Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΓΕΛ Καρπενησίου-2ο ΓΕΛ Λαμίας 38-54

Έχοντας σε μεγάλη μέρα τα αδέρφια Φώτη και Παντελή Φύκα το 2ο Λύκειο Λαμίας επιβλήθηκε του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου με 54-38.
Η αναμέτρηση για την δεύτερη φάση του σχολικού πρωταθλήματος έγινε την Τρίτη (24/2) στο κλειστό του Καρπενησίου και άρχισε στις 11.30 το πρωί. Παίχτηκαν 4 περίοδοι των 8 λεπτών.
Το ΓΕΛ Καρπενησίου του Χρήστου Αρμάγου δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστικό και να κοντράρει στον αντίπαλο, αφού έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ και «κυνηγούσε» τους αντιπάλους του. Η δεύτερη περίοδος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα, αφού οι Καρπενησιώτες έκαναν πολλά λάθη και έμειναν αρκετά πίσω στο σκορ. Οι προσπάθειες για ανατροπή δεν επέφεραν κάποιο αποτέλεσμα και το ΓΕΛ Καρπενησίου έμεινε και φέτος εκτός συνέχειας σχολικού πρωταθλήματος. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο πλέι μέικερ Σεραφείμ Κολοκύθας που σκόραρε 10 πόντους.
Το 2ο Λύκειο Λαμίας της Δέσποινας Ζητούνη ήταν καλύτερο σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του πρωταθλήματος έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Παντελή Φύκα που πέτυχε 24 πόντους με 2 τρίποντα. Οι Φθιωτοί σκόραραν 7 φορές έξω από τα 6.75 και έκαναν πολύ καλή 2η περίοδο, όπου άνοιξαν την διαφορά πάνω από τους 10 πόντους, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα για το δεύτερο ημίχρονο. Στην επανάληψη παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων για αντεπίθεση το 2ο ΓΕΛ Λαμίας διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι και έφυγε με το «διπλό».

4 8λεπτα
Η αναμέτρηση παίχτηκε σε 4 περιόδους των 8 λεπτών βάσει του κανονισμού σχολικών πρωταθλημάτων. Βολές εκτελούνταν στα 4 ομαδικά φάουλ και κάποιος αθλητής αποχωρούσε όταν θα έκανε το 4ο προσωπικό του φάουλ.

Σφύριξε ο Σεργιάννης


Το ματς σφύριξε ο Λαμιώτης Αλέξανδρος Σεργιάννης και δεν υπήρξε ρέφερι από την Ευρυτανία.


Διακριτικά στο Καρπενήσι


Οι δυο ομάδες είχαν ίδιο χρώμα εμφάνισης και οι Ευρυτάνες φόρεσαν διακριτικά.

«Πάρτι» Π. Φύκα


Ο αθλητής του Έσπερου Λαμίας (Α΄ ΕΣΚΑΣΕ) Παντελής Φύκας ήταν ο κορυφαίος του Λαμιώτικου Λυκείου. Σκόραρε 24 πόντους βάζοντας και 2 τρίποντα. Με 9 και 3 τρίποντα ακολούθησε ο αδερφός του Φώτης Φύκας, ο οποίος αγωνίζεται και αυτός στον Έσπερο Λαμίας.



7 τρίποντα
Το 2ο Λύκειο Λαμίας σκόραρε 7 φορές έξω από την γραμμή των 6.75.

10 ο Κολοκύθας


Πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων ήταν ο πλέι μέικερ και αθλητής του Άτλαντα (Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ) Σεραφείμ Κολοκύθας, ο οποίος σημείωσε 10 πόντους. Με 9 και 1 εύστοχο τρίποντο ακολούθησε ο γκάρντ Βασίλης Τσολάκης.

Άνοιξε η ψαλίδα
Πέρυσι το Λύκειο Καρπενησίου είχε ηττηθεί με 28-25 από το 1ο Λύκειο Λαμίας εκτός έδρας. Φέτος η ψαλίδα άνοιξε το ΓΕΛ Καρπενησίου ηττήθηκε με 16 πόντους.

Δεν εκμεταλλεύτηκε την ρακέτα
Το ΓΕΛ Καρπενησίου αν και είχε ψηλότερα κορμιά δεν το εκμεταλλεύτηκε, αφού δεν πήγε την μπάλα στους ψηλούς. Έχασε επίσης και πληθώρα αμυντικών ριμπάουντ, δίνοντας πολλές δεύτερες επιθέσεις στο Λύκειο της Λαμίας.

Μπροστά με 3

 












Ισορροπημένο πρώτο 8λεπτο πραγματοποιήθηκε με το 2ο Λύκειο Λαμίας να παίρνει προβάδισμα 3 πόντων και με σκορ 9-12. Ο Βαγγέλης Εμμανουήλ (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο και ο Θοδωρής Τάκης (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο έκαναν το 2-2. Με δίποντο του Παντελή Φύκα και καλάθι του Βασίλη Τσολάκη έγινε το 4-4. Ακολούθησε 2ποντο του Βαγγέλη Εμμανουήλ και δίποντο του Σεραφείμ Κολοκύθα (6-6). Με 2ποντο του Σεραφείμ Κολοκύθα και τρίποντο του Παντελή Φύκα έγινε το 8-9. Ο Παντελής Φύκας είχε 1/2  ελεύθερες βολές, ο Θοδωρής Τάκης πέτυχε 1/2 βολές και ο Σεντί Κιαφγκοβάντα έβαλε δίποντο (9-12). Ο Παντελής Φύκας του 2ου ΓΕΛ Λαμίας ανέκοψε με τάπα τον Σεραφείμ Κολοκύθα του ΓΕΛ Καρπενησίου. Ο Παντελής Κωστής του ΓΕΛ Καρπενησίου μοίρασε όμορφο «στοπ» στον Παντελή Φύκα των Φθιωτών.


Στο +13


Οι φιλοξενούμενοι βελτιώθηκαν στην 2η περίοδο και χάρης σε δυο «ξεσπάσματα» τους άνοιξαν την διαφορά στο +13 προηγούμενοι με 15-28. Οι Καρπενησιώτες έκαναν αρκετές λάθος επιθέσεις και δεν λειτούργησαν σωστά στον αμυντικό τους τομέα. Ο Σεντί Κιαφγκοβάντα (Φωτογραφία) με 2ποντο και ο Βασίλης Τσολάκης με τον ίδιο τρόπο έκαναν το 12-14. Με σερί 6-0 και με 2ποντα των: Βαγγέλη Εμμανουήλ, Παντελή Φύκα και Σεντί Κιαφγκοβάντα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 12-20. Ακολούθησε καλάθι του Σεραφείμ Κολοκύθα και δίποντο του Παντελή Φύκα (14-22). Με τρίποντο του Φώτη Φύκα, τρίποντο του Παντελή Φύκα και 1/2  ελεύθερες βολές του Παντελή Κωστή διαμορφώθηκε το 15-28.





Προσπάθεια για μείωση


Οι γηπεδούχοι ήταν πιεστικοί στην άμυνα τους στην 3η περίοδο, όμως κατάφεραν να μειώσουν προσωρινά μέχρι και τους 7 πόντους. Το 2ο ΓΕΛ Λαμίας κράτησε διαφορά ασφαλείας και συγκεκριμένα στο +12 και στο 29-41. Ο Βασίλης Τσολάκης με δίποντο, ο Σεραφείμ Κολοκύθας με 2ποντο και ο Αποστόλης Κατσαρός (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντο διαμόρφωσαν το 19-31. Ακολούθησε καλάθι του Βασίλη Τσολάκη και δίποντο του Σεραφείμ Κολοκύθα (23-31). Με 1/2  ελεύθερες βολές του Παντελή Φύκα και δίποντο του Θοδωρή Τάκη έγινε το 25-32. Ο Φώτης Φύκας (Φωτογραφία Κέντρο) με τρίποντη «βόμβα» και ο Παντελής Κωστής (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο έκαναν το 27-35. Ακολούθησε καλάθι του Παντελή Φύκα και δίποντο του Σεντί Κιαφγκοβάντα (27-39). Το 29-41 του 8λέπτου έγινε με δίποντο του Θοδωρή Τάκη και 2ποντο του Παντελή Φύκα.



Αποβλήθηκε ο Τσολάκης


3.37 πριν την ολοκλήρωση του 3ου 8λεπτου ο Βασίλης Τσολάκης του Λυκείου Καρπενησίου έκανε το 4ο προσωπικό του φάουλ και αποβλήθηκε.


Ήταν «καταιγιστικοί»

 












Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε το παιχνίδι το 2ο Λύκειο Λαμίας, το οποίο με ένα σερί 10-0 «καθάρισε» την νίκη για να φτάσει εύκολα στο τελικό 38-54 και το +16. Ο Χρυσόστομος Λιάπης (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Φώτης Φύκας με 3ποντο, ο Παντελής Φύκας με δίποντο διαμόρφωσαν το 31-46. Ακολούθησε καλάθι του Βαγγέλη Εμμανουήλ, δίποντο του Παντελή Φύκα και νέο καλάθι του ίδιου (31-52). Το 2ο Λύκειο Λαμίας «έτρεξε» σερί 11-0 και το 31-41 έγινε 31-52. Με δίποντο και τρίποντο του Στέλιου Ρεσίτη (Φωτογραφία Δεξιά) το Λύκειο Καρπενησίου μείωσε στο 36-52. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με δίποντο του Δημήτρη Φλώρου και 2/2 βολές του Χρυσόστομου Λιάπη (38-54).Ο Χρυσόστομος Λιάπης των γηπεδούχων ανέκοψε με «τάπα» τον Φώτη Φύκα του 2ου Λυκείου Λαμίας.  Fair Play για τον Παντελή Φύκα, ο οποίος δεν εκδήλωσε την τελευταία επίθεση των νικητών.




Τα οκτάλεπτα
9-12, 15-28, 29-41, 38-54

Συνθέσεις Ομάδων

ΓΕΛ Καρπενησίου (Χρήστος Αρμάγος): Ρεσίτης 5(1), Τετράδης, Τσολάκης 9(1), Νιούτσικος, Κολοκύθας 10, Μπίκας, Τάκης 7, Κωστής 3, Λιάπης 4, Κόπανος, Κατσαρός Δ.

2ο ΓΕΛ Λαμίας (Δέσποινα Ζητούνη): Φύκας Φ. 9(3), Λάμπρου, Φλώρος 2, Εμμανουήλ 8, Φύκας Π. 24(2), Κατσαρός Α. 3(1), Καβαλιέρος, Κιαφγκοβάντα 8, Μερτζάνης,

Διαιτητής : Αλέξανδρος Σεργιάννης
Κριτής: Χρήστος Λιάγκος
Πίνακας: Δημήτρης Δημόπουλος



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος