Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Πάνος Λιάγκας: «Είναι δύσκολο να προχωρήσεις από εδώ γιατί δεν υπάρχει κάποιος να σε δει και να σε προωθήσει»

Με το «καλημέρα» των επίσημων αναμετρήσεων στην Ευρυτανία έκανε αισθητή την παρουσία του. Πρόκειται για τον 15χρονο μέσο του Βελουχίου Πάνο Λιάγκα, ο οποίος σκόραρε δυο φορές στον αγώνα κυπέλλου κόντρα στην Ποταμιά. Ο νεαρός φέρελπις και ταλαντούχος ποδοσφαιριστές παραχώρησε συνέντευξη στο “Evrytania Sport”.
Ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΚ μας μιλάει για την επιλογή του να μετακινηθεί στην ομάδα αποχωρώντας από την Μυρίκη, αλλά και για την εμφάνιση του στο ντεμπούτο του με την φανέλα του Βελουχίου.
Σημαντικό ρόλο στην μεταγραφή του στον ΑΠΟΚ έπαιξε ο προπονητής Λάκης Αναστασόπουλος, για τον οποίον μιλάει με τα καλύτερα λόγια. Στόχος του με τον ΑΠΟΚ είναι το πρωτάθλημα, το κύπελλο και μια καλή πορεία στα μπαράζ ανόδου. Ο Λιάγκας θα αγωνιστεί και φέτος με την μικτή νέων της ΕΠΣ Ευρυτανίας, για την οποία μας λέει ότι από την στιγμή που δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές είναι δύσκολο να γίνει ανταγωνιστική.
Ο 15χρονος μέσος δοκιμάστηκε το καλοκαίρι στην Βέροια, όπου για αυτόν ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, που θα μπορέσει να τον κάνει καλύτερο σαν ποδοσφαιριστή και σαν άνθρωπο.
Για τα μελλοντικά του σχέδια μας λέει ότι θα σκύψει το κεφάλι και θα συνεχίσει να δουλεύει. Μας τονίζει ακόμη ότι για να προχωρήσει κάποιος ποδοσφαιριστής από την Ευρυτανία είναι δύσκολο, γιατί δεν υπάρχει κάποιος εδώ να δει τους παίκτες.
Ο Πάνος Λιάγκας είναι μόλις 15 ετών, γεννημένος το 1999. Μπορεί να αγωνιστεί με ευχέρεια σε αρκετές θέσεις. Ξεκίνησε από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 και συνέχισε στην Μυρίκη, με την οποία την περυσινή σαιζόν έπαιξε στην Α΄ ΕΠΣΕ, έχοντας 8 συμμετοχές και 1 τέρμα (Σε αγώνα μπαράζ με τον Αίολο). Το περασμένο καλοκαίρι μεταγράφηκε στον ΑΠΟΚ, με τον οποίο έκανε ιδανικό ντεμπούτο στο κύπελλο, πετυχαίνοντας δυο γκολ. Είναι βασικός μέλος και αρχηγός των μικτών ομάδων της ΕΠΣ Ευρυτανίας, ενώ έχει κληθεί να αγωνιστεί και στην Περιφερειακή ομάδα του 6ου Ομίλου.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη:

Evrytania Sport: Πάνο να σε καλωσορίσουμε στο Site μας το "Evrytania Sport". Νέα σελίδα στην καριέρα σου, καθώς αποχώρησες από την Μυρίκη και συνεχίζεις στον ΑΠΟΚ. Για ποιον λόγο επέλεξες να συνεχίσεις την καριέρα σου στο Βελούχι;
Πάνος Λιάγκας: «Καταρχάς να σε ευχαριστήσω για την πρόσκληση στο site. Επέλεξα να συνεχίσω την καριέρα μου στον ΑΠΟΚ διότι είναι μια νεανική ομάδα, έμπειρη και θέλω να πιστεύω πως εκεί θα έχω μέλλον.»

Evrytania Sport: Έκανες εντυπωσιακό ντεμπούτο με τον ΑΠΟΚ στον αγώνα κυπέλλου με την Ποταμιά βάζοντας και δυο γκολ. Πως νοιώθεις;
Πάνος Λιάγκας: «Νιώθω υπέροχα που βοήθησα την ομάδα μου να κερδίσει τον αγώνα και τα γκολ που έβαλα είναι λίγα μπροστά στην νίκη της ομάδας μου.»

Evrytania Sport: Έχεις συνεργαστεί με τον Λάκη Αναστασόπουλο και πέρυσι στην Μυρίκη. Έπαιξε ρόλο η παρουσία του στην μετακίνηση σου στον ΑΠΟΚ;
Πάνος Λιάγκας: «Ο Λάκης είναι ένας πολύ κάλος προπονητής, που με ανέδειξε και είναι ένας από τους λόγους που πήγα στον ΑΠΟΚ.»

Evrytania Sport: Βλέπουμε ότι η νέα σου ομάδα είναι αρκετά νεανική. Ποιοι είναι οι στόχοι σας;
Πάνος Λιάγκας: «Όντως η ομάδα μου είναι νεανική με πολύ καλό και ποιοτικό ρόστερ. Οι στόχοι μας είναι πρώτα το πρωτάθλημα, μετά το κύπελλο και αν μπορέσουμε μια καλή πορεία στα μπαράζ ανόδου της Γ΄ Εθνικής.»

Evrytania Sport: Θα αγωνιστείς και φέτος στην μικτή νέων της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Τι πρέπει να γίνει για να είναι ανταγωνιστική η μικτή;
Πάνος Λιάγκας: «Η μικτή είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει ανταγωνιστική. γιατί δεν υπάρχουν παιδιά για να αγωνιστούν, όπως υπάρχει στις άλλες μικτές που έχουν να διαλέξουν πάνω από 100 παιδιά.»

Evrytania Sport: Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;
Πάνος Λιάγκας: «Τα μελλοντικά μου σχέδια δεν τα ξέρω απλά εγώ θα σκύψω το κεφάλι και θα προσπαθήσω για ότι καλύτερο.»

Evrytania Sport: Θα ήθελες να αγωνιστείς σε ομάδα υψηλού επιπέδου;
Πάνος Λιάγκας: «Ναι θα το ήθελα πολύ. αλλά είναι δύσκολο να προχωρήσεις από εδώ γιατί δεν υπάρχει κάποιος να σε δει και να σε προωθήσει.»


Evrytania Sport: Το καλοκαίρι δοκιμάστηκες στην Βέροια. Μίλησε μας για την εμπειρία σου αυτή.
Πάνος Λιάγκας: «Ήταν μια υπεροχή εμπειρία που δοκιμάστηκα στην Βέροια. Πιστεύω πως αυτή η εμπειρία θα με βοηθήσει να βελτιωθώ σαν ποδοσφαιριστής και σαν άνθρωπος.»

Evrytania Sport: Να σε ευχαριστήσουμε για την κουβέντα που είχαμε. Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Πάνος Λιάγκας: «Να σε ευχαριστήσω και εγώ για την κουβέντα που είχαμε και καλή τύχη με το site.»

Συνέντευξη: Παναγιώτης Κολλημένος