Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Ο τελικός κυπέλλου ΑΠΟΚ-Ραπτόπουλο το 1992


Ο δεύτερος τελικός κυπέλλου Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε το 1992. Αντιμέτωποι τέθηκαν ο ΑΠΟΚ και η Δόξα Ραπτοπούλου. Οι «κυανόλευκοι» του Καρπενησίου κατέκτησαν το τρόπαιο για 2η συνεχόμενη χρονιά, επικρατώντας με 6-1. Αυτός ήταν ο πρώτος από τους δυο τελικούς, στον οποίο συμμετείχε η ιστορική Δόξα.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου στις 4 Φεβρουαρίου 1992. Διαιτητής ήταν ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Βελουχίου Βασίλης Θεοδωρόπουλος. Ο ΑΠΟΚ εκείνη την σαιζόν αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Δ΄ Εθνική υπό τις οδηγίες του Λευτέρη Καραγιάννη, ενώ το Ραπτόπουλο τερμάτισε στην 6η θέση του πρωταθλήματος. Με την φανέλα της Δόξας αγωνιζόταν ο σημερινός αρχιδιαιτητής Γιώργος Παπαδήμος. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του 15χρονου Πάνου Γαλανού στο αρχικό σχήμα των τροπαιούχων.

Συνθέσεις Ομάδων

Ραπτόπουλο: Οικονόμου, Μαυρογόνατος, Βλάχος(56΄ Στασινός Φ.), Παπαδήμος Γ., Παπαδημητρίου Γ., Παπαδημητρίου Κ., Στασινός Π., Ευαγγελοδήμος, Σβάρνας(50΄ Παπαδημητρίου Χ.), Αζούκης, Νταβαρίνος

ΑΠΟΚ: Κόκκοτος, Ξαγάρας, Ζαχαράκης, Κρασιάς, Μαργαρίτης(46΄ λ.τρ Κοκοτίνης), Κατσαδούρος, Ανδρεάκης Σ.(30΄ Τριανταφυλλόπουλος), Γραμματίκας, Ανδρεάκης Σ., Γαλανός Γ., Γαλανός Π.

Διαιτητής:  Βασίλης Θεοδωρόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1oς Βοηθός: Σωτήρης Διώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Κώστας Πασσάς(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
Παρατηρητής Αγώνα: Χρήστος Αρβανίτης





Επιμέλεια: Δημήτρης Κολλημένος