Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Σε ήρεμο κλίμα η εκλογή της νέας διοίκησης της ΕΠΣΕ: Τα 9 άτομα του νέου Δ.Σ.


Εκλέχτηκε η νέα 9μελης διοίκηση της ΕΠΣ Ευρυτανίας σήμερα το απόγευμα Πέμπτη (18/12). Η έκτακτη γενική συνέλευση έγινε στα νέα γραφεία της ΕΠΣ Ευρυτανίας και ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε 3 ώρες αργότερα. Ψήφισαν 13 ομάδες, ενώ τελικώς κατέβηκαν στις εκλογές μόνο 11 υποψήφιοι.
Το μείζον θέμα φυσικά της έκτακτης γενικής συνέλευσης ήταν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης, καθώς η ΕΠΣΕ τελούσε υπό την λειτουργία διοικούσας επιτροπής που όρισε το δικαστήριο από την περασμένη Άνοιξη.
Η νέα διοίκηση της ΕΠΣΕ θα αποτελείται από τους εξής 9: Παναγιώτη Παπαδημητρίου, Βασίλη Μπούρα, Γιώργο Παπαντζίμα, Γιώργο Λιάγκα, Νίκο Δροσίνη, π. Ευάγγελο Φεγγούλη, Θωμά Θεοδωρογιάννη, Σωτήρη Διώτη και Βασίλη Κατσίκη. Εκτός διοίκησης έμειναν οι: Μπάμπης Πλατιάς και Γιάννης Ζαραβέλης, αλλά και ο Δημήτρης Χρυσικός που παραιτήθηκε. Η διοίκηση θα συσταθεί σε σώμα μέσα στις επόμενες ημέρες.
Παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι των 13 σωματείων, που είχαν δικαίωμα ψήφου: Ανδρέας Κατσακιώρης, Δημήτρης Κατσακιώρης, Νεκτάριος Καρδαμπίκης (ΑΠΟΚ Βελούχι), Γιάννης Λερογιάννης (Αίολος), Νίκος Τσώνης (Μυρίκη), Παναγιώτης Ζωχάκης, Δημήτρης Αθανασόπουλος (Άγραφα), Πάνος Ελευθερίου (Ποταμιά), Κώστας Λάππας (Κρέντη), Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα), Θανάσης Παπαδήμος (Ραπτόπουλο), Χριστόφορος Κατσίκης (Απεραντιακός), Γιώργος Τρίκας (Κεράσοβο), Σπυριδούλα Σκιαδοπούλου, Ηλίας Μπακόλας (ΑΕΚ), Ηλίας Κουτρομάνος (Κρίκελλο) και Κώστας Λαθύρης (Παλαιοκατούνα). Παραβρέθηκε επίσης ο αρχιδιαιτητής Γιώργος Παπαδήμος, ο γενικός γραμματέας Διονύσης Βονόρτας και ο ταμίας Κώστας Μάκκας, οι οποίοι δεν ήταν  ξανά υποψήφιοι.
Παρόντες ήταν επίσης και οι 12 υποψήφιοι, πλην του Δημήτρη Χρυσικού, ο οποίος παραιτήθηκε με γραπτή επιστολή. «Κεφαλή» της γενικής συνέλευσης ήταν ο Πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιώργος Παπαντζίμας, ο οποίος εκλέχτηκε ξανά στην διοίκηση της ένωσης μας.
Στα αξιοσημείωτα από τα 13 σωματεία που ψήφισαν, υπήρξε ένα λευκό και 1 άκυρο.

Παραίτηση Χρυσικού
Πριν την έναρξη της έκτακτης γενικής συνέλευσης διαβάστηκε η επιστολή παραίτησης του Δημήτρη Χρυσικού. Η επιστολή συνάχτηκε το πρωί της Πέμπτης από τον Βόλο, όπου διαμένει τους τελευταίους μήνες ο κ. Χρυσικός. Ως εκ τούτου οι υποψήφιοι έμειναν 11.

Επικύρωση πληρεξούσιων
Εν συνεχεία έγινε η επικύρωση των πληρεξούσιων αντιπροσώπων των σωματείων. Για να ξεκινήσει η συνέλευση έπρεπε να παραβρεθούν 10 από τα 18 σωματεία που διαθέτει η ΕΠΣΕ.

Γραμματέας ο Αθανασόπουλος


Γραμματέας της γενικής συνέλευσης για την τήρηση των πρακτικών εκλέχτηκε ο Δημήτρης Αθανασόπουλος.

Ξεκίνησε με διοικητικό


Η συνέλευση ξεκίνησε με τον διοικητικό απολογισμό που έκανε ο απερχόμενος Πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής Γιώργος Παπαντζίμας (Φωτογραφία). Ανέφερε ότι τα χέρια της ΕΠΣΕ ήταν δεμένα και με πολύ δυσκολία μπορούσαν να γίνουν συναλλαγές οικονομικής φύσεως. Ανέφερε την αλλαγή των γραφείων που έγινε, τις προσπάθειες για να πάρουν πέρυσι άδεια τα γήπεδα της Δυτικής Ευρυτανίας ώστε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα πέρυσι και την στήριξη που έχουνε φέτος η Φραγκίστα και η Κρέντη ώστε να μετακινούνται στο Καρπενήσι. Στάθηκε στις προσπάθειες που έγιναν για την συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού ποδοσφαιριστών στην μικτή νέων, ώστε να εκπροσωπήσει τον νομό μας στο ενωσιακό πρωτάθλημα. Στάθηκε και στο πρόβλημα της διαιτησίας και τόνισε ότι με κάποια σχολή διαιτησίας το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσει να αυξήσει τον αριθμό των διαιτητών.

Κατάντια του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου


Το μέλος της διοικούσας επιτροπής της ΕΠΣΕ Γιώργος Λιάγκας (Φωτογραφία) ανέφερε ότι είναι κατάντια του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου να γίνεται ένα πρωτάθλημα στο Καρπενήσι. Δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει με κάποιες ενέργειες του κάποια γήπεδα της περιφέρειας να μπορέσουν να λειτουργήσουν και να ξαναδημιουργηθούν δυνατές ομάδες στην περιέφερεια.

Υπάρχει δικαίωμα για μετακίνηση;


Ερώτημα προς την διοίκηση της ΕΠΣ απεύθυνε ο γενικός αρχηγός του Βελουχίου Νεκτάριος Καρδαμπίκης (Φωτογραφία), ρωτώντας εάν κάποια ομάδα μπορεί να αγωνιστεί σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα άλλης ένωσης. Η απάντηση που πήρε ήταν αρνητική.

Θα φτιαχτεί στο Κεράσοβο


Ο Κώστας Μάκκας (Φωτογραφία), ο οποίος ήταν Δημοτικός σύμβουλος Αγράφων και στέλεχος της  απερχόμενος διοίκησης της ΕΠΣ ανέφερε ότι έχει μπει στον προϋπολογισμό του Δήμου να φτιαχτεί το γήπεδο του Κερασοχωρίου.

Πρόταση να δίνονται στα σωματεία οι παρατηρησίες


Ο Πρόεδρος της Μυρίκης Νίκος Τσώνης (Φωτογραφία) πρότεινε τα νέα άτομα που θα εκλεγούν στην διοίκηση να προσφέρουν τα λεφτά από τις παρατηρησίες στις ομάδες. Ανέφερε ακόμη ότι ο αρχιδιαιτητής θα πρέπει να διαμένει στο Καρπενήσι, ώστε να έχει συνεχόμενες συναντήσεις με τους διαιτητές, αλλά και τους παράγοντες των ομάδων. Ο μόνος από τους υποψήφιος που τάχθηκε υπέρ της παραχώρησης των χρημάτων των παρατηρησιών στις ομάδες ήταν ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΕ Παναγιώτης Παπαδημητρίου.

Όχι σε υποψήφιο μαριονέτα


Τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος του Αίολου Γιάννης Λερογιάννης (Φωτογραφία), ο οποίος εξήγησε για ποιον λόγο η ομάδα του δεν κατέδειξε κάποιον υποψήφιο. Ανέφερε ότι ο Αίολος δεν θα έβαζε κάποιον υποψήφιο μαριονέτα, όπως κάνανε οι άλλες ομάδες και υπήρχε η σκέψη να κατέβει ο αθλητάνθρωπος Σεραφείμ Λερογιάννης. Τελικώς ο κ. Λερογιάννης δεν υποδείχτηκε ως υποψήφιος και ο Αίολος δεν κατέβασε κάποιον στις εκλογές. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο γηπεδικό πρόβλημα, τονίζοντας ότι η ομάδα του πήγε με λεωφορείο στην Φραγκίστα φέτος και συνάντησε απαράδεκτες καταστάσεις στα αποδυτήρια. Παράλληλα μπήκε σε έξοδα της τάξεως των 500 ευρώ για να μετακινηθεί με λεωφορείο. Τόνισε ακόμη ότι τα μέλη της ΕΠΣΕ θα πρέπει να πηγαίνουν στους Δήμους και στην περιφέρεια, ώστε να δοθεί λύση στο γηπεδικό πρόβλημα. Είπε ότι ο Πρόεδρος της ΕΠΣ θα πρέπει να μένει εντός Ευρυτανίας και δεν γίνεται να υπάρχει Πρόεδρος από το τηλέφωνο. Ανέφερε επίσης ότι αρκετοί υποψήφιοι έχουν κάνει το ποδόσφαιρο επάγγελμα, καθώς αμείβονται από επιτροπές της ΕΠΟ.  Τέλος έκλεισε τον λόγο του αναφερόμενος εναντίον των υποψηφίων Βασίλη Κατσίκη και Παναγιώτη Παπαδημητρίου.

Προσπάθειες για το γήπεδο


Ο Βασίλης Μπούρας (Φωτογραφία) υποψήφιος της ΕΠΣΕ και Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μικρού Χωριού, ανέφερε ότι οι τοπικοί άρχοντες θα πρέπει να κάνουν προσπάθειες για να φτιάξουν τα γήπεδα. Ο ίδιος ήδη έχει ξεκινήσει ενέργειες, για να φτιαχτεί το γήπεδο του Μικρού Χωριού στην περιοχή της Ποταμιάς.

Και οι μαύροι…


Ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης (Φωτογραφία) ανέφερε τους προβληματισμούς του για το ποδόσφαιρο, κάνοντας λόγο ότι το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από παιδάκια και όχι από «μαύρους». Κατέθεσε μάλιστα μια έγγραφη πρόταση με απόψεις του για το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο. Τόνισε ότι η ΕΠΣ υστερεί σε αρκετούς τομείς και θα πρέπει να βελτιωθεί και στον τομέα της ενημέρωσης με την δημιουργία ιστοσελίδας. Συμφώνησε με αρκετές απόψεις του Γιάννη Λερογιάννη του Αίολου.

Η απάντηση του Προέδρου
Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Γιώργος Παπαντζίμας απάντησε στα λεγόμενα του Γιάννη Λερογιάννη, λέγοντας ότι θα γίνει ερώτηση στο λογιστήριο της ΕΠΟ για τις αμοιβές που υπάρχουν από τις επιτροπές της ΕΠΟ. Ανέφερε ότι τα μόνα χρήματα που έρχονται προς την ΕΠΣ είναι αυτά για την μετακίνηση των μελών της από το Καρπενήσι στην Αθήνα στις γενικές συνελεύσεις.

Πέρασε ομόφωνα οι οικονομικός


Ο Γενικός γραμματέας της ΕΠΣΕ Διονύσης Βονόρτας (Φωτογραφία) διάβασε τον οικονομικό απολογισμό, ο οποίος ψηφίστηκε από όλους ομόφωνα.

Εφορευτική Χ. Κατσίκης-Δ.Κατσακιώρης

 












Την εφορευτική επιτροπή αποτελούσαν ο Χριστόφορος Κατσίκης (Φωτογραφία Αριστερά) και ο Τάκης Κατσακιώρης (Φωτογραφία Δεξιά).

1 λευκό & 1 άκυρο
Από τα 13 ψηφοδέλτια το 1 ήταν άκυρο, αφού είχε 2 σταυρούς και άλλο 1 ήταν λευκό. Επίσης ένα ψηφοδέλτιο δεν είχε κανέναν σταυρό στην εξελεγκτική επιτροπή, ωστόσο για τα τακτικά μέλη έφερε 9 σταυρούς και θεωρήθηκε καλώς έγκυρο.

Σε σώμα από βδομάδα
Η νέα διοίκηση θα συσταθεί σε σώμα τις επόμενες ημέρες.

Κλήρωση σε ισοψηφίες
Όσοι υποψήφιοι συγκέντρωσαν τον ίδιο αριθμό σταυρών έγινε μετά το τέλος της διαδικασίας κλήρωση. Η λίστα των 11 υποψηφίων διαμορφώθηκε με την κάτωθι σειρά.

Η σταυροδοσία των τακτικών μελών
Παναγιώτης Παπαδημητρίου 11
Βασίλης Μπούρας 11
Γιώργος Παπαντζίμας 11
Γιώργος Λιάγκας 11
Νίκος Δροσίνης 11
π. Ευάγγελος Φεγγούλης 9
Θωμάς Θεοδωρογιάννης 9
Σωτήρης Διώτης 8
Βασίλης Κατσίκης 8
Γιάννης Ζαραβέλης 5
Μπάμπης Πλατιάς 5

Η σταυροδοσία για την εξελεγκτική επιτροπή
Αλέξανδρος Μαντζιούτας 10
Γιώργος Παπαδήμος 10
Γιάννης Πεσλής 10

*Δεν υπήρχε κανένας υποψήφιος ως αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ.







































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος