Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Συμμετείχε στον τελικό του απλού σλάλομ ο Γιάννης Αντωνίου


Στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης συμμετείχε το διήμερο 14-15 Φεβρουαρίου ο Γιάννης Αντωνίου όσον αφορά το παγκόσμιο πρωτάθλημα αλπικών αγωνισμάτων ανδρών-γυναικών, που γίνεται στο Vail του Κολοράντο των ΗΠΑ, ολοκληρώνοντας την παρουσία του σε αυτό.
Ο 20χρονος Ευρυτάνας δεν κατάφερε να τερματίσει στον προκριματικό αγώνα στην πρώτη διαδρομή, ωστόσο προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό, όπου είχε την ίδια πορεία, με αποτέλεσμα να μην καταταγεί σε κάποια θέση. Ο αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου κέρδισε το «εισιτήριο» για την τελική φάση, αν και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθεια του στον προκριματικό, καθώς σύμφωνα με τους κανονισμούς από την στιγμή που δεν πήρε κάποιος Έλληνας την πρόκριση δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό έχει ο αθλητής με την καλύτερη βαθμολογία στο ranking της χώρας.
Ο Κώστας Συκαράς στον προκριματικό τα πήγε πολύ καλά, ήταν 32ος με 80:81 βαθμούς ποινής, αλλά την πρόκριση έπαιρναν οι πρώτοι 25.  Ο Μαξιμιλιάνο Βαλακαρέντζι δεν ξεκίνησε στην προκριματική φάση εξ αιτίας ενός μυϊκού μικροτραυματισμού. Στην γιγαντιαία τεχνική κατάβαση είχε προκριθεί στον μεγάλο τελικό, στον οποίο αποκόμισε τον τραυματισμό.
Ο αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου ολοκλήρωσε την προσπάθεια του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, καταφέρνοντας να νικήσει τον πρόσφατο τραυματισμό του, έχοντας μια πολύ καλή εμφάνιση στην γιγαντιαία τεχνική κατάβαση, όπου ήταν 41ος στον προκριματικό αγώνα, διεκδικώντας την πρόκριση του στον μεγάλο τελικό.  Επόμενος στόχος του είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων, που θα γίνει τον Μάρτιο στην Νορβηγία.
Εν τω μεταξύ η ιστοσελίδα sports8.gr φιλοξενεί ένα όμορφο αφιέρωμα στον Ευρυτάνα πρωταθλητή, που μπορείτε να δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.sports8.gr/article.25866-O-talantouchos-Giannis-Antoniou-(vid).html