Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Μυρίκη-Ποταμιά 1-0

«Φωτιά» στην υπόθεση 4αδα έβαλε η Μυρίκη, η οποία πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και ήταν καλύτερη από την Ποταμιά, επικρατώντας με 1-0.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Ιανουαρίου και άρχισε στις 15:00. Ήταν στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και παρακολουθήθηκε από αρκετό κόσμο. Οι δυο ομάδες πλέον ισοβαθμούν και διεκδικούν μαζί με τα Άγραφα την 3η και την 4η θέση, που οδηγούν στην διαδικασία των play off.
Η Μυρίκη ήταν ανώτερη σε όλο το 90λεπτο και πέτυχε την 3η συνεχόμενη νίκη της, κάνοντας εντυπωσιακό ξεκίνημα στον δεύτερο γύρο. Είχε την υπεροχή και πιεστική διάθεση από το ξεκίνημα του αγώνα. Τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα βρήκε ο Κώστας Σταμούλης στο 57ο λεπτό. Οι «κόκκινοι» του Σπύρου Κολόκα έφτασαν τους 15 πόντους, έχοντας συγκεντρώσει 9 βαθμούς στα 3 τελευταία ματς.
Η Ποταμιά δεν είχε καλή παρουσία και δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την μεγάλη νίκη της επί του ΑΠΟΚ. Παρουσιάστηκε με πολυπρόσωπη άμυνα, έχοντας πρωταρχικό στόχο την ισοπαλία και να «χτυπήσει» από αντεπιθέσεις. Η πρώτη της ευκαιρία έγινε στο 85΄, όταν ο Λάμπρος Φλωράκης σημάδεψε το αντίπαλο δοκάρι, χάνοντας την ευκαιρία για την ισοφάριση. Η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα παρέμεινε στους 15 βαθμούς και γνώρισε την ήττα μετά από αρκετό καιρό.
Την επόμενη (12η) αγωνιστική, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου η Μυρίκη θα παίξει με τον ΑΠΟΚ ως τυπικά φιλοξενούμενη και η Ποταμιά ως γηπεδούχος κόντρα στον Αίολο.

Πλήθος θεατών
Σε μια ηλιόλουστη ημέρα περισσότερο από 100 φίλαθλοι του ποδοσφαίρου έσπευσαν στο Δημοτικό Στάδιο, για να παρακολουθήσουν την πολύ ενδιαφέρουσα βαθμολογικά αναμέτρηση.



Ενδεχόμενο μπαράζ
Οι δυο ομάδες έχουν από 15 βαθμούς η καθεμία και έχουν εκπληρώσει το ρεπό τους. Στον αγώνα του πρώτου γύρου η Ποταμιά είχε κερδίσει με 2-1. Με το 1-0 της Μυρίκης πλέον δεν έχει κάποια ομάδα προβάδισμα. Εφόσον ισοβαθμήσουν στην 4η θέση θα υπάρξει μονός αγώνας μπαράζ μεταξύ τους για το ποια ομάδα θα αγωνιστεί στα play off.

Ξανά Σταύρου


Για δεύτερο σερί παιχνίδι της Μυρίκης τον ρόλο του διαιτητή επωμίστηκε ο νεαρός Φθιωτός Λεωνίδας Σταύρου (Φωτογραφία Αριστερά), που ήταν αρκετά καλός. Βοηθούς είχε τον Γιώργο Σκάρλα (Φωτογραφία Κέντρο) και τον Παναγιώτη Παπασταθόπουλο (Φωτογραφία Δεξιά, Ήταν βοηθός στο Μυρίκη-Άγραφα και στα παιχνίδια των μικτών της ΕΠΣΕ στην Φθιώτιδα).

Στόπερ ο «Μπούζος»


Ο Σπύρος Κολόκας ξεκίνησε τον Ταξιάρχη Καλύβα (Φωτογραφία) ως «παρτενέρ» του Κώστα Γενιτσαρόπουλου στο κέντρο της άμυνας. Δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας Γιώργος Μαντέκας, που έμεινε εκτός αποστολής.

Ξεκίνησαν Ζαραβέλης-Ζαχαράκης

 












Δυο ποδοσφαιριστές, που δεν είχαν συμμετάσχει στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι με την Κρέντη επανεμφανίστηκαν. Πρόκειται για τον δεξιό μπακ Φώτη Ζαχαράκη (Φωτογραφία Δεξιά) και τον δεξιό χαφ Κώστα Ζαραβέλη (Φωτογραφία Αριστερά). Στον πάγκο παρέμεινε ο Γιώργος (Χ) Μπουμπουρής, ενώ εκτός αποστολής ήταν ο Νίκος Φούκας.

3Χ3 ο Πρόεδρος

 












Η Μυρίκη πανηγύρισε την 3η συνεχόμενη νίκη της. Οδηγίες από τον πάγκο έδινε ο Πρόεδρος Νίκος Τσώνης (Φωτογραφία Αριστερά) μαζί με τον έμπειρο ποδοσφαιριστή Βασίλη Ντότσικα (Φωτογραφία Δεξιά) που δεν αγωνίστηκε. Από την κερκίδα παρακολούθησε το παιχνίδι ο τιμωρημένος coach των νικητών Σπύρος Κολόκας.


Σταμάτησε το σερί
Οι Μεγαλοχωρίτες είχαν σχεδόν έναν γύρο αήττητοι και γνώρισαν μετά από καιρό την ήττα. Μάλιστα η εστία τους «παραβιάστηκε» ύστερα από την 5η αγωνιστική.

Πρώτο του Κατσίφα


Το μοναδικό απόκτημα της Ποταμιάς Γιάννης Κατσίφας πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την νέα του ομάδα, αγωνιζόμενος για 69΄ στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής.

Ξεκίνησαν Πατρώνης & Κοσμάς

 












Θέση στο κέντρο της άμυνας της Ποταμιάς πήρε ο Σπύρος Πατρώνης (Φωτογραφία Αριστερά), ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Χρήστος Κοσμάς (Φωτογραφία Δεξιά). Οι δυο ποδοσφαιριστές επανεμφανίστηκαν και μαζί με τον Κατσίφα αποτέλεσαν τις αλλαγές στο βασικό σχήμα του Δημήτρη Τσιγαρίδα. Πήραν τις θέσεις των: Κώστα Μπούρα (Τραυματίστηκε σοβαρά στον αγώνα με τον ΑΠΟΚ), Γιώργου Φαρμάκη (Τραυματίας) και Γιώργου Μπούρα (Απουσίαζε).

Παρατηρητής ο Μπούρας


Για πρώτη φορά εκτέλεσε χρέη παρατηρητή ο αναπληρωτής ταμίας της ΕΠΣΕ Βασίλη Μπούρας, ο οποίος ήταν παράγοντας της Ποταμιάς.

Α΄ Μέρος

Χωρίς ρυθμό και φάσεις
Ένα κάκιστο παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Μέχρι το 40ο λεπτό δεν υπήρχε καμία αξιόλογη ευκαιρία. Στο τελευταίο 5λεπτο η Μυρίκη δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ένα γκολ.

Καλύτεροι οι «κόκκινοι»
Η Μυρίκη είχε από το ξεκίνημα του παιχνιδιού την διάθεση να πιέσει και να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα της Ποταμιάς.

Πρώτες ευκαιρίες

 












Τρεις καλές στιγμές είχαν οι γηπεδούχοι στο τελευταίο 5λεπτο. Πρώτα στο 40΄ την κεφαλιά του Άγγελου Παχή (Φωτογραφία Αριστερά) από το κόρνερ του Χρήστου Λέρη απέκρουσε ο πρώην τους συμπαίχτης Στέλιος Μεριγκούνης. Τρία λεπτά αργότερα ο Χρήστος Λέρης (Φωτογραφία Δεξιά) σούταρε εκτός περιοχής άουτ, ενώ στο 45΄ ο πρώτος τροφοδότησε τον Κώστα Σταμούλη, το σουτ του οποίου εντός περιοχής μάζεψε ο αντίπαλος πορτιέρο.


Αλλαγή πριν την συμπλήρωση

 












Την πρώτη του αλλαγή έκανε ο Δημήτρης Τσιγαρίδας ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 45΄. Ο δεξιός οπισθοφύλακας Αλέξανδρος Μπίκας (Φωτογραφία Αριστερά) αντικαταστάθηκε από τον ανασταλτικό μέσο Γιώργο Ζαγκότση (Φωτογραφία Δεξιά).


Οι καλύτερες φάσεις
21΄: Προσωπική ενέργεια και αδύναμο σουτ του Σταμούλη εκτός περιοχής έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μεριγκούνη.
40΄: Κόρνερ του Λέρη από αριστερά, κεφαλιά του Παχή στο δεύτερο δοκάρι απέκρουσε ο Μεριγκούνης, στην συνέχεια σουτ του Κοτρώνη εκτός περιοχής πέρασε πάνω από την εστία της Ποταμιάς.
43΄: Καλό σουτ του Λέρη εκτός περιοχής έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
45΄: Ο Λέρης έκανε την κάθετη πάσα για τον Σταμούλη, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Μεριγκούνης μπλόκαρε.

Β΄ Μέρος

Βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα
Μπαίνοντας δυνατά στην επανάληψη η Μυρίκη βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Κώστα Σταμούλη στο 57ο λεπτό, παίρνοντας την νίκη. Η Ποταμιά ανέβηκε στα τελευταία λεπτά και είχε δοκάρι με τον Λάμπρο Φλωράκη.

Απείλησε από την έναρξη
Δυνατή αρχή έκαναν στην επανάληψη οι παίχτες του Σπύρου Κολόκα. Ο Κώστας Σταμούλης σούταρε σε πλεονεκτική θέση στο 49ο λεπτό, αλλά ο Στέλιος Μεριγκούνης μάζεψε.



«Γλυκό το 8ο»


Η Μυρίκη βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 57΄. Ο τεχνίτης Άγγελος Παχής σέντραρε από αριστερά και ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) με σουτ στο δεύτερο δοκάρι πραγματοποίησε το 1-0. Αυτό ήταν το 8ο τέρμα το «Σταμ» στο φετινό πρωτάθλημα και μπορεί να αποβεί καθοριστικό. Είναι μάλιστα ο δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΠΣΕ.





Δοκάρι στην 1η φάση της

 












Η Ποταμιά πραγματοποίησε την πρώτη της ευκαιρία στον αγώνα στο 85ο λεπτό. Ο Λάμπρος Φλωράκης (Φωτογραφία Αριστερά), που μπήκε αλλαγή στην ανάπαυλα εκτέλεσε το φάουλ και η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Στάθη Φακίτσα και έφυγε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Κώστα Γιαννακόπουλου (Φωτογραφία Δεξιά) μπλοκαρίστηκε από τον αντίπαλο πορτιέρο. Αυτές ήταν οι δυο πιο αξιόλογες ευκαιρίες των Μεγαλοχωριτών, που κατέβηκαν με αμυντικούς προσανατολισμούς.




Ευκαιρία να το τελειώσει
Τρία λεπτά πριν το 90΄ η Μυρίκη έγινε ξανά απειλητική με τον Κώστα Σταμούλη, ο οποίος τροφοδοτήθηκε από τον Μάκη Ζήκα, αλλά σούταρε πάνω βεβιασμένα πάνω στον Στέλιο Μεριγκούνη.



Ντεμπούταραν Ζήκας & Ιωάννου

 












Δυο ποδοσφαιριστές των νικητών πραγματοποίησαν την πρώτη τους εμφάνιση, περνώντας ως αλλαγή. Ο Μάκης Ζήκας (Φωτογραφία Αριστερά) πέρασε ως αλλαγή στο 72ο λεπτό, ενώ ο Πάνος Ιωάννου (Φωτογραφία Δεξιά) μπήκε στις καθυστερήσεις. Ο πρώτος αποκτήθηκε από την Φραγκίστα και έχει φορέσει ξανά την φανέλα της ομάδας, ενώ ο δεύτερος ανήκει από το 2011 στην ομάδα, αλλά ήταν ανενεργός.

Fair Play Τσιγαρίδα
Για άλλο ένα παιχνίδι ο τεχνικός της Ποταμιάς Δημήτρης Τσιγαρίδας δίδαξε ήθος. Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα έδωσε συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Μυρίκης Νίκο Τσώνη. Οι δυο άνδρες είχαν συνεργαστεί στην Μυρίκη την σαιζόν 2004-2005.



Οι καλύτερες φάσεις
49΄: Ο Σταμούλης στην αντεπίθεση βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και σούταρε, αλλά ο Μεριγκούνης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
57΄: Ο Παχής έβγαλε ωραία σέντρα από αριστερά και ο Σταμούλης με σουτ στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μεριγκούνη και έκανε το 1-0.
60΄: Κόρνερ του Παχή από δεξιά, κεφαλιά του Κρασιά κατέληξε πάνω από την εστία της Ποταμιάς.
65΄: Ο Γκορόγιας πάσαρε στον Κοτρώνη, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
75΄: Δυνατό σουτ του Παχή εκτός περιοχής κόντραρε στα σώματα και έφυγε μόλις πάνω από το τέρμα του Μεριγκούνη. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Λέρης από τα αριστερά, ο Παχής πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι που μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Μυρίκης.
85΄: Χτύπημα φάουλ του Φλωράκη από καλή θέση κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Φακίτσα και έφυγε κόρνερ.
86΄: Ο Σαπούνης σέντραρε από δεξιά,  ο Γιαννακόπουλος μετά από προσωρινό διώξιμο της άμυνας έπιασε το μονοκόμματο σουτ, το οποίο μπλόκαρε ο Φακίτσας.
87΄: Βαθιά μπαλιά του Ζήκα στον Σταμούλη, ο οποίος απόφυγε έναν αντίπαλο του εκτός περιοχής και σούταρε, για να αποκρούσει ο Μεριγκούνης.

Κίτρινες Κάρτες
Κρασιάς, Παχής, Μπίκας, Κατσίφας, Σαπούνης

Διακριθέντες
Μυρίκη: Παχής, Λέρης, Σταμούλης, Καλύβας
Ποταμιά: Πατρώνης

Δηλώσεις Προπονητών 

Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι στον αγώνα και είχαμε την υπεροχή και τις ευκαιρίες και δικαίως κερδίσαμε το παιχνίδι έστω και με 1-0. Συγχαρητήρια και στην ομάδα της Ποταμιάς, ήταν ένας αξιόλογος αντίπαλος, που η τακτική της μας δυσκόλεψε πάρα πολύ. Τέλος εύχομαι Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και καλή συνέχεια και στις δυο ομάδες.» 





Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Σήμερα δεν ήμασταν καλοί, δίκαια η ομάδα της Μυρίκης πήρε το αποτέλεσμα. Κρατήσαμε τουλάχιστον την διαφορά στα μεταξύ μας ματς, έτσι ώστε να μην δώσουμε το αβαντάζ στην αντίπαλη ομάδα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Για μας ήταν πάρα πολύ δύσκολο μετά από δυο μήνες αποχής να παίξουμε δυο συνεχόμενα πάρα πολύ δύσκολα παιχνίδια. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ούτε την εμπειρία έχουμε, ούτε την υποδομή, έτσι ώστε να ανταπεξέλθουμε σε συνεχόμενα παιχνίδια μεγάλης πίεσης. Μπορώ πω ότι από την συνολική εικόνα των ποδοσφαιριστών μας είμαστε ευχαριστημένοι νομίζω ότι κανένας δεν θα περίμενε στην αρχή της χρονιάς η ομάδα μας να ήταν τόσο ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα. Θα πρέπει όλοι στην ομάδα να καταλάβουμε ότι το πρώτο πράγμα που κάνουμε αυτή την χρονιά είναι να συλλέγουμε παραστάσεις, εμπειρίες και να χτίσουμε την αυτοπεποίθηση μας, κοντράροντας παραδοσιακές ομάδες 4αδας. Το πρωτάθλημα μας είναι πάρα πολύ μικρό και αν θα θέλαμε να είμαστε έστω ανταγωνιστικοί για 4αδα θα πρέπει να παίρνουμε βαθμούς από ομάδες, όπως η Μυρίκη, ο ΑΠΟΚ, τα Άγραφα και ο Αίολος. Μπροστά μας έχουμε άλλα τρία παιχνίδια, πιστεύω ότι εάν συνεχίσουμε με την ίδια αυτοσυγκέντρωση, με την ίδια διάθεση μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου θα έχουμε πολλές πιθανότητες να καθορίσουμε από μόνοι μας την τύχη μας.»

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Ζαχαράκης, Κρασιάς, Γενιτσαρόπουλος Κ., Καλύβας, Κοτρώνης, Ζαραβέλης(53΄ Ζαλοκώστας), Παχής(92΄ Ιωάννου), Γκορόγιας(72΄ Ζήκας), Σταμούλης, Λέρης

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μεριγκούνης, Μπίκας(44΄ Ζαγκότσης), Κατσίφας(69΄ Γιαννόπουλος), Πατρώνης, Μαντζιούτας Κ., Κορέντζελος, Πολυμερόπουλος, Λιάγκος, Κοσμάς(46΄ Φλωράκης), Σαπούνης, Γιαννακόπουλος

Διαιτητής: Λεωνίδας Σταύρου(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Σκάρλας(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Παναγιώτης Παπασταθόπουλος(ΣΔΠ Φθιώτιδας)

































































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος