Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ολοκληρώθηκε το ράλι της Φίλπα-Πρωτιά για το British Leyland Mini του Παλαβίδη

Με επίκεντρο το Καρπενήσι πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 25-27 Σεπτεμβρίου το 43ο ράλι των φίλων παλαιού αυτοκινήτου (ΦΙΛΠΑ). Το Σάββατο 27 του μηνός στην κεντρική πλατεία του Καρπενησίου πραγματοποιήθηκε ο τερματισμός, παρουσία του Δημάρχου Καρπενησίου Νίκου Σουλιώτη.
37 παλαιά οχήματα (7 έμειναν εκτός αγώνα η ακυρώθηκαν), που έλαβαν μέρος είδαν την καρό σημαία και στάθμευσαν στην κεντρική πλατεία, όπου ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δει ένα σπάνιο θέαμα. Την Πέμπτη 25-9 είχε γίνει η εκκίνηση της Λαμίας στην πλατεία Ελευθερίας από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και εν συνεχεία τα ιστορικά οχήματα διένυσαν την απόσταση 400 χιλιομέτρων μέσα από ειδικές διαδρομές της Ευρυτανίας. Το Διεθνές Ράλι ΦΙΛΠΑ είναι μια εκδήλωση παλαιών αυτοκινήτων που θεσμοθετήθηκε από το 1972 και συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο ημερολόγιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παλαιού Αυτοκινήτου (FIVA). Η διανυκτέρευση των πληρωμάτων και τις τρεις αγωνιστικές ημέρες έγινε στο ξενοδοχείο «Μontana Hotel & Spa.

Οι τρεις πρώτοι ήταν οι ακόλουθοι:
1) Μάνος Παλαβίδης-Μαρία Παλαβίδη British Leyland Mini (1978)
2) Θεμιστοκλής Κονταράτος-Ιούλιος Ιατρίδης Porsche 911 S (1980)
3) Ηλίας Παπαλεξάνδρου-Ντίνος Κρανιώτης Autobianchi A112 E (1977)

* Ξεχώρισε το Hurmobile R του Νικόλα Κοντογιάννη με συνοδηγό την Χριστίνα Κοντογιάννη, που χρονολογείται το 1920 και τερμάτισε 29ο.









Φωτογραφίες: Δήμος Καρπενησίου