Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Ποταμιά-Αίολος 1-0

Η ομάδα του Μεγάλου Χωριού με σκόρερ τον Κώστα Γιαννακόπουλο νίκησε 1-0 τον Αίολο σε φιλική αναμέτρηση.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (13/9) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 5 το απόγευμα. Παίχτηκαν δυο ημίχρονα των 35 λεπτών.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες παρουσίασε στο δεύτερο μέρος αρκετά καλό πρόσωπο. Μέσα από αντεπιθέσεις «διέσπασε» αρκετές φορές την άμυνα του αντιπάλου και κατάφερε να πάρει μια ακόμη φιλική νίκη με γκολ που σημείωσε στο 65ο λεπτό ο Κώστας Γιαννακόπουλος.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα συνέχισε τις μέτριες εμφανίσεις στα φιλικά και προβλημάτισε με την απόδοση του. Είχε την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει τελικές προσπάθειες. Στο δεύτερο ανέβασε την απόδοση του και είχε δυο δοκάρια με τους Οδυσσέα Νούλα και Δημήτρη Κουρλό.

2 35λεπτα
Η αναμέτρηση κράτησε 70 λεπτά και παίχτηκαν δυο ημίχρονα των 35 λεπτών.

Σφύριξε ο Πλακιάς


Το φιλικό σφύριξε ο 31χρονος ταμίας του Αίολου Περικλής Πλακιάς, χωρίς να έχει επόπτες.

Χωρίς φιλική νίκη
Ο Αίολος ούτε στο 5ο του φιλικό ματς κατάφερε να πάρει την πρώτη του φιλική νίκη. Έχει δυο ισοπαλίες με Νίκη Αρχανίου και με Ποταμιά.

Από το 1-1…στο 1-0
Οι ομάδες είχαν δώσει ξανά φιλικό παιχνίδι, όπου είχαν έρθει ισόπαλες με σκορ 1-1.  

Βασικός ο coach


Οι πολλές ελλείψεις ποδοσφαιριστών «ανάγκασαν» τον προπονητή της Ποταμιάς Δημήτρη Τσιγαρίδα (Φωτογραφία) να πάρει φανέλα βασικού. Ο coach έπαιξε στο κέντρο και σε θέση αμυντικού χαφ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ποδοσφαιρικό δελτίο του 43χρονου τεχνικού είναι στον Απεραντιακό (Β΄ Ευρυτανίας). Οδηγίες από τον πάγκο έδινε ο γυμναστής Χρήστος Λιάγκος.

Ατομικό ο «Ζάρα»
Ο Χάρης Ζαραβέλης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης και δεν αγωνίστηκε στο φιλικό. Δεν έπαιξαν επίσης οι: Γιάννης Ηλιάδης, Πάνος Αζακάς, Κώστας Μπουμπουρής και Κώστας Μπόνιας.


Στόπερ ο Ζαχαρόπουλος-Κέντρο ο Ν.Ράικος

 












Στο κέντρο της άμυνας του Αίολου έπαιξε ο 18χρονος Αντώνης Ζαχαρόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά), ο οποίος τελικώς δεν μεταγράφηκε στα Άγραφα. Στα αμυντικά χαφ έπαιξε ο έμπειρος Νίκος Ράικος (Φωτογραφία Δεξιά). Οι δυο ποδοσφαιριστές ενσωματώθηκαν στην αποστολή της ομάδας το τελευταίο χρονικό διάστημα και έπαιξαν για πρώτη φορά σε φιλικό ματς.

Φοράει τα «χακί»


Ο 20χρονος Πάνος Μάρκης (Φωτογραφία) του Αίολου αγωνίστηκε για τελευταία φορά σε φιλικό με τον Αίολο, αφού τις επόμενες ημέρες καλείται να παρουσιαστεί για να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία. Ο ποδοσφαιριστής εμφανίστηκε με την ανάλογη κώμη.

Α΄ Μέρος

Γρήγορες αλλαγές
Ο Κώστας Γουλέτας μόλις στο 11ο λεπτό έκανε την πρώτη του αλλαγή, βάζοντας στο ματς εσπευσμένα τον Γιώργο Ράικο στην θέση του Χρήστου Τόσκα. 5 λεπτά έπειτα μπήκαν στο παιχνίδι Νίκος Νικολάου και Ηρακλής Καρατσίκης αντικαθιστώντας τους Ταξιάρχη Γούλα και Πάνο Στόκα. Ο προπονητής του Αίολου επιδίωξε να κάνει διορθωτικές αλλαγές νωρίς για να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του.




Δεν δημιουργούσε
Η Ποταμιά εύκολα κράτησε το μηδέν, αφού ο Αίολος παρότι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων δεν μπορούσε να απειλήσει την αντίπαλη περιοχή.

Κοντά στο γκολ
Ο σκόρερ Κώστας Γιαννακόπουλος έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 15ο λεπτό όμως νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Θεοδόση Κόκκοτο.

2 αξιόλογες


Μόλις 2 ήταν οι αξιόλογες επιθετικές προσπάθειες του Αίολου στο πρώτο ημίχρονο. Στο 2ο λεπτό το σουτ του Ταξιάρχη Γούλα (Φωτογραφία) μέσα από την περιοχή και δεξιά έφυγε πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς και στο 32΄ το σουτ του Δημήτρη Κουρλού αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Αλέκο Κόκκοτα.

Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Γούλας μπήκε επικίνδυνα στην αντίπαλη περιοχή από δεξιά και σούταρε από πλάγια θέση λίγο πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.
15΄: Ο Γιαννόπουλος με μπαλιά ακριβείας έβγαλε τον Γιαννακόπουλο τετ α τετ με τον Κόκκοτο, αυτός πλάσαρε από δεξιά και ο πορτιέρο του Αίολου απέκρουσε σωτήρια.
32΄: Ο Ράικος Ν. έδωσε για τον Κουρλό που σούταρε χαμηλά από τα όρια της περιοχής με τον Κόκκοτα να αποκρούει σε κόρνερ.

Β΄ Μέρος

Περισσότερη ζωντάνια
Περισσότερη ζωντάνια και κινητικότητα είχε στο παιχνίδι του ο Αίολος, ο οποίος είχε δυο δοκάρια κατά την διάρκεια του δεύτερου 35λεπτου.

1ο δοκάρι


Το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία είχε δοκάρι στο 47ο λεπτό του παιχνιδιού όταν το δυνατό σουτ του Οδυσσέα Νούλα (Φωτογραφία) από τα όρια της περιοχής σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Αλέκου Κόκκοτα.

Άκρως επικίνδυνη


Η Ποταμιά ήταν άκρως επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και έχασε σημαντικές ευκαιρίες να προηγηθεί νωρίτερα. Ο Λάμπρος Φλωράκης (Φωτογραφία) ήταν άστοχος στο 52ο λεπτό και 8 λεπτά αργότερα ο Κώστας Γιαννακόπουλος νικήθηκε ξανά από τον Θεοδόση Κόκκοτο.


Ίδια τύχη και ο Κουρλός


Ο Δημήτρης Κουρλός είχε την ίδια τύχη με τον συμπαίκτη του Οδυσσέα Νούλα. Ο φορ του Αίολου εκτέλεσε φάουλ στο 62΄ και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κώστα Χειλά.

Ολοκλήρωσε με γκολ


Ο Κώστας Γιαννακόπουλος (Φωτογραφία) πέτυχε το νικητήριο τέρμα της αναμέτρησης στο 65ο λεπτό. Ο Γιώργος Ζαγκότσης με μπαλιά τον έβγαλε απέναντι στον Θεοδόση Κόκκοτο και αυτός στο τετ α τετ τον πλάσαρε στην αριστερή του γωνία γράφοντας το 1-0. Ο «Τσίτας» προηγουμένως είχε νικηθεί 2 φορές από τον τερματοφύλακα του Αίολου, ωστόσο η 3η απόπειρα του κατέληξε σε γκολ.




Οι καλύτερες φάσεις
37΄: Ο Φλωράκης βρήκε τον Γιαννακόπουλο, που από καλή θέση πλάσαρε άουτ από την αριστερή γωνία του Αίολου.
45΄: Σουτ του Κουρλού εκτός περιοχής μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Κόκκοτας.
47΄: Δυνατό φαλτσαριστό σουτ του Νούλα από τα όρια της περιοχής και δεξιά σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της Ποταμιάς.
52΄: Ο Φαρμάκης εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο έβγαλε τον Φλωράκη απέναντι στον τερματοφύλακα, όμως σούταρε δυνατά από κοντά λίγο πάνω από το τέρμα του Κόκκοτου.
60΄: Ο Μπούρμπος σέντραρε από αριστερά και το σουτ του Γιαννακόπουλου μέσα από την περιοχή απέκρουσε ξανά ο γκολκίπερ του Αίολου.
62΄: Τεχνικό χτύπημα φάουλ του Κουρλού κατάληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Χειλά,.
65΄: Ο Ζαγκότσης έβγαλε την μπαλιά για τον Γιαννακόπουλο, που μπήκε στην περιοχή από δεξιά, περνώντας στο σπρίντ τον Καραμπά και πλάσαρε εύστοχα τον Κόκκοτο στην αριστερή του γωνία (1-0).
68΄: Ο Μπούρας σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Γιαννακόπουλου μπλοκαρίστηκε από τον Κόκκοτο.

Συνθέσεις Ομάδων
Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κόκκοτας(57΄ Χειλάς), Γιαννακόπουλος, Φαρμάκης, Μπίκας, Φλωράκης, Ζαγκότσης, Γκορόγιας Σ., Γκορόγιας Γ., Γιαννόπουλος, Μπούρμπος, Τσιγαρίδας(36΄ Μπούρας Κ.)

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Κόκκοτος, Ζαχαρόπουλος(44΄Ίβρος), Τριανταφυλλόπουλος(40΄ Νούλας), Τόσκα(11΄ Ράικος Γ.), Αζακάς Θ.(59΄ Καραμπάς), Μάρκης(43΄ Καββαδίας), Στόκας(16΄ Νικολάου, 59΄ Κυλλής), Ράικος Ν., Ράμμος(61΄ Μπουμπουρής Η.), Κουρλός, Γούλας(16΄ Καρατσίκης)

Διαιτητής: Περικλής Πλακιάς (Ταμίας Αίολου)































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος