Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Μυρίκη-Ποταμιά 3-1

Οι «κόκκινοι» του Σπύρου Κολόκα επιβλήθηκαν της Ποταμιάς σε φιλική αναμέτρηση με σκορ 3-1.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (8-10) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα. Κράτησε 70 λεπτά και τα τελευταία του λεπτά έγιναν υπό το φως των προβολέων.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα έκανε αρκετά καλή εμφάνιση και πέρασε με επιτυχία το «τεστ» πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Σκόραρε στο πρώτο μέρος με τον Δημήτρη Κοτρώνη, ενώ είχε και ακυρωθέν γκολ με τον Γιάννη Ζαλοκώστα. Στην επανάληψη συνέχισε να είναι καλύτερη και με τα τέρματα του Κώστα Σταμούλη έφτασε στο τελικό 3-1. Δοκάρι είχε με ωραία προσπάθεια ο Νίκος Λαθύρης.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα ούτε και αυτή την φορά μπόρεσε να «γευτεί» την χαρά της νίκης. Η αναμέτρηση είχε ωστόσο προπονητικό χαρακτήρα για τους Μεγαλοχωρίτες, αφού θέλουν να διατηρηθούν σε αγωνιστικό ρυθμό, καθώς την πρώτη αγωνιστική θα κάνουν το ρεπό τους. Η ομάδα αν και έμεινε πίσω στο σκορ κατάφερε και ισοφάρισε με έξοχο συνδυασμό και όμορφο τελείωμα του Λάμπρου Φλωράκη στις αρχές του δευτέρου μέρους.

70 λεπτά
Η αναμέτρηση κράτησε 70 λεπτά και παίχτηκαν δυο ημίχρονα των 35 λεπτών.

Ρέφερι ο Coach


Το φιλικό σφύριξε ο προπονητής της Ποταμιάς Δημήτρης Τσιγαρίδας (Φωτογραφία), χωρίς να έχει βοηθούς.

1 βδομάδα μετά
Οι ομάδες είχαν αγωνιστεί και την περασμένη Τετάρτη σε φιλικό, όπου τότε είχαν έρθει ισόπαλες με το «αγγλικό» 3-3.

Νέες θέσεις


3 ποδοσφαιριστές χρησιμοποιήθηκαν σε διαφορετικές θέσεις από τους προπονητές τους. Ο Χρήστος Κοσμάς (Φωτογραφία Αριστερά) της Ποταμιάς μετά από αρκετό καιρό γύρισε στο κέντρο της άμυνας και δεν έπαιξε στην επίθεση, αντίθετη πορεία «τράβηξαν» δυο παίκτες της Μυρίκης, αφού οι Άγγελος Παχής (Φωτογραφία Κέντρο) και Φώτης Ζαχαράκης (Φωτογραφία Δεξιά) άφησαν τα «μπακ» και έπαιξαν στο κέντρο σε θέση χαφ.

Α΄ Μέρος

«Κόκκινη» υπεροχή
Η ομάδα της Μυρίκης κυκλοφορώντας σωστά την μπάλα ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε με 1-0.

Με το κεφάλι του Κοτρώνη


Οι «κόκκινοι» στο 12ο λεπτό σκόραραν το πρώτο τους τέρμα. Ο Άγγελος Παχής εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Δημήτρης Κοτρώνης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με δυνατή κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Αλέκου Κόκκοτα έγραψε το 1-0.

Ακυρώθηκε του Ζαλοκώστα(;)


Στο 24ο λεπτό η ομάδα της Μυρίκης πέτυχε ένα όμορφο τέρμα σε δημιουργία και σε εκτέλεση, το οποίο όπως όλα δείχνουν δεν μέτρησε ποτέ. Ο Φώτης Ζαχαράκης πάσαρε δεξιά και Γιώργος(Χ) Μπουμπουρής σέντραρε, με τον Γιάννη Ζαλοκώστα να πετάγεται στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς να σκοράρει. Αρχικώς φάνηκε το τέρμα να μετράει μετά και από την υπόδειξη του πάγκου της Μυρίκης. Στην συνέχεια δεν έγινε ποτέ σέντρα από τους παίκτες της Ποταμιάς και το τέρμα δεν μέτρησε, καθώς ο σκόρερ θεωρήθηκε ότι ήταν σε θέση οφσάιντ.


Μια φορά


Η Ποταμιά στο πρώτο ημίχρονο έφτασε με αξιώσεις μια φορά στα αντίπαλα καρέ. Στο 9ο μόλις λεπτό ο Στάθης Φακίτσας απέκρουσε όμορφα το σουτ του Κώστα Μπούρα (Φωτογραφία) σε κόρνερ. 


Οι καλύτερες φάσεις
9΄: Σουτ του Μπούρα Κ. εκτός περιοχής απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Φακίτσας
12΄: Ο Παχής εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Κοτρώνης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και από κοντά με δυνατή κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Κόκκοτα έκανε το 1-0.
20΄: Ο Παχής σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Ζαλοκώστα πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
36΄: Ο Ζαλοκώστας πάσαρε δεξιά στον Ζαχαράκη, ο οποίος σέντραρε και ο Παχής σούταρε από κοντά με τον Κόκκοτα να αποκρούει με τα πόδια.

Β΄ Μέρος

Μπήκε καλύτερα
Η Ποταμιά μπήκε πιο καλά στο δεύτερο μέρος, πίεσε στα πρώτα λεπτά, δημιούργησε ευκαιρίες και τελικώς έφτασε στην ισοφάριση.

Όλα 1


Στο 5ο λεπτό του δεύτερου 35λεπτου η ομάδα της Ποταμιάς ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την επιθετική της προσπάθεια, ισοφαρίζοντας με τον Λάμπρο Φλωράκη (Φωτογραφία) σε 1-1. Ο Κώστας Γιαννακόπουλος σέντραρε παράλληλα από δεξιά και ο Λάμπρος Φλωράκης σούταρε κατευθείαν χαμηλά στην αριστερή γωνία του Στάθη Φακίτσα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.


Δοκάρι ο «Λέτο»


Ο επονομαζόμενος και ως «Λέτο» Νίκος Λαθύρης (Φωτογραφια) της Μυρίκης είχε δοκάρι στο 50ο λεπτό και σημαντική ευκαιρία να βάλει μπροστά την ομάδα του. Ο Κώστας Σταμούλης σέντραρε από αριστερά και ο Νίκος Λαθύρης σούταρε απευθείας στο οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς.

Άναψαν οι προβολείς
Τα τελευταία λεπτά του φιλικού έγιναν υπό το φως των προβολέων.


Έγινε επιθετική
Η Μυρίκη μετά το γκολ της ισοφάρισης ανέκτησε και πάλι τα «ηνία» του αγώνα και ήταν αρκετά επιθετική. Σκόραρε δυο γκολ με τον Κώστα Σταμούλη και έφτασε στο τελικό 3-1.

Συμμετοχή Α. Μαντζιούτα & Πατρώνη

 












Με την ομάδα της Ποταμιάς αγωνίστηκε σε θέση αριστερού χαφ ο 13χρονος Μεγαλοχωρίτης πιτσιρικάς Αντώνης Μαντζιούτας (Φωτογραφία Αριστερά), ο οποίος ανήκει στην ομάδα της Ακαδημίας. Πρώτη συμμετοχή για φέτος έκανε ο 33χρονος Σπύρος Πατρώνης (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού.

Με γκολ του «Σταμ»


Ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία), ήταν αυτός που με δυο γκολ χάρισε την νίκη στην ομάδα του. Στο 57ο λεπτό σούταρε εκτός περιοχής στην δεξιά γωνία του Κώστα Χειλά(2-1). 3 λεπτά πριν το φινάλε πέτυχε ένα όμορφο τέρμα όταν ο Χρήστος Λέρης σέντραρε από δεξιά και ο «Σταμ» σούταρε απευθείας με την μπάλα να βρίσκει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα (3-1).


Αλλαγή ο Φλωράκης
Νεύρα επικράτησαν μεταξύ των ποδοσφαιριστών λίγο πριν την λήξη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Δημήτρης Τσιγαρίδας να βγάλει από το ματς τον Λάμπρο Φλωράκη. 


Οι καλύτερες φάσεις
40΄: Ο Γιαννακόπουλος σέντραρε από δεξιά και ο Φλωράκης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με απευθείας με χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία του Φακίτσα ισοφάρισε σε 1-1.
41΄: Σουτ του Γιαννακόπουλου εκτός περιοχής πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα της Μυρίκης.
50΄: Ο Σταμούλης σέντραρε από αριστερά και ο Λαθύρης από τα όρια της περιοχής και δεξιά σούταρε απευθείας, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς.
52΄: Ο Παχής σέντραρε από αριστερά και το σουτ του Σταμούλη εκτός περιοχής πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα του Χειλά.
54΄: Ο Σταμούλης έδωσε για τον Κοτρώνη, που σούταρε χαμηλά έξω από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.
55΄: Σουτ του Σταμούλη από πλάγια δεξιά πέρασε άουτ από την δεξιά γωνία του Χειλά.
57΄: Ο Σταμούλης με δυνατό χαμηλό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς (3-1).
66΄: Ο Ζαγκότσης πάσαρε στον Γιαννακόπουλο, που σούταρε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των «κόκκινων».
67΄: Ο Λέρης σέντραρε από αριστερά και ο Σταμούλης σούταρε στην κίνηση, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα (3-1).

Προπονήθηκαν στα πέναλτι
Μετά το τέλος του φιλικού όλοι οι ποδοσφαιριστές εκτέλεσαν πέναλτι.




Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Μπουμπουρής Γ.(Χ), Παχής, Ζαραβέλης, Κρασιάς, Ζαλοκώστας, Κοτρώνης, Μπουμπουρής Γ.(Α)(36΄ Λαθύρης), Λέρης, Ζαλοκώστας(42΄ Σταμούλης), Φούκας Α.(36΄ Μπάρκας)

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κόκκοτας(49΄ Χειλάς), Μαντζιούτας Ν.(36΄ Νάσιος), Μπούρμπος(36΄ Γκορόγιας Σ.), Σαπούνης, Μπούρας Σ.(49΄ Πατρώνης), Πολυμερόπουλος(67΄ Μαντζιούτας Ν.), Φλωράκης(65΄ Ζαγκότσης), Κοσμάς, Γιαννακόπουλος, Ζαγκότσης(49΄ Μαντζιούτας Α.), Μπούρας Κ.(36΄ Γιαννόπουλος)

Διαιτητής: Δημήτρης Τσιγαρίδας (Προπονητής Ποταμιάς)

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος