Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Φραγκίστα-Ποταμιά 0-3 α.α.

Χωρίς να «ιδρώσει» η Ποταμιά πρόσθεσε ακόμη 3 πόντους στο «σακούλι», κερδίζοντας στα χαρτιά με 3-0 την Δυτική Φραγκίστα, η οποία δεν κατέβηκε να αγωνιστεί. Λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει δεν κατάφερε να συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ποδοσφαιριστών και να ταξιδέψει στο Καρπενήσι.
Η αναμέτρηση ήταν στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και επρόκειτο να γίνει την Κυριακή 14-12 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου με ώρα έναρξης στις 15:00.
Το διαιτητικό τρίο βγήκε την προκαθορισμένη ώρα του αγώνα στην σέντρα και  παρόντες ήταν μόνο οι φιλοξενούμενοι του Δημήτρη Τσιγαρίδα.
Ο διαιτητής Λάμπρος Κολοκώτσιος συνέταξε το φύλλο αγώνος, αναγράφοντας: «Στις 14:30 ζήτησα τα δελτία των ομάδων, όμως μου έφερε αυτά μόνο η ομάδα του Α.Ο. Ποταμιάς. Κατόπιν , στην προκαθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα 15:00, βγήκα στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τους βοηθούς μου. Ήρθε όμως μόνο η 11αδα του Α.Ο. Ποταμιάς. Περίμενα για λίγο χρονικό διάστημα και αφού διαπιστώθηκε η μη παρουσία του Α.Π.Ο. Δυτικής Φραγκίστας επέστρεψα στα αποδυτήρια και έκλεισα το φύλλο αγώνος με την υπογραφή μόνο του αρχηγού της Ποταμιάς. Καμία άλλη παρατήρηση.»
Οι Μεγαλοχωρίτες ανέβηκαν μετά την νίκη τους στους 12 βαθμούς, φτάνοντας την Μυρίκη στην 3η θέση και έχουν διαφορά μόλις ενός πόντου από τα 5α Άγραφα.
Η Ποταμιά για την 10η αγωνιστική, που θα γίνει τον Ιανουάριο του 2015 θα αγωνιστεί με τον ΑΠΟΚ, ενώ η Φραγκίστα είναι προγραμματισμένο να παίξει με τα Άγραφα.

Επανάληψη σκηνικού
Ο αντίστοιχος περυσινός αγώνας στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου είχε λήξει και εκείνος με 0-3 στα χαρτιά υπέρ της Ποταμιάς.

Δεν συμπληρώθηκαν
Οι Φραγκιστιανοί δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν, καθώς δεν συμπληρώσαν τον απαιτούμενο αριθμό ποδοσφαιριστών, ώστε να ταξιδέψουν στο Καρπενήσι. Ένας αγώνας αρχίζει με την παρουσία τουλάχιστον 9 παιχτών. Η μη αδειοδότηση της έδρας της ομάδας με αποτέλεσμα την «ξενιτιά» στην Ευρυτανική πρωτεύουσα οδήγησε το ιστορικό σωματείο να μην δώσει το «παρών» για δεύτερη φορά την φετινή σαιζόν.

Στο «ψυγείο»
Η Ποταμιά αγωνίστηκε για τελευταία φορά πριν από τρεις εβδομάδες απέναντι στην Κρέντη(22 Νοεμβρίου) και δεν έδωσε κανένα ματς μέσα στον Δεκέμβριο. Είχε προηγηθεί το ρεπό της ομάδας και τα ημιτελικά κυπέλλου, από τα οποία έχει αποκλειστεί.

Οι βαθμολογικές κυρώσεις
Η Φραγκίστα χάνει τον αγώνα στα χαρτιά με 3-0, μηδενίζεται σε αυτό το παιχνίδι και δέχεται αφαίρεση 2 ακόμη πόντων, φτάνοντας τους -5. Επιπλέον θα ξεκινήσει με ακόμη -2 βαθμούς το επόμενο πρωτάθλημα. Θα πρέπει να κατέβει να αγωνιστεί σε όλα τα εναπομείναντα ματς, ώστε να μην αποβληθεί από το πρωτάθλημα.

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κόκκοτας, Πολυμερόπουλος, Μαντζιούτας Κ., Μαντζιούτας Ν., Κορέντζελος, Κοσμάς, Λιάγκος, Γιαννακόπουλος, Μπούρας Κ., Σαπούνης, Ζαγκότσης
Στον πάγκο δηλώθηκαν οι: Γιαννόπουλος, Μπούρας Σ., Μπούρμπος, Χειλάς, Μπίκας, Φλωράκης, Πατρώνης

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)













Ρεπορτάζ: Πάνος Ράπτης, Φωτογραφίες: Δημήτρης Κοκοτίνης