Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Γ.Σ. Άτλας-Αίας Μοσοχωρίου 70-45

Ζευγάρωσε τις νίκες του ο Άτλαντας, αφού νίκησε εύκολα τον Αίαντα Μοσχοχωρίου με 70-45, παίζοντας γρήγορο και όμορφο μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο.
Η αναμέτρηση έγινε την Κυριακή (7/12) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι και περίπου 40 με 50 άτομα την παρακολούθησαν.
Ο Άτλας του Γιάννη Μπουμπουρή πήρε εύκολα την δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα και τέθηκε επικεφαλής στον 4ο όμιλο. Η ομάδα του Καρπενησίου βρίσκονταν διαρκώς μπροστά στο σκορ και χωρίς να «πατήσει» γκάζι έλεγξε τον ρυθμό της αναμέτρησης. Στο δεύτερο μέρος έτρεξε στον αιφνιδιασμό, ανέβασε στροφές και διεύρυνε αρκετά το προβάδισμα της, παίζοντας και όμορφο και γρήγορο μπάσκετ. Πρώτος σκόρερ της ομάδας με 18 πόντους ήταν ο Ικαριώτης φόργουορντ Δημήτρης Καντούνης, ενώ στους 13 με 2 τρίποντα ακολούθησε ο Αθηναίος πλέι μέικερ Τάσος Καδάς.
Ο Αίας Μοσοχωρίου του Άρη Κατσούλα δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της αναμέτρησης και μπήκε με ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα της Φθιώτιδας αγωνίζεται και φέτος για την χαρά της συμμετοχής μη έχοντας πρωταγωνιστικούς στόχους. Ήταν κοντά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, όμως τα πολλά και βεβιασμένα λάθη στην 3η περίοδο άφησαν τον Αίαντα αρκετούς πόντους πίσω στο σκορ. Πρώτος σκόρερ των ηττημένων ήταν με 15 πόντους και 2 τρίποντα ο ικανότατος Δημήτρης Μπέλλης.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική η ομάδα του Καρπενησίου θα κάνει το ρεπό της και θα αγωνιστεί στις 17 Γενάρη για την 4η αγωνιστική στην Ερατεινή με την τοπική Δωρίδα. Το Μοσχοχώρι θα υποδεχτεί στο Χαλκιοπούλειο στις 20 του μήνα την Δωρίδα. Ο Άτλας βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου έχοντας 4 πόντους, ενώ ο Αίας στο πρώτο του ματς στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε την ήττα.

Λίγος κόσμος
Το παιχνίδι της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ για τον 4ο Όμιλο στο κλειστό του Καρπενησίου παρακολούθησαν μόλις 40 με 50 θεατές. Η ώρα δεν ευνόησε για την προσέλευση του κοινού, αφού στις 3 θα γίνονταν στο Καρπενήσι οι αναμετρήσεις της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας.



Τελευταίο για το 2014
Ο Άτλαντας ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το ημερολογιακό έτος 2014. Θα αγωνιστεί στις 17 Γενάρη του 2015 στο ανοιχτό γήπεδο της Ερατεινής με την τοπική Δωρίδα.

Ολοκληρώνεται στις 14/12
Η 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή με την εκτός έδρας αναμέτρησης της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης κόντρα στην Ερατεινή Δωρίδα. Ο Άρης Σπερχειάδας έκανε το ρεπό του.

Ξεκίνημα με ήττα
Ο Αίαντας Μοσοχωρίου ξεκίνησε με ήττα το φετινό πρωτάθλημα, καθώς την 1η αγωνιστική έκανε το ρεπό του.

«Χτίζει» παράδοση
Η ομάδα του Καρπενησίου είχε πάρει και πέρυσι εύκολη νίκη στο Καρπενήσι με την ομάδα του Μοσχοχωρίου. Ο Άτλας σε συνολικά 3 ματς με τον Αίαντα μετράει ισάριθμες νίκες.

1 ρέφερι


Η ΕΣΚΑΣΕ όρισε για το παιχνίδι μόνο 1 διαιτητή. Το παιχνίδι σφύριξε ο έμπειρος Αλέκος Κοτσιμπός (Φωτογραφία). Υπήρξε πρόβλημα στον αριθμό διαιτητών, αφού αρκετοί ρέφερι δήλωσαν κώλυμα.


1 και ο κριτής


1 ήταν και ο επίσημος κριτής της ΕΣΚΑΣΕ, αφού η Λίλα Κλαουδάτου απουσίαζε και ο μοναδικός επίσημος κριτής ήταν ο Θανάσης Γιαννόπουλος (Φωτογραφία). Στην γραμματεία ήταν επιπλέον ο Ίγκλι Οσμενάϊ και ο Γιώργος Μαντέκας.

Απουσία Σαμαντά


Ο παίκτης-προπονητής του Άτλαντα Άγγελος Σαμαντάς απουσίαζε καθώς βρίσκεται στο εξωτερικό και την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας είχε ο Πρόεδρος Γιάννης Μπουμπουρής (Φωτογραφία), μαζί με τον έμπειρο γκάρντ Δημήτρη Σταλίκα. Δεν αγωνίστηκε επίσης και ο Δημήτρης Λερογιάννης.


Συνεχίζει με Κατσούλα


Και στο φετινό πρωτάθλημα το κοουτσάρισμα του Αίαντα Μοσοχωρίου έχει επωμιστεί ο Άρης Κατσούλας.


Ο Ολυμπιονίκης κολυμβητής


Με την ομάδα του Αίαντα Μοσχοχωρίου αγωνίστηκε ο Ολυμπιονίκης της κολύμβησης Αποστόλης Αντωνόπουλος (Φωτογραφία). Είχε αναδειχτεί το 2004 στην Αθήνα 8ος στα 4Χ200 μαζί με τους: Νίκο Ξυλούρη, Ανδρέα Ζήσιμο και Δημήτρη Μαγγανά. Ο Αντωνόπουλος πέτυχε 8 πόντους. Ντεμπούταρε με την ομάδα της Φθιώτιδας.

Και με μικρό..


Ντεμπούτο με επιτυχία έκανε και ο «μικρός» Κωνσταντίνος Πάνος (Φωτογραφία), ο οποίος έπαιξε σε θέση πλέι μέικερμ βάζοντας 8 πόντους με 2 τρίποντα. Πέρυσι ο Αίαντας δεν είχε παίκτη κάτω των 20 ετών, όμως φέτος την θέση αυτή καλύπτει ο Πάνος.

Ο «αέρινος» Καντούνης


Ο Ικαριώτης Δημήτρης Καντούνης έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση, αφού σκόραρε και μοίραζε ασιστ, βάζοντας συνολικά 18 πόντους. 5 λιγότερους σημείωσε ο πλέι μέικερ Τάσος Καδάς, που έβαλε και 2 τρίποντα. Οι δυο τους είναι και συμφοιτητές στο ΤΕΙ Δασοπονίας. Θετικός και σε αυτό το ματς ήταν ο 16χρονος Σεραφείμ Κολοκύθας, που πέτυχε 12 πόντους.


Μαχητικός ο Μπέλλης


Ξεχώρισε με την παρουσία του ο Δημήτρης Μπέλλης του Μοσχοχωρίου, ο οποίος πάλεψε και έβαλε συνολικά 15 πόντους με 2 εύστοχες προσπάθειες έξω από τα 6,75. Ήταν ο μοναδικός παίκτης των φιλοξενούμενων που σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων.


Ντεμπούτο για 2

 












Για τους γηπεδούχους δυο αθλητές έκαναν την πρώτη τους φετινή εμφάνιση παίζοντας στο δεύτερο μέρος. Πρώτη για τον σέντερ Σπύρο Ραχιώτη (Φωτογραφία Αριστερά), που επανεντάχτηκε στην ομάδα και τον επίσης σέντερ Βασίλη Λάμπρου (Φωτογραφία Δεξιά). Ο τελευταίος έπαιξε για πρώτη φορά σε επίσημο ματς, αφού έκανε την πρώτη εγγραφή το περασμένο καλοκαίρι. Ο πρώτος πέτυχε 2 πόντους και ο δεύτερος 1.

Μπροστά με +4


Από νωρίς έδειξε τις διαθέσεις του ο Δημήτρης Καντούνης, αφού σκόραρε τα πρώτα καλάθια του παιχνιδιού. Ο Άτλαντας προηγήθηκε με +4 και με 17-13 στην 1η περίοδο, με την ομάδα της Φθιώτιδας να είναι αρκετά ανταγωνιστική. Ο Δημήτρης Καντούνης μετά από ασιστ του Τάσου Καδά και ο Δημήτρης Μπέλλης με τρίποντο έκαναν το 2-3. Ο Δημήτρης Καντούνης σκόραρε δίποντο μετά από πάσα του Τάσου Καδά και ο Αποστόλης Αντωνόπουλος σημείωσε 2ποντο (4-5). Με ωραίο δίποντο του Δημήτρη Καντούνη και καλάθι του Σεραφείμ Κολοκύθα (Φωτογραφία Αριστερά) μετά από ασιστ του Δημήτρη Καντούνη έγινε το 8-5. Ακολούθησαν 1/2  ελεύθερες βολές του Δημήτρη Μπέλλη και καλάθι και φάουλ του Δημήτρη Καντούνη (Χαμένη βολή) για να γίνει το 10-6. Ο Αίας ισοφάρισε σε 10-10 χάρης δίποντο του Αποστόλη Αντωνόπουλου μετά από ασιστ του Βαγγέλη Τσόγκα και καλάθι του Κωνσταντίνου Πάνου. Με δίποντο του Δημήτρη Καντούνη και 3ποντο του Βαγγέλη Τσόγκα (Φωτογραφία Κέντρο) έγινε το 12-13. Ο Άτλας προηγήθηκε με 17-13 χάρις το καλάθι του Κωνσταντίνου Λιάπη και το τρίποντο του Κώστα Λέρη (Φωτογραφία Δεξιά).






Διψήφια διαφορά

 












Στα τελευταία λεπτά του 2ου 10λεπτου οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και διεύρυναν το προβάδισμα τους προηγούμενοι με 34-22. Ο Αίας το μόνο που είχε καταφέρει ήταν χάρης τον Δημήτρη Μπέλλη να μειώσει προσωρινά σε 26-22. Με 2ποντο του Σεραφείμ Κολοκύθα μετά από ασιστ του Δημήτρη Καντούνη και νέο τρίποντο του Βαγγέλη Τσόγκα έγινε το 19-16. Ακολούθησε νέο καλάθι του Σεραφείμ Κολοκύθα μετά από πάσα του Δημήτρη Καντούνη (21-16). Με 1/2  βολές του Δημήτρη Σταλίκα και εντυπωσιακό καλάθι του ίδιου που διέσχισε όλο το γήπεδο το σκορ πήγε στο 24-16. Με 2ποντο του Δημήτρη Καντούνη μετά από ασιστ του Δημήτρη Σταλίκα, 1/2  ελεύθερες βολές του Δημήτρη Μπέλλη και δίποντο του ίδιου και εντυπωσιακό 3ποντο από τα 8,5 μέτρα ξανά του ίδιου ο Αίας μείωσε σε 26-22. Ο Θωμάς Χονδρός με 1/2 βολές και ο Τάσος Καδάς (Φωτογραφία Αριστερά) με 3ποντο πέτυχαν το 30-22. Εν συνεχεία ο Θωμάς Χονδρός (Φωτογραφία Δεξιά) πέτυχε καλάθι μετά από πάσα του Τάσου Καδά και ο Σεραφείμ Κολοκύθας με μπάσιμο και εύστοχη προσπάθεια έκαναν το 34-22. Ο Άτλας ολοκλήρωσε το ημίχρονο με σερί 8-0. 




Ξέφυγαν οι Καρπενησιώτες

 
Κυριάρχησε κατά κράτος η ομάδα του Άτλαντα στην 3η περίοδο, όπου τρέχοντας στον αιφνιδιασμό σε πολλές περιπτώσεις ανέβασε την διαφορά στο +22 και στο 55-33. Με τρίποντο του Πρόδρομου Αργυρόπουλου (Φωτογραφία Αριστερά, Ο Πρόεδρος και πρώτος «τριποντέρ» πέρυσι του ομίλου, ο οποίος αγωνίστηκε ελάχιστα έχοντας οσφυαλγία) και εντυπωσιακό γκολ-φάουλ του Δημήτρη Μπέλλη (Άστοχη ελεύθερη βολή) οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 34-27. Ακλούθησαν 1/2  ελεύθερες βολές του Παντελή Κωστή, 1/2 βολές του Τάσου Καδά και 1/2  ελεύθερες βολές του Δημήτρη Μπέλλη (36-28). Ο Σεραφείμ Κολοκύθας με 2ποντο και ο Δημήτρης Καντούνης με δυο διαδοχικά δίποντα, το πρώτο μετά από ασιστ του Τάσου Καδά έκαναν το 42-28. Ο Παντελής Κωστής (Φωτογραφία Κέντρο) με καλάθι μετά από πάσα του Τάσου Καδά και ο Κώστας Λέρης με 2ποντο διαμόρφωσαν το 46-28. Ο Άτλαντας «έτρεξε» ένα σερί 10-0. Ο Κωνσταντίνος Πάνος με 3ποντο και ο Δημήτρης Σταλίκας (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο έκαναν το 48-31. Ακολούθησαν 2/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Μπέλλη και τρίποντο του Τάσου Καδά για το 51-33. Ο Άτλαντας έφτασε στο 55-33 χάρης σε καλάθι του Δημήτρη Καντούνη μετά από πάσα του Δημήτρη Σταλίκα και λει απ του τελευταίου μετά από κλέψιμο.





1 «τάπα»
Ο Σεραφείμ Κολοκύθας του Άτλαντα ανέκοψε θεματικά με τάπα τον Κωνσταντίνο Πάνο του Αίαντα. Αυτή ήταν η μοναδική «τάπα» στο παιχνίδι και έγινε στα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου.

Στο +25


«Καταιγιστικός» ήταν και στο τελευταίο 10λεπτο ο Άτλαντας, που έφτασε παίζοντας αρκετά γρήγορο μπάσκετ στο τελικό 70-45. Ο Αίας ούτε τώρα μπόρεσε να ακολουθήσει στο γρήγορο τέμπο του αντιπάλου του. Ο Βασίλης Λάμπρου με 1/2  ελεύθερες βολές, ο Σπύρος Ραχιώτης με 1/2  βολές και ο Θανάσης Δρίβας επίσης με 1/2  βολές πραγματοποίησαν το 57-34. Ο Τάσος Καδάς με 2ποντο και ο Βαγγέλης Τσόγκας με 2ποντο διαμόρφωσαν το 59-36. Ακολούθησαν 1/2  βολές του Σπύρου Ραχιώτη και 2ποντο του Πρόδρομου Αργυρόπουλου (60-38). Ο Τάσος Καδάς πέτυχε δυο δίποντα, με το τελευταίο να είναι από έξοχη ασιστ του Δημήτρη Σταλίκα (64-38). Με δίποντο του Σεραφείμ Κολοκύθα και 1/2  βολές του Κωνσταντίνου Λιάπη έγινε το 67-38. Ακολούθησε δίποντο του Αποστόλη Αντωνόπουλου και τρίποντο του Κωνσταντίνου Πάνου (67-43). Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κωνσταντίνος Λιάπης (Φωτογραφία) με 3ποντο και ο Αποστόλης Αντωνόπουλος με γκολ-φάουλ (Χαμένη βολή).




Όλοι μαζί
Μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτες των γηπεδούχων πανηγύρισαν την νέα νίκης του φωνάζοντας δυνατά το όνομα της ομάδας του. Ενώ στα αποδυτήρια ακολούθησε και η καθιερωμένη selfie φωτογράφηση της ομάδας(!)



Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Μπουμπουρής (Γ.Σ. Άτλας): «Πετύχαμε την δεύτερη νίκη μας στο πρωτάθλημα, την αφιερώνουμε στον Άγγελο Σαμαντά, που έλειπε. Ο αντίπαλος ήταν βελτιωμένος σε σχέση με πέρυσι. Παίξαμε ανοιχτό μπάσκετ και δοκιμάσαμε καινούργια πράγματα όσον αφορά τον τρόπο παιξίματος, όσον αφορά τους αιφνιδιασμούς, παίζοντας πιεστική άμυνα.  Χρησιμοποιήσαμε όλους τους παίκτες, ώστε να πάρουν χρόνο συμμετοχής  όλα τα παιδιά. Είχαμε αρκετή όρεξη και δεν χρειάστηκε να πάρουμε κανένα time out, ώστε να ξεκουραστούν οι αθλητές. Καλή συνέχεια στον αντίπαλο και σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Τέλος θα ήθελα να πω αν δεν υπήρχε την ίδια ώρα και ποδοσφαιρικός αγώνας πιστεύω θα μπορούσε να έρθει περισσότερος κόσμος, θα πρέπει το πρόγραμμα να διαμορφώνεται πιο προσεκτικά και βάσει και των αγώνων του ποδοσφαίρου.»

Άρης Κατσούλας (Α.Σ. Αίας Μοσχοχωρίου): «Ήρθαμε στο Καρπενήσι έχοντας ελλείψεις 2-3 παικτών. Ήταν πολύ ανώτερη η ομάδα του Καρπενησίου, μας πίεσε πάρα πολύ και δεν καταφέραμε εμείς να κάνουμε τίποτα.»
Σε ερώτηση μας για τους στόχους της ομάδας του μας είπε τα ακόλουθα: «Ο στόχος του Μοσχοχωρίου και φέτος είναι η συμμετοχή και να χαιρόμαστε το παιχνίδι.»





Τα δεκάλεπτα
17-13, 34-22, 55-33, 70-45

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Γιάννης Μπουμπουρής): Σταλίκας 7, Κολοκύθας 12, Καλοπήτας, Λέρης 5(1), Λιάπης 6(1), Καντούνης 18, Χονδρός 3, Λάμπρου 1, Κωστής 3, Καδάς 13(2), Ραχιώτης 2

Α.Σ. Αίας Μοσοχωρίου (Άρης Κατσούλας): Μετετές, Πάνος 8(2), Αργυρόπουλος 5(1), Μπέλλης 15(2), Αντωνόπουλος 8, Τσόγκας 8(2), Νιώρας, Δρίβας 1

Διαιτητής : Αλέκος Κοτσιμπός (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Πίνακας: Γιώργος Μαντέκας
Χρονομετρητής 24΄΄: Ίγκλι Οσμενάϊ





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος