Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Παίδες: ΕΠΣ Βοιωτίας-ΕΠΣ Ευρυτανίας 6-0

Με το εμφατικό 6-0 επικράτησαν οι παίδες της ΕΠΣ Βοιωτίας, αυτών της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Οι παίδες μας ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο πρωτάθλημα χωρίς να έχουν αποσπάσει κάποιο βαθμό.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (28/1) στο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Βοιωτίας στην περιοχή Αγίου Σπυρίδωνα στον Ορχομενό. Ήταν στα πλαίσια της 9ης  αγωνιστικής του πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων των παίδων του 6ου  Ομίλου και ξεκίνησε στις 1 το μεσημέρι.
Η Βοιωτία των Γιάννη Καντά και  Γιώργου Αργύρη ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες. Σκόραρε 6 φορές και έδειξε σε άριστη κατάσταση εν όψει των δυο τελευταίων εκτός έδρας αναμετρήσεων του πρωταθλήματος. Από δυο φορές σκόραραν οι: Γιώργος Τουρκοχωρίτης και Βασίλης Ζαγαρίτης, από 1 ο Αποστόλης Κακός και Μιχάλης Λεοντίου.
Η Ευρυτανία κατέβηκε χωρίς τον προπονητή της Δημήτρη Αντωνίου, ωστόσο παρότι είχε καλά διαστήματα σε απόδοση δεν μπόρεσε να αποφύγει την νέα συντριβή. Οι φιλοξενούμενοι σε σχέση με τα προηγούμενα ματς πίεσαν ψηλά, έπαιξαν χωρίς άγχος και σε καμία περίπτωση δεν έκαναν αμυντικό παιχνίδι. Η διαφορά δυναμικότητας όμως των δυο ομάδων ήταν τεράστια.
Την τελευταία (10η) αγωνιστική η Βοιωτία θα παίξει στην έδρα της Φωκίδας στις 4 Φλεβάρη, ενώ η Ευρυτανία έχει ρεπό και έχει ολοκληρώσει την παρουσία της στο φετινό πρωτάθλημα. Η Βοιωτία με παιχνίδι λιγότερο βρίσκεται στην 2η θέση του ομίλου έχοντας 12 βαθμούς, ενώ η Ευρυτανία τερμάτισε τελευταία χωρίς πόντο.

1-31
Με τέρματα 1-31 και χωρίς βαθμολογική συγκομιδή ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο πρωτάθλημα οι παίδες, σαφώς βελτιωμένοι από το απογοητευτικό περυσινό 2-70.

Εκκρεμούν δυο
Αντίθετα οι γηπεδούχοι έχουν ακόμη να δώσουν δυο αναμετρήσεις, παίζουν με την Φωκίδα εκτός έδρας και με την Εύβοια πάλι εκτός έδρας.

Πρώτο για 2015
Η αναμέτρηση για την ΕΠΣ Βοιωτίας ήταν η πρώτη για το 2015, αφού την περασμένη αγωνιστική είχαν το ρεπό τους και στις (7/1) το ματς με την Εύβοια αναβλήθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών.

Απουσία Αντωνίου
Ο τεχνικός της ΕΠΣ παίδων της Ευρυτανίας Δημήτρης Αντωνίου απουσίαζε και την ομάδα κατέβασε ο προπονητής των νέων Γιώργος Χρυσαφόπουλος μαζί με τον Δημήτρη Αθανασόπουλο.


Οι δυο Πρόεδροι
Την αναμέτρηση των παίδων παρακολούθησαν οι Πρόεδροι των ενώσεων Βαγγέλης Τοπολιάτης (Βοιωτία) και Γιώργος Παπαντζίμας (Ευρυτανία). Οι δυο ΕΠΣ έχουν άριστες σχέσεις σε όλα τα επίπεδα. Την αποστολή της ΕΠΣΕ συνόδεψε ο Πρόεδρος της επιτροπής μικτών ομάδων Βασίλης Κατσίκης μαζί με τους Διονύση Βονόρτα και Δημήτρη Αθανασόπουλο, που είναι στην επιτροπή αλλά όχι και στο Δ.Σ. της ενώσεως.



Ο Ορεστιαδίτης δάσκαλος


Το ματς σφύριξε ο Δημήτρης Τονίδης (Φωτογραφία), ο οποίος είναι δάσκαλος στην Θήβα. Στα χαρτιά ανήκει ακόμη στην ΕΠΣ Έβρου, αφού κατάγεται από την Ορεστιάδα.

Πέρασε μπροστά


Ο φορ Βασίλης Ζαγαρίτης (Φωτογραφία) με τα δυο γκολ που πέτυχε έφτασε τα 7 και πλέον βρίσκεται μόνος στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ του 6ου Ομίλου. Ο Δημήτρης Αθανασίου της ΕΠΣ Εύβοιας ακολουθεί με 5 τέρματα.


Α΄ Μέρος

Επιθετική η ΕΠΣΒ
Η Βοιωτία μετά τα πρώτα λεπτά ανέβασε την απόδοση της, ήταν επιθετική και σκόραρε 3 φορές.

Δεν κλείστηκε
Οι φιλοξενούμενοι σε καμία στιγμή δεν φοβήθηκαν στο παιχνίδι και πίεσαν αρκετά ψηλά. Ωστόσο δεν μπόρεσαν να αντέξουν στο γρήγορο τέμπο του αγώνα και έμειναν πίσω στο σκορ.

Πρώτη η Ευρυτανία


Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτη στην αναμέτρηση, όταν στο 2ο λεπτό μετά το φάουλ του Γρηγόρη Τάσιου, ο Γιάννης Μάκκας (Φωτογραφία) σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι του Παναγιώτη Αλευρά.


Άνοιξε το κοντρόλ
Ο Βασίλης Ζαγαρίτης στο 17ο λεπτό θα μπορούσε να γίνει απειλητικός ωστόσο άνοιξε το κοντρόλ και ο Αποστόλης Νούλας βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε.


Προηγήθηκε με Κακό


Μετά από μια γρήγορη αντεπίθεση στο 18ο λεπτό η ομάδα της Βοιωτίας προηγήθηκε. Ο Αποστόλης Κακός βρέθηκε απέναντι στον Αποστόλη Νούλα και τον πλάσαρε στον έξοδο πετυχαίνοντας το 1-0.



Το αποσόβησε


Ο τερματοφύλακας της ΕΠΣ Ευρυτανίας Αποστόλης Νούλας (Φωτογραφία) αποσόβησε το 2-0, στο 26ο λεπτό όταν απέκρουσε το πλασέ του Βασίλη Ζαγαρίτη στο τετ α τετ.


2-0 με «Τούρκο»


Ο Γιώργος Τουρκοχωρίτης (Φωτογραφία) διπλασίασε τα γκολ της ΕΠΣΒ στο 29ο λεπτό. Ο Αποστόλης Κακός σούταρε μέσα από την περιοχή ο Αποστόλης Νούλας απέκρουσε ασταθώς και στην επαναφορά εύκολα ο Τουρκοχωρίτης, που είχε χριστεί σκόρερ και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου διαμόρφωσε το 2-0.



Επαφή με τα δίχτυα
Ίδιος ήταν και ο σκόρερ του 3oυ  τέρματος του παιχνιδιού, ο οποίος 3 λεπτά αργότερα είχε νέα επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Στο 32ο λεπτό ο Βασίλης Ζαγαρίτης έκανε έξοχη σέντρα από αριστερά και ο Γιώργος Τουρκοχωρίτης από κοντά με πλασέ έκανε το 3-0 βάζοντας το 2ο προσωπικό τέρμα στην αναμέτρηση.



Αναγκαστική αλλαγή














Η Ευρυτανία έκανε νωρίς την πρώτη της αλλαγή και στο 32o λεπτό ο Γιάννης Μοτσιόλας (Φωτογραφία Αριστερά) λόγω ενοχλήσεων αντικαταστάθηκε από τον Σεραφείμ Μπομποτσιάρη (Φωτογραφία Δεξιά).

Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Τάσιος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και το πλασέ του Μάκκα από καλή θέση πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αλευρά.
15΄: Ο Κολυμπίρης πάσαρε στον Δριχούτη, ο οποίος σούταρε από το ύψος της περιοχής πάνω από το αριστερό «Γ» του Νούλα.
17΄: Ο Ζαγαρίτης μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή από δεξιά, όμως άνοιξε το κοντρόλ και ο Νούλας βγήκε και μπλόκαρε.
18΄: Ο Κακός βρέθηκε σε θέση απέναντι στον Νούλα και τον πλάσαρε στην έξοδο στην δεξιά του γωνία (1-0).
20΄: Ο Κασμάς έπαιξε το 1-2 με τον Ζαγαρίτη, βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα σούταρε και ο Νούλας απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.
21΄: Ο Μοτσιόλας πάσαρε στον Μάκκα, που δεν πρόλαβε να πλασάρει τον Αλευρά, ο οποίος βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε.
26΄: Ο Δριχούτης έβγαλε τετ α τετ τον Ζαγαρίτη με τον Νούλα, ο πρώτος πλάσαρε και ο τερματοφύλακας της ΕΠΣΕ απέκρουσε σωτήρια.
28΄: Ο Κακός πάσαρε στον Τουρκοχωρίτη, ο οποίος σούταρε πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
29΄: Σουτ του Κακού από καλή θέση απέκρουσε ο Νούλας και ο Τουρκοχωρίτης από κοντά με σουτ έκανε το 2-0.
32΄: Ο Ζαγαρίτης έβγαλε έξοχη σέντρα από αριστερά και ο Τουρκοχωρίτης με πλασέ από κοντά πέτυχε το 3-0.
36΄: Όμορφη εκτέλεση φάουλ του Ζαγαρίτη πέρασε πάνω από την εστία της Ευρυτανίας.

Β΄ Μέρος

Έπεσε ο ρυθμός
Στο δεύτερο μέρος έπεσε ο ρυθμός του παιχνιδιού, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν ωστόσο γρήγορα το 4-0.

Με όμορφο τέρμα Λεοντίου


Στο 9o λεπτό της επανάληψης ο Μιχάλης Λεοντίου με όμορφο μονοκόμματο σουτ από τα όρια της περιοχής σημάδεψε το αριστερό «παραθυράκι» του Αποστόλη Νούλα και πραγματοποίησε το 4-0.


Ανέβηκε η ΕΠΣΕ
Η Ευρυτανία κέρδισε μέτρα στο γήπεδο για περίπου ένα 15λεπτο, προσπαθούσε κυρίως μέσα από στημένα να βάλει το 2o γκολ της στο φετινό πρωτάθλημα.

Ιδανικό τέλος
Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε το ματς για τους γηπεδούχους, που πέτυχαν 2 ακόμη τέρματα.

Πήρε μπρος
Ο Βασίλης Ζαγαρίτης μετά από αρκετές ανεπιτυχής προσπάθειες χρίστηκε σκόρερ στο 69o λεπτό. Ο Στέλιος Κασμάς τροφοδότησε τον Βασίλη Ζαγαρίτη, που με πλασέ στην δεξιά γωνία του Αποστόλη Νούλα μέσα από την περιοχή και πλάγια θέση έκανε το 5-0.



Σέντρα…και γκολ
Μετά την σέντρα ο Βασίλης Ζαγαρίτης πίεσε ψηλά κέρδισε την μπάλα και με χαμηλό σουτ από τα όρια της περιοχής στην αριστερά γωνία της Ευρυτανίας χρίστηκε για 2η φορά σκόρερ στο ματς, «γράφοντας» το τελικό 6-0.



Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Εκτέλεση φάουλ του Τάσιου από καλή θέση πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
47΄: Ο Χουσιάδας έβγαλε σέντρα από δεξιά και το πλασέ του Ζαγαρίτη στο δεύτερο δοκάρι απέκρουσε ο Νούλας.
49΄: Ο Λεοντίου με μονοκόμματο σουτ από τα όρια της περιοχής έστειλε την μπάλα ψηλά στο αριστερό «παραθυράκι» της ΕΠΣΕ (4-0).
63΄: Ο Σερπάνος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και η κεφαλιά του Τάσιου από κοντά πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.
69΄: Ο Κασμάς έδωσε στον Ζαγαρίτη, ο οποίος μέσα από την περιοχή και πλάγια δεξιά έστειλε την μπάλα στην απέναντι δεξιά γωνία του Νούλα (5-0).
70΄: Ο Ζαγαρίτης πίεση ψηλά κέρδισε την μπάλα και με χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία του Νούλα έκανε το τελικό 6-0.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Βοιωτία: Κακός, Τουρκοχωρίτης, Λεοντίου, Ζαγαρίτης, Χουσιάδας
Ευρυτανία: -

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Καντάς (Βοιωτία): «Η διαφορά δυναμικότητας των ομάδων ήταν εμφανής. Με τα γκολ που πετύχαμε μας δόθηκε η ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο να παίξουν κάποια παιδιά, που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής στα προηγούμενα παιχνίδια. Πιστεύω ότι αν  η Ευρυτανία δουλέψει, τα επόμενα χρόνια θα δείξει πολύ καλύτερο πρόσωπο. Εμείς κοιτάμε να τερματίσουμε το πρωτάθλημα στα επόμενα δυο παιχνίδια με νίκες.»




Γιώργος Αργύρης (Βοιωτία): «Ξεκινήσαμε δυνατά από την αρχή του παιχνιδιού, δεν απειληθήκαμε σε ιδιαίτερες στιγμές, μόνο σε 1-2 φορές που θα μπορούσε να είχε προηγηθεί η αντίπαλη ομάδα. Από εκεί και πέρα σοβαρευτήκαμε και βάλαμε εύκολα τα 6 τα τέρματα. Χρησιμοποιήσαμε και πολλά παιδιά που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής και τους είδαμε να παίζουν όλους. Συγχαρητήρια στα δικά μας παιδιά και συγχαρητήρια και στην αντίπαλη ομάδα, που και αυτή προσπάθησε να παίξει και δεν κλείστηκε πίσω σε καμιά στιγμή του αγώνα.»


Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Ευρυτανία): «Ήταν το τελευταίο παιχνίδι το σημερινό για τις μικτές μας. Έγινε μια καλή προσπάθεια απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα από εμάς. Σημασία έχει ότι παίξανε όλα τα παιδιά. Στο πρώτο ημίχρονο κυρίως στάθηκε καλά η ομάδα, έγιναν 2-3 καλές ευκαιρίες από την δική μας την πλευρά και πιστεύω ότι τα παιδιά ευχαριστήθηκαν το σημερινό παιχνίδι και ελπίζουμε σε μια καλύτερη εικόνα σε επόμενους περιόδους. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα, καθώς και στην ομάδα της ΕΠΣ Βοιωτίας.»




Συνθέσεις Ομάδων

ΕΠΣ Βοιωτίας (Γιώργος Αργύρης & Γιάννας Καντάς): Αλευράς(41΄ Στουρνάρας), Γερακιός(41΄ Στάμος), Λεοντίου, Καρασάββας(41΄ Μπότσης), Πούλος, Κολυμπίρης(41΄ Νόκας), Τουρκοχωρίτης(41΄ Χουσιάδας), Δριχούτης, Ζαγαρίτης, Κασμάς, Κακός

ΕΠΣ Ευρυτανίας (Γιώργος Χρυσαφόπουλος & Δημήτρης Αθανασόπουλος): Νούλας, Μπουμπουρής Π.(65΄ Καραντάνας), Πατρώνης, Καραμπάς, Τάσιος, Μάκκας(65΄ Μακρυπίδης), Σερπάνος, Τριανταφύλλου(52΄ Τόλης Ν.), Τόλης Α.(50΄ Ντάλλας), Μπουμπουρής Ε., Μοτσιόλας(33΄ λ.τρ. Μπομποτσιάρης)

Διαιτητής: Δημήτρης Τονίδης (ΣΔΠ Έβρου)
1ος Βοηθός: Γιώργος Μιχαηλίδης (ΣΔΠ Βοιωτίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Παγουράς (ΣΔΠ  Βοιωτίας)
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος