Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Το «ακριτικό» γήπεδο του Ραπτοπούλου (Φωτορεπορτάζ)


Το πιο ακριτικό γήπεδο της Ευρυτανίας βρίσκεται στο Ραπτόπουλο, πριν από την είσοδο του ομώνυμου χωριού. Είναι ένα ακόμη της Δυτικής Ευρυτανίας, που δεν έχει αδειοδότηση, παρουσιάζοντας και αυτό πληθώρα ελλείψεων.
Δεν υφίσταται οικοδομική άδεια και πιστοποιητικό πυρασφάλειας για το κτίριο των αποδυτηρίων. Οι πλαϊνές γραμμές του γηπέδου δεν έχουν υλοποιηθεί. Η εγκατάσταση είναι αφύλακτη στις τρεις πλευρές και το κεκλιμένο ανάγλυφο του εδάφους λειτουργεί ως φυσική κερκίδα με κίνδυνο εκτόξευσης αντικειμένων σε περίπτωση επεισοδίων βίας. Η κερκίδα είναι υπερυψωμένη κατά 1 μ. σε σχέση με τον αγωνιστικό χώρο και δεν διαθέτει προστατευτικό κιγκλίδωμα. Επιπλέον δεν υφίσταται διαχωριστικό πλέγμα 2,50 μ. στις κερκίδες για τον διαχωρισμό των φιλάθλων της φιλοξενούμενης από την γηπεδούχο ομάδα. Δεν υφίστανται χώροι και μέτρα παροχής πρώτων βοηθειών πλην του φορητού κουτιού, το οποίο ανεπαρκώς επανδρωμένο με το απαιτούμενα ιατροφαρμακευτικό υλικό. Το κτίριο επίσης των αποδυτηρίων χρήζει ανακαίνισης.
Η δεύτερη πιο ιστορική ομάδα της Ευρυτανίας Δόξα Ραπτοπούλου είχε ως έδρα της αυτό το γήπεδο. Η Δόξα ιδρύθηκε το 1978. Ο τελευταίος αγώνας που «φιλοξενήθηκε» στον εν λόγω χώρο ήταν το Ραπτόπουλο-Κρέντη τον Οκτώβριο του 2013.

































 Επιμέλεια & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος