήπεδα από την  αρμόδια Επιτροπή, έτσι ώστε να προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση της σχετικής μελέτης και στις απαιτούμενες εργασίες.
Μάλιστα από τον Γιώργο Λιάγκα ζητήθηκε αυτό να γίνει σύντομα καθότι στα τέλη Μαρτίου θα ξεκινήσει το Τοπικό Β΄, στο οποίο θα συμμετάσχουν πολλές ομάδες από την περιοχή των Αγράφων(Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 31/3). Το ζήτημα του τελικού πορίσματος της Επιτροπής, που θα αποσταλεί με την μορφή του κατεπείγοντος στον Δήμο Αγράφων, το ανέλαβε ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΕ Παναγιώτης Παπαδημητρίου.
Επίσης ετέθη και το θέμα της κατασκευής ενός γηπέδου με πράσινο στον Δήμο, καθότι τέτοιο γήπεδο δεν υπάρχει. Ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε πως στην παρούσα χρονική στιγμή, ο Δήμος αδυνατεί να προχωρήσει σε ένα τέτοιο έργο, όμως δεσμεύτηκε πως θα δρομολογήσει την ένταξη αυτού του έργου στη νέα Προγραμματική περίοδο.
Τέλος από τον Πρόεδρο ζητήθηκε, να προβεί ο Δήμος και σε κάποια οικονομική ενίσχυση των Σωματείων του Δήμου Αγράφων, γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις τεράστιες υποχρεώσεις τους.
Επ΄ αυτών ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΕ, π. Ευάγγελος Φεγγούλης, τόνισε πως η Δημοτική Αρχή, θα πρέπει να δώσει άμεσα λύση, όσον αφορά το γηπεδικό, γιατί οι ελάχιστοι εναπομείναντες νέοι της περιοχής δεν έχουν άλλο αδιέξοδο δράσης και επιβάλλεται ο Δήμος να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα. Για τις όποιες ενισχύσεις μπορεί να δώσει ο Δήμος, τόνισε πως αυτές θα πρέπει να δοθούν με αναλογίες και όχι όπως παλιά, όπου μια ομάδα έπαιρνε από τον Δήμο 14.500,00 ευρώ και άλλη … 2.000,00 ευρώ !!!
Ακολούθησε συζήτηση για τους Διαιτητές, για το πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας. Ο Πρόεδρος τόνισε ότι χρειάζονται κινήσεις αναβάθμισης της τοπικής διαιτησίας καθότι το θέμα δεν είναι μόνο αριθμητικό αλλά κυρίως ποιοτικό. Από τον Ν. Δροσίνη αναφέρθηκε ότι μέχρι τώρα έχουν εκφράσει την επιθυμία να σφυρίξουν 3 από τους υπάρχοντες Ευρυτάνες Διαιτητές και 2 νέοι. Το μέλος του Δ.Σ. Θωμάς Θεοδωρογιάννης, είπε πως θα πρέπει στο πρωτάθλημα αυτό να σφυρίξουν ντόπιοι διαιτητές και η ΕΠΣΕ οφείλει να τους στηρίξει. Ο Γ. Λιάγκας επανέλαβε παλιά του πρόταση να έλθει στην ΕΠΣΕ, ένας έμπειρος διαιτητής για να οργανώσει την διαιτησία, ενώ ο Γ.Γ. Σωτήρης Διώτης, επισήμανε ότι επ΄ αυτού του θέματος, θα πρέπει να προηγηθεί η εισήγηση – γνωμοδότηση της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΕ.
Ακόμη το Δ.Σ. αποφάσισε να προβεί στην συμβολική οικονομική ενίσχυση των 100 ευρώ, σε 4 ποδοσφαιριστές που υπέστησαν τραυματισμούς στη διάρκεια αγώνων και να συνοδευτούν στην Περιφερειακή ομάδα οι επιλεγόμενοι ποδοσφαιριστές της ΕΠΣΕ, από τον Ενωσιακό Προπονητή.
Τέλος όσον αφορά τη διεξαγωγή ολιγόλεπτων αγώνων με την συμμετοχή παιδιών, που δεν πραγματοποιήθηκε πριν τον μεγάλο τελικό του Κυπέλου στις 21 Φεβρουαρίου 2015, αποφασίστηκε η αθλητική αυτή εκδήλωση να διοργανωθεί στα πλαίσια μιας ευρύτερης συνεργασίας με τον σχολικό αθλητισμό και να καθιερωθεί ως μια ετήσια γιορτή ποδοσφαίρου, για την ημερομηνία διεξαγωγής της οποίας θα υπάρξει απόφαση σε επόμενο ΔΣ.»   
Φωτογραφίες: Ευρυτανικός Παλμός