Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Αίολος-Παλαίμαχοι Αίολου 3-1

Η ομάδα του Αίολου μέσα σε εορταστικό κλίμα πήρε την φιλική νίκη με σκορ 3-1 κόντρα στους παλαίμαχους του ιστορικού συλλόγου.
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (27/12) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3.20 το μεσημέρι.
Ο Αίολος  του Κώστα Γουλέτα ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και δημιούργησε σωρεία ευκαιριών μπροστά από την αντίπαλη εστία. Για τους νικητές σκόραραν οι: Τόλης Φούκας, Ταξιάρχης Γούλας και Κώστας Μπόνιας. Δοκάρι στο πρώτο μέρος είχε ο δεξιός οπισθοφύλακας Πάνος Αζακάς.
Οι παλαίμαχοι του Αίολου στάθηκαν αξιοπρεπώς και ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί απειλώντας «πυκνά-συχνά» τον πορτιέρο Θεοδόση Κόκκοτο. Ισοφάρισαν πολύ νωρίς στο 14ο λεπτό με τον Παναγιώτη Σιαλμά και όσο το σκορ παρέμενε στο 2-1 προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση. Οι παλαίμαχοι είχαν δοκάρι και με απευθείας κόρνερ του σπεσιαλίστα στα στημένα Περικλή Πλακιά.

78 λεπτά
Το φιλικό κράτησε 78 λεπτά, το πρώτο μέρος διήρκησε 40 λεπτά και το δεύτερο 38.

Ελάχιστοι στις κερκίδες
Λιγότεροι από 10 θεατές παρακολούθησαν την φιλική αναμέτρηση, παρότι οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές και επικρατούσε ηλιοφάνεια.

Ρέφερι ο Δροσίνης


Τον αγώνα σφύριξε ο έμπειρος Γιώργος Δροσίνης, χωρίς να έχει βοηθούς. Οι υπόλοιποι διαιτητές της ΕΠΣ Ευρυτανίας δήλωσαν κώλυμα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Αίολος ζήτησε 3αδα από την ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Τιμής ένεκεν


Στα πρώτα λεπτά του φιλικού αγωνίστηκε η κόρη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Ανδρέα Μπουμπουρή, Αθανασία (Φωτογραφία). Αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας τιμής ένεκεν για τον πατέρα της, ο οποίος μετά την σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του έχει πρόβλημα στο πόδι. Ο Ανδρέας Μπουμπουρής «κοούτσαρε» την ομάδα των παλαιμάχων.


Στάθηκαν καλά 3


Για τους παλαίμαχους ξεχώρισαν με την παρουσία τους ο 31χρονοςΠερικλής Πλακιάς, ο 32χρονος Παναγιώτης Σιαλμάς (Ανήκει στον Απεραντιακό και τελευταία φορά έπαιξε το 2013) και τέλος ο 34χρονος Μπάμπης Μπόνιας (Φωτογραφία), ο οποίος παίζει στην Β΄ Λασιθίου με την Α.Σ. Ιεράπετρας. Ο Μπόνιας (Παλαιός άσος και του ΑΠΟΚ) αγωνίστηκε για τελευταία φορά στον Αίολο πριν από 10 χρόνια και πρόκειται για τον αδερφό του μέσου της ομάδας Κώστα.

Αδερφική κόντρα
Ο Κώστας Μπόνιας αντιμετώπισε τον αδερφό του Μπάμπη Μπόνια στην φιλική αναμέτρηση. Ο τελευταίος διαμένει στην Ιεράπετρα για επαγγελματικούς λόγους.

Και με τους δυο


Ο Κώστας Σιταράς (Φωτογραφία) έπαιξε από 1 ημίχρονο με κάθε ομάδα. Στο πρώτο μέρος αγωνίστηκε με τον Αίολο και στο δεύτερο με τους παλαίμαχους.

Πήρε «δανεικούς»




 












Η ομάδα των παλαιμάχων δεν μπόρεσε να συμπληρώσει 11αδα και πήρε 5 «δανεικούς» από τον κανονικό Αίολο. Βασικοί ξεκίνησαν οι Χρήστος Τόσκα (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) και Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά). Ως αλλαγή χρησιμοποιήθηκαν οι: Ηλίας Μπουμπουρής (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά, Είχε πολύ καλή παρουσία), Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά) και Κώστας Σιταράς.

«Γέμισε» το κέντρο

 












Με την παρουσία του φροντιστή και φίλου του συλλόγου Σταύρου Μαντή (Φωτογραφία Αριστερά) στα αμυντικά χαφ το κέντρο των παλαιμάχων «γέμισε». Ενώ αριστερά αγωνίστηκε σαν πλάγιος χαφ ο γκολκίπερ της Ποταμιάς Κώστας Χειλάς (Φωτογραφία Δεξιά).



Συμμετοχή με γκολ για Φούκα


Ο 18χρονος Τόλης Φούκας που ανήκει στον Δικέφαλο Πυργετού Τρικάλων έπαιξε στο φιλικό, αγωνιζόμενος στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής του Αίολου. Μάλιστα σκόραρε το 1ο γκολ των νικητών.

Α΄ Μέρος

Προηγήθηκε με το «καλημέρα»
Ο Αίολος στην πρώτη του αξιόλογη επιθετική ενέργεια ευτύχησε να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Στο 6ο μόλις λεπτό ο Τόλης Φούκας με χαμηλό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Αλέκου Κόκκοτα (1-0).


Άμεση απάντηση


Οι παλαίμαχοι του Αίολου είχαν την απάντηση και 8 λεπτά μετά από όμορφη επιθετική προσπάθεια έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Μπάμπης Μπόνιας έκανε έξοχη μπαλιά στον Παναγιώτη Σιαλμά (Φωτογραφία), ο οποίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με υποδειγματικό πλασέ στην δεξιά γωνία του Θεοδόση Κόκκοτου ισοφάρισε σε 1-1.




Δοκάρι με κόρνερ


Με την συμπλήρωση του ημιώρου ο Περικλής Πλακιάς (Φωτογραφία) εκτέλεσε απευθείας κόρνερ από αριστερά και η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Θεοδόση Κόκκοτου.

Διπλασίασε με Γούλα


Ο Αίολος στο 31ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματα του, όταν ο Νίκος Ράικος πάσαρε στον Ταξιάρχη Γούλα που από κοντά χωρίς πίεση με σουτ στην αριστερή γωνία των παλαιμάχων πέτυχε το 2-1.



Δοκάρι για Αίολο


Μετά το δοκάρι των παλαιμάχων είχε και ο Αίολος δοκάρι στο 37ο λεπτό, όταν η σέντρα-σουτ του Πάνου Αζακά (Φωτογραφία) από πλάγια δεξιά χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Φούκας με χαμηλό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κόκκοτα (1-0).
14΄: Ο Μπόνιας Χ. έκανε όμορφα την κάθετη πάσα για τον Σιαλμά, που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και πλασέ στην δεξιά γωνία του Κόκκοτου ισοφάρισε αμέσως σε 1-1.
17΄: Εκτέλεση φάουλ του Πλακιά από αριστερά πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Αίολου.
23΄: Σουτ του Αζακά Π. μέσα από την περιοχή απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο πορτιέρο των παλαιμάχων.
26΄: Ο Φούκας σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά χωρίς πίεση στο δεύτερο δοκάρι του Γούλα πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
30΄: Καλοχτυπημένη κτέλεση κόρνερ του Πλακιά από αριστερά προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Κόκκοτου.
31΄: Ο Ράικος Ν. πάσαρε στον Γούλα, ο οποίος από κοντά με σουτ στην αριστερή γωνία του Κόκκοτα πραγματοποίησε το 2-1.
32΄: Σουτ του Φούκα εκτός περιοχής μπλόκαρε ο πορτιέρο των παλαιμάχων.
35΄: Ο Μπόνιας Χ. έκανε προσωπική προσπάθεια και σούταρε εκτός περιοχής, με τον Κόκκοτο να μπλοκάρει.
36΄: Ο Ράικος Ν. έβγαλε σέντρα από αριστερά και η προβολή του Φούκα από αριστερά πέρασε πάνω από το τέρμα του Κόκκοτα.
37΄: Ο Αζακάς Π. έκανε την σέντρα-σουτ από πλάγια δεξιά και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια πέρασε άουτ.
38΄: Ο Μπόνιας Κ. με όμορφη μπαλιά έβγαλε τον Γούλα τετ α τετ με τον τερματοφύλακα, ο παίκτης του Αίολου πλάσαρε και ο Κόκκοτας απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.
39΄: Σουτ του Μπόνια Κ. εκτός περιοχής πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι των παλαιμάχων.

Β΄ Μέρος

Άνοιξε το παιχνίδι
Ανοιχτό και ελεύθερο παιχνίδι έγινε στο δεύτερο μέρος με την μπάλα να πηγαίνει «πάνω-κάτω»

3ο με «Κ.Μ.»


Στο 69ο λεπτό ο Αίολος έφτασε στην επίτευξη ενός τρίτου τέρματος. Ο Ταξιάρχης Γούλας σέντραρε από δεξιά και ο Κώστας Μπόνιας (Φωτογραφία) εύκολα από κοντά με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ (3-1).




Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Ο Πλακιάς εκτέλεσε φάουλ με πάσα για τον Τόσκα, που σούταρε και ο Κόκκοτος απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε από δεξιά ο Τόσκα, ο Λερογιάννης γύρισε στο δεύτερο δοκάρι και την κεφαλιά του Σιαλμά από κοντά απέκρουσε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας του Αίολου.
56΄: Ο Πλακιάς έδωσε στον Μπόνια Χ., ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής πάνω από τα δοκάρια του Αίολου.
64΄: Ο Γούλας πάσαρε στον Καρατσίκη, που σούταρε και ο Κόκκοτας μπλόκαρε.
67΄: Ο Σιαλμάς τροφοδότησε τον Τόσκα, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Αίολου.
69΄: Ο Γούλας γύρισε από τα δεξιά και ο Μπόνιας Κ. από κοντά εύκολα με πλασέ έκανε το τελικό 3-1.
71΄: Ο Ζαραβέλης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Σιαλμάς πήρε την κεφαλιά και ο Κόκκοτος μπλόκαρε.
73΄: Ο Αζακάς Π. πάσαρε στον Μπόνια Κ., ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και ο Χειλάς μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια στην δεξιά του γωνία.
77΄: Πλασέ του Μπόνια Χ. μπλόκαρε σταθερά ο Κόκκοτος.
78΄: Μετά από τραγικό λάθος στην άμυνα των παλαιμάχων, το σουτ του Μπόνια Κ. από κοντά πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Χειλά.

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Κόκκοτος, Αζακάς Π., Νικολάου, Σιταράς(41΄ Καραμπάς), Μπόνιας Κ., Καρατσίκης, Φούκας, Γούλας, Αζακάς Θ., Καββαδίας, Ράικος Ν.

Παλαίμαχοι Αίολου (Ανδρέας Μπουμπουρής): Κόκκοτας(71΄ Χειλάς), Μπόνιας Χ., Χειλάς(41΄ Σιταράς), Πλακιάς, Λερογιάννης, Τριανταφυλλόπουλος, Σιαλμάς, Τσιγαρίδας, Μπουμπουρή Α.(6΄ Μπουμπουρής Η.), Μαντής(41΄ Ζαραβέλης), Τόσκα

Διαιτητής: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)













































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος