Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Ποταμιά-ΑΠΟΚ Βελούχι 2-0

Με δυο γκολ του Λάμπρου Φλωράκη στην επανάληψη η Ποταμιά πήρε ιστορικής σημασίας νίκη με 2-0 κόντρα στον ΑΠΟΚ. Το ματς στιγματίστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Κώστα Μπούρα των νικητών.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (11/1) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας. Έγινε παρουσία περίπου 100 με 120 θεατών και κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα έκανε αμυντικό παιχνίδι και «χτύπησε» στο δεύτερο μέρος, παίζοντας στην κόντρα επίθεση. Κατάφερε να κρατήσει το μηδέν με σεμιναριακή άμυνα και με δυο γκολ του Λάμπρου Φλωράκη να πάρει μια ιστορική και σπουδαίας βαθμολογικής άποψης νίκη. Ωστόσο η νίκη δεν πανηγυρίστηκε, όπως θα ήθελαν οι ποδοσφαιριστές, αφού το μυαλό όλων ήταν στον συμπαίκτη τους Κώστα Μπούρα που αποχώρησε τραυματίας από το παιχνίδι στο 48΄.
Ο ΑΠΟΚ του Λάκη Αναστασόπουλου αν και είχε την εδαφική υπεροχή και την κατοχή της μπάλας και επιτίθονταν διαρκώς σε όλη την διάρκεια του αγώνα, δεν μπόρεσε να «διασπάσει» την αντίπαλη άμυνα. Οι «κυανόλευκοι» δημιούργησαν πληθώρα ευκαιριών, ωστόσο δεν βρήκαν τον τρόπο να τις μετουσιώσουν σε γκολ και στην επανάληψη το «πλήρωσαν». Το Βελούχι μετά την ήττα στο κύπελλο από τα Άγραφα γνώρισε νέα ήττα, που ήταν η πρώτη του στο πρωτάθλημα.
Την επόμενη (11η) αγωνιστική η Ποταμιά παίζει με την Μυρίκη το Σάββατο (17/1) στο Δημοτικό στάδιο με την Μυρίκη, ενώ ο ΑΠΟΚ κερδίζει στα χαρτιά την Φραγκίστα με 3-0. Το Βελούχι υποχώρησε στην 2η θέση μένοντας στους 19 βαθμούς, ενώ η Ποταμιά παρέμεινε μόνη πλέον στην 3η θέση, έχοντας πλέον 15 βαθμούς.

Στιγματίστηκε από τον τραυματισμό


Η αναμέτρηση στιγματίστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του φορ της Ποταμιάς Κώστα Μπούρα (Φωτογραφία) στο 48ο λεπτό. Ο ποδοσφαιριστής έπεσε άτσαλα στο έδαφος και σφάδαζε για αρκετή ώρα από τους πόνους, καθώς γύρισε το πόδι του. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Το Evrytania Sportεύχεται περαστικά στο ποδοσφαιριστή και ταχεία ανάρρωση.

17λεπτη διακοπή
Το παιχνίδι διακόπηκε στο 48ο λεπτό και άρχισε στο 65ο λεπτό, αφού ο γιατρός αγώνα Δημήτρης Σερπάνος συνόδεψε τον τραυματία ποδοσφαιριστή Κώστα Μπούρα στο νοσοκομείο.

Περισσότεροι από 100
Το ματς με το οποίο έκλεισε η 10η αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας έγινε παρουσία περίπου 120 θεατών. Διεξήχθη κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και με ηλιοφάνεια.


Όπως τέλειωσε
Η χρονιά τελείωσε όπως άρχισε για τον ΑΠΟΚ, αφού είχε ηττηθεί με 2-1 για τον 2ο επαναληπτικό του κυπέλλου κόντρα στα Άγραφα. Το Βελούχι άρχισε με το «αριστερό» στο 2015, χάνοντας με 2-0 από την Ποταμιά.

Πρώτη νίκη
Η Ποταμιά μετά από δεκάδες αναμετρήσεις κερδίζει για πρώτη φορά τον ΑΠΟΚ και σίγουρα πρόκειται για μια από τις πιο ιστορικές στιγμές των Μεγαλοχωριτών.

Μετρημένες στα δάχτυλα
Οι ήττες του ΑΠΟΚ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α΄ Ευρυτανίας είναι μετρημένες στα δάχτυλα ενός χεριού και συγκεκριμένα μόλις 4. Έχει ηττηθεί άλλες 3 φορές (2005-2006: Κρέντη-ΑΠΟΚ Βελούχι 2-1, 2010-2011: ΑΠΟΚ Βελούχι-Μυρίκη 0-1 και 2012-2013: Άγιος Προκόπιος-ΑΠΟΚ Βελούχι 5-3). Έχει γνωρίσει την ήττα σε άλλο ένα παιχνίδι play off από τον Αίολο με 1-2 την σαιζόν 2001-2002 και σε 7 παιχνίδια κυπέλλου (Σε 4 νοκ-άουτ, σε 2 τελικούς και στον φετινό διπλό ημιτελικό). Όλα αυτά σε 25 χρόνια παρουσίας στα γήπεδα της Ευρυτανίας, όπου οι νίκες του «ιστορικού» είναι αμέτρητες.

1η Κόλλια


Ο Παναγιώτης Κόλλιας του Βελουχίου έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας. Αγωνίστηκε αρχικά στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, στην συνέχεια στο δεξί και ολοκλήρωσε το ματς παίζοντας ως δεξιός αμυντικός. Ο Βοιωτός ποδοσφαιριστής αποτέλεσε την 1η χειμερινή μεταγραφή του συλλόγου, αφού αποκτήθηκε από την Ένωση Άσπρα Σπίτια Αντίκυρα.

«Γεμάτο» κέντρο άμυνας

 












Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας παρέταξε την Ποταμιά με 2 κεντρικούς αμυντικούς και 1 λίμπερο. Την «τριπλέτα» στο κέντρο της άμυνας αποτελούσαν οι: Γιώργος Φαρμάκης, Γιώργος Κορέντζελος (Φωτογραφία Αριστερά) και Κώστας Μαντζιούτας (Φωτογραφία Δεξιά).

Απροσπέλαστος ο Φαρμάκης


Ο Γιώργος Φαρμάκης της Ποταμιάς έκανε πολύ καλή εμφάνιση και σταμάτησε αρκετές επιθετικές προσπάθειες του Βελουχίου.

«Θεία Δίκη»
Στο ματς του α΄ γύρου η Ποταμιά είχε χάσει πολλές ευκαιρίες κόντρα στον ΑΠΟΚ και ήρθε ισόπαλη τότε με σκορ 1-1 δεχόμενη την ισοφάριση στις καθυστερήσεις με πέναλτι. Τώρα «πατώντας» κυριολεκτικά δυο φορές μέσα στην αντίπαλη περιοχή σκόραρε 2 φορές και πήρε την νίκη.

Τιμωρημένος ο Γιαννόπουλος
Από πλευράς ΑΠΟΚ δεν αγωνίστηκε ο νεαρός Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος είχε αποβληθεί στο ματς κυπέλλου με τα Άγραφα.

Αγώνα μετά από καιρό
Η Ποταμιά για τελευταία φορά είχε αγωνιστεί για τελευταία φορά στις 23 Νοεμβρίου με την Κρέντη. Είχε ακολουθήσει το παιχνίδι στα χαρτιά με την Κρέντη, το ρεπό και η διακοπή λόγω κυπέλλου και εορτών.

«Όρκους» νίκης
Πριν την έναρξη του αγώνα οι ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων έδωσαν «όρκους» νίκης, μπροστά από τους πάγκους των ομάδων.



Α΄ Μέρος

Επιθετικός μονόλογος
Ο ΑΠΟΚ σε όλο το πρώτο μέρος είχε την κατοχή της μπάλας και επιτίθονταν.

Προσήλωση στην άμυνα
Οι γηπεδούχοι παίζοντας με πολυπρόσωπη άμυνα ήταν προσηλωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα. Κατάφεραν σχετικά εύκολα να κρατήσουν το μηδέν.

Νικήθηκε ο Ι. Φλωράκης


Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την καλύτερη τους στιγμή στο 33ο λεπτό όταν το σουτ του Γιάννη Φλωράκη αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Στέλιο Μεριγκούνη.


Διάλογος ρέφερι με παράγοντα


Στο 36ο λεπτό του αγώνα η αναμέτρηση διακόπηκε, όταν ο διαιτητής Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία) έκανε συστάσεις στην κερκίδα σε παράγοντα του Βελουχίου. Ο διάλογος έγινε σε έντονος ύψος μεταξύ των δυο ανδρών και συνεχίστηκε και κατά την διάρκεια της ανάπαυλας του πρώτου ημιχρόνου.





Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Λιάγκας έβγαλε σέντρα από δεξιά και η κεφαλιά του Μπακαλίδη πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
33΄: Ο Λιάγκας έδωσε στον Φλωράκη Ι., ο οποίος σούταρε από το ύψος της περιοχής και ο Μεριγκούνης απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα από το κέντρο του τέρματος του σε κόρνερ.
42΄: Ο Μπακαλίδης πάσαρε στον Τσιλιμέκη, που εκτός περιοχής και δεξιά σούταρε μακριά άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Β΄ Μέρος

«Πάγωσε» το γήπεδο
Στο 4ο λεπτό της επανάληψης ο Κώστας Μπούρας της Ποταμιάς έπεσε στο έδαφος και άρχισε να «σφαδάζει». Ο ποδοσφαιριστής της Ποταμιάς γύρισε το πόδι του κατά την πτώση που είχε στον αγωνιστικό χώρο με το Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου να «παγώνει». Ο ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε με το Ταξί του πατέρα του Βασίλη Μπούρα (Παράγοντας της ΕΠΣ Ευρυτανίας) και υποβλήθηκε εσπευσμένα σε χειρουργική επέμβαση. 







Συνοδεία του αδερφού


Στο Νοσοκομείο Καρπενησίου μετέβη με την ποδοσφαιρική του στολή και ο αδερφός του Κώστα Μπούρα, Γιώργος (Φωτογραφία), ο οποίος αγωνίζονταν στο ματς.

Διακοπή 17 λεπτών
Το ματς διακόπηκε στο 48ο λεπτό και ξεκίνησε ξανά στο 65ο λεπτό, αφού ο γιατρός αγώνα Δημήτρης Σερπάνος μετέβη και αυτός στο νοσοκομείο για να συνοδέψει το ποδοσφαιριστή των Μεγαλοχωριτών. Στο γήπεδο ήρθε ο προϊστάμενος του ΕΚΑΒ Γιάννης Σβερώνης και το ματς ξεκίνησε ξανά μετά από μεγάλη διακοπή με την επιστροφή και του ορισθέντα γιατρού αγώνα.





Διπλή αλλαγή


Στο 65ο λεπτό η Ποταμιά έκανε διπλή αλλαγή, αφού τα αδέρφια Μπούρα αντικατέστησαν οι: Λάμπρος Φλωράκης και Γιώργος Ζαγκότσης (Φωτογραφία).

Ίδιο σκηνικό
Και στο δεύτερο μέρος το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε με τον ΑΠΟΚ να έχει την υπεροχή και την Ποταμιά να έχει πρώτο στόχο την διαφύλαξη του μηδέν.

Αποτελεσματικοί
Οι γηπεδούχοι σκόραραν ένα γκολ στην κόντρα επίθεση και ένα από στημένη φάση. Είχαν αποτελεσματικότητα και κατάφεραν έτσι να πάρουν το σημαντικό και πολυπόθητο τρίποντο.

«Χτύπησε» ο Λ. Φλωράκης


Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο Λάμπρος Φλωράκης σκόραρε και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 66ο λεπτό ο Στέλιος Μεριγκούνης με βολέ έβγαλε τον Λάμπρο Φλωράκη τετ α τετ με τον Χρήστο Αχμέτη και ο παίκτης της Ποταμιάς με άψογο πλασέ στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων πέτυχε το 1-0.





Έβαλε επιθετικούς














Ο Λάκης Αναστασόπουλος έβαλε όλα του τα επιθετικά όπλα, περνώντας τους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές Τάκη Σαϊτη, Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο (Φωτογραφία Αριστερά) και Σάκη Τσιλίκα (Φωτογραφία Δεξιά).

Η πιο καλή

 












Την πιο καλή τους στιγμή στην επανάληψη έχασαν οι φιλοξενούμενοι στο 82ο λεπτό, όταν η σέντρα-σουτ του Άλεξ Μπακαλίδη (Φωτογραφία Αριστερά) πέρασε παράλληλα με το τέρμα άουτ από το αριστερό δοκάρι με τον Τάκη Σαϊτη (Φωτογραφία Δεξιά) να μην βρίσκει την μπάλα για λίγα εκατοστά.



Δεν χαρίστηκε
Ο Λάμπρος Φλωράκης ήταν ο σκόρερ και του δεύτερου «χρυσού» γκολ της ομάδας του. Στο 88ο λεπτό ο Κώστας Πολυμερόπουλος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο πορτιέρο Χρήστος Αχμέτης έκανε τραγικό λάθος, καθώς έδιωξε την μπάλα προς το κέντρο της εστίας και ο Λάμπρος Φλωράκης είχε εύκολο έργο και με σουτ στην κενή εστία διαμόρφωσε κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς το τελικό 2-0. Ο Φλωράκης σημείωσε τα πρώτα δυο του τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα, «σφραγίζοντας» την ιστορική νίκη της ομάδας του.





Άλλαξε γκολκίπερ

 












Οι γηπεδούχοι έκαναν την 3η τους αλλαγή στο 22ο λεπτό των καθυστερήσεων, αφού ο πορτιέρο Στέλιος Μεριγκούνης (Φωτογραφία Αριστερά) δεν μπορούσε να συνεχίσει λόγω τραυματισμού. Την θέση του πήρε ο Πάνος Ράπτης (Φωτογραφία Δεξιά), που «ντεμπούταρε» με την Ποταμιά στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ.




Λήξη στο 114΄
Ο αγώνας ολοκληρώθηκε στο 114ο λεπτό, αφού εκτός από τα 17 λεπτά της διακοπής παίχτηκαν και άλλα 7 λεπτά καθυστερήσεων.

Οι καλύτερες φάσεις
66΄: Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Κουτσουπιάς έκανε την προβολή μέσα από την μικρή περιοχή και ο Μεριγκούνης μπλόκαρε. Ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς με δυνατό βολέ βρήκε τον Φλωράκη Λ., που έφυγε τετ α τετ με τον Αχμέτη, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ στην αριστερή του γωνία των φιλοξενούμενων έκανε το 1-0.
71΄: Ο Κουτσουπιάς πάσαρε στον Μπακαλίδη, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και ο Μεριγκούνης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
77΄: Μακρινό σουτ του Μπακαλίδη πέρασε άουτ από το αριστερό «Γ» της Ποταμιάς.
82΄: Ο Τσιλίκας πάσαρε στον Μπακαλίδη, που από αριστερά έκανε το διαγώνιο σουτ, το οποίο πέρασε προ του Σαϊτη και έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι.
88΄: Ο Πολυμερόπουλος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Αχμέτης έκανε λάθος διώξιμο προς τα πίσω και ο Φλωράκης Λ. εύκολα από κοντά με σουτ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα (2-0).
108΄: Σουτ του Γενιτσαρόπουλου στην κίνηση από καλή θέση μπλόκαρε ο Μεριγκούνης.
111΄: Ο Κουτσουπιάς μετά από κόντρες σούταρε από τα όρια της περιοχής πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.

Δεν…πανηγύρισαν όπως ήθελαν
Οι παίκτες της Ποταμιάς δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν, όπως ήθελαν την σπουδαία νίκη τους. Το μυαλό των ποδοσφαιριστών ήταν στον τραυματία συμπαίκτη τους Κώστα Μπούρα.



Κίτρινες Κάρτες
Μπίκας, Τσιλίκας

Διακριθέντες
Ποταμιά: Φαρμάκης, Φλωράκης Λ., Πολυμερόπουλος, Μπίκας
ΑΠΟΚ Βελούχι: Κουτσουπιάς, Λιάγκας

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Ευχόμαστε ο Κώστας Μπούρας να είναι καλά. Του ευχόμαστε περαστικά και να γυρίσει σύντομα πάλι κοντά μας.»









Λάκης Αναστασόπουλος (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Εύχομαι σε όλο τον κόσμο καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία. Να ευχηθώ επίσης στον ποδοσφαιριστή που τραυματίστηκε γρήγορη ανάρρωση και μακάρι να μην είναι κάτι σοβαρό. Εμείς δυστυχώς όπως κλείσαμε την περσινή χρονιά έτσι ξεκινήσαμε, άσχημα. Τα παιδιά σήμερα όμως παίξανε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, δημιουργώντας όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις, οι οποίες θα μας έδιναν ένα τέρμα. Αυτό δεν ήρθε, όμως και δεν απειληθήκαμε σε καμία φάση από τον αντίπαλο, δεν πέρασε το κέντρο. Στο δεύτερο σίγουρα προβληματιστήκαμε όλοι από τον τραυματισμό του παιδιού της Ποταμιάς και στην επανέναρξη του παιχνιδιού, απλά σε μια αντεπίθεση, τις οποίες ξέρουμε να τις αντιμετωπίζουμε κάναμε το λάθος και βρεθήκαμε να χάνουμε με 1-0. Αμέσως αλλάξαμε κάποια πράγματα στην ομάδα και παίξαμε πιο επιθετικά και πάλι δεν απειληθήκαμε σε καμία φάση, ενώ ρισκάραμε και σε ένα φάουλ από το κέντρο και λάθος του τερματοφύλακα μας βρεθήκαμε να χάνουμε με 2-0. Μετά όπως καταλαβαίνετε ήταν πολύ δύσκολο για τους ποδοσφαιριστές μου, να κάνουν οτιδήποτε για να αλλάξουν το αποτέλεσμα, γιατί η εικόνα μας θεωρώ ότι ήταν καλή. Όλοι μας είμαστε προβληματισμένοι, ο ΑΠΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, θα βρούμε τι φταίει και θα το αντιμετωπίσουμε. Απλά είναι άσχημο αυτή η ομάδα να δίνει τέτοια δικαιώματα. Τέλος να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλο για την νίκη του, την οποία θα χαρακτήριζα επαγγελματική. Όσο για την ήττα καθαρά ευθύνομαι εγώ.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μεριγκούνης(112΄ λ.τρ. Ράπτης), Μπίκας, Μπούρας Γ.(65΄ Ζαγκότσης), Φαρμάκης, Μαντζιούτας Κ., Κορέντζελος, Πολυμερόπουλος, Λιάγκος, Μπούρας Κ.(65΄ λ.τρ. Φλωράκης Λ.), Σαπούνης, Γιαννακόπουλος

ΑΠΟΚ Βελούχι (Λάκης Αναστασόπουλος): Αχμέτης, Τσιλιμέκης Δ.(77΄ Τσιλίκας), Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Ξαγάρας, Κόλλιας, Κρίντας(68΄ Σαϊτης), Κουτσουπιάς, Μπακαλίδης, Λιάγκας, Φλωράκης Ι.(68΄ Γενιτσαρόπουλος)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)












































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος