Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Κώστας Γουλέτας: «Ήταν άκυρη η στιγμή το να φύγω εγώ από την ομάδα και για λόγους ψυχολογικούς και για λόγους ότι είχαμε φτιάξει μια οικογένεια»

Σαν κεραυνός εν αιθρία «έσπασε» μέσα στην περασμένη εβδομάδα η αποχώρηση από την τεχνική ηγεσία του Αίολου του 40χρονου παίκτη-προπονητή Κώστα Γουλέτα.
Ο τέως τεχνικός του Αίολου και άλλοτε ποδοσφαιριστής Α΄ Εθνικής Κώστας Γουλέτας παραχώρησε συνέντευξη στο Evytania Sportμε αφορμή τη αποχώρηση του από τον πάγκο του συγκροτήματος του Προφήτη Ηλία.
Για την αποχώρηση του μας αναφέρει ότι υπήρχε μια διαφωνία απόψεων και η διοίκηση θεώρησε σκόπιμο να φύγει ο ίδιος από την ομάδα. Η μόνη πικρία που νοιώθει αφήνοντας τον Αίολο είναι ότι δεν θα είναι κοντά στους ποδοσφαιριστές του, θεωρεί ότι ήταν άκυρη η στιγμή που έφυγε από την ομάδα και για λόγους ψυχολογικούς, αλλά και για το οικογενειακό κλίμα που είχε δημιουργηθεί. Το κεφάλαιο Αίολος έχει κλείσει για τον ίδιον.
Δεν έκανε δηλώσεις προς τα Μ.Μ.Ε. μετά τους αγώνες, γιατί με τους προπονητές που είχε συνεργαστεί στο παρελθόν έχει μάθει ότι το ταμείο γίνεται στο τέλος της χρονιάς και όταν κατακτιέται ένας στόχος. Ξεκίνησε την προπονητική με στόχο να βοηθήσει τα νέα παιδιά και τις ομάδες, αφού αγαπά το ποδόσφαιρο και δεν το βλέπει βιοποριστικά και τα άμεσα σχέδια του είναι να διευρύνει τις γνώσεις του και να πάρει το δίπλωμα του προπονητή κατηγορίας Uefa B .
Ως καλύτερη στιγμή της καριέρας του ξεχωρίζει τις χρονιές με Προοδευτική και Σκόντα Ξάνθη, που αγωνίστηκε στην Α΄ Εθνική και ως χειρότερη τον περσινό του τραυματισμό στον έξω σφυρό που είχε με την ομάδα του Αήττητου Σπατών. Ο τραυματισμός αυτός τον έχει επηρεάσει και τώρα, αφού δεν έχει γίνει πλήρως η αποκατάσταση του.
Σχετικά με το ποδόσφαιρο του νομού μας και για να μπορέσει να έχει ομάδα σε επαγγελματική κατηγορία θα πρέπει να φτιαχτούν οι υποδομές πρώτα και να λυθεί το γηπεδικό πρόβλημα που υπάρχει στις ομάδες της περιφέρειας. Μας αναφέρει ότι υπάρχουν αρκετά ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές στην περιοχή μας, όπως και αρκετά παιδιά σε ηλικία 20 έως 25 ετών που μπορούν να αγωνιστούν σε ομάδες εκτός νομού.
Η κουβέντα κλείνει με την άποψη του κ. Γουλέτα για τον τελικό κυπέλλου ΑΠΟΚ-Αίολος (Η συνέντευξη έγινε πριν τον αγώνα, ωστόσο δεν δημοσιεύτηκε για να μην επηρεάσει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας πριν από έναν τόσο κρίσιμο αγώνα), καθώς και για το μίνι-πρωτάθλημα των 6 αγωνιστικών. Θέλει η πρώην ομάδα του ο Αίολος να κατακτήσει αυτούς τους δυο στόχους (Τον έναν τον έχει πετύχει ήδη).
Ο Κώστας Γουλέτας είναι γεννημένος στις 11/4/1975 και έχει μια πλούσια θητεία ως ποδοσφαιριστής σε πληθώρα επαγγελματικών ομάδων, διακρινόμενος κυρίος ως δεξί μπακ. Άρχισε την καριέρα του από την ομάδα νέων του Παναθηναϊκού το 1988, στον οποίο έμεινε έως το 1994 και είχε συμπαίχτες σπουδαία μετέπειτα ονόματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Συνέχισε σε: ΕΑΡ, Παναιγιάλειο, Αήττητο Σπατών, Παναργειακό, Σκόντα Ξάνθη, Πανελευσινιακό, Ατρόμητο, Παναιτωλικό, Κιλκισιακό, Τρίκαλα, ΠΑΟ Ρουφ, Προοδευτική, Εθνικό Πειραιώς, Καστοριά, Βύζαντα Μεγάρων, Χαλκίδα-Λήλας, Απόλλωνα Αθηνών, Ολυμπιακό Λιοσίων, Ωρωπό, Σαρωνικό Αίγινας, Κορωπί, Άγραφα, Κριεζά, Α.Ο. Πειραιάς και εν συνεχεία επέστρεψε στον Αήττητο Σπατών. Πρωτοεμφανίστηκε στην Ευρυτανία για «λογαριασμό» των Αγράφων την περίοδο 2010-2011, έχοντας 18 παρουσίες και 9 γκολ. Την φετινή σαιζόν διατέλεσε προπονητής-παίχτης του Αιόλου, έχοντας 6 συμμετοχές και 1 τέρματα. Την σαιζόν 2003-2004 αγωνίστηκε με την Προοδευτική στην Α΄ Εθνική, έχοντας 9 παρουσίες σε αυτήν. Στις επαγγελματικές κατηγορίες έχει 185 συμμετοχές και 1 τέρμα, ενώ έχει περάσει από 25 περισσότερες ομάδες.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη:

Evrytania Sport: κ. Γουλέτα να σας καλωσορίσουμε στο Site μας το “Evrytania Sport”. Πρόσφατα έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία η αποχώρηση σας από την τεχνική ηγεσία του Αίολου. Θα θέλαμε να μας πείτε για ποιον λόγο αποχωρήσατε;
Κώστας Γουλέτας: «Καλησπέρα σας και ευχαριστώ για την φιλοξενία. Ούτε εγώ γνωρίζω τον λόγο. Απλά υπήρχε μια διαφωνία απόψεων στο κομμάτι του ποδοσφαιρικού τμήματος και θεώρησε η διοίκηση σκόπιμο να γίνει η αποχώρηση και να φύγω εγώ από την ομάδα.»

Evrytania Sport: Νοιώθετε κάποια πικρία γιατί αφήνετε την ομάδα εντός στόχων; . Την αφήνετε στον τελικό κυπέλλου και πρώτη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος;
Κώστας Γουλέτας: «Η πικρία μου αφορά μόνο για τα παιδιά, δώσαμε πολύ μεγάλο αγώνα από την αρχή της χρονιάς για αυτούς τους δυο στόχους για το κύπελλο και για το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι ήταν άκυρη η στιγμή το να φύγω εγώ από την ομάδα και για λόγους ψυχολογικούς και για λόγους ότι είχαμε φτιάξει μια οικογένεια και προσπαθούσαμε να κατακτήσουμε τους στόχους, που είχαμε θέσει από την αρχή της χρονιάς.»

Evrytania Sport: Το κεφάλαιο Αίολος έχει κλείσει για εσάς; Υπάρχει περίπτωση να συνεχίσετε στην ομάδα ως ποδοσφαιριστής;
Κώστας Γουλέτας: «Για μένα το κεφάλαιο Αίολος έχει κλείσει.»

Evrytania Sport: Σχολιάστηκε αρνητικά το γεγονός ότι δεν κάνατε δηλώσεις προς τα Μ.Μ.Ε. μετά από τους αγώνες. Θέλετε να μας πείτε ποιος ήταν ο λόγος;
Κώστας Γουλέτας: «Ο λόγος ήταν ότι έχω μάθει από τους προπονητές που είχα συνεργαστεί στις επαγγελματικές ομάδες, μου είχαν πει μια κουβέντα, να μην κάνω ποτέ δηλώσεις και να μπορώ πάντα τις δηλώσεις μου να τις κάνω πάντα όταν κατακτιέται ένας τίτλος και γενικά στο τέλος της χρονιάς. Θεωρώ ότι το ταμείο γίνεται πάντα στο τέλος και όχι στην διάρκεια ενός παιχνιδιού. Βέβαια ξέρω ότι και οι δημοσιογράφοι θέλουν να κάνουν την δουλειά τους, το ξέρω αυτό και σέβομαι απόλυτα. Απλά ήταν για λόγους δικούς μου το να μην κάνω κάποιες δηλώσεις, είτε πριν το παιχνίδι είτε μετά. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον τύπο και με το ράδιο. Επειδή το είχα ζήσει αυτό με προπονητές που με είχαν ποδοσφαιριστή και για αυτό το έκανα και εγώ.»

Evrytania Sport: Ποιο ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσετε την προπονητική σας καριέρα;
Κώστας Γουλέτας: «Το ποδόσφαιρο δεν το βλέπω για βιοποριστικούς λόγους, το αγαπώ από μικρός. Από την στιγμή που σταμάτησα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ήθελα να ασχοληθώ στο κομμάτι της προπονητικής. Πιστεύω ότι το γνωρίζω, θεωρώ ότι μπορώ να βοηθήσω τις ομάδες και τα μικρά παιδιά, που αρχίζουν το ποδόσφαιρο και για αυτό τον λόγο αποφάσισα να ασχοληθώ με την προπονητική.»

Evrytania Sport: Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια από εδώ και πέρα;
Κώστας Γουλέτας: «Αυτό που προέχει αυτή την στιγμή είναι να πάρω το Uefa B, το δίπλωμα του προπονητή και να κάνω κάποια σεμινάρια, για να μπορέσω να εξελιχτούν οι γνώσεις μου και να αποκτήσω κάποια εμπειρία περισσότερη.»

Evrytania Sport: Έχετε αρκετά χρόνια στις επαγγελματικές κατηγορίες, με πάρα πολλές παραστάσεις. Ξεχωρίζεται την καλύτερη και την χειρότερη στιγμή της καριέρας σας;
Κώστας Γουλέτας: «Η καλύτερη μου ποδοσφαιρική στιγμή ήταν με την Προοδευτική στην Α΄ Εθνική και με την Σκόντα Ξάνθη. Έζησα απίστευτες εμπειρίες, παίζοντας αντίπαλος με κάποιες ομάδες όπως είναι ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Η χειρότερη μου στιγμή ήταν η περσινή, που πήγα να βοηθήσω το χωριό μου τα Σπάτα και έπαθα έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό, έσπασα το πόδι μου και έπαθα έξω σφυρό.»

Evrytania Sport: Ο τραυματισμός αυτός πέρυσι σας έχει επηρεάσει στην απόδοση σας φέτος με τον Αίολο;
Κώστας Γουλέτας: «Ναι μου έχει προκαλέσει έναν φόβο και δεν με ελευθερώνει και δεν είναι αυτός που ήμουν κάποια χρόνια. Βέβαια παίζει ρόλο και ηλικία, γιατί έχω φτάσει και είμαι 40 χρονών. Θεωρώ ότι σε αυτό μεγαλύτερη ευθύνη έχει ο τραυματισμός.»

Evrytania Sport: Θα θέλαμε το σχόλιο σας για το τοπικό της Ευρυτανίας. Ένα πρωτάθλημα με πολλά προβλήματα και πολύ λίγες ομάδες.
Κώστας Γουλέτας: «Εγώ είχα πει όταν είχα έρθει στα Άγραφα ότι υπάρχει απίστευτο ταλέντο στην περιοχή, αγαπούν το ποδόσφαιρο, αλλά με λάθος τρόπο. Θα έπρεπε να δώσουν μεγαλύτερη βάση στις εγκαταστάσεις, στα παιδιά, να προσπαθήσουν να αγκαλιάσουν τα παιδιά, γιατί υπάρχει απίστευτο ταλέντο όπως είπα και πριν. Από την στιγμή που κανένας από τα παιδιά εδώ δεν πληρώνεται, θα πρέπει να τα προσελκύσουν με άλλον τρόπο. Ο τρόπος είναι ένας, το να φτιάξουν τα γήπεδα, τις εγκαταστάσεις, να  δώσουν περισσότερα κίνητρα, για να έρθουν τα παιδιά στο γήπεδο. Για μένα αδικείται αυτή η περιοχή, το να μην έχει μια ομάδα σε μια επαγγελματική κατηγορία. Και για αυτό τον λόγο αποφάσισα να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο της Ευρυτανίας και με τον Αίολο, γιατί ο στόχος μου δεν ήταν να πάρω το πρωτάθλημα στην Ευρυτανία, ήταν να κάνουμε κάτι καλό, να βάλουμε βάσεις για κάτι καλύτερο και να πάει μια ομάδα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.»

Evrytania Sport: Για να επιτευχθεί αυτή η άνοδος στην παραπάνω κατηγορία, τι πρέπει να γίνει κατά την γνώμη σας;
Κώστας Γουλέτας: «Κατά την γνώμη μου θα πρέπει σε αυτές τις ομάδες, που είναι στο Καρπενήσι οι διοικήσεις να το δούνε πιο σοβαρά. Και τι εννοώ; Να φτιάξουν τις υποδομές, γιατί από εκεί ξεκινάει μια ομάδα και από εκεί και πέρα με πολύ δουλειά. Για μένα προέχουν όμως οι εγκαταστάσεις.»

Evrytania Sport: Εννοείται τα γήπεδα της περιφέρειας του νομού;
Κώστας Γουλέτας: «Ναι τα γήπεδα της περιφέρειας. Δηλαδή δεν γίνεται τώρα κάποιες ομάδες για παράδειγμα τα Άγραφα ή η Κρέντη να μην έχουν δικό τους γήπεδο, να παίζουν στα χωριά τους, να έρχονται από το χωριό να βλέπουν την ομάδα τους. Δεν γίνεται να έρχονται στο κέντρο στο Καρπενήσι και να παίζουν ποδόσφαιρο. Για μένα αυτό είναι ότι χειρότερο. Θα πρέπει εφόσον υπάρχει πρωτάθλημα στην Ευρυτανία, και αυτό το έχω ξαναπεί και όταν ήμουν στα Άγραφα, η ΕΠΣ Ευρυτανίας να οργανώσει το πρωτάθλημα καλύτερα και σε αυτό επιβάλλεται να βοηθήσει και η Δημοτική αρχή.»

Evrytania Sport: Έχετε ξεχωρίσει κάποια ταλέντα στην περιοχή εδώ της Ευρυτανίας;
Κώστας Γουλέτας: «Για μένα υπάρχουν αρκετά ταλέντα. Ταλέντα είναι και τα 3 παιδιά που έχουν κατεβεί και παίζουν στην Κ20 της Λαμίας και υπάρχουν και κάποια άλλα ταλέντα ίσως δεν θα τα έλεγα ακριβώς ταλέντα, γιατί η ηλικία τους είναι λίγο προχωρημένη, όπως είχα στην δική μου την ομάδα τον Αίολο, όπως είχε ο ΑΠΟΚ, όπως έχει ακόμα-ακόμα και η Ποταμιά, τα Άγραφα. Υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές που είναι στην ηλικία από 20 έως 25, που είναι πάρα πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και καλοί χαρακτήρες και θα μπορούσαν να κάνουν καριέρα και παρακάτω από τον Τυμφρηστό.»

Evrytania Sport: Θα θέλαμε να μας σχολιάσετε τον αυριανό τελικό κυπέλλου(Η συνέντευξη έγινε την Παρασκευή 20/2) μεταξύ Αίολου και ΑΠΟΚ.
Κώστας Γουλέτας: «Εγώ θέλω να δώσω τύχη και κουράγιο στα παιδιά του Αίολου, που με αγάπησαν, τους αγάπησα και με αγκάλιασαν. Περάσαμε πολύ ωραίες στιγμές, θεωρώ ότι οι στιγμές ήταν οι καλές και όχι οι κακές. Πιστεύω θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι, ανάμεσα σε δυο πάρα πολύ καλές ομάδες, όπως είναι ο ΑΠΟΚ και όπως είναι ο Αίολος. Εάν με ρωτάτε ποιος θα ήθελα να το πάρει, φυσικά θα ήθελα να το πάρει ο Αίολος. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι ο καλύτερος να το πάρει και πιστεύω να είναι ο Αίολος.»

Evrytania Sport: Θα θέλαμε να μας σχολιάσετε και το πρωτάθλημα των 6 αγωνιστικών για τα Play Off της Α΄ Ευρυτανίας.
Κώστας Γουλέτας: «Για μένα η ομάδα που αδικήθηκε για τα Play Off και δεν μπήκε ήταν η Ποταμιά. Έκανε απίστευτο πρωτάθλημα, μια ομάδα που ποτέ μα ποτέ δεν πρωταγωνιστούσε. Έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά ο κ. Τσιγαρίδας, είμαστε και φίλοι, τον εκτιμώ πάρα πολύ και πιστεύω ότι αδικήθηκαν που δεν μπήκαν. Από εκεί και πέρα αυτές οι ομάδες πουν έχουν μπει στα Play Off πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ καλό μίνι πρωτάθλημα. Η κλήρωση δεν ξέρω εάν ευνοεί κάποιον ή όχι. Εύχομαι να το πάρει ο Αίολος.»

Evrytania Sport: Να σας ευχαριστήσουμε για την ενδιαφέρουσα κουβέντα που είχαμε. Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι άλλο;
Κώστας Γουλέτας: «Όχι δεν ήθελα να προσθέσω κάτι άλλο. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και εγώ από την δική μου πλευρά όχι μόνο για την κουβέντα που κάναμε, αλλά και για την όλη υποστήριξη όλης της χρονιάς για το διάστημα που ήμουν στον Αίολο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ακόμη τον κ. Τσιγαρίδα τον προπονητή της Ποταμιάς, αλλά και τον προπονητή της Μυρίκης τον κ. Κολόκα, για την συνεργασία που είχαμε και την διευκόλυνση που μου παρείχαν στις ώρες των προπονήσεων. Να ευχηθώ και στον τελευταίο καλή επιτυχία στα Play Off. Εγώ πάντα θα είμαι εδώ πέρα, δεν ξέρω εάν θα ξανασχοληθώ με το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο. Θα είμαι πάντα εδώ κοντά στα παιδιά και όποιος χρειαστεί την βοήθεια μου θα είμαι εδώ.»

Συνέντευξη: Παναγιώτης Κολλημένος