Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Νέοι: ΕΠΣ Εύβοιας-ΕΠΣ Ευρυτανίας 8-0

Η Εύβοια συνέτριψε στους νέους την Ευρυτανία με το ευρύ 8-0 σε ένα ματς που έκανε υγιεινό περίπατο. Οι φιλοξενούμενοι παρατάχτηκαν με αποστολή 10 ποδοσφαιριστών.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου στο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Εύβοιας. Ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι και ήταν για την 3η  αγωνιστική του ενωσιακού πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων του 6ου Ομίλου.
Η Εύβοια του Σταύρου Μαστραντωνά έκανε υγιεινό περίπατο κόντρα στην αδύναμη Ευρυτανία. Σε όλο το 90λεπτο επιτίθονταν και είχε την κυκλοφορία της μπάλας, παίζοντας τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο. Σκόραρε 8 φορές σε ένα ματς που δεν χωράει κρητική. Τα γκολ των νέων της Εύβοιας σημείωσαν οι: Παύλος Τσεκούρας (2), Μανώλης Φτούλης (2) και από 1 οι Δημήτρης Νικολάου, Γιώργος Φρυγανάς, Βαγγέλης Πατερίτσας και Φίλιππος Τσίμπος. Οι νικητές είχαν και 3 δοκάρια με τους: Χρήστο Φλώρο, Παύλο Τσεκούρα και Μανώλη Φτούλη.
Οι Ευρυτάνες  του Γιώργου Χρυσαφόπουλου κατέβηκαν με πολλές απουσίες και με σύνθεση ανάγκης δεδομένου και τον μικρό αριθμό των διαθέσιμων δελτίων που υπάρχουν. Οι νέοι μας παρατάχτηκαν με 10 ποδοσφαιριστές γεννημένους το 1999-2000 και έπαιξαν και παίκτες μικρότερης ηλικίας. Το έργο της ομάδας ήταν δύσκολο εξ αρχής και παρά την μαζική άμυνα έξω από την περιοχή του Γιάννη Φεγγούλη ο διασυρμός δεν απεφεύχθη.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική η Ευρυτανία υποδέχεται στο Καρπενήσι στις 19 του μήνα την Βοιωτία και η Εύβοια παίζει στην Άμφισσα με την Φωκίδα. Οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 6 βαθμούς και η Ευρυτανία παραμένει τελευταία χωρίς πόντο.

Δηλώθηκαν 13
Στο φύλλο αγώνα δηλώθηκαν 13 ποδοσφαιριστές, ωστόσο στον αγωνιστικό χώρο δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους οι: Ηλίας Κοτούλας, Ανδρέας Τσούκας και Κώστας Χρυσαφόπουλος. Αγωνίστηκαν 10 ποδοσφαιριστές γεννημένοι τις ηλικίες 1999-2000.

Ο αδερφός του «Ολλανδού»


Ο ρέφερι Γιώργος Λάμπρου (Φωτογραφία) είναι ο αδερφός του 23χρονου τερματοφύλακα της Φέγενορντ Κώστα Λάμπρου. Ο ποδοσφαιριστής κατάγεται από το Αλιβέρι της Έυβοιας, ξεκινώντας από την Ακαδημία Χαλκίνεος. Είναι και διεθνείς με τις μικρές εθνικές ομάδες.

Χωρίς κίτρινη
Και στο παιχνίδι των νέων κανείς ποδοσφαιριστής δεν αντίκρισε την κίτρινη κάρτα.

Νέα βαριά
Μετά το 0-6 στο Καρπενήσι από την Φθιώτιδα η Ευρυτανία γνώρισε νέα βαριά ήττα.

Προεδρικές παρουσίες
Τον αγώνα των νέων παρακολούθησε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας. Είχε συνομιλία με τον ομόλογο Πρόεδρο της ΕΠΣ Εύβοιας Γιάννη Παπακωνσταντίνου, που είναι αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΠΟ. Στο γήπεδο βρέθηκαν επίσης και αρκετά μέλη της διοίκησης της ΕΠΣ Εύβοιας.


Θεατής ο Νάνος



Ο τερματοφύλακα της ΕΠΣ Εύβοιας Δημήτρης Νάνος δεν χρειάστηκε καμία φορά να μπλοκάρει την μπάλα. Είχε ένα ξεκούραστο μεσημέρι και ήταν απλός θεατής του αγώνα.


Στην κερκίδα ο τέως
Ο περσινός τεχνικός της ΕΠΣ Εύβοιας Αργύρης Μαστραγγελής παρακολούθησε την αναμέτρηση από την κερκίδα του γηπέδου. Φέτος στον πάγκο των διαδέχτηκε ο Σταύρος Μαστραντωνάς.


Α΄ Μέρος

Επιθετική «πολιορκία»
Όλο το πρώτο 45λεπτο άνηκε στους γηπεδούχους, που έπαιζαν στο μισό γήπεδο τον αντίπαλο φτάνοντας στο 3-0.

Από τα αποδυτήρια


Στο 3ο κιόλας λεπτό άνοιξε ο «χορός» των τερμάτων στην αναμέτρηση. Ο Κώστας Πιλάτης σέντραρε από δεξιά και ο Δημήτρης Νικολάου (Φωτογραφία) με όμορφη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Γιάννη Φεγγούλη (1-0).



1ο δοκάρι


Στο επόμενο κιόλας λεπτό ο Χρήστος Φλώρος (Φωτογραφία) έκανε επέλαση από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και σούταρε χαμηλά στο αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων με την μπάλα στην συνέχεια να φεύγει άουτ.



Διπλασίασε ο Φρυγανάς


Η Εύβοια έκανε 2 τα τέρματα της στο 15ο λεπτό. Ο Χρήστος Ντούρμας σέντραρε από αριστερά και στο δεύτερο δοκάρι από κοντά ο Γιώργος Φρυγανάς με κεφαλιά στην αριστερή γωνία της ΕΠΣΕ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0.



Όμορφο τέρμα του Captain


 Ο ταλαντούχος μέσος της Ευβοίας Παύλος Τσεκούρας (Φωτογραφία) σημείωσε ένα όμορφο τέρμα στο 44o λεπτό. Ο Κώστας Πιλάτης γύρισε από δεξιά και ο Παύλος Τσεκούρας μέσα από την περιοχή και δεξιά με τεχνικό πλασέ στην δεξιά γωνία του Γιάννη Φεγγούλη πραγματοποίησε το 3-0.



Σουτ-«κεραυνός»
Με την συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου ο Γιώργος Φρυγανάς έκανε σουτ κεραυνό από μακρινή απόσταση, το οποίο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της Ευρυτανίας.

Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Πιλάτης σέντραρε από δεξιά και ο Νικολάου με όμορφη γυριστή κεφαλιά από κοντά στο αριστερό «παραθυράκι» των φιλοξενούμενων έγραψε το 1-0.
4΄: Ο Φλώρος έκανε επέλαση από αριστερά, μπήκε στην περιοχή σούταρε χαμηλά με την μπάλα να χτυπάει στο δεξί δοκάρι και να φεύγει άουτ.
15΄: Ο Ντούρμας έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Φρυγανάς στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Φεγγούλη διαμόρφωσε το 2-0.
25΄: Ο Φτούλης πάσαρε στον Αναστασίου, που από καλή θέση μέσα στην περιοχή σούταρε ψηλά άουτ από το τέρμα της Ευρυτανίας.
26΄: Σουτ του Τσεκούρα από τα όρια της περιοχής κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φεγγούλη.
30΄: Ο Ντούρμας έδωσε για τον Νικολάου, που σούταρε από τα όρια της περιοχής και ο Φεγγούλης μπλόκαρε.
33΄: Ο Νικολάου πάσαρε στον Αναστασίου, ο οποίος σούταρε και ο γκολκίπερ της Ευρυτανίας απέκρουσε στην γωνία του.
34΄: Ο Νικολάου έδωσε στον Ντούρμα, που σούταρε εκτός περιοχής και ο πορτιέρο της Ευρυτανίας μπλόκαρε.
35΄: Σουτ του Φρυγανά εκτός περιοχής απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.
44΄: Ο Πιλάτης έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Τσεκούρας με όμορφο πλασέ στην δεξιά γωνία του Φεγγούλη πέτυχε το 3-0.
45΄: Δυνατό σουτ του Φρυγανά από μακριά τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Φεγγούλη.

Β΄ Μέρος

Συνεχίστηκε ο «καταιγισμός»
«Βροχή» έπεσαν τα γκολ στο δεύτερο μέρος αφού η Εύβοια ήταν το απόλυτο αφεντικό του ματς φτάνοντας στο τελικό 8-0.

Καμία τελική
Η Ευρυτανία δεν μπόρεσε ούτε να σουτάρει στην αντίπαλη εστία, ενώ πέρασε το κέντρο ελάχιστες φορές.

4ο γκολ
Στο 18o λεπτό του δεύτερου μέρους συνεχίστηκε ο «καταιγισμός» των τερμάτων της τοπικής ΕΠΣΕ. Στο 63΄ λοιπόν ο Παναγιώτης Μηλόπουλος σέντραρε από δεξιά και ο Παύλος Τσεκούρας από κοντά με προβολή στην δεξιά γωνία της Ευρυτανίας πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στον αγώνα (4-0). Ο Τσεκούρας έφτασε τα 3 τέρματα στην διοργάνωση και είναι ο πρώτος σκόρερ των Ευβοιωτών.



Συνέχισε να σκοράρει

 












3 λεπτά αργότερα η Εύβοια έφτασε στο 5-0 με δημιουργό ξανά τον δεξιό «οπισθοφύλακα» Παναγιώτη Μηλόπουλο (Φωτογραφία Αριστερά). Ο Μηλόπουλος έβγαλε την σέντρα ξανά από τα δεξιά και ο Μανώλης Φτούλης (Φωτογραφία Δεξιά) με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Γιάννη Φεγγούλη έκανε 5 τα τέρματα των «κίτρινων» (5-0).


«6αστερη»


Στο 70oλεπτό τα τέρματα της Εύβοιας έγιναν 6. Ο Παναγιώτης Μηλόπουλος σέντραρε από δεξιά η κεφαλιά του Μανώλη Φτούλη σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της ΕΠΣΕ και στην επαναφορά ο Βαγγέλης Τσίμπος (Φωτογραφία) εύκολα με σουτ διαμόρφωσε το 6-0.


Στα 8 το κοντέρ


Στα 8 τέρματα σταμάτησε το κοντέρ υπέρ της καταιγιστικής ΕΠΣ Έυβοιας. Στο 76o λεπτό ο Βαγγέλης Πατερίτσας (Φωτογραφία) με χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία της Ευρυτανίας διαμόρφωσε το 7-0. 5 λεπτά πριν το φινάλε γράφτηκε ο επίλογος των γκολ όταν ο Βαγγέλης Πατερίτσας σέντραρε από αριστερά και ο Μανώλης Φτούλης από κοντά με σουτ έγραψε το τελικό 8-0 βάζοντας το δεύτερο του τέρμα στο παιχνίδι.





Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Σουτ του Φρυγανά εκτός περιοχής μπλόκαρε ο πορτιέρο της ΕΠΣΕ.
54΄: Σουτ του Αναστασίου πέρασε πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
55΄: Σουτ του Τσεκούρα από καλή θέση μπλόκαρε ο Φεγγούλης.
63΄: Ο Μηλόπουλος σέντραρε από δεξιά και ο Τσεκούρας από κοντά με προβολή στην δεξιά γωνία της ΕΠΣΕ έκανε το 4-0.
65΄: Σουτ του Φρυγανά από καλή θέση πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό «Γ» της Ευρυτανίας.
65΄: Ο Μηλόπουλος έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Φτούλης με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Φεγγούλη διαμόρφωσε το 5-0.
68΄: Ο Πατερίτσας έδωσε στον Φτούλη, που σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ευρυτανίας.
70΄: Ο Μηλόπουλος έβγαλε σέντρα από δεξιά η κεφαλιά του Φτούλη κατέληξε στο δεξί δοκάρι και στην επαναφορά ο Τσίμπος εύκολα με σουτ έκανε το 6-0.
74΄: Σουτ του Φτούλη απέκρουσε σωτήρια ο γκολκίπερ Φεγγούλης.
76΄: Χαμηλό σουτ του Πατερίτσα μέσα από την περιοχή και δεξιά κατέληξε στην δεξιά γωνία του Φεγγούλη (7-0).
82΄: Σουτ του Φρυγανά πέρασε πάνω από τα δοκάρια της ΕΠΣΕ.
85΄: Ο Πατερίτσας σέντραρε από αριστερά και ο Φτούλης από κοντά «έγραψε» το τελικό 8-0.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Εύβοια: Φρυγανάς, Νικολάου, Τσεκούρας, Φτούλης, Ντουρμάς
Ευρυτανία: -

Δηλώσεις Προπονητών

Σταύρος Μαστραντωνάς (Εύβοια): «Νομίζω ότι το παιχνίδι δεν έχει μέτρο σύγκρισης. Παίξαμε με μια ομάδα η οποία ήταν αδύνατη, χωρίς να την υποτιμάμε λόγω των ειδικών συνθηκών που διακατέχει τον νομό. Εγώ για να είμαι ειλικρινής, επειδή δεν ήξερα τον αντίπαλο είπα από την αρχή ότι για να κερδίσουμε θα πρέπει να παίξουμε σοβαρά. Πραγματικά τα παιδιά παίξανε σοβαρά από την αρχή μέχρι το τέλος. Κάναμε και εμείς μερικές δοκιμές σε κάποια παιδιά, τα οποία δεν τα είχαμε δει. Σε γενικές γραμμές μείναμε ευχαριστημένοι όχι από το αποτέλεσμα, αλλά από την εμφάνιση της ομάδας. Είπα και την προηγουμένη φόρα όταν παίξαμε στην Βοιωτία, ότι η ομάδα έχει μεγαλύτερες δυνατότητες αρκεί καθόλη την διάρκεια αυτού του μίνι πρωταθλήματος να είμαστε σοβαροί.»

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Ευρυτανία): «Τα παιδιά που πραγματικά δείχνουν όρεξη και ακολουθούν την ομάδα σε όλες τις αποστολές τους αξίζουν συγχαρητήρια. Αυτό που κερδίζουμε είναι μόνο οι εμπειρίε,ς γιατί τα περισσότερα παιδιά δεν συμμετέχουν καν στο πρωτάθλημα με την ομάδα τους, οπότε δεν είναι όσο ανταγωνιστικοί θα έπρεπε μέσα στο γήπεδο. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλους μας και πρέπει με κάθε τρόπο να ενθαρρύνουμε έστω και αυτά τα λίγα τα παιδιά που συμμετέχουν στα παιχνίδια.»





Συνθέσεις Ομάδων

Εύβοια (Σταύρος Μαστραντωνάς): Νάνος, Μηλόπουλος, Νικολάου, Μαυρούτσικος, Φρυγανάς, Αναστασίου(55΄ Τσιμπός), Πιλάτης, Ντουρμάς(67΄ Πατερίτσας), Φτούλης, Τσεκούρας, Φλώρος(60΄ Πέππας)

Ευρυτανία (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Φεγγούλης, Γραβιάς, Χρυσαφόπουλος Χ., Καραμπάς, Λιάγκας, Λαθύρης, Ζευγουλάς, Παπαδημητρίου, Λάμπρου, Καραθάνος(71΄ Φύκας), Χρυσικός(71΄ ΄Κυλλής)

Διαιτητής: Γιώργος Λάμπρου (ΕΠΣ Εύβοιας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Καλαμάτας (ΕΠΣ Εύβοιας)
2ος Βοηθός: Δαυίδ Πριόνας (ΕΠΣ Εύβοιας)








































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος