Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Π.Α.Κ.-Α.Σ. Δωρίδα 68-40

Στις επιτυχίες επέστρεψε η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης, αφού επιβλήθηκε της Δωρίδας Ερατεινής στο Καρπενήσι με το ευρύ 68-40.
Η αναμέτρηση έγινε το Σάββατο (14/2) στο κλειστό του Καρπενησίου και άρχισε στις 2 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ και το παρακολούθησαν περίπου 70 άτομα.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου κυριάρχησε σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και χωρίς άγχος πήρε ξανά ένα νικηφόρο αποτέλεσμα και έμεινε σε τροχιά διεκδίκησης της 2ης θέσης. Η ομάδα του Καρπενησίου σκόραρε αρκετά καλάθια από όμορφες προσπάθειες και έτρεξε και στον αιφνιδιασμό στο δεύτερο μέρος. Πρώτος σκόρερ των «πράσινων» με 17 πόντους ήταν ο Χρήστος Νικόπουλος, ο οποίος πέτυχε και 2 τρίποντα, ενώ με 1 λιγότερο ακολούθησε ο πλέι μείκερ Δημήτρης Σβερώνης.
Η Δωρίδα του Πάρι Παρασκευαϊδη ξεκίνησε καλά τον αγώνα και ήταν κοντά στο σκορ στα πρώτα λεπτά, όμως δεν ήρθαν οι ανάλογες λύσεις από τον πάγκο και στο δεύτερο δεκάλεπτο έμεινε αρκετά πίσω στο σκορ. Η ομάδα από την Δυτική Φωκίδα έχει αρκετούς νεαρούς και άπειρους αθλητές και έχει ως στόχο την δημιουργία μιας δυνατής ομάδας για τα επόμενα χρόνια. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Κώστας Τσόκας που πέτυχε 11 πόντους, 1 περισσότερο από τον σέντερ Μίλτο Αλεξανδράτο, που είχε μια εύστοχη προσπάθεια έξω από τα 6.75.
Την επόμενη (8η) στις 1 Μαρτίου η Π.Α.Κ. δίνει κρίσιμη αναμέτρηση στην Σπερχειάδα με τον τοπικό Άρη, η οποία θα καθορίσει κατά μεγάλο την 2η θέση στον όμιλο, ενώ η Δωρίδα υποδέχεται στο γήπεδο της τον Αίαντα Μοσχοχωρίου.

Κέρδισε την «μάχη» της κερκίδας
Η Δωρίδα είχε αρκετούς εκδρομείς στο πλευρό της και κέρδισε την μάχη της κερκίδας. Συνολικά τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 70 θεατές, αφού την ίδια ώρα διεξάγονταν δίπλα αγώνας της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας, αλλά και στο αθλητικό κέντρο παιχνίδι του Άτλαντα για το περιφερειακό πρωτάθλημα των γυναικών του βόλεϊ.


Εκδρομή στο Καρπενήσι
Αρκετοί φίλοι-γονείς των παιδιών των ακαδημιών της Δωρίδας έκαναν εκδρομή στο Καρπενήσι. Πρώτα οι πιτσιρικάδες της ομάδας έδωσαν φιλικές αναμετρήσεις, εν συνεχεία ακολούθησε ο αγώνας των ανδρών και έπειτα γεύμα στον Άγιο Νικόλαο Ευρυτανίας. Μάλιστα οι εκδρομείς της Δωρίδας είχαν μαζί τους πανό με την ονομασία της ομάδας αλλά και σημαίες στα χρώματα της ομάδας τους.


Κρίσιμο το επόμενο
Το επόμενο παιχνίδι της Π.Α.Κ. στην έδρα της Σπερχειάδας αποκτά «χαρακτήρα» τελικού. Η ομάδα της Ευρυτανίας ακόμη και με ήττα μέχρι 5 πόντους έχει το πάνω χέρι για την 2η θέση,  που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Με 1 «24αρι»
Πρόβλημα δημιουργήθηκε στο 1 χρονόμετρο των 24 δευτερολέπτων του κλειστού γηπέδου. Το χρονόμετρο ξεκινούσε από τα 20 και όχι από τα 24 δευτερόλεπτα και ως εκ τούτου δεν λειτούργησε καθόλου. Το ματς έγινε με 1 χρονόμετρο 24 δευτερολέπτων.



Στάθηκε στο κλειστό
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στα προβλήματα που υπάρχουν στο κλειστό του Καρπενησίου ο προπονητής της Δωρίδας Πάρις Παρασκευαϊδης στις δηλώσεις του προς τοEvrytania Sport”.

1 κριτής
Το ματς έγινε και με 1 κριτή, αφού η Λίλα Κλαουδάτου απουσίαζε. Μαζί με τον επίσημο κριτή της ΕΣΚΑΣΕ Θανάση Γιαννόπουλο στην γραμματεία ήταν στον κεντρικό πίνακα ο Λουκάς Καρανίκας και στο χρονόμετρο των 24 δευτερολέπτων ο Νίκος Ανδρέου.

«Αγία τριάδα»


3 παίκτες της Π.Α.Κ. σκόραραν δίψηφο αριθμό πόντων έχοντας μάλιστα διαφορά μόλις 1 πόντου. Πρώτος με 17 και με 2 εύστοχα τρίποντα ήταν ο φόργουονρτ Χρήστος Νικόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά), με 16 ακολούθησε ο πλέι μέικερ Δημήτρης Σβερώνης (Φωτογραφία Κέντρο) και με 15 και 2 τρίποντα ο  νεαρός και συνεχώς βελτιωμένος Κώστας Νιαβής (Φωτογραφία Δεξιά).


Πρωτοπορία Τσόκα


Για την Δωρίδα ο Κώστας Τσόκας κέρδισε στο «νήμα» την πρωτιά στο σκοράρισμα αφού έβαλε 11 πόντους έναντι 10 του σέντερ Μίλτου Αλεξανδράτου, ο οποίος σκόραρε και 1 φορά έξω από την γραμμή του τριπόντου.

Με 10αδα
Οι γηπεδούχοι παρατάχτηκαν με αποστολή 10 αθλητών, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν στην διάθεση τους 11 αθλητές.

Η πιο νεανική


Η Δωρίδα είναι η πιο νεανική ομάδα του ομίλου και ξεκίνησε στην αρχική της 5αδα με 3 παίκτες κάτω των 20 ετών. Μάλιστα διαθέτει και τον μικρότερο ηλικιακά αθλητή της κατηγορίας όσον αφορά τον 3ο Όμιλο, τον Θανάση Κρικέλα (Φωτογραφία), που είναι γεννημένος το 2000.

Μικρό προβάδισμα

 












«Μουδιασμένα» ξεκίνησε στα πρώτα λεπτά η ομάδα του Καρπενησίου, αλλά χάρις ένα σερί 9-0 πήρε προβάδισμα στο σκορ. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με +4 για τους γηπεδούχους και με 13-9. Ο Δημήτρης Σβερώνης με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Κώστας Τσόκας με δίποντο και ο Γιώργος Πέτσας με γκολ-φάουλ (Χαμένη Βολή) έκαναν το 1-4. Ο Θοδωρής Τάκης (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο μετά από ασιστ του Δημήτρη Σβερώνη και ο Δημήτρης Σβερώνης με δίποντο έβαλαν μπροστά στο σκορ την Π.Α.Κ. με 5-4. Με δίποντο του Δημήτρη Σβερώνη και τρίποντο του Βασίλη Ρουμελιώτη (Φωτογραφία Δεξιά) από τα 8 περίπου μέτρα έγινε το 10-4 για τους γηπεδούχους που έτρεξαν ένα σερί 9-0. Ακολούθησε 3ποντη «βόμβα» του Αλέξανδρου Συνάνη και η απάντηση με τρίποντο από τον Κώστα Νιαβή (13-7). Ο Κώστας Τσόκας με 2 εύστοχες ελεύθερες βολές διαμόρφωσε το 13-9.




Βρήκαν ρυθμό


Η ομάδα της Φωκίδας χάρης τον Αλέξανδρο Συνάνη (Φωτογραφία Αριστερά) μείωσε στον πόντο και σε 15-14. Στην συνέχεια η Π.Α.Κ. πάτησε «γκάζι» και χάρης τον Κώστα Νιαβή και τον Χρήστο Νικόπουλο άνοιξε την «ψαλίδα» και προηγήθηκε με +15 στο ημίχρονο και 33-18. Ο Κώστας Νιαβής με 2ποντο και ο Αλέξανδρος Συνάνης με όμορφο λει απ και νέο τρίποντο μείωσε στον πόντο και σε 15-14. Ο Κώστας Νιαβής με τρίποντο και με 2/2 ελεύθερες βολές πραγματοποίησε το 20-14. Ο Χρήστος Νικόπουλος με καλάθι και φάουλ και εύστοχη βολή και με νέο δίποντο έκανε το 25-14. Οι «πράσινοι» έτρεξαν νέο σερί αυτή την φορά 10-0. Ο Μίλτος Αλεξανδράτος (Φωτογραφία Κέντρο) με jump shoot μείωσε σε 25-16 και σταμάτησε το σερί των γηπεδούχων. Ακολούθησαν εκ νέου 2/2 βολές του Κώστα Νιαβή, λει απ του Τόλη Πιπέρα (Φωτογραφία Δεξιά) μετά από ασιστ του Χρήστου Νικόπουλου, 1/2  ελεύθερες βολές του Χρήστου Νικόπουλου, καλάθι του Χρήστου Νικόπουλου μετά από πάσα του Κώστα Νιαβή (32-16). Το 33-18 του ημιχρόνου έγινε με 1/2  ελεύθερες βολές του Χρήστου Νικόπουλου και 2/2 βολές του Κώστα Τσόκα.






+17 για την Π.Α.Κ.


Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κυριαρχούν και αύξησαν την διαφορά προσωρινά μέχρι και τους 21 πόντους. Το τέλος της τρίτης περιόδου τους βρήκε μπροστά στο σκορ με 49-32. Η Δωρίδα παρότι πίεσε σε όλο το γήπεδο δεν μπόρεσε να μειώσει το σκορ, αφού η Π.Α.Κ. σε πολλές περιπτώσεις «έσπασε» εύκολα την αντίπαλη άμυνα. Ο Γιάννης Χαμπέσης (Φωτογραφία Αριστερά) πέτυχε δίποντο μετά από ασιστ του Μίλτου Αλεξανδράτου και ο Χρήστος Νικόπουλος σκόραρε με λει απ (35-20). Με γκολ-φάουλ του Μίλτου Αλεξανδράτου (Χαμένη βολή) και δίποντο του Θοδωρή Τάκη από ασιστ του Τόλη Πιπέρα έγινε το 37-22. Ο Χρήστος Νικόπουλος με τρίποντο, ο Κώστας Τσόκας με 1/2  ελεύθερες βολές και ο Κώστας Νιαβής με καλάθι και φάουλ (Εύστοχη βολή) διαμόρφωσαν το 43-23. Ο Γιάννης Χαμπέσης σκόραρε μετά από ασιστ του Κώστα Τσόκα και ο Χρήστος Νικόπουλος έβαλε τρίποντη «βόμβα» 46-25 και ανέβασε την διαφορά στο +21 για τους Καρπενησιώτες. Ο Μπαμ Μπάμι είχε 1/2  βολές, ο Μίλτος Αλεξανδράτος πέτυχε τρίποντο και είχε 1/2  ελεύθερες βολές, μειώνοντας σε 46-30. Με 1/2  ελεύθερες βολές του Θοδωρή Κατσαρού (Φωτογραφία Κέντρο) και λει απ του ίδιου μετά από κλέψιμο διαμορφώθηκε το 49-30. Ο Μπαμ Μπάμι (Φωτογραφία Δεξιά) στην εκπνοή του χρόνου με δίποντο έκανε το 49-32.




Εξαιρετικό φίνς


Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο το ματς, αφού έφτασαν την διαφορά στο +28 και στο τελικό 68-40. Η Δωρίδα έπαιξε με αρκετούς μικρούς στα τελευταία λεπτά, πετώντας «λευκή πετσέτα» και δίνοντας και άλλες ευκαιρίες στο νέο «αίμα». Ο Μίλτος Αλεξανδάτος πέτυχε όμορφο καλάθι μετά από προσωπική προσπάθεια, ο Δημήτρης Σβερώνης σκόραρε με δίποντο (51-34). Με 1/2  ελεύθερες βολές του Παναγιώτη Χότζα και δίποντο του Κώστα Τσόκα έγινε το 51-37. Ακολούθησε 2ποντο του Λάμπρου Παπαδιά (Φωτογραφία), 1/2  ελεύθερες βολές του Δημήτρη Σβερώνη και 1/2  βολές του Αλέξανδρου Συνάνη για το 54-38. Ο Δημήτρης Σβερώνης σκόραρε με δίποντο μετά από ασιστ του Λάμπρου Παπαδιά και ο Κώστας Τσόκας πέτυχε 2ποντο (56-40). Εν συνεχεία ο Τόλης Πιπέρας έβαλε δίποντο, ο Γιάννης Καγκαράς είχε 1/2  βολές και ο Δημήτρης Σβερώνης 2/2 βολές (61-40). Ο Δημήτρης Σβερώνης μετά από όμορφη προσπάθεια της Π.Α.Κ. και πάσα του Τόλη Πιπέρα σκόραρε, ο Τόλης Πιπέρας με 1/2  βολές και με δίποντο μετά από ασιστ του Θοδωρή Τάκη και ο Δημήτρης Σβερώνης με δίποντο έκαναν το 68-40, ανεβάζοντας την διαφορά στο +28 που ήταν και η μέγιστη διαφορά στο ματς. Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ο Λάμπρος Παπαδιάς της Π.Α.Κ. ανέκοψε με θεματική «τάπα» τον Γιώργο Πέτσα της Δωρίδας.



5 φάουλ ο Συνάνης
4.52 πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο Αλέξανδρος Συνάνης της Δωρίδας έκανε το 5ο του προσωπικό φάουλ και αποβλήθηκε. Ήταν ο μοναδικός αθλητής που έφυγε από τον αγώνα με φάουλ.

Δηλώσεις Προπονητών

Κατερίνα Μπαλωμένου (Π.Α.Κ.) : «Σήμερα η ομάδα μας έδειξε ένα υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης και γι'αυτό παίξαμε καλό μπάσκετ και ελέγξαμε όλο το ματς. Όπως φαίνεται σιγά-σιγά η ομάδα από τις εμπειρίες της αποκτά τη δική της ταυτότητα.Ο μέσος όρος των λαθών μας στο σημερινό παιχνίδι είναι ικανοποιητικός για μια καινούργια φιλοσοφία και πιστεύω ότι με συνέπεια στη δουλειά θα έχει αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου μιας και πλέον στο μυαλό μας φλερτάρει η ιδέα της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Αν και για μας μεγαλύτερη επιτυχία σήμερα ήταν ότι η Ακαδημία μας κατάφερε σε συνεργασία με τον Α.Σ. Δωρίδας να διοργανώσει ένα μίνι τουρνουά των αναπτυξιακών τμημάτων των ομάδων μας. Για τον λόγο αυτό θα ήθελα να συγχαρώ τους υπεύθυνους του Α.Σ. Δωρίδας, που σε ένα μικρό χρονικό διάστημα κατάφεραν να κάνουν ευτυχισμένα και τα παιδιά τα δικά τους, αλλά και τα δικά μας με τη διεξαγωγή και τη συμμετοχή τους στα σημερινα φιλικά παιχνίδια. Γνωρίζοντας ότι έχουν την ίδια φιλοσοφία με μας θα θέλαμε να τους ευχηθούμε καλή συνέχεια σε αυτό που κάνουν και δεσμευόμαστε για περεταίρω συνεργασία. Τέλος να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα τους των αντρών στο πρωτάθλημα.»

Πάρις Παρασκευαϊδης (Δωρίδα): «Πρώτα από όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Π.Α.Κ. για την δουλειά που είδα ότι έχουν κάνει στις υποδομές τους. Διαπίστωσα όμως ότι τα γηπεδικά προβλήματα υπάρχουν και εδώ, το δικό σας κλειστό είναι λίγο καλύτερο από το δικό μας, που δεν έχουμε δηλαδή. Είναι κρίμα για την τόσο ωραία προσπάθεια που κάνει εδώ η ομάδα, ίσως και η άλλη ομάδα του Άτλαντα, που για αυτήν δεν έχω άποψη, να μην στέκεται ο Δήμος ή το κράτος αρωγός σε αυτές τις προσπάθειες, που κάνουν τα παιδιά εδώ. Εύχομαι να βελτιωθεί ή να φτιαχτεί άλλο κλειστό, πάντως είναι κρίμα. Όσο για την δικιά μου ομάδα και σήμερα βάλαμε ένα λιθαράκι στην προσπάθεια που κάνουμε να χτίσουμε την ομάδα μας. Άλλη μια ήττα ναι, προσδοκούμε κάποια στιγμή να χαρούμε μια νίκη, το πώς : τα παιδιά δείχνουν αγωνιστικότητα, μας λείπουν άλλα πράγματα. Κάποια στιγμή θα τα καταφέρουμε.»

Τα δεκάλεπτα
13-9, 33-18, 49-32, 68-40

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Πιπέρας 7, Σβερώνης 16, Σώκος, Κατσαρός 3, Παπαδιάς 2, Νικόπουλος 17(2), Ρουμελιώτης 3(1), Καγκαράς 1, Νιαβής 15(2), Τάκης 4

Α.Σ. Δωρίδα (Πάρις Παρασκευαϊδης): Χότζα 1, Μπάμι 3, Κρικέλας, Χαμπέσης 4, Καρπίδας, Πέτσας 2, Λόλης, Συνάνης 9(2), Σταθόπουλος, Τσόκας 11, Αλεξανδράτος 10(1)

Διαιτητές : Γιώργος Σαμαράς & Κωνσταντίνος Περράκης (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Πίνακας: Λουκάς Καρανίκας
Χρονομέτρης 24΄΄: Νίκος Ανδρέου





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος