Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Μυρίκη-Άγραφα 0-1

Προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά απέκτησε η ομάδα των Αγράφων, χάρης το υπέροχο τέρμα του Πάνου Βλάχου νίκησε στο Καρπενήσι την Μυρίκη με 0-1.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 1ης φάσης του κυπέλλου Ευρυτανίας και την παρακολούθησαν περίπου 150 με 200 θεατές. Έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα έκανε άσχημη πρεμιέρα, αφού δεν μπόρεσε να βρει τον καλό της εαυτό. Ξεκίνησε νωχελικά το πρώτο μέρος, όπου έκανε αρκετά λάθη και δεν μπόρεσε να απειλήσει ούτε μια φορά την αντίπαλη εστία και βρέθηκε να χάνει με 0-1. Στο δεύτερο μέρος βελτιώθηκε, όμως δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση. Είχε δοκάρι με τον φορ Κώστα Λιάγκα. Οι «κόκκινοι» είχαν πολλές απουσίες και σαν να μην έφτανε αυτό υπήρξαν και δυο τραυματισμοί. Οι αλλαγές ολοκληρώθηκαν νωρίς και ο Κώστας Λιάγκας τραυματίστηκε και έπαιξε στο τελευταίο 20λεπτο «περπατώντας».
Τα Άγραφα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου πιστοποίησαν την καλή αγωνιστική εικόνα που έδειξαν στις φιλικές αναμετρήσεις. Δημιούργησαν αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα γκολπόστ του Στάθη Φακίτσα και ευτύχησαν να προηγηθούν στο 14ο λεπτό με σκόρερ τον Πάνο Βλάχο, έχοντας στην συνέχεια αρκετές σημαντικές στιγμές να διευρύνουν το προβάδισμα τους. Στην επανάληψη μπορεί να περίμεναν τον αντίπαλο, όμως ήταν αρκετά επικίνδυνοι στην κόντρα επίθεση, όπου και είχαν και δυο δοκάρια με τους Κώστα Καλύβα και Χρήστο Κατσαρή.
Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο του Κερασοχωρίου.

Αρκετός κόσμος
Η αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η νέα αγωνιστική περίοδος στην Ευρυτανία έγινε παρουσία περίπου 150 με 200 φιλάθλων.


Αβαντάζ πρόκρισης
Τα Άγραφα θα παίξουν με την Μυρίκη την ερχόμενη Κυριακή στο Κερασοχώρι έχοντας τον πρώτο λόγο για την πρόκριση μετά το 0-1. Οι δυο ομάδες θα «κοντραριστούν» και στην πρεμιέρα της Α΄ ΕΠΣΕ τον Οκτώβριο.

Όπως πέρυσι
Και πέρυσι για την 1η φάση του κυπέλλου Ευρυτανίας τα Άγραφα είχαν κερδίσει στην έδρα της Μυρίκης. Τότε η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου είχε επικρατήσει με το επιβλητικό 0-3.

Και πάλι δοκάρια
Η ατυχία «χτύπησε» και φέτος στο πρώτο επίσημο ματς την ομάδα του Κατσαντώνη, αφού με το «καλημέρα» είχε δυο δοκάρια. Πέρυσι τα Άγραφα είχαν αναδειχτεί πρωταθλητές στα δοκάρια(!)

Ακόμη Α.Ο. Αγράφων
Με την ονομασία Α.Ο. Αγράφων «Ο Κατσαντώνης» θα αγωνιστεί και την τρέχουσα σαιζόν η ομάδα. Το όνομα του Α.Ο.Α. θα αλλάξει μετά από αρκετούς μήνες και η ομάδα θα λέγεται Παναγραφιωτικός.

Σφύριξε ο Χρυσαφόπουλος


Παρότι είχε δηλώσει ότι αποχωρεί από την διαιτησία ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος σφύριξε και πάλι. Ο ρέφερι είχε παραιτηθεί πέρυσι κατά την διάρκεια των Play Off, όταν η ομάδα του ΑΠΟΚ ζήτησε την εξαίρεση του από τον ημιτελικό αγώνα κόντρα στα Άγραφα.

Άσχημη πρεμιέρα


Ο Σπύρος Κολόκας (Φωτογραφία) έκατσε για πρώτη φορά στον πάγκο της Μυρίκης και έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο με ήττα.


Γιόρτασε με ήττα


Ο πορτιέρο των «κόκκινων» Στάθης Φακίστας (Φωτογραφία) γιόρτασε την ονομαστική του εορτή με ήττα, σωζόντας ωστόσο την εστία του από περισσότερες «παραβιάσεις».

Ντεμπούτο Κοτρώνη


Για τους γηπεδούχους ο Δημήτρης Κοτρώνης, που αποκτήθηκε από την Ποταμιά έκανε το επίσημο ντεμπούτο του, φορώντας ξανά τα «κόκκινα».

Πρώτη για Νούλα & Βλάχο
Από την άλλη για την ομάδα των Αγράφων δυο ποδοσφαιριστές έπαιξαν για πρώτη φορά. Σε ρόλο δεξιού μεσοεπιθετικού έπαιξε ο Μιχάλης Νούλας, που αποκτήθηκε από τον Αίολο, ενώ με γκολ ξεκίνησε ο κεντρικός μέσος Πάνος Βλάχος, που ήρθε στην ομάδα από την Κρέντη.

Επιτυχημένο «πείραμα»


Νέα θέση φαίνεται να βρίσκει ο 18χρονος Γιώργος Γραβιάς (Φωτογραφία). Η χρησιμοποίηση του στο κέντρο της άμυνας από τον Νίκο Τριανταφυλλόπουλο ήταν επιτυχημένη. Ο ποδοσφαιριστής είχε παίξει σε όλα τα φιλικά σε αυτή την θέση, έχοντας για ακόμη μια φορά σωστές τοποθετήσεις και επεμβάσεις.

8 κίτρινες
Συνολικά 8 ποδοσφαιριστές αντίκρισαν την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο. Το δεύτερο μέρος είχε αρκετές διακοπές και σκληρά μαρκαρίσματα.


Περιβραχιόνιο ο «Μπί»


Αρχηγός των Αγραφιωτών ήταν ο 22χρονος αριστερός μπακ Δημήτρης Μπισμπίκης (Φωτογραφία), που πραγματοποίησε την ασίστ στο νικητήριο τέρμα.

Απουσίες Σταμούλη & Ντότσικα
Δυο σημαντικές απουσίες είχε η Μυρίκη, αφού δεν αγωνίστηκαν ο Κώστας Σταμούλης και ο Βασίλης Ντότσικας.

Α΄ Μέρος

Δυνατά οι φιλοξενούμενοι
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και κυριάρχησαν στο πρώτο 20λεπτο, δημιούργησαν ευκαιρίες και προηγήθηκαν στο σκορ.

Πρώτες ευκαιρίες


Τα Άγραφα πήραν από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησαν πρώτα στο ματς. Εκφραστής των πρώτων ευκαιριών ήταν ο Νίκος Κορέντζελος (Φωτογραφία), που στο 3ο με σουτ εκτός περιοχής δεν βρήκε στόχο, όπως και με κεφαλιά στο 7΄ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χρήστου Κατσαρή.


Σκόραραν με Βλάχο


Οι φιλοξενούμενοι μετά από μια όμορφη επιθετική προσπάθεια πέτυχαν το νικητήριο τέρμα στο 14ο λεπτό. Ο Χρήστος Κατσαρής βρήκε τον Δημήτρη Μπισμπίκη, που μπήκε στην περιοχή από αριστερά, γύρισε για τον Πάνο Βλάχο που με δυνατό σουτ και αφού η μπάλα βρήκε στην συμβολή δεξιού κάθετου και οριζόντιου δοκαριού πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ (0-1).




Κοντά στο δεύτερο

 












Η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου στο 16΄ είχε νέα σημαντική στιγμή όταν μετά το κόρνερ του Χρήστου Κατσαρή, το σουτ του προωθημένου Ηλία Τσιγαρίδα (Φωτογραφία Αριστερά) βρήκε σε αντίπαλο και πέρασε κόρνερ ελάχιστα πάνω από την εστία του Στάθη Φακίτσα. Δυο λεπτά έπειτα οι Αγραφιώτες «ξεχύθηκαν» όμορφα στην επίθεση, όμως το πλασέ του Μιχάλη Νούλα (Φωτογραφία Δεξιά) ήταν αδύναμο και μπλοκαρίστηκε εύκολα από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.



Προσπάθησε να δημιουργήσει
Η Μυρίκη προσπάθησε να δημιουργήσει και να γίνει απειλητική. Οι «κόκκινοι» υπέπεσαν σε αρκετά λάθη στην επιθετική τους ανάπτυξη και μοιραία δεν έκαναν άξια καταγραφής  τελική προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο.

Χωρίς κάτι αξιόλογο
Από το 18ο λεπτό και έπειτα παίχτηκε παιχνίδι κέντρου και δεν σημειώθηκε η μεγάλη στιγμή μπροστά από τις δυο εστίες.

Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Σουτ του Κορέντζελου εκτός περιοχής πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φακίτσα.
7΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Κορέντζελου από κοντά πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι τον γηπεδούχων.
14΄: Ο Κατσαρής με μπαλιά βρήκε τον Μπισμπίκη, ο οποίος σέντραρε παράλληλα από αριστερά και ο Βλάχος δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι, το οποίο βρήκε και στην συμβολή δεξιού κάθετου και οριζόντιου δοκαριού πέτυχε το 0-1.
16΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και μετά από κόντρες ο Τσιγαρίδας σούταρε από κοντά η μπάλα βρήκε και σε αμυντικό και πέρασε σε νέο κόρνερ ελάχιστα πάνω από την εστία της Μυρίκης.
18΄: Ο Βλάχος γέμισε για τον Καλύβα, ο οποίος άφησε όμορφα για τον Νούλα, που πλάσαρε μέσα από την περιοχή και δεξιά, με τον πορτιέρο της Μυρίκης να μπλοκάρει.
37΄: Εκτέλεση φάουλ του Κατσαρή κόντραρε στο τοίχος και ο ίδιος σούταρε στην συνέχεια χαμηλά εκτός περιοχής, με τον Φακίτσα να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να μπλοκάρει.

Β΄ Μέρος

Κινητικότερη
Η Μυρίκη ήταν πιο κινητική στο δεύτερο μέρος και ξεκίνησε πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά ψάχνοντας το γκολ.

Με αντεπιθέσεις
Τα Άγραφα έχοντας το υπέρ τους σκορ περίμεναν τον αντίπαλο και επιτέθηκαν μέσα από αντεπιθέσεις. Είχαν δυο δοκάρια σε δυο διπλές μεγάλες ευκαιρίες.

Δοκάρι με Λιάγκα


Μόλις στο 4ο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου οι «κόκκινοι» πλησίασαν στην ισοφάριση. Ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και το σουτ του Κώστα Λιάγκα μέσα από την περιοχή βρήκε σε αντίπαλο και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Στην συνέχεια της φάσης ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος σούταρε εκτός περιοχής με τον σταθερό Γιώργο Γιόγιο να μπλοκάρει.


Απάντηση με διπλή ευκαιρία


Τα Άγραφα απάντησαν στις ευκαιρίες της Μυρίκης και έχασαν τεράστια ευκαιρία να φτάσουν στο δεύτερο γκολ. Ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος βρήκε τον Μιχάλη Νούλα, ο οποίος μπήκε τετ α τετ στην περιοχή πλάσαρε τον Στάθη Φακίτσα, ο οποίος απέκρουσε και στην επαναφορά ο επερχόμενος Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία) από το ύψος του πέναλτι χωρίς πίεση σούταρε στο αριστερό κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.




Αναγκαστική αλλαγή

 












Στο 62ο λεπτό η ομάδα του Σπύρου Κολόκα ολοκλήρωσε τις αλλαγές τις, αφού ο Γιώργος Μαντέκας (Φωτογραφία Αριστερά) αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων και την θέση του πήρε ο Ταξιάρχης Καλύβας (Φωτογραφία Δεξιά). Ο Μαντέκας είχε μπει στο παιχνίδι στο ημίχρονο και έπαιξε μόλις 17 λεπτά. Ο Καλύβας έκανε την πρώτη του επίσημη συμμετοχή, καθώς αποκτήθηκε από την Δίβρη. Έμεινε στον πάγκο λόγω ίωσης και τέθηκε αντιμέτωπος με τον αδερφό του Κώστα, που παίζει στα Άγραφα.


Έσφιξε τα δόντια
Ο Κώστας Λιάγκας τραυματίστηκε στο 65ο λεπτό και του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον διασώστη του ΕΚΑΒ Γιάννη Σβερώνη (Ιατρός αγώνα). Μπήκε ξανά στο ματς στο 72ο λεπτό, σφίγγοντας τα δόντια, ωστόσο ήταν εμφανές ότι δεν μπορούσε να βοηθήσει. Οι αλλαγές είχαν ολοκληρωθεί μόλις 3 λεπτά πριν από τον τραυματισμό του.




Ντεμπούτο για 2

 












Την πρώτη τους επίσημη συμμετοχή έκαναν κατά την διάρκεια του δεύτερου μέρους δυο παίκτες των Αγράφων. Πρόκειται για τον 16χρονο Γιώργο Πλεξίδα (Φωτογραφία Αριστερά), που αποκτήθηκε από την Ποταμιά και έπαιξε σε θέση δεξιού μέσου και τον έμπειρο Ρέμμους Πάτρου (Φωτογραφία Δεξιά), που μετακινήθηκε στα Άγραφα από τον Αίολο και αγωνίστηκε στην θέση του αμυντικού χαφ.

Συστάσεις στον coach
Ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος και ο παρατηρητής αγώνα Παναγιώτης Παπαδημητρίου (Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΕ) στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων έκαναν συστάσεις στον προπονητή των Αγράφων Νίκο Τριανταφυλλόπουλο, που απομακρύνθηκε από την θέση, που βρισκόταν. Είχε προηγηθεί διάλογος του coach με τον Φώτη Ζαχαράκη της Μυρίκης.




Διπλό «όχι» Φακίτσα


Ο γκολκίπερ της Μυρίκης Στάθης Φακίτσας έκανε δυο σημαντικές αποκρούσεις στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων κρατώντας το 0-1. Ο Ρέμμους Πάτρου μετά την μπαλιά του Κώστα Καλύβα βρέθηκε απέναντι στον Φακίτσα, πλάσαρε εξ επαφής εκτός περιοχής και ο γκολκίπερ της Μυρίκης απέκρουσε. Ο Χρήστος Κατσαρής (Φωτογραφία) κέρδισε την μπάλα στην συνέχεια σούταρε ψηλοκρεμαστά από πλάγια αριστερά με τον Στάθη Φακίτσα να εκτινάσσεται όμορφα ψηλά στην αριστερή του γωνία να αποκρούει και την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει κόρνερ.



Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παχή από δεξιά μπλόκαρε εύκολα ο Γιόγιος.
49΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Λιάγκας σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι των Αγράφων. Στην συνέχεια της φάσης ο Γενιτσαρόπουλος σούταρε δυνατά εκτός περιοχής και ο τερματοφύλακας Γιόγιος μπλόκαρε χαμηλά στην δεξιά του γωνία.
59΄: Ο Αθανασόπουλος έκανε την μπαλιά για τον Νούλα, ο οποίος κέρδισε από τον Ζαχαράκη και μπήκε τετ α τετ στην περιοχή, πλάσαρε και ο Φακίτσας απέκρουσε και στην συνέχεια ο επερχόμενος Καλύβας Κ. σούταρε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Μυρίκης.
92΄: Ο Καλύβας με μπαλιά βρήκε τον Πάτρου, που σε θέση τετ α τετ πλάσαρε εκτός περιοχής τον Φακίτσα, ο οποίος απέκρουσε και στην συνέχεια από πλάγια αριστερά ο Κατσαρής έκανε το τεχνικό ψηλοκρεμαστό σουτ ο Φακίτσας επέστρεψε στο τέρμα του, εκτινάχτηκε και απέκρουσε στην αριστερή του γωνία με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει κόρνερ.

Κίτρινες Κάρτες
Γενιτσαρόπουλος, Κρασιάς, Κοτρώνης, Ζαλοκώστας, Μπισμπίκης, Αθανασόπουλος, Πάτρου, Πλεξίδας

Διακριθέντες
Μυρίκη: Φακίτσας, Ζαχαράκης
Άγραφα: Βλάχος, Γραβιάς, Κόγιας, Μπισμπίκης

Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Καταρχην καλή αρχή σε όλες τις ομάδες, να γίνει ένα καλό πρωτάθλημα και κύπελλο. Όσο για το παιχνίδι ξεκινήσαμε μουδιασμένα, αυτό το εκμεταλλεύτηκε η ομάδα των Αγράφων, πέτυχε ένα γκολ και το διατήρησε μέχρι το τέλος. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλύτεροι, δεν ευτυχήσαμε να βάλουμε γκολ. Συνεχίζουμε τώρα για το δεύτερο παιχνίδι.»





Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Άγραφα): «Πρώτο επίσημο παιχνίδι για μας με αρκετά καλά διαστήματα, από τα οποία έπρεπε να πάρουμε κάτι περισσότερο. Θέλουμε χρόνο, για να αποκτήσουμε ομοιογένεια. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια τους, να έχουν καλή ποδοσφαιρική χρονιά με υγεία.»







Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Ζαραβέλης, Ζαχαράκης, Γενιτσαρόπουλος Κ., Κρασιάς, Γκορόγιας, Μπουμπουρής Γ.(Χ)(46΄ Παχής), Κοτρώνης, Λιάγκας Κ., Ζαλοκώστας, Τσίπρας(46΄ Μαντέκας, 62΄ λ.τρ. Καλύβας Τ.)

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Γιόγιος, Ράπτης, Μπισμπίκης, Τσιγαρίδας, Γραβιάς, Κόγιας, Νούλας(59΄ Πλεξίδας), Κορέντζελος(46΄ Αθανασόπουλος), Καλύβας Κ., Κατσαρής, Βλάχος(68΄ Πάτρου)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος