Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Π.Α.Κ.-Α.Σ. Άρης Σπερχειάδας 84-78

Σε ένα θεαματικό και άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι η Π.Α.Κ. έκανε την 2η συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 84-78 του Άρη Σπερχειάδας και απέκτησε αβαντάζ για την 2η προνομιούχο θέση.
Η συνάντηση έγινε το Σάββατο (20/12) στο κλειστό του Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 5ου  Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα και περίπου 50 θεατές την παρακολούθησαν.
Η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και πήρε μια παλικαρίσια και σημαντική νίκη για την 2η προνομιούχο θέση στον όμιλο. Οι γηπεδούχοι μετά το 17-17 της πρώτης περιόδου έκανε εξαιρετική δεύτερη περίοδο και προηγήθηκαν με +15. Στο δεύτερο μέρος παρά την πίεση του αντιπάλου και την μείωση της διαφοράς αντέδρασαν ψύχραιμα και έφτασαν στην τελική επικράτηση. Πρώτος σκόρερ των νικητών και σε αυτό το παιχνίδι ήταν ο πλέι μέικερ Δημήτρης Σβερώνης, που σημείωσε 20 πόντους.
Ο Άρης Σπερχειάδας του Δημήτρη Έλληνα παρουσίασε δυο πρόσωπα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ήταν αρκετά κακός στην άμυνα στην 2η περίοδο και έμεινε αρκετά πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο μέρος βελτιώθηκε αισθητά, πρέσαρε σε όλο το γήπεδο και λίγο έλλειψε από το να γυρίσει το παιχνίδι. Τελικώς γνώρισε την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα σε ένα κρίσιμο από βαθμολογικής άποψης παιχνίδι. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Σωτήρης Στεφανής με 25, ο οποίος πέτυχε και 2 τρίποντα.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική  η Π.Α.Κ. θα κάνει το ρεπό της και ο Άρης Σπερχειάδας θα υποδεχτεί στις 17 Γενάρη τον Αίαντα Μοσχοχωρίου.

Απουσία κόσμου
Η αναμέτρηση έγινε στο κλειστό του Καρπενησίου με παρουσία μόλις 50 θεατών. Οι λιγοστοί θεατές αποζημιώθηκαν, βλέποντας ελεύθερο μπάσκετ και ένα παιχνίδι με ενδιαφέρον για τον νικητή μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Το αποχαιρέτησε με νίκη
Η Π.Α.Κ. αποχαιρέτησε το 2014 κάνοντας την 2η νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα.

Επόμενο στις 1 Φλεβάρη
Η ομάδα του Καρπενησίου έχει ρεπό την 4η αγωνιστική και θα ολοκληρώσει τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις για τον 1ο γύρο στις 1 Φεβρουαρίου με εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αίαντα Μοσχοχωρίου.

+6
Οι Ευρυτάνες απέκτησαν αβαντάζ 6 πόντων για την αναμέτρηση της Σπερχειάδας, που ίσως καθορίσει την 2η θέση που θα οδηγήσει στην 2η φάση.

Κοντά ο Καλοπήτας
Ο σέντερ του Άτλαντα Πάνος Καλοπήτας παρακολούθησε την αναμέτρηση. Είδε τους πρώην του συμπαίκτες να γνωρίζουν την ήττα στο πρωτάθλημα. Αγωνιζόταν για αρκετά χρόνια στον Άρη Σπερχειάδας, αλλά φέτος διαμένει στο Καρπενήσι για επαγγελματικούς λόγους.


Ντεμπούτο Λαθύρη & Νιαβή

 












Για την Π.Α.Κ. την πρώτη τους συμμετοχή στο πρωτάθλημα έκαναν δυο αθλητές. Ο γκάρντ Νίκος Λαθύρης (Φωτογραφία Αριστερά) ντεμπούταρε βάζοντας 1 τρίποντο, ενώ στο τελευταίο και κρίσιμο 4ο 10λεπτο έπαιξε ο Κώστας Νιαβής (Φωτογραφία Δεξιά), που σημείωσε 1 δίποντο.

Ο «20αρης» Σβερώνης


Σημαντική ήταν η συμβολή και σε αυτή την αναμέτρηση του 31χρονου πλέι μέικερ Δημήτρη Σβερώνη, που σκόραρε 20 πόντους. Με 17 πόντους και 3 εύστοχες προσπάθειες έξω από τα 6.75 ακολούθησε ο φόργουονρτ Χρήστος Νικόπουλος.


Δεν έφτασαν


Οι 25 πόντοι του 31χρονου Σωτήρη Στεφανή (Φωτογραφία), δεν ήταν αρκετοί ώστε η ομάδα του να αποφύγει την ήττα. Ο εξαιρετικός αθλητής πέτυχε και 2 τρίποντα. Με 16 ακολούθησαν ο Ανδρέας Παπασάρας και ο Δημήτρης Μακρής. Ο τελευταίος είχε και μια εύστοχη προσπάθεια έξω από τα 6.75.


Λίγο ο Παπανικολάου


Ο ταλαντούχος 15χρονος Δημήτρης Παπανικολάου του Άρη Σπερχειάδας αγωνίστηκε ελάχιστα στο παιχνίδι λόγω μικροτραυματισμού. Η παρουσία του συγκεκριμένου αθλητή θα έδινε επιπλέον δύναμη στους Φθιωτούς.

17-17



Καμία ομάδα δεν κατάφερε να ξεφύγει κατά την διάρκεια της 1ης πρώτης περιόδου. Η πρωτοπορία στο σκορ εναλλάσσονταν μετά το νευρικό ξεκίνημα και οι δυο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 17-17. Ο Θοδωρής Τάκης (Φωτογραφία Αριστερά) με 3ποντο και ο Σωτήρης Στεφανής με καλάθι και φάουλ (Χαμένη βολή) και 2/2 ελεύθερες βολές έκαναν το 3-4. Ακολούθησε δίποντο του Θοδωρή Τάκη, λέι απ του Δημήτρη Μακρή και 2ποντο του Φάνη Μαλισόβα (5-8). Ο Δημήτρης Σβερώνης με 2/2 βολές και ο Βαγγέλης Δέδες με 1/2  ελεύθερες βολές διαμόρφωσαν το 7-9. Ο Χρήστος Νικόπουλος (Φωτογραφία Κέντρο) με 3ποντο και ο Δημήτρης Μακρής με follow πραγματοποίησαν το 10-11. Ακολούθησε λει απ του Χρήστου Νικόπουλου και τρίποντο του Ηλία Καραγιάννη (Φωτογραφία Δεξιά) (12-14). Με 2/2 ελεύθερες βολές του Βαγγέλη Δέδε, 2/2 βολές του Χρήστου Νικόπουλου, 3ποντο του Νίκου Λαθύρη και 1/2 ελεύθερες βολές του Σωτήρη Στεφανή έγινε το 17-17.


Προβάδισμα 15 πόντων













 Οι «πράσινοι» του Καρπενησίου ήταν εντυπωσιακοί στο 2ο 10λεπτο και κατάφεραν να κυριαρχήσουν και να προηγηθούν με +15 και 46-31. Ο Άρης αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην άμυνα του από τους αιφνιδιασμούς της Π.Α.Κ. Με 2/2 ελεύθερες βολές του Τόλη Πιπέρα, 2ποντο του Δημήτρη Μακρή και δίποντο του Βαγγέλη Δέδε (Φωτογραφία Αριστερά) ο Άρης προηγήθηκε με 19-21. Ο Δημήτρης Σβερώνης με 2ποντο, ο Χρήστος Νικόπουλος με 3ποντη «βόμβα» και ο νεαρός Θοδωρής Τάκης επίσης με 3ποντο έβαλαν μπροστά την Π.Α.Κ. με 27-21. Με δίποντο του Σωτήρη Στεφανή, 2ποντο του Δημήτρη Σβερώνη και 2/2 ελεύθερες βολές του Ανδρέα Παπασάρα έγινε το 29-25. Ο Γιάννης Καγκαράς με όμορφο ανάποδο καλάθι μετά από πάσα του Χρήστου Νικόπουλου και ο Λάμπρος Παπαδιάς με 1/2 βολές (Ευστόχησε και στην 2η, αλλά δεν μέτρησε λόγω παράβασης συμπαίχτη) έκαναν το 32-25. Με έμμεσο τρίποντο του Λάμπρου Παπαδιά (Φωτογραφία Δεξιά) με καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή έγινε το 35-25 (+10 για τους γηπεδούχους). Ο Ανδρέας Παπασάρας με 2/2 βολές και ο Δημήτρης Σβερώνης με δίποντο έκαναν το 37-26. Με δίποντο του Ανδρέα Παπασάρα και 1/2 βολές του Δημήτρη Σβερώνη έγινε το 38-28. Ο Γιάννης Καγκαράς με δίποντο μετά από πάσα του Γιώργου Σώκου και ο Ανδρέας Παπασάρας επίσης με 2ποντο μετά από ασιστ του Βαγγέλη Δέδε διαμόρφωσαν το 40-30. Ακολούθησε καλάθι του Θοδωρή Τάκη, 1/2  βολές του Ανδρέα Παπασάρα, 2/2 ελεύθερες βολές του Γιάννη Καγκαρά και 2ποντο του Λάμπρου Παπαδιά (46-31). Ο Θοδωρής Τάκης των γηπεδούχων ανέκοψε με «τάπα» τον Ανδρέα Παπασάρας του Άρη Σπερχειάδας.





Τεχνική σε Καγκαρά


Κατά την διάρκεια της 2ης περιόδου καταλογίστηκε από τον ρέφερι Γιάννη Ευαγγελόπουλο τεχνική ποινή στον Γιάννη Καγκαρά της Π.Α.Κ. Ο Σωτήρης Στεφανής αστόχησε στην ελεύθερη βολή.



Αντέδρασε ο Άρης

 
Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και μάζεψαν την διαφορά στην 3η περιόδο και μείωσαν στους 7 και σε 65-58. Με 3ποντο του Δημήτρη Μακρή (Φωτογραφία Αριστερά) και καλάθι του Γιάννη Καγκαρά έγινε το 48-34. Ο Ανδρέας Παπασάρας με 1/2  ελεύθερες βολές και ο Σωτήρης Στεφανής με 2ποντο μείωσαν σε 48-38. Ο Δημήτρης Σβερώνης πέτυχε δίποντο μετά από όμορφη προσπάθεια, όπως και ο Ανδρέας Παπασάρας (Φωτογραφία Δεξιά) πέτυχε θεματικό καλάθι μετά την ασιστ του Φάνη Μαλισόβα (50-40). Ο Βαγγέλης Δέδες με 3ποντο και ο Φάνης Μαλισόβας (Φωτογραφία Κέντρο) με νέα τρίποντη «βόμβα» μείωσαν στους 4 και σε 50-46. Με γκολ-φάουλ του Δημήτρη Σβερώνη (Η βολή αν και μπήκε δεν μέτρησε) και δίποντο του Πάνου Κρουστάλλη έγινε το 54-46. Ο Ανδρέας Παπασάρας πέτυχε δίποντο μετά από δύσκολη προσπάθεια και ο Δημήτρης Σβερώνης πέτυχε το καλάθι μετά την ασιστ του Γιώργου Σώκου (56-48). Με τρίποντο του Σωτήρη Στεφανή και δίποντο του Γιώργου Σώκου έγινε το 58-51. Ακολούθησαν 1/2  βολές του Σωτήρη Στεφανή, δίποντο του Γιάννη Καγκαρά και καλάθι του Χρήστου Νικόπουλου μετά από ασίστ του Γιάννη Καγκαρά (62-52). Ο Ανδρέας Παπασάρας με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Δημήτρης Σβερώνης με 1/2  βολές, ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος με 1/2  ελεύθερες βολές και ο Δημήτρης Σβερώνης ξανά με 1/2  βολές πραγματοποίησαν το 65-55. Ο Σωτήρης Στεφανής με δύσκολη προσπάθεια δυο πόντων και ο Δημήτρης Μακρής με 1/2  βολές έκαναν το 65-58.




Διατήρησε τα κεκτημένα


 












Έχοντας την απαραίτητη ψυχραιμία παρότι «ζορίστηκε» η Ακαδημία κατάφερε να διατηρήσει ως το τέλος το προβάδισμα και να επικρατήσει με το «χορταστικό» 84-78. Ο Χρήστος Νικόπουλος με όμορφο μακρινό τρίποντο και ο Σωτήρης Στεφανής με γκολ-φάουλ (Άστοχη βολή) μετά από ασιστ του Δημήτρη Μακρή έκαναν το 68-60. Με 2ποντο του Δημήτρη Μακρή, 1/2  βολές του Σωτήρη Στεφανή και νέο καλάθι και φάουλ του Σωτήρη Στεφανή (Χαμένη ελεύθερη βολή) ο Άρης μείωσε στους 3 και σε 68-65. Ο Χρήστος Νικόπουλος με δίποντο μετά από πάσα του Δημήτρη Σβερώνη, ο Βαγγέλης Δέδες με 1/2  ελεύθερες βολές και ο Δημήτρης Μακρής με δίποντο έκαναν το 70-68. Ο Δημήτρης Σβερώνης με δίποντο και ο Θοδωρής Τάκης με 3ποντο μετά από ασιστ του Γιώργου Σώκου διαμόρφωσαν το 75-68. Ακολούθησαν 2/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Μακρή, 2ποντο του Πάνου Κρουστάλλη (Φωτογραφία Αριστερά) μετά από πάσα του Γιώργου Σώκου και 1/2  βολές του τελευταίου (78-70). Ο Σωτήρης Στεφανής με 3ποντο, ο Τόλης Πιπέρας με 1/2  ελεύθερες βολές και ο Ηλίας Καραγιάννης με 3ποντο μείωσαν σε 79-76. 1.10 πριν το τέλος ο Τόλης Πιπέρας είχε 1/2 βολές (80-76). Ο Κώστας Νιαβής με δίποντο μετά από συνδυασμό Γιώργου Σώκου και Πάνου Κρουστάλλη πέτυχε το 82-76. Ο Σωτήρης Στεφανής μείωσε με δίποντο στο 82-78. 00.23 πριν το τέλος ο Τόλης Πιπέρας (Φωτογραφία Δεξιά) με 2 εύστοχες ελεύθερες βολές πέτυχε το τελικό 84-78. Ενώ 00.05 πριν την λήξη ο Πάνος Κρουστάλλης είχε 0/2 βολές. Ο Δημήτρης Μακρής του Άρη Σπερχειάδας ανέκοψε με «στοπ» προσπάθεια του Γιώργου Σώκου των γηπεδούχων.





3 με φάουλ
Συνολικά 3 καλαθοσφαιριστές αποχώρησαν πρόωρα από την αναμέτρηση έχοντας κάνει 3 φάουλ. 6.45 πριν την λήξη ο Φάνης Μαλισόβας του Άρη αποβλήθηκε, κάνοντας το 5ου φάουλ, 3.45 πριν την λήξη αποχώρησε με 5 φάουλ ο Δημήτρης Σβερώνης της Π.Α.Κ. και 00.06 πριν το τέλος ο Ανδρέας Παπασάρας έκανε και αυτός το 3ο του φάουλ.

Πανηγύρισαν την επιτυχία
Οι «πράσινοι» πανηγύρισαν την νέα τους επιτυχία μετά το τέλος της αναμέτρησης.


Δηλώσεις Προπονητών

Κατερίνα Μπαλωμένου (Π.Α.Κ.): «Ήταν μια νίκη που τη θέλαμε, ήμασταν συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί. Αντιμετωπίσαμε μια αρκετά σκληρή ομάδα και δεν χάσαμε την ψυχραιμία μας. Αυτό είναι η φιλοσοφία μας, να βλέπουμε κάθε κατοχή, κάθε απόφαση, κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.  Σίγα-σίγα η ομάδα μας αποκτά το δικό της ρυθμό και τη δική της ταυτότητα. Από τον πρώτο αγώνα καταφέραμε να ελέγξουμε τα συναισθήματα μας, οι παίκτες μου έχουν τη δύναμη και το χαρακτήρα να μην μένουν ούτε στις ήττες ούτε στις νίκες μονό και μονό γι΄ αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια, είναι σπουδαίοι. Τώρα έχουμε αρκετό διάστημα για ξεκούραση και προετοιμασία, θα δούμε τα λάθη μας, τι πρέπει να βελτιώσουμε και θα εστιάσουμε στα δυνατά μας σημεία. Σβήσανε τα φώτα, ξεχνάμε ότι κάναμε και ετοιμαζόμαστε για το επόμενο. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας που ήρθαν στο γήπεδο και εύχομαι στους παίκτες του Άρη καλή συνέχεια. Καλές γιορτές σε όλους.»

Δημήτρης Έλληνας (Άρης Σπερχειάδας): «Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κάνουμε στο δεύτερο ημίχρονο την ανατροπή. Στο πρώτο ημίχρονο η Π.Α.Κ. ήταν καλύτερη σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού και στην επίθεση και στην άμυνα. Εμείς στην άμυνα ουσιαστικά μαρκάραμε μόνο με τα μάτια, δεν παίζαμε καθόλου άμυνα, αν αναλογιστούμε ότι έχουμε δεχτεί 46 πόντους, πράγμα που δεν έχει γίνει ξανά στην δική μου την ομάδα. Στο ημίχρονο πήγαμε στα αποδυτήρια, είπαμε ότι θα πρέπει να βγούμε λίγο, να πιέσουμε, αν και δεν το είχαμε σχεδιάσει έτσι το παιχνίδι. Το είχαμε σχεδιάσει διαφορετικά, να μην ανοιχτούμε και να είμαστε κλειστά. Το σκορ μας πήγε εκεί στο να ανοίξουμε την ομάδα, να πιέσουμε περισσότερο σε όλο το γήπεδο. Τρέξαμε, πιέσαμε, γυρίσαμε το παιχνίδι, το φτάσαμε κάποια στιγμή στους 2-3 πόντους. Όταν κυνηγάς συνέχεια το σκορ είναι λίγο δύσκολο να περάσεις μπροστά. Η ομάδα, η αντίπαλη κάποια στιγμή θα εκμεταλλευτεί την δική σου την κούραση και θα βγει νικήτρια, όπως έγινε και με την Π.Α.Κ. .Συγχαρητήρια στην Π.Α.Κ. έχει κάνει τρομερή προσπάθεια, σημαντική άνοδο. Εύχομαι τα καλύτερα στον φίλο μου τον Φωντα τον Ζαχαρόπουλο και την Κατερίνα την Μπαλωμένου σε οτιδήποτε κάνουν εδώ πέρα.»
Σε ερώτηση μας για τους φετινούς στόχους του Άρη Σπερχειάδας δήλωσε τα ακόλουθα: «Οι στόχοι του Άρη που παρόλο στα διάφορα site αναφέρετε ότι είμαστε έμπειροι: Θα ήθελα να πω ότι δεν είμαστε έμπειροι, είμαστε ουσιαστικά μια ομάδα που αποτελείται από 5 παίκτες, οι οποίοι έχουν παίξει στην κατηγορία, από 3 πιτσιρικάδες και εννοώ παιδόέφηβους. Μας έλλειπε βασικά και ο Παπανικολάου, πρέπει να το τονίσω αυτό, ο οποίος είναι ταλαντούχος και θα μπορούσαμε να τον έχουμε και να πιέσει σε όλο το γήπεδο και να μας προσφέρει άλλα πράγματα. Θέλουμε φέτος να παίξουμε όσο γίνεται καλύτερα, να είμαστε σίγουρα μέσα στην 2αδα, θέλουμε να είμαστε εκεί. Τώρα βέβαια τα πράγματα έχουν γίνει λίγο δύσκολα, θα πρέπει εμείς να ανατρέψουμε την διαφορά μέσα στο γήπεδο. Ευτύχημα είναι ότι γυρίσαμε το παιχνίδι και χάσαμε με μικρή διαφορά και ευελπιστούμε σε στραβοπατήματα της Π.Α.Κ. Δεν είμαστε εμείς κυρίαρχοι, είναι η Π.Α.Κ. κυρίαρχη αυτή την στιγμή.»

Τα δεκάλεπτα
17-17, 46-31, 65-58, 84-78

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Πιπέρας 6, Σβερώνης 20, Σώκος 3, Κατσαρός, Λαθύρης 3(1), Νικόπουλος 17(3), Ρουμελιώτης, Καγκαράς 10, Νιαβής 2, Τάκης 13(3), Παπαδιάς 6, Κρουστάλλης 4

Α.Σ. Άρης Σπερχειάδας (Δημήτρης Έλληνας): Καραγιάννης 6(2), Θεοδοσόπουλος 1, Παπασάρας 16, Στεφανής 25(2), Μαλισόβας 5(1), Δέδες 9(1), Αλεξίου, Μπελαλής, Μαργαρίτης, Μακρής 16(1), Τσιώτας, Παπανικολάου

Διαιτητές : Ιωάννης Ευαγγελόπουλος & Γιώργος Σαμαράς (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Πίνακας: Φώντας Ζαχαρόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄: Δημήτρης Λερογιάννης































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος