Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟΚ Βελούχι-Άγραφα 2-2

Από ένα ημίχρονο είχαν ΑΠΟΚ και Άγραφα, που σε φιλική αναμέτρηση αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 2-2. Έπαιξαν αμφότεροι με πάρα πολλές απουσίες ποδοσφαιριστών.
Το φιλικό διεξήχθη την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 15:50. Είχε συνολική διάρκεια 80 λεπτά. Οι δυο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στο ίδιο γήπεδο 8 ημέρες μετά τον επίσημο αγώνα κυπέλλου.
Ο ΑΠΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος, αγωνιζόμενος με παίχτη λιγότερο λόγω τραυματισμού του Ξαγάρα. Στο δεύτερο μέρος η είσοδος του Γιάννη Φλωράκη βελτίωσε τους «κυανόλευκους», που έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Φλωράκης πέτυχε το πρώτο τέρμα και δημιούργησε το 2ο , το οποίο σημείωσε ο μικρός Στέλιος Ρεσίτης.
Τα Άγραφα ήταν αρκετά καλά στο α΄ ημίχρονο, μπαίνοντας δυνατά και προηγούμενα με διαφορά δυο τερμάτων. Ο Κώστας Μπούκας, που έπαιξε σε ρόλο επιθετικού άνοιξε το σκορ, ενώ το δεύτερο τέρμα προήλθε από αυτογκόλ του Κώστα Γιαννόπουλου, στο οποίο φέρει τεράστια ευθύνη ο Χρήστος Παπαβασιλείου. Αγωνίστηκαν με παίχτες με λιγοστό η μηδαμινό χρόνο συμμετοχής, ενώ με ίωση έπαιξε ο Κώστας Καλύβας.
Το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος για την ομάδα του Λάκη Αναστασόπουλου είναι ενάντια στην Ποταμιά και για το συγκρότημα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου κόντρα στην Φραγκίστα.

Διάρκειας 80΄
Το φιλικό παιχνίδι είχε διάρκεια 80 λεπτά. Οι δυο ομάδες έπαιξαν σε  δυο 40λεπτα και ακολούθησε η προπόνηση της Μυρίκης.

Από ένα μέρος


Το πρώτο ημίχρονο σφύριξε ο νέος ποδοσφαιριστής του Ορφέα Ξυλαγανής Πάνος Πασσάς (Φωτογραφία), που αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο με τον ΑΠΟΚ, στον οποίο έχει παίξει για αρκετά χρόνια. Διαιτητής της επανάληψης ήταν ο παίχτης του Βελουχίου Σπύρος Ξαγάρας, που τραυματίστηκε στο πρώτο μέρος.

Πληθώρα απουσιών
ΑΠΟΚ και Άγραφα δυσκολεύτηκαν να συμπληρώσουν ενδεκάδα και έπαιξαν με πάρα πολλές απουσίες.

Με δυο «δανεικούς»
Την εστία των Αγράφων υπερασπίστηκε ο 21χρονος Νίκος Σβερώνης, ο οποίος ανήκει στην Ποταμιά. Σε όλο το ματς έπαιξε, έχοντας θετική παρουσία ο Κώστας Κουτσουπιάς. Ο πρώην άσος του ΑΠΟΚ αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της Ζακύνθου με το Καταστάρι.


7+5 μικροί
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με 7 ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών και οι φιλοξενούμενοι με 5.

Ο προπονητής μπάσκετ


Τον αγώνα παρακολούθησε από τον πάγκο του Βελουχίου ο 33χρονος Πελοπονήσιος προπονητής μπάσκετ του παιδικού τμήματος του Πήγασου Θυρέας (Ομάδα του Άστρου Κυνουρίας, που αγωνίζεται στην Α2΄ ΕΣΑΚ Αργολιδοκορινθίας) και καλαθοσφαιριστής της ανδρικής ομάδας Βαγγέλης Λαλογιάννης (Φωτογραφία). Βρίσκεται στο Καρπενήσι αυτές τις ημέρες, καθώς είναι στενός φίλος (Από τα φοιτητικά χρόνια) του ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΚ Γιάννη Φλωράκη.

Α΄ Μέρος

Μπροστά τα Άγραφα
Οι Αγραφιώτες προηγήθηκαν με 0-2 στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 23ο λεπτό και ύστερα.

Δυο τραυματισμοί














Νοκ-άουτ για τον ΑΠΟΚ στο 23ο λεπτό τέθηκε ο κεντρικός αμυντικός Σπύρος Ξαγάρας (Φωτογραφία Δεξιά) και για τα Άγραφα στο 35΄ ο δεξιός χαφ Θοδωρής Κατσαρός (Φωτογραφία Αριστερά), που αντικαταστάθηκε από τον Δημήτρη Κατσιφό.



Με τέρμα του Μπούκα
 

Το σκορ άνοιξε στο 26ο λεπτό. Στην πρώτη αξιόλογη επιθετική προσπάθεια των φιλοξενούμενων, μετά από όμορφο συνδυασμό ο Γιάννης Δαράβαλης πάσαρε στον Κώστα Μπούκα, που με χαμηλό σουτ πραγματοποίησε το 0-1.

«Τρελό» αυτογκόλ














4 λεπτά αργότερα η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου έκανε δυο τα τέρματα της. Ο Βαγγέλης Ζανιάς έκανε γέμισμα από αριστερά, ο στόπερ Κώστας Γιαννόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) γύρισε για σιγουριά στον Χρήστο Παπαβασιλείου (Φωτογραφία Δεξιά) υπό την πίεση του Θοδωρή Κατσαρού, ο πορτιέρο του Βελουχίου υπέπεσε σε παιδαριώδες λάθος, καθώς η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του και κατέληξε στα δίχτυα.

Με 10 για αρκετή ώρα
Το Βελούχι έπαιξε από τον τραυματισμό του Ξαγάρα και ύστερα με παίχτη λιγότερο, ώσπου να συμπληρωθεί το ημίχρονο. Στο διάστημα αυτών των 17 λεπτών δέχτηκε δυο τέρματα.

Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Από λάθος της άμυνας των Αγράφων, σουτ του Σαΐτη κατέληξε πάνω από την εστία του Σβερώνη.
11΄: Σέντρα του Τσιλιμέκη από δεξιά, ο Σαΐτης σούταρε αρκετά πάνω από τα δοκάρι των φιλοξενούμενων.
26΄: Ο Δαράβαλης πάσαρε δεξιά του στον Μπούκα, ο οποίος με ωραίο χαμηλό πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Παπαβασιλείου(0-1).
30΄: Ο Ζανιάς έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Γιαννόπουλος πιεζόμενος από τον Κατσαρό Θ. γύρισε πίσω στον πορτιέρο Παπαβασιλείου, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-2.
36΄: Πάσα του Τσιλιμέκη στον Κρίντα, που δοκίμασε καλό σουτ, το οποίο έδιωξε με τα πόδια ο Σβερώνης.

Β΄ Μέρος

Αντεπίθεση του ΑΠΟΚ
Το Βελούχι έπαιξε με 11 ποδοσφαιριστές στο δεύτερο ημίχρονο και με την παρουσία του Γιάννη Φλωράκη κατάφερε να φτάσει από το 0-2 στο 2-2. Επιθετικές προσπάθειες άξιες καταγραφής δημιούργησαν και τα Άγραφα με τους Κώστα Μπούκα και Κώστα Κουτσουπιά, με τον Χρήστο Αχμέτη να αποκρούει.

Μείωσε σε 1-2


Ο Γιάννης Φλωράκης (Φωτογραφία) στο 47ο λεπτό με εξαιρετική ατομική ενέργεια και μπάσιμο στην αντίπαλη περιοχή νίκησε με χαμηλό διαγώνιο σουτ τον ξάδερφο του Νίκο Σβερώνη, πετυχαίνοντας το 1-2.

«Όχι» Αχμέτη σε Κ. Κουτσουπιά














Τα Άγραφα ήταν απειλητικά στην επανάληψη, δημιουργώντας αξιόλογες ευκαιρίες. Στο 54΄ ο πορτιέρο Χρήστος Αχμέτης (Φωτογραφία Αριστερά) απέκρουσε το πλασέ του Κώστα Κουτσουπιά (Φωτογραφία Δεξιά), αλλά και στο 68΄ είπε «όχι» στον ίδιο σε σουτ εκτός περιοχής.

«Πάρε-βάλε»


Το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε στο 69ο λεπτό. Από έξοχη μπαλιά του Τάκη Σαΐτη, ο Γιάννης Φλωράκης έβγαλε την σέντρα και ο 15χρονος Στέλιος Ρεσίτης (Φωτογραφία) με κοντινό πλασέ ισοφάρισε.

Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Σέντρα του Φλωράκη από δεξιά, σουτ του Σαΐτη κατέληξε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Σβερώνη.
47΄: Ο Φλωράκης έκανε προσωπική προσπάθεια από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ στην δεξιά γωνία των Αγράφων μείωσε σε 1-2.
52΄: Πάσα του Κουτσουπιά Θ. στον Ρεσίτη, που πλάσαρε από δεξιά και ο Σβερώνης απέκρουσε με τα πόδια.
53΄: Ο Σαΐτης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, την κεφαλιά του Πασσά στο δεύτερο δοκάρι απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Αγράφων.
54΄: Μακρινό σουτ του Λιάγκα κατέληξε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
54΄: Ο Κουτσουπιάς Κ. έπαιξε έξοχα το 1-2 με τον Μπούκα, ο δεύτερος σέντραρε παράλληλα από δεξιά και το πλασέ του πρώτου εξ επαφής απέκρουσε σωτήρια ο Αχμέτης.
65΄: Ο Χρυσαφόπουλος πάσαρε στον Σαΐτη, το σουτ του τελευταίου από θέση έξω δεξιά έδιωξε με τα πόδια ο Σβερώνης.
68΄: Ωραίο σουτ του Κουτσουπιά Κ. εκτός περιοχής απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ.
69΄: Ο Σαΐτης έκανε ωραία μπαλιά στον Φλωράκη, ο οποίος κινήθηκε από δεξιά και σέντραρε παράλληλα στον Ρεσίτη, που με πλασέ σε άδειο τέρμα ισοφάρισε σε 2-2.
73΄: Ο Κουτσουπιάς Κ. έβγαλε μπαλιά στον Μπούκα, που μπήκε σε θέση τετ α τετ και πλάσαρε αδύναμα, για να μαζέψει ο Αχμέτης.
79΄: Χαμηλό σουτ του Γιαννόπουλου εκτός περιοχής έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι των Αγράφων.

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ (Λάκης Αναστασόπουλος): Παπαβασιλείου(41΄ Αχμέτης), Τσιλιμέκης Δ., Χρυσαφόπουλος, Ξαγάρας(41΄ λ.τρ Πασσάς), Γιαννόπουλος, Λιάγκας, Κουτσουπιάς Θ., Κρίντας(41΄ Φλωράκης), Ρεσίτης, Μπούτσι, Σαΐτης

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Σβερώνης Ν., Μπλέντζος(55΄ Κατσαρός Λ.), Ζανιάς, Σβερώνης Λ., Ράπτης, Πλεξίδας, Δαράβαλης, Κατσαρός Θ.(35΄ λ.τρ Κατσιφός), Καλύβας, Κουτσουπιάς Κ., Μπούκας

Διαιτητές: Πάνος Πασσάς (Ποδοσφαιριστής Ξυλαγανής/Α΄ Μέρος), Σπύρος Ξαγάρας (Ποδοσφαιριστής ΑΠΟΚ/Β΄ Μέρος)
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος