Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

3ο φεστιβάλ ορειβατικού σκι-Snow leopard day στις 14 & 15 Φεβρουαρίου


Το 3ο Φεστιβάλ ορειβατικού σκι θα πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι το Σαββατοκύριακο 14-15 Φεβρουαρίου 2015. Το φεστιβάλ αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες συναντήσεις ορειβατών και χιονοδρόμων δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να χιονοδρομήσουν όλοι μαζί στα Ευρυτανικά βουνά, να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες και να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ταινίες και ομιλίες εκπαιδευτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα.
Παράλληλα με το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και η ξεχωριστή εκδήλωση ορειβατικού σκι «Snow Leopard Day» της Dynafit. Η Dynafit, ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της επιστημονικής κοινότητας «Snow Leopard Trust» πραγματοποιεί παγκοσμίως ανάλογες εκδηλώσεις με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους της φύσης, να συναντηθούν σε ορεινά μέρη και να πραγματοποιήσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερες διαδρομές με ορειβατικά σκι . Έτσι, για κάθε μέτρο ανάβασης που πραγματοποιεί ο κάθε συμμετέχων χορηγεί στη Snow Leopard Trust 1 cent. Είναι πραγματικά μια σημαντική βοήθεια στην έρευνα και δράση αυτού του οργανισμού αλλά και στις πτωχές μικρές κοινωνίες των Ιμαλάιων.
Η Velouchi Free Ski Team θα ξεναγήσει  τους συμμετέχοντες στις κορυφές της Καλιακούδας και της Χελιδόνας. Ο Ε.Ο.Σ. Καρπενησίου θα τους φιλοξενήσει στα διαλλείματα στο όμορφο καταφύγιο της Καλιακούδας όπου θα προσφέρεται τσάι και τραχανάς του συνεταιρισμού γυναικών Ευρυτανίας και παραδοσιακά λουκάνικα της εταιρείας «Βρέκος». Το βράδυ του Σαββάτου ο Δήμος Καρπενησίου προσκαλεί στο συνεδριακό κέντρο Καρπενησίου όπου θα γίνουν οι προβολές ταινιών ορειβατικού σκι αλλά και ενδιαφέρουσες ομιλίες εκπαιδευτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα.
Αφού υπάρξει γνωριμία με τα Ευρυτανικά βουνά Καλιακούδα και Χελιδόνα θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με κλαρίνα και χορούς στο χώρο του «Saloon Park». Η εκδήλωση αυτή είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Εμπορικού συλλόγου Καρπενησίου.