Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Παίδες: ΕΠΣ Φωκίδας-ΕΠΣ Ευρυτανίας 3-0

Έχοντας καλή παρουσία οι παίδες της ΕΠΣ Ευρυτανίας δέχτηκαν 3 γκολ στην επανάληψη, ξεκινώντας με το «αριστερό» στο πρωτάθλημα απέναντι στην γηπεδούχο Φωκίδα.
Ο αγώνας έγινε την Τετάρτη (22/10) στο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Φωκίδας στην Άμφισσα και άρχισε στις 1 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων του 6ου Ομίλου.
Η Φωκίδα του Θωμά Αναγνωστόπουλου δυσκολεύτηκε να «λυγίσει» την αντίσταση της Ευρυτανίας, αφού στο πρώτο μέρος βρήκε απέναντι της μια καλά στημένη άμυνα. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν «φουριόζοι» και με γρήγορα γκολ των Λεωνίδα Σουλιντζή και Αργύρη Πολίτη προηγήθηκαν με 2-0 στο 48ο λεπτό. Εν συνέχεια ήρθε και το 3ο γκολ με τον Παναγιώτη Φουσέκη 6 λεπτά πριν το φινάλε.
Η Ευρυτανία του Δημήτρη Αντωνίου παρουσίασε βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η «φουρνιά» του 2002 έδειξε ότι θα είναι ανταγωνιστική και ότι τα νέα παιδιά έχουν μέλλον. Στο πρώτο μέρος οι Ευρυτάνες κράτησαν σχετικά εύκολα το μηδέν και παράλληλα προσπαθούσαν να γίνουν απειλητική από αντεπιθέσεις. Στο δεύτερο μέρος ξεκίνησαν «μουδιασμένα»  και τα δυο γρήγορα γκολ, που δέχτηκαν έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης.
Την (2η) αγωνιστική την ερχόμενη Τετάρτη η Ευρυτανία θα υποδεχτεί στο Καρπενήσι την ΕΠΣ Φθιώτιδας. Αντίθετα η Φωκίδα θα κάνει το ρεπό της.

Απρόσμενα θετικό
Αναπάντεχα θετικό ήταν το ξεκίνημα των παίδων στην διοργάνωση. Οι ποδοσφαιριστές που μπήκαν στην ομάδα (Γεννημένοι το 2002) έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία. Σίγουρα εφόσον δουλέψουν θα μπορέσουν στο μέλλον να πάρουν και θετικά αποτελέσματα.

Νέος τεχνικός


Την ομάδα των παίδων της ΕΠΣ Φωκίδας καθοδηγεί φέτος ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του Φωκικού Θωμάς Αναγνωστόπουλος (Φωτογραφία). Ο μέχρι πρότινος τεχνικός Γιάννης Λύτρας δεν συνεχίζει στην ομάδα των παίδων.


Με Προεδρική παρουσία


Την αποστολή της ΕΠΣ Ευρυτανίας συνόδεψε ο Αντιπρόεδρος και επικεφαλής των ομάδων των μικτών Παναγιώτης Παπαδημητρίου, καθώς και ο γενικός γραμματέας Διονύσης Βονόρτας. Παρών στην Άμφισσα ήταν ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Γιώργος Παπαντζίμας (Φωτογραφία), αλλά και οι: Δημήτρης Αθανασόπουλος (Βρίσκεται σταθερά κοντά στις μικτές του νομού μας) και Γιώργος Παπαδήμος.



Άψογη φιλοξενία
Για ακόμη μια φορά η φιλοξενία των παραγόντων της ΕΠΣ Φωκίδας ήταν άψογη. Σχεδόν όλα τα μέλη του συμβουλίου της ΕΠΣΦ ήταν στο γήπεδο.

Με πληθώρα παικτών
Η αποστολή των παίδων της ΕΠΣΕ απαρτίζονταν από 18αδα. Τα προηγούμενα χρόνια οι παίδες είχαν ποσοτικό πρόβλημα.

Ξεχώρισαν Τάσιος & Τσιάμης

 












Εξαιρετική παρουσία στο κέντρο της άμυνας της ΕΠΣ Ευρυτανίας είχε ο αρχηγός Γρηγόρης Τάσιος (Φωτογραφία Αριστερά), ο οποίος ανήκει στην Ακαδημία ΑΠΣ Καρπενήσι 2002. Αρκετές μάχες στον χώρο του κέντρου έδωσε ο Δημήτρης Τσιάμης (Φωτογραφία Δεξιά) αγωνιζόμενος σε θέση ανασταλτικού μέσου.

Ο γκολκίπερ «Αιολίτης»
 

Πλην του τερματοφύλακα Αποστόλη Νούλα (Φωτογραφία) που ανήκει στον φιναλίστ του πρωταθλήματος και κυπελλούχο Ευρυτανίας Αίολο, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές ανήκουν στην Ακαδημία.

Δεν έγινε παιδικό
Δεν πραγματοποιήθηκε ούτε και στην Φωκίδα πέρυσι παιδικό πρωτάθλημα, καθώς δήλωσαν συμμετοχή μόλις 3 ομάδες.

Μια ομάδα


Ο Νίκος Τσώκος (Φωτογραφία) της Φωκίδας αποτέλεσε και σε αυτό το ματς το ισχυρότερο «όπλο» της ΕΠΣ Φωκίδας. Ο χαρισματικός νεαρός αθλητής έδειξε ξανά τις αρετές του, αποδεικνύοντας ότι έχει πλούσιο ταλέντο.

Α΄ Μέρος

Καλύτερη η Φωκίδα
Η ομάδα του Θωμά Αναγνωστόπουλου ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, υπερείχε, δημιούργησε ευκαιρίες, όμως τις έλλειπε το γκολ.

Νικήθηκε ο Τόλης


Η Ευρυτανία στο 14΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί με τον φορ Αλέξανδρο Τόλη να νικιέται από τον γκολκίπερ Γιάννη Καρανάσο. Ο Γιώργος Σερπάνος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Γρηγόρης Τάσιος πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Αλέξανδρος Τόλης έκανε νέα κεφαλιά εξ επαφής με τον Γιάννη Καρανάσο να αποκρούει σωτήρια στην δεξιά του γωνία και να κρατάει το μηδέν.



Κράτησε το μηδέν
Η Ευρυτανία κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στο πρώτο μέρος και παράλληλα προσπάθησε να γίνει απειλητική από αντεπιθέσεις.

Διπλή ευκαιρία με Τσώκο
Ο Νίκος Τσώκος της ΕΠΣ Φωκίδας έχασε σημαντική διπλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 24ο λεπτό. Ο Παναγιώτης Φουσέκης εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Νίκος Τσώκος πήρε κεφαλιά που απέκρουσε ο Αποστόλης Νούλας και στην συνέχεια νε σουτ του ίδιου μπλοκαρίστηκε από τον γκολκίπερ της Ευρυτανίας.


Φινάλε με καλή στιγμή


Το πρώτο μέρος έκλεισε με σημαντική χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν ο Νίκος Τσώκος έκανε την κάθετη για τον Παναγιώτη Σεγδίτσα (Φωτογραφία), που πλάσαρε άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.


Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Ο Τσώκος έκανε έξοχη ατομική προσπάθεια και σούταρε από το ύψος της περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι του Νούλα.
14΄: Ο Σερπάνος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Τάσιος πήρε την πρώτη κεφαλιά και η νέα εξ επαφής κεφαλιά του Τόλη αποκρούστηκε από τον Καρανάσο σωτήρια στην δεξιά του γωνία.
17΄: Ο Σουλιντζής έβγαλε σέντρα από αριστερά και το σουτ του Φουσέκη από τα όρια της περιοχής αποκρούστηκε από τον γκολκίπερ της ΕΠΣΕ.
18΄: Σέντρα-σουτ του Σουλιντζή από αριστερά απέκρουσε ο πορτιέρο Νούλας.
24΄: Ο Φουσέκης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Τσώκος πήρε την κεφαλιά, ο Νούλας απέκρουσε και στην συνέχεια μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το νέο σουτ του πρώτου.
25΄: Ο Τσώκος έκανε όμορφη προσπάθεια και το συρτό σουτ εκτός περιοχής, που έκανε έφυγε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.
33΄: Χτύπημα φάουλ του Σερπάνου από αριστερά απέκρουσε ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
35΄: Ο Τσώκος έβγαλε όμορφη κάθετη για τον Σεγδίτσα, που πλάσαρε από καλή θέση άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Β΄ Μέρος

Δυνατό ξεκίνημα
Η Φωκίδα μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και μέσα σε 6 λεπτά πέτυχε 2 τέρματα. Τα πράγματα έγιναν εύκολα για αυτήν την συνέχεια.

«Αιφνιδιασμός»


Οι γηπεδούχοι «αιφνιδίασαν» την ομάδα της Ευρυτανίας, αφού στο δεύτερο μόλις λεπτό σκόραραν ανοίγοντας το σκορ. Ο Παναγιώτης Φουσέκης σέντραρε από δεξιά και ο Λεωνίδας Σουλιντζής (Φωτογραφία) πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με σουτ από κοντά στην αριστερή γωνία του Αποστόλη Νούλα πραγματοποίησε το 1-0.



«Φώναξε» για πέναλτι
Στο 45ο λεπτό του δεύτερου μέρους η Ευρυτανία ζήτησε πέναλτι σε πέσιμο μέσα στην περιοχή του Γιώργου Σερπάνου από τράβηγμα του Στράτου Γερεντέ. Ο Βοιωτός ρέφερι Στέφανος Ξηρογιάννης διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει παράβαση.

Διπλασιασμός από Πολίτη


Η Φωκίδα διπλασίασε τα τέρματα της στο 48ο λεπτό, όταν ο Παναγιώτης Φουσέκης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Αργύρης Πολίτης με κεφαλιά στην δεξιά γωνία της ΕΠΣΕ διαμόρφωσε το 2-0.



Ανέβηκε η Ευρυτανία
Μετά το πρώτο καλό δεκάλεπτο των γηπεδούχων η Ευρυτανία ανοίχτηκε αρκετά και δημιούργησε ευκαιρίες.

3ο με Φουσέκη


Ο εξαιρετικός μεσοεπιθετικός Παναγιώτης Φουσέκης σκόραρε 6 λεπτά πριν το τέλος το 3-0. Ο Νίκος Τσώκος με βρήκε τον Παναγιώτη Φουσέκη, που με υποδειγματικό πλασέ στην δεξιά γωνία του Αποστόλη Νούλα πέτυχε το τελικό 3-0.



Οι καλύτερες φάσεις
42΄: Ο Φουσέκης σέντραρε από δεξιά και ο Σουλιντζής από κοντά στο πρώτο δοκάρι με σουτ στην αριστερή γωνία της ΕΠΣΕ έκανε το 1-0.
48΄: Ο Φουσέκης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Πολίτης με κεφαλιά στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων διαμόρφωσε το 2-0.
52΄: Ο Τσώκος σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Σεγδίτσα μπλοκαρίστηκε από τον Νούλα.
66΄: Ο Σερπάνος έβγαλε σέντρα από αριστερά και το σουτ του Μοτσιόλα έφυγε άουτ από το αριστερό «Γ» των γηπεδούχων.
72΄: Ο Τσιάμης σέντραρε από αριστερά και το σουτ του Σερπάνου μπλοκαρίστηκε από τον Καρανάσο.
73΄: Ο Φουσέκης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Πουρνάρας γύρισε για τον Τσώκο, που σούταρε και ο Νούλας μπλόκαρε.
74΄: Ο Τσώκος τροφοδότησε τον Φουσέκη, ο οποίος πλάσαρε μέσα από την περιοχή και αριστερά λίγο άουτ από το αριστερό «παραθυράκι» της ΕΠΣΕ.
74΄: Ο Τσώκος έδωσε στον Φουσέκη που με πλασέ στην δεξιά γωνία του Νούλα πραγματοποιήσε το τελικό 3-0.
77΄: Σουτ του Κοντολάτη πέρασε πάνω από το τέρμα του Νούλα.

Κίτρινες Κάρτες
Αγαπητός, Αγγέλου

Διακριθέντες
Φωκίδα: Σουλιντζής, Τσώκος, Φουσέκης, Πολίτης
Ευρυτανία: Τάσιος, Τσιάμης, Μοτσιόλας

Δηλώσεις Προπονητών

Θωμάς Αναγνωστόπουλος (Φωκίδα): «Είμαστε καλύτεροι από την Ευρυτανία, χάσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες. Είμαι πρώτη χρονιά εδώ στις μικτές και μέλημα μου είναι να αλλάξω λίγο την νοοτροπία των παιδιών, να βλέπουμε την μικτή Φωκίδας σαν ευκαιρία να αναδειχτούν έξω από τα όρια του νομού. Για την ομάδα της Ευρυτανίας θέλω να πω τα καλύτερα λόγια και έχει κάνει μεγάλη πρόοδο από πέρυσι, που παρακολουθούσα σαν θεατής τα παιχνίδια μεταξύ των  μικτών και τους εύχομαι καλή συνέχεια.»
Σε ερώτηση μας αν στόχος της ΕΠΣ Φωκίδας είναι να προωθηθούν παίκτες στην περιφερειακή ομάδα απάντησε τα εξής: «Έχουμε κάποιους παίκτες αξιόλογους και θα προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε, αλλά το κυριότερο είναι να βοηθήσουν και αυτοί τον εαυτό τους.»

Δημήτρης Αντωνίου (Ευρυτανία): «Να ευχηθούμε καλή ποδοσφαιρική περίοδο για το ενωσιακό πρωτάθλημα. Εμείς κάναμε το ξεκίνημα μας εδώ στο γήπεδο της Άμφισσας με την ΕΠΣ Φωκίδας, μια ΕΠΣ που πιστεύω ότι μπορούμε να συναγωνιστούμε. Κάναμε σήμερα μια πάρα πολύ καλή παρουσία κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και αυτό φάνηκε από το αποτέλεσμα, που ήταν και 0-0. Στην συνέχεια βέβαια και στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε την συγκέντρωση μας και κυρίως σε δυο σημεία με αποτέλεσμα να προηγηθούν οι αντίπαλοι μας, αλλά και στο τέλος εκεί που βγήκαμε στην επίθεση, για να μπούμε ξανά  στο παιχνίδι δεχτήκαμε και το τρίτο γκολ. Το σκορ πιστεύω ναι μεν είναι δίκαιο ως προς την νίκη της αντιπάλου ομάδας, αλλά από την άλλη δεν αντικατοπτρίζει την διαφορά δυναμικότητας των ομάδων. Από πού έχω να πω είναι ότι σε αυτά παιδιά ελπίζουμε γιατί είναι μια καλή φουρνιά ποδοσφαιριστών, γεννηθέντες 2001-2002, μπορούμε να πιστέψουμε σε αυτά τα παιδιά αρκεί όπως είπαμε όλοι να κάνουμε την υπέρβαση, γιατί υπάρχουν δυσκολίες εδώ στον νομό μας. Δεν έχουμε δομές, δεν έχουμε παιδικό πρωτάθλημα, δεν έχουμε εφηβικό και κατά συνέπεια αυτά τα παιδιά βγαίνουν κατευθείαν και πέφτουν στα βαθιά. Παίζουν με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των ενώσεων, 20 δελτία έχουμε, με αυτά τα παιδιά παλεύουμε, πιστεύουμε ότι θα πάμε ακόμα καλύτερα. Τις εμπειρίες μας θα τις κεφαλαιοποιήσουμε και ευελπιστούμε σε κάποιο θετικό αγωνιστικό αποτέλεσμα.  Είμαι αισιόδοξος και πάντα πρέπει να βλέπουμε μπροστά και μακριά. Ευχαριστώ και εσάς που κάθε φορά παραβρίσκεται το Evrytania Sport κοντά σε όλα τα γήπεδα και αναδεικνύει όλα αυτά τα αθλητικά γεγονότα και την προσπάθεια αυτών των παιδιών. Για μια ακόμη φορά ευχαριστούμε.»

Συνθέσεις Ομάδων

Φωκίδα (Θωμάς Αναγνωστόπουλος): Καρανάσος, Λιαγκώνης, Αγαπητός(46΄ Κουβέλης), Κοντολάτης, Πουρνάρας, Σεγδίτσας(67΄ Αγγέλου), Γερεντές(51΄ Βασταρούχας), Πολίτης, Φουσέκης, Τσώκος, Σουλιντζής

Ευρυτανία (Δημήτρης Αντωνίου): Νούλας, Μακρυπίδης, Κυλλής(41΄ Πατρώνης), Τριανταφύλλου, Τάσιος, Μπουμπουρής Ε., Σερπάνος, Τσιάμης, Τόλης Α.(53΄ Παπαϊωάννου), Καραντάνας(49΄ Μπομποτσιάρης), Μοτσιόλας

Διαιτητής: Στέφανος Ξηρογιάννης (ΕΠΣ Βοιωτίας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Ψυχούλας (ΕΠΣ Βοιωτίας)
2ος Βοηθός: Παναγιώτης Ανδρεόπουλος (ΕΠΣ Φωκίδας)







































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος