Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΕΠΑΛ Καρπενησίου-ΓΕΛ Κερασοχωρίου 4-0

Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου κατέκτησε και το φετινό σχολικό πρωτάθλημα, νικώντας εύκολα στον τελικό το Λύκειο Κερασοχωρίου με 4-0.
Ο τελικός του σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου. Άρχισε στις 10.30 το πρωί, κράτησε 70 λεπτά και έγινε παρουσία αρκετών μαθητών.
Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου της Βίκυς Γιαννοπούλου «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες τον τελικό, αφού μόλις στο 6ο λεπτό με γκολ των Φλοριάν Μπούτσι και Βαγγέλη Αθανασόπουλου με εκτέλεση πέναλτι είχε προηγηθεί ήδη με 2-0. Στην συνέχεια κυκλοφορούσε την μπάλα και ανά διαστήματα ανέβαζε την απόδοση του δημιουργώντας σωρεία ευκαιριών μπροστά από τα αντίπαλα «καρέ». Τα άλλα δυο τέρματα των νικητών πέτυχαν οι: Κώστας Καββαδίας και Γιώργος Γιόγιος στην επανάληψη, όπου άφησε τα γκολπόστ και έπαιξε μέσα. Δοκάρι είχε στο 1ο ημίχρονο ο μέσος Γιώργος Πλεξίδας.
Το Γενικό Λύκειο Κερασοχωρίου του Στέργιου Παπάζογλου δεν μπόρεσε να συναγωνιστεί τον αντίπαλο και ήδη από τα πρώτα λεπτά το έργο του έγινε δύσκολο. Αγωνίστηκε αμυντικά σε όλο το 70λεπτο και είχε καλή παρουσία στο δεύτερο μέρος, όπου και ο αντίπαλος κατέβασε στροφές. Επιθετικά δεν μπόρεσε να απειλήσει και να ολοκληρώσει κάποια προσπάθεια.

Αρκετοί μαθητές
Οι κερκίδες του Δημοτικού σταδίου «κατακλύστηκαν» από μαθητές του ΕΠΑΛ Καρπενησίου, οι οποίοι πανηγύρισαν την κατάκτηση του σχολικού πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο και φέτος.



2 35λεπτα
Ο μεγάλος τελικός κράτησε 70 λεπτά και παίχτηκαν δυο ημίχρονα των 35 λεπτών.

Σφύριξε ο Φλωράκης


Την αναμέτρηση σφύριξε ο προϊστάμενος του γραφείου φυσικής αγωγής Γιάννης Φλωράκης. Βοηθούς είχε τους Χρήστο Λιάγκο και Δημήτρη Δημόπουλο.


3ο συνεχόμενο
Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου κατέκτησε το σχολικό πρωτάθλημα λυκείων για 3η συνεχόμενη σαιζόν και θα εκπροσωπήσει τον νομό μας σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Ξανά τελικό
Πριν δυο χρονιά το ΓΕΛ Κερασοχωρίου είχε φτάσει και πάλι στον τελικό του σχολικού πρωταθλήματος. Τότε είχε ηττηθεί ξανά από το ΕΠΑΛ Καρπενησίου, αλλά με σκορ 5-1.

Χωρίς Λιάγκα
Το «αστέρι» του ΕΠΑΛ Καρπενησίου Πάνος Λιάγκας δεν αγωνίστηκε στον τελικό, καθώς βρίσκονταν στην Αθήνα προκειμένου να περάσει δοκιμαστικά σε μεγάλο Ελληνικό σύλλογο.

Τώρα Φθιώτιδα
Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου στην επόμενη φάση του σχολικού πρωταθλήματος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αγωνιστεί με την πρωταθλήτρια ομάδα της Φθιώτιδας.

12 ξανά
Το ΓΕΛ Κερασοχωρίου παρατάχτηκε και σε αυτό το παιχνίδι με αποστολή 12 ποδοσφαιριστών.

Α΄ Μέρος

Πλήρης κυριαρχία
Το ΕΠΑΛ είχε την κατοχή της μπάλας σε όλο το πρώτο μέρος και έπαιξε τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο.

Αρχή με γκολ


Πριν συμπληρωθεί καλά-καλά το 2ο λεπτό της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι του ΕΠΑΛ Καρπενησίου άνοιξαν το σκορ. Ο Δημήτρης Κατσίκης πάσαρε στον Φλοριάν Μπούτσι, που μέσα από την περιοχή και δεξιά σούταρε, ο Γιάννης Φεγγούλης απέκρουσε και στην επαναφορά ξανά ο Φλοριάν Μπούτσι (Φωτογραφία) με σουτ στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων πέτυχε εύκολα το 1-0.




Με πέναλτι


Το 2-0 έγινε στο 6ο κιόλας λεπτό με γκολ από το σημείο του πέναλτι. Ο Γιώργος Πλεξίδας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο  Θύμιος Γκαλιμάνης απέκρουσε στο πρώτο δοκάρι με το χέρι, με τον ρέφερι Γιάννη Φλωράκη να σφυρίζει την παράβαση. Ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος (Φωτογραφία) ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών και με χαμηλό πλασέ στην δεξιά γωνία του Φεγγούλη έκανε το 2-0.





Ανέβηκε στα 3 με Καββαδία


Οι γηπεδούχοι σκόραραν ακόμη ένα γκολ στο 20ο λεπτό, όταν ο Γιώργος Πλεξίδας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Κώστας Καββαδίας με σουτ από κοντά στην αριστερή γωνία του Γιάννη Φεγγούλη πραγματοποίησε το 3-0. Ο Καββαδιάς γιόρτασε με γκολ τα 16α του γενέθλια.



Δοκάρι ο «Πλεξ»


Ο μέσος του ΕΠΑΛ Γιώργος Πλεξίδας (Φωτογραφία) στο 29ο λεπτό μετά από πάσα του Φλοριάν Μπούτσι σούταρε από τα όρια της περιοχής στο αριστερό κάθετο δοκάρι του ΓΕΛ Κερασοχωρίου.


Αμυντικά
Το Λύκειο Κερασοχωρίου έπαιξε αμυντικά, ωστόσο δεν μπόρεσε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του και δέχτηκε διαρκή πίεση.

Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Κατσίκης πάσαρε στον Μπούτσι, ο οποίος μέσα από την περιοχή και δεξιά σούταρε, ο Φεγγούλης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Μπούτσι με σουτ στην δεξιά γωνία του Κερασοχωρίου έκανε το 1-0.
6΄: Ο Πλεξίδας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Γκαλιμάνης απέκρουσε την μπάλα με το χέρι και το ΕΠΑΛ κέρδισε το πέναλτι. Ο αρχηγός Αθανασόπουλος το εκτέλεσε, πλασάροντας χαμηλά στην δεξιά γωνία του Φεγγούλη (2-0).
10΄: Ο Κατσίκης σέντραρε από δεξιά και ο Μπούτσι έκανε την κεφαλιά, που πέρασε πάνω από το τέρμα του ΓΕΛ Κερασοχωρίου.
18΄: Ο Μπούρμπος έκανε όμορφη προσπάθεια από αριστερά, σούταρε και ο Φεγγούλης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
19΄: Καλοζυγισμένο σουτ του Κατσιφού απέκρουσε θεαματικά σε κόρνερ ο πορτιέρο Φεγγούλης.
20΄: Ο Πλεξίδας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Καββαδίας αφύλακτος από κοντά εύκολα με σουτ στην δεξιά γωνία του Κερασοχωρίου ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
23΄: Νέο σουτ του Κατσιφού απέκρουσε στην δεξιά του γωνία δύσκολα ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.
29΄: Ο Μπούτσι πάσαρε στον Πλεξίδα, που σούταρε από τα όρια της περιοχής στο αριστερό κάθετο δοκάρι.
30΄: Σουτ του Κατσιφού εκτός περιοχής απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Φεγγούλης.

Β΄ Μέρος

Έριξε στροφές
Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου στο δεύτερο μέρος έριξε στροφές και σκόραρε μόλις 1 φορά.

Μέσα ο Γιόγιος


Στο δεύτερο 35λεπτο ο γκολκίπερ Γιώργος Γιόγιος παρέδωσε τα γάντια του στον Πάνο Μπλέντζο (Φωτογραφία) και έπαιξε στην μεσοεπιθετική γραμμή των γηπεδούχων.

Ακυρωθέν τέρμα
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Φλοριάν Μπούτσι πάσαρε στον Γιώργο Γιόγιο, που μέσα από την περιοχή και δεξιά σκόραρε. Το τέρμα του ωστόσο ακυρώθηκε, αφού υποδείχτηκε σε αντικανονική θέση.


Όλες οι αλλαγές
Το ΕΠΑΛ μετά από συμφωνία των δυο ομάδων χρησιμοποίησε όλους τους ποδοσφαιριστές που είχε στην διάθεση του. Συνολικά έκανε 5 αλλαγές.

Βρήκε δίχτυα ο Γιόγιος


Ο τερματοφύλακας Γιώργος Γιόγιος που έψαχνε διαρκώς το γκολ το κατάφερε στο 63ο λεπτό. Μετά από σουτ του Γιώργου Μπάρκα η μπάλα βρήκε σε αυτόν και κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 4-0. Οι φιλοξενούμενοι στην φάση αυτή έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, λόγω του τραυματισμού του Χρήστου Κουρκουβή.




Τραυματισμός Χ. Κουρκουβή

 












Ο Χρήστος Κουρκουβής (Φωτογραφία Αριστερά) του ΓΕΛ Κερασοχωρίου αποχώρησε από το παιχνίδι στο 66ο λεπτό λόγω τραυματισμού. Την θέση του πήρε ο Βαγγέλης Ζανιάς (Φωτογραφία Δεξιά), που ξαναπέρασε στο γήπεδο.


Οι καλύτερες φάσεις
40΄: Ο Αθανασόπουλος Ε. σέντραρε από αριστερά και η προβολή του Γιόγιου από κοντά πέρασε πάνω από το τέρμα του ΓΕΛ.
53΄: Χαμηλό σουτ του Πλεξίδα από καλή θέση πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
59΄: Ο Γιόγιος έκανε προσωπική προσπάθεια, σούταρε και ο Φεγγούλης απέκρουσε σε κόρνερ.
63΄: Ο Γιόγιος μπήκε στην περιοχή από δεξιά, ο Μπάρκας σούταρε και η μπάλα βρήκε και στον Γιόγιο, καταλήγοντας στα δίχτυα (4-0).
66΄: Σουτ του Πλεξίδα έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
ΕΠΑΛ Καρπενησίου: Μπούτσι, Μπούρμπος, Πλεξίδας, Γιόγιος, Κατσιφός
ΓΕΛ Κερασοχωρίου: -

Συνθέσεις Ομάδων

ΕΠΑΛ Καρπενησίου (Βίκυ Γιαννοπούλου): Γιόγιος, Μπούρμπος, Μπλέντζος, Μπουμπουρής, Κατσίκης(36΄ Αλεξίου), Ζανιάς Ε.(36΄ Αθανασόπουλος Β.), Καββαδίας(36΄ Καλύβας), Αθανασόπουλος Ε., Μπούτσι(45΄ Μπάρκας), Πλεξίδας, Κατσίκης(45΄ Παρθένης)

ΓΕΛ Κερασοχωρίου (Στέργιος Παπάζογλου): Φεγγούλης, Κουρκουβής Β., Κουρκουβής Χ.(66΄ λ.τρ. Ζανιάς Ε.), Νορέτσι, Μακρής Β., Ντάλλας, Μάκκας, Γκαλιμάνης, Κουτσούμπας, Ζανιάς Ε.(36΄ Γερονίκος), Μακρής Σ.

Διαιτητής: Γιάννης Φλωράκης
1ος Βοηθός: Χρήστος Λιάγκος
2ος Βοηθός: Δημήτρης Δημόπουλος

















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος