Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Άγραφα-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-1

Ακόμη έναν ντέρμπι είχε «κυανόλευκη» απόχρωση, αφού το Βελούχι κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα επικρατώντας δύσκολα των Αγράφων με 0-1.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με καθυστέρηση στις 15:20 και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου. Ήταν στα πλαίσια της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Το κρύο δεν εμπόδισε τους θεατές να παρακολουθήσουν την ενδιαφέρουσα αναμέτρηση.
Τα Άγραφα δεν βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα για δεύτερο σερί εντός έδρας ματς.  Είχαν ένα σχετικά καλό πρώτο μέρος αμυντικά και επιθετικά, περιορίζοντας αισθητά τον αντίπαλο. Το δεύτερο ημίχρονο δεν κύλησε για αυτά στον ίδιο ρυθμό και με τέρμα που δέχτηκαν 15 λεπτά πριν την συμπλήρωση του 90λεπτου γνώρισαν για δεύτερη φορά την ήττα στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου παρέμεινε στην 3η θέση με 10 βαθμούς και έχει διαφορά ενός πόντου από την Ποταμιά, που ακολουθεί.
Ο ΑΠΟΚ παρότι δεν έπιασε μεγάλη απόδοση πανηγύρισε μια ακόμη επιτυχία, που του δίνει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Κέρδισε το 3ο συνεχόμενο ντέρμπι που έδωσε με μηδέν μάλιστα παθητικό. Σκόρερ χρίστηκε ο Μπάμπης Καρβέλης, που προήλθε από τον πάγκο, ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Κώστας Κρίντας. Η ομάδα του Λάκη Αναστασόπουλου έχει 16 βαθμούς και διατηρεί σημαντικό προβάδισμα από την 4η θέση.
Οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες μια εβδομάδα ξανά για τον θεσμό του κυπέλλου. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, που θα έχει διακοπεί μιας εβδομάδας τα Άγραφα θα παίξουν με την Μυρίκη εκτός έδρας και ο ΑΠΟΚ με την Κρέντη ως φιλοξενούμενος και αυτός.

Κέρδισαν το κρύο
Το ντέρμπι συγκέντρωσε το ενδιαφέρον αρκετών φιλάθλων και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη οι θεατές μειώθηκαν αισθητά και ορισμένα παρακολούθησαν τον αγώνα μέσα από τα αυτοκίνητα τους.


Δικαιωματικά πρωταθλητής χειμώνα
Το συγκρότημα του Λάκη Αναστασόπουλου είναι το μοναδικό αήττητο και έχει την καλύτερη άμυνα, δεχόμενο μόλις 1 γκολ, αλλά και την καλύτερη επίθεση με 15 τέρματα ενεργητικό. Αποδεικνύεται ότι δίκαια κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Να τονιστεί πως ο ΑΠΟΚ με την συμπλήρωση του πρώτου γύρου έχει χρησιμοποιήσει 18 ποδοσφαιριστές, τους λιγότερους από κάθε ομάδα.

Επιστροφή για Κορέντζελο & Ράπτη

 












Οι Αγραφιώτες μετά την ισοπαλία με την Ποταμιά έπαιξαν με δυο νέα πρόσωπα. Επανήλθαν στο αρχικό σχήμα ο δεξιός μπακ Μιχάλης Ράπτης (Φωτογραφία Δεξιά) και ο αμυντικός χαφ Νίκος Κορέντζελος (Φωτογραφία Αριστερά). Αντίθετα απόντες ήταν οι: Μιχάλης Νούλας και Πάνος Βλάχος.

Χωρίς «Πελέ»
Η απουσία του ποιοτικού Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου επανέφερε τον μεσοεπιθετικό Τάκη Σαΐτη στο αρχικό σχήμα των φιλοξενούμενων.

Διευρύνεται η παράδοση
Τα Άγραφα δεν έχουν καταφέρει να νικήσουν τον ΑΠΟΚ σε καμία επίσημη αναμέτρηση. Αυτό ήταν 14ο παιχνίδι στην ιστορία των δυο ομάδων (Σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος, μπαράζ και κύπελλο), με το Βελούχι να μετρά 11 νίκες, ενώ 3 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Μη γενόμενος θεωρείται ο δεύτερος ημιτελικός του 2013, όπου το 2-2 του Δημοτικού Σταδίου «ακυρώθηκε» μετά τις εκατέρωθεν ενστάσεις.

Αλλαγή linesman


Ο αρχικά ορισθείς πρώτος βοηθός Ηλίας Λιασκώνης  αντικαταστάθηκε από τον Στέλιο Σώμαλη (Φωτογραφία).

Και τώρα στο κύπελλο
Μια εβδομάδα αργότερα (Κυριακή 30/11) οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες ξανά την ίδια ώρα και στο ίδιο γήπεδο για τον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου.

Σε αναμονή ο Κόλλιας


Τον Ιανουάριο θα αποκτηθεί τελικά με μεταγραφή ο 18χρονος Βοιωτός Παναγιώτης Κόλλιας από την Ένωση Άσπρα Σπίτια/Αντίκυρα. Ο ταλαντούχος άσος παρακολούθησε και αυτό το παιχνίδι από τον πάγκο της νέας του ομάδας.

Α΄ Μέρος

Σημαντική αργοπορία
Ο αγώνας ξεκίνησε με περίπου 20 λεπτά καθυστέρηση. Παρότι οι 22 ποδοσφαιριστές ήταν έτοιμοι για την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο μαζί με το διαιτητικό τρίο παρατηρήθηκε πως οι δυο ομάδες είχαν παρόμοιο χρώμα εμφάνισης, αλλά και ίδιο χρώμα στις κάλτσες(άσπρες). Τελικά το παιχνίδι άρχισε, αφού οι παίχτες των Αγράφων άλλαξαν χρώμα καλτσών και φόρεσαν τελικά πορτοκαλί. Προηγουμένως έκαναν επιπλέον προθέρμανση, για να παραμείνουν σε ετοιμότητα. 




Μοιρασιά
Σε ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο Άγραφα και ΑΠΟΚ δημιούργησαν ορισμένες καλές ευκαιρίες και έμειναν στο ισόπαλο 0-0.

Προσπάθεια με στημένο


Τα Άγραφα έχασαν την καλύτερη τους ευκαιρία στο 20ο λεπτό. Ο πιο κινητικός παίχτης τους στο πρώτο μέρος Χρήστος Κατσαρής εκτέλεσε κόρνερ, ο Ρουμάνος Ρέμμους Πάτρου (Φωτογραφία) έπιασε την κεφαλιά, η οποία βρήκε στο σώμα αμυνόμενου και απομακρύνθηκε από τον Δημήτρη Τσιλιμέκη.


Διπλή στιγμή για τον ΑΠΟΚ


Σπουδαία διπλή ευκαιρία απώλεσε με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο ΑΠΟΚ. Ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία) τροφοδότησε τον Τάκη Σαΐτη, το σουτ του 32χρονου ποδοσφαιριστή αποκρούστηκε από τον Γιώργο Γιόγιου και το νέο σουτ του αφύλαχτου Μπακαλίδη πέρασε ψηλά άουτ. Ο Μπακαλίδης δεν σκόραρε για 1η φορά στο τρέχον πρωτάθλημα. 




Οι καλύτερες φάσεις
16΄: Εκτέλεση φάουλ του Συγκελόπουλου από αριστερά, πρώτη κεφαλιά του Κρασιά, πλασέ του Σαΐτη από δεξιά προ του Γιόγιου έφυγε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
19΄: Χαμηλή εκτέλεση φάουλ του Καλύβα έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αχμέτη.
20΄: Κόρνερ του Κατσαρή από δεξιά, κεφαλιά του Πάτρου κόντραρε στον Ξαγάρα και αποκρούστηκε σωτήρια από τον Τσιλιμέκη.
21΄: Ο Κατσαρής πάσαρε στον Ράπτη, ο οποίος σούταρε από θέση δεξιά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βελουχίου.
30΄: Ο Μπακαλίδης έκανε την μπαλιά στον Σαΐτη, που σούταρε μέσα από την περιοχή και δεξιά, ο Γιόγιος απέκρουσε στην αριστερή του γωνία και ο επερχόμενος Μπακαλίδης σούταρε αρκετά πάνω από την εστία των Αγράφων.
38΄: Κόρνερ του Κατσαρή από δεξιά, ο Κόγιας μετά απομάκρυνση αμυνομένων δοκίμασε καλό σουτ εκτός περιοχής, το οποίο έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αχμέτη.
40΄: Πάσα του Κουτσουπιά στον Λιάγκα, ο τελευταίος δοκίμασε αδύναμο σουτ εκτός περιοχής, που μάζεψε ο Γιόγιος.

Β΄ Μέρος

Δίκαιη επικράτηση των «κυανόλευκων»
Καλύτερα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΠΟΚ, έχοντας δυο καλές στιγμές με τους Μπακαλίδη και Σαΐτη. Την λύση στο γκολ έδωσε ο Καρβέλης, προερχόμενος από τον πάγκο. Οι παίχτες του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου δεν συνέχισε στο ίδιο τέμπο και δεν φάνηκαν καθόλου επιθετικά.

Άλλαξαν εμφανίσεις
Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν στο δεύτερο 45λεπτο με άλλες εμφανίσεις, φορώντας τις πορτοκαλί.


«Πιεστικό» 4λεπτο


Κοντά στην επίτευξη ενός γκολ έφτασαν οι φιλοξενούμενοι σε δυο περιπτώσεις με τους συνήθεις ύποπτους. Πρώτα ο Τάκης Σαΐτης (Φωτογραφία) στο 55΄ μετά την μπαλιά του Άλεξ Μπακαλίδη σούταρε λίγο άουτ, ενώ η κεφαλιά του δεύτερου 4 λεπτά αργότερα μετά την σέντρα του Γιάννη Φλωράκη είχε την ίδια κατάληξη.



Επεισόδιο Μπισμπίκη-Φλωράκη

 












Ο Δημήτρης Μπισμπίκης (Φωτογραφία Αριστερά) των Αγράφων και ο Γιάννης Φλωράκης (Φωτογραφία Δεξιά) του ΑΠΟΚ  είχαν μεταξύ τους επεισόδιο στο 53΄ και τιμωρήθηκαν και οι δυο με την κίτρινη κάρτα. Να σημειωθεί πως ο πρώτος έπαιξε για περίπου 40 λεπτά με «μπαταρισμένο» το κεφάλι.




Διαμαρτυρίες για πέναλτι


Οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΚ ζήτησαν πέναλτι στο 63΄, όταν μετά την σέντρα του Άλεξ Μπακαλίδη από δεξιά θεωρούν ότι η μπάλα βρήκε το χέρι του Ανέστη Κοράκη (Φωτογραφία) μέσα στην περιοχή.



«Χρυσός» ο Καρβέλης


Χάρισε βαθμούς όπως στην πρεμιέρα με την Κρέντη, προερχόμενος από τον πάγκο ο Μπάμπης Καρβέλης. Ο 27χρονος επιθετικός στο 75΄ πέτυχε το νικητήριο 0-1 με κεφαλιά ύστερα από την σέντρα του Βασίλη Συγκελόπουλου. Ο προπονητής του Λάκης Αναστασόπουλος τον είχε ρίξει στο παιχνίδι 13 λεπτά νωρίτερα. Ο Καρβέλης επέστρεψε από τιμωρία και έφτασε τα 4 γκολ στο πρωτάθλημα, όσα έχει και ο Μπακαλίδης.Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα για οφσάιντ στον βοηθό Στέλιο Σώμαλη την στιγμή που ο Βασίλης Συγκελόπουλος υποδέχτηκε την μπάλα.





Διάλογος βοηθού με κερκίδα
Φραστικό επεισόδιο είχε στο 80ο λεπτό ο πρώτος βοηθός Στέλιος Σώμαλης με φίλαθλο των Αγράφων, που διαμαρτυρήθηκε για το γκολ που δέχτηκε η ομάδα του.

Αποβολή στον έξτρα χρόνο


Ο ΑΠΟΚ ολοκλήρωσε το τελευταίο λεπτό του έξτρα χρόνου των καθυστερήσεων με παίχτη λιγότερο. Στο 93΄ ο 19χρονος Κώστας Κρίντας (Φωτογραφία) αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, διότι απομάκρυνε την μπάλα μακριά για καθυστέρηση. Είχε δεχτεί την πρώτη κίτρινη στο πρώτο μέρος για φάουλ στον Χρήστο Κατσαρή. Θα εκτίσει την μια αγωνιστική της τιμωρίας του στο παιχνίδι κυπέλλου με τα Άγραφα.


Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Σέντρα του Σαΐτη από δεξιά, κεφαλιά του Μπακαλίδη στο πρώτο δοκάρι πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Αγράφων.
55΄: Ο Ξαγάρας έκανε την μπαλιά στον Μπακαλίδη, ο οποίος τροφοδότησε τον Σαΐτη, το σουτ του οποίου εντός περιοχής έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Γιόγιου.
59΄: Ο Φλωράκης έβγαλε σέντρα από δεξιά, η κεφαλιά του Μπακαλίδη πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
75΄: Ωραία σέντρα του Συγκελόπουλου από αριστερά, ο Καρβέλης πετάχτηκε από καλή θέση και με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Γιόγιου άνοιξε το σκορ(0-1).
93΄: Ο Κρίντας αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, καθώς πέταξε την μπάλα εσκεμμένα μακριά σε εκτέλεση φάουλ του αντιπάλου.

Κίτρινες Κάρτες
Κόγιας, Μπισμπίκης, Φλωράκης

Διακριθέντες
Άγραφα: Πάτρου, Κατσαρής
ΑΠΟΚ: Κρασιάς, Συγκελόπουλος, Κουτσουπιάς, Καρβέλης

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Άγραφα): «Σήμερα η προσπάθεια που κάναμε δεν ήταν αρκετή για να πάρουμε κάτι θετικό από το παιχνίδι. Ο αντίπαλος ήταν πιεστικός σε όλες τις γραμμές και γενικά καλύτερος από εμάς σε όλη την διάρκεια.»









Λάκης Αναστασόπουλος (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Στο σημερινό αγώνα θεωρώ ότι κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και κερδίσαμε δίκαια έναν άξιο αντίπαλο. Είμαι ευχαριστημένος από όλα τα παιδιά, από την αγωνιστική τους συμπεριφορά και στο αμυντικό κομμάτι και στο επιθετικό. Σίγουρα δείχνουμε σημάδια βελτίωσης, αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα και με πολύ δουλειά πιστεύω ότι μέρα με την μέρα θα γινόμαστε καλύτεροι. Στο τέλος του πρώτου γύρου είναι καλό που είμαστε στην κορυφή. Τώρα έχουμε δυο αγώνες κυπέλλου και θα κοιτάξουμε να προκριθούμε στον τελικό. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα των Αγράφων στο πρωτάθλημα.»



Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Γιόγιος, Ράπτης(80΄ Γραβιάς), Γιαννιώτης, Πάτρου, Σβερώνης, Κόγιας, Κοράκης(86΄ Μπούκας), Μπισμπίκης, Καλύβας, Κατσαρής, Κορέντζελος(77΄ Αθανασόπουλος)

ΑΠΟΚ (Λάκης Αναστασόπουλος): Αχμέτης, Τσιλιμέκης Δ., Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Ξαγάρας, Λιάγκας, Κρίντας, Κουτσουπιάς, Φλωράκης(62΄ Καρβέλης), Μπακαλίδης(90΄ Τσιλιμέκης Θ.), Σαΐτης

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)


















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος