Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Στις 23 Ιανουαρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές της ΕΠΟ


Την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές της ΕΠΟ, από τις οποίες θα προκύψει ο νέος Πρόεδρος της μετά την παραίτηση του Γιώργου Σαρρή. Η ΕΠΣ Ευρυτανίας θα συνεδριάσει την Πέμπτη 8/1. Ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας θα εισηγηθεί στα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου την πρόθεση στήριξης στον Γιώργο Γκιρτζίκη, ο οποίος είναι Πρόεδρος της ΚΕΔ και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ.
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ έχει ως εξής: «Το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την συνεδρίαση της 30/12/2014 έλαβε τις παρακάτω απόφασης: «Να διεξαχθεί την Παρασκευή 23/1/2015 και ώρα 10:00 σε αίθουσα του ξενοδοχείου Radisson Blue Park(Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10) η έκτακτη αρχαιρεσιακή γενική συνέλευση των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων μελών της ομοσπονδίας για την εκλογή νέου προέδρου Δ.Σ./ΕΠΟ μετά την παραίτηση του κ. Γιώργου Σαρρή.»
Για να εκλεγεί νέος Πρόεδρος της ΕΠΟ θα πρέπει να έχει στήριξη 29 ενώσεων. Οι υποψηφιότητες θα πρέπει να έχουν κατατεθεί έως 10 μέρες πριν την Γενική Συνέλευση, ενώ η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων θα πρέπει να γίνει πέντε μέρες πριν οι Πρόεδροι των 56 ενώσεων όλης της χώρας προσέλθουν στις κάλπες. Δικαίωμα ψήφου δεν έχει η ΕΠΣ Καστοριάς, καθώς έχει διορισμένη διοίκηση από το πρωτοδικείου. Ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γκιρτζίκης φέρεται να έχει πάρει το χρίσμα από τις ενώσεις που στήριξαν τον Οκτώβριο του 2012 και εφόσον εκλεγεί θα αποτελέσει συνέχεια της παρούσας κατάστασης. Τον εμφανίζουν ως μεγάλο φαβορί με την στήριξη 45-48 ενώσεων.