Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ιδιαίτερη αναφορά στον Γιάννη Αντωνίου από το site της Ε.Ο.Χ.


Για τις τελευταίες επιτυχίες και την 10η θέση του Γιάννη Αντωνίου, που του δίνει σημαντικό προβάδισμα για την συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κολοράντο κάνει αναφορά η Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας. Η Ε.Ο.Χ. τονίζει πως ο Ευρυτάνας αθλητής ξεχώρισε και έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.
Το κείμενο έχει ως εξής: «Ιδιαίτερα επίπονο ήταν το αγωνιστικό πρόγραμμα των Εθνικών μας ομάδων της χιονοδρομίας τις τελευταίες ημέρες, αφού μέσα σ’ ένα μόλις 5ήμερο αγωνίστηκαν σε δύο διαφορετικές χώρες, την Σλοβενία και την Αυστρία, παίρνοντας μέρος σε 5 αγώνες τεχνικής και γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης.
Ο Γιάννης Αντωνίου ήταν εκείνος που ξεχώρισε από τους έλληνες αθλητές και έδειξε ότι βρίσκεται  σε εξαιρετική κατάσταση. Ο αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου είχε την καλύτερη επίδοση στο Turnau της Αυστρίας παίρνοντας την 10η θέση στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης, με χρόνο 1:36,66, με 3,23 sec διαφορά από τον πρώτο αθλητή και 54,64 βαθμούς FIS.
Στις γυναίκες, η Αναστασία Γκόγκου έκανε την καλύτερη επίδοση στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης στην Kranjska Gora της Σλοβενίας και τερμάτισε στην 44η θέση με χρόνο 1:47,56 και 112,24 βαθμούς FIS.
Πέντε ημέρες αγώνων σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, με συνεχή ταξίδια και περίεργες ώρες ήταν μια πραγματική πρόκληση τόσο για τους αθλητές όσο και για εμάς που τους συνοδεύαμε. Τα πήγαν περίφημα και συνέχισαν να βελτιώνονται αγωνιστικά», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Ευάγγελος Πρώιος.
Οι δύο παραπάνω αθλητές (Γ. Αντωνίου και Α. Γκόγκου) μαζί με τους Μ. Βαλκαρέτζι, Ι.Πρώιο, Κ. Συκαρά, Α. Κοκκίνη και Μ. Σαμαρίνου και τις επιδόσεις τους στους συγκεκριμένους αγώνες, είναι εκείνοι που έχουν αποκτήσει προβάδισμα για την πρόκριση τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών 2015, που θα γίνει στο Κολοράντο.»