Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

28 ομάδες σε 25 πρωταθλήματα για την Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας


Το 25ο πρωτάθλημα από την ίδρυση της ΕΠΣ Ευρυτανίας και ύστερα είναι σε εξέλιξη. Από αυτό έχουν περάσει 28 συνολικά ομάδες, από τις οποίες οι 11 δεν βρίσκονται σήμερα στον ποδοσφαιρικό «χάρτη», καθώς έχουν διαγραφεί.
Το πρώτο πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε με 12 ομάδες την σαιζόν 1990-1991, ενώ το φετινό διεξάγεται με 7 ομάδες, που αποτελεί τον αρνητικότερο αριθμό.
Τις περισσότερες συμμετοχές στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας έχει η Ποταμιά με 25 στο σύνολο, καθώς έχει πάρει μέρος σε όλα τα τοπικά πρωταθλήματα. Ακολουθεί με 23 ο Αίολος, ενώ 17 έχουν η Μυρίκη και η Δόξα Ραπτοπούλου. Την 5αδα συμπληρώνει με 16 ο Απεραντιακός Βαλαώρας. Στο πρωτάθλημα έχουν αγωνιστεί επίσης οι ακόλουθες ομάδες: Κεράσοβο, ΑΠΟΚ Βελούχι, ΑΕΚ, Κρέντη, Δυτική Φραγκίστα, Ανατολική Φραγκίστα, Μικρό Χωριό, Εύρυτος, Άγιος Νικόλαος, Άγραφα, Αγία Τριάδα, Άγιος Προκόπιος, Σελλά, Βούλπη, ΠΟΠ 91΄, Γρανίτσα, Κρίκελλο, Δάφνη, Αναγέννηση Παλαιοκατούνας, Αναγέννηση Παλαιοκατούνας 2010, Ταλαιπωριακός, Άγιος Δημήτριος και Φωστήρας Ραπτοπούλου.

Επιμέλεια: Δημήτρης Κολλημένος