Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Σκοράρει ακατάπαυστα με Ελληνική ομάδα της ομογένειας ο Ζέρβας














Ένας παλαιός ποδοσφαιριστής του Βελουχίου (2008-2009), που διαμένει μόνιμα τα τελευταία χρόνια στην Νέα Υόρκη της Αμερικής αγωνίζεται για 2η σερί σαιζόν με επιτυχία σε Ελληνική ομάδα της περιοχής, πετυχαίνοντας συνεχώς γκολ.
Αναφερόμαστε στον 29χρονο Πυργιώτη Δημήτρη Ζέρβα, ο οποίος ανήκει στο ερασιτεχνικό συγκρότημα Leros Soccer Club of New York. Πρόκειται για ομάδα της ομογένειας, που ανήκει στην Ε.Π.Ο. Αμερικής.
Το πρωτάθλημα συνδιοργανώνεται για δεύτερη σερί σαιζόν από το Λόνγκ Άιλαντ Λίγκ και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Αμερικής, έχοντας τεράστιο ανταγωνισμό. Διεξάγεται σε 3 κατηγορίες και συμμετέχουν από πλευράς Ελλάδας οι: Σέρβοι(Α΄ Κατηγορία), Πανάθα USA, ΝΥ Ολυμπιακός(Β΄ Κατηγορία), ΟΦΗ Κρήτης ΝΥ, Λέρος(Γ΄ Κατηγορία), ενώ πέρυσι έλαβε μέρος στην Γ΄ Κατηγορία και η Κως-Νίσυρος, που φέτος δεν δήλωσε συμμετοχή. Η σαιζόν άρχισε στις 14 Σεπτεμβρίου και η Λέρος είναι από τις ομάδες, που πρωταγωνιστούν, έχοντας στόχο την άνοδο. Βρίσκεται στην 3η θέση με 15 βαθμούς(5 νίκες και 2 ήττες) μετά και την συμπλήρωση των 7 αγωνιστικών του Α΄ Γύρου Πρόεδρος της ΕΠΟ-Αμερικής είναι ο Κώστας Μάνεσης, ενώ προπονητής της Λέρου ο Τάκης Ρίζος.
Την ομάδα αποτελούν πλην του Ζέρβα οι: Βαγγέλης Αμβροσιάτος, Παναγιώτης Αγγελής, Γιώργος Μπαδούρος, Δημήτρης Καραγιάννης, Βαγγέλης Κράγκουρας, Δημήτρης Κρεμέζης, Ηλίας Λέτσιος, Αντώνης Λιόλιος, Ανδρέας Ματθαίος, Δημήτρης Μιχαλάτος, Βαγγέλης Παχής, Γιώργος Παπαποστόλου, Βασίλης Ρίζος, Αλφόνσο Ρόσας, Φαίδων Θεοφιλάκος, Παναγιώτης Θεοφιλάκος, Γιώργος Θωμάτος, Αντώνης Τσιάκας, Έρικ Βασιλόπουλος και Στίβεν Βασιλόπουλος.
Ο Ζέρβας τα έχει πάει πάρα πολύ καλά, σκόραρε δυο φορές στον αγώνα της πρεμιέρας, που έληξε με 4-3 υπέρ της ομάδας του επί του Port Jefferson στο Selden Middle School, ενώ πρόσθεσε ακόμη δυο γκολ στο εκτός έδρας 6-0 της 2ης αγωνιστική με την Volts F.C. Την 3η αγωνιστική βρήκε ξανά δίχτυα στην ήττα με 2-4 από την Girensunspor USA. Στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής(Νίκη με 4-1 επί της πρωτοπόρου South Jamaica Portuguese) σημείωσε ακόμη ένα γκολ, ενώ με δυο ακόμη γκολ «καθάρισε» το πρόσφατο Ελληνικό ντέρμπι επί του Ofi Crete New York με 2-0. Εξαιρετική αρχή έχει πραγματοποιήσει και στο κύπελλο η Λέρος, επικρατώντας εκτός έδρας με 7-1 της Volts F.C.
Ο άσος της Λέρου έχει παίξει στην Ελλάδα με τις ακόλουθες ομάδες: ΑΕΚ Πύργου, Πανηλειακός, Ηλειακός Λεχαινών, Ο.Φ. Ιεράπετρας, Αστέρας Αμαλιάδας, ΑΠΟΚ Βελούχι, Ατρόμητος Βαρβάσαινας, Ήφαιστος Βουνάργου, Κένταυρος Μαγούλας και τελευταία στον Ολυμπιακό Λαμπετίου(2012-2013 στην Α1΄ ΕΠΣ Ηλείας)
Στον ίδιο όμιλο με την Λέρο είναι οι: South Jamaica Portuguese, Central Islip Los Galacticos, Lindenhurt, Port Jefferson, Girensunspor USA, Volts F.C. και ο επίσης Ελληνικός Ofi Crete New York.
Να υπενθυμίσουμε ότι στην Ελληνοκυπριακή ομάδα New York Pancyprian-Freedoms αγωνίζεται ο Ευρυτάνας επίσης πρώην παίχτης του ΑΠΟΚ Νίκος Κατσάνος, στον οποίο έχουμε αναφερθεί σε παλαιότερο μας αφιέρωμα. Η εν λόγω ομάδα συμμετέχει στην 1η κατηγορία της Cosmopolitan Soccer League-CSL.

Η βαθμολογία της Γ΄ Κατηγορίας με την συμπλήρωση του Α΄ Γύρου(Σε 7 αγωνιστικές)
Ομάδα
Βαθμοί
Τέρματα
South Jamaica Portuguese
18
25-8
Lindenhurt
16
21-13
Leros
15
21-12
Central Islip Los Galacticos
10
17-11
Girensunspor USA
10
17-14
Port Jefferson
8
14-12
Ofi Crete New York
2
5-20
Volts F.C.
1
1-31