Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Trekking-Πρωτέας 45-43

Σε έναν «δραματικό» τελικό η Trekking κατέκτησε την πρωτιά, επικρατώντας με 45-43 του Πρωτέα. Ο αγώνας κρίθηκε στο φινάλε του.
Ο μεγάλος τελικός του τουρνουά μπάσκετ του συνδέσμου Μεγαλοχωριτών «Η Αγία Παρασκευή» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Αυγούστου, άρχισε στις 18:45 και πραγματοποιήθηκε στο ανοιχτό γήπεδο στον Άγιο Αθανάσιο.
Η Trekking έκανε δυνατό ξεκίνημα, προηγήθηκε στο πρώτο 20λεπτο, αλλά με μικρή διαφορά. Στην επανάληψη κατάφερε να φτάσει στην νίκη, που της έδωσε την πρωτιά. Κορυφαίος ήταν ξανά ο Γιάννης Ηλιάδης, που πέτυχε 17 πόντους, ενώ τρεις λιγότερους είχε ο έμπειρος Δημήτρης Σταλίκας. Η ομάδα συμμετείχε για πρώτη φορά στο τουρνουά με αυτήν την ονομασία, αλλά οι περισσότεροι παίχτες της κατακτούσαν την 1η θέση τα τελευταία χρόνια με την φανέλα του Αστέρα.
Ο Πρωτέας προσπάθησε να κατακτήσει ακόμη μια πρωτιά, χάνοντας στις λεπτομέρειες. Η ομάδα του Γιάννη Χαντζόπουλου τα βρήκε «σκούρα» απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο, γνωρίζοντας την ήττα μετά από αρκετά συνεχόμενα νικηφόρα αποτελέσματα. Οι «γαλάζιοι» είχαν πρώτο σκόρερ με 15 πόντους τον Ανδρέα Νικατζάμ και δεύτερο με τρεις λιγότερους τον Δημήτρη Κουρλό.
Με αυτόν τον αγώνα ολοκληρώθηκε και φέτος το τουρνουά μπάσκετ του Μεγάλου Χωριού.

Χάθηκε η ευκαιρία
Οι «γαλάζιοι» είχαν κατακτήσει το τουρνουά του Καρπενησίου και της Κρέντης, χάνοντας την ευκαιρία να κάνουν το 3ple crown.

Με 15 ο Νικατζάμ


Ξανά πρώτος σκόρερ, αλλά περιορισμένος αισθητά από τους αντιπάλους του ήταν ο Ανδρέας Νικατζάμ. Πέτυχε 15 πόντους με ένα εύστοχο σουτ 3 πόντων.


Μόλις 4 παιχνίδια
Στο φετινό τουρνουά, που είχε διάρκεια 3 ημέρες συμμετείχαν μόλις 5 ομάδες. Διεξήχθησαν συνολικά μόλις 4 ματς.

Και 3ος ρέφερι


Το δίδυμο των Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και Κώστα Ντάλλα συμπληρώθηκε από τον έμπειρο Θανάση Χουσιάδα (Φωτογραφία), που είχε σφυρίξει και το παιχνίδι της πρεμιέρας.

«Μίλησε» ο Ηλιάδης


Ο Γιάννης Ηλιάδης είναι «εθισμένος» στις κούπες. Ο έμπειρος γκάρντ κατέκτησε ακόμη ένα τουρνουά. Ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 17 πόντους, πετυχαίνοντας και 2 τρίποντα.

Επανεμφάνιση Ξαγάρα


Με τα χρώματα του Πρωτέα αγωνίστηκε ξανά ο Σπύρος Ξαγάρας, ο οποίος ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία.

Πήγε μπροστά με +2


Στο πρώτο δεκάλεπτο η Trekking πήγε μπροστά με  13-11, έχοντας προηγηθεί στην αρχή και με 9-2. Το ημίχρονο έληξε με 23-21 υπέρ της. Ο Πρωτέας προηγήθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο ακόμη και με +6 (13-19), αλλά το σκορ ανατράπηκε με ένα σερί 10-2. Ο Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία) «βομβάρδισε» συνολικά στο παιχνίδι 4 φορές έξω από τα 6,25.

Στο φινάλε η νίκη


Ο Πρωτέας πήρε ξανά το προβάδισμα στο 3ο δεκάλεπτο με 5 πόντους διαφορά και συγκεκριμένα με 25-31, αλλά η Trekking είχε τις λύσεις και ισοφάρισε με 3ποντο του Ηλιάδη σε 32-32, που ήταν και το σκορ του δεκαλέπτου. Στην 4η περίοδο οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και η πρωτοπορία άλλαζε συνεχώς χέρια. Προς το τέλος η Trekking αποσπάστηκε με 43-39, αλλά οι «γαλάζιοι» έφεραν το παιχνίδι ξανά στα ίσια. Τελικώς όμως η νίκη κατέληξε στα χέρια της ομάδας του Δημήτρη Σταλίκα (Φωτογραφία) με 45-43. Ο 41χρονος ήταν ξανά εξαιρετικός, σημειώνοντας 14 πόντους.

Συμπλήρωσε 5 φάουλ


Αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο ο Δημήτρης Σταμάτης (Φωτογραφία). Ο 33χρονος συμπλήρωσε 5 ατομικά φάουλ.

Τα δεκάλεπτα
13-11, 23-21, 32-32, 45-43

Συνθέσεις Ομάδων

Trekking (Γιάννης Μπουμπουρής & Δημήτρης Σταλίκας): Σταλίκας 14, Ηλιάδης 17(2), Καγκαράς 2, Οσμενάι 2, Λιάπης Κ. 4., Μπουμπουρής, Σταμάτης 6, Λιάπης Χ., Ζαγκότσης
Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος): Νικατζάμ 15(1), Ίβρος, Ξαγάρας, Κουρλός 12(4), Μαντέκας 2, Δροσίνης 3, Λέρης 4, Τάκης 7(2), Γενιτσαρόπουλος Κ., Κολοκώτσιος

Διαιτητές: Μπάμπης Αναγνωστόπουλος-Κώστας Ντάλλας-Θανάσης Χουσιάδας
















Ρεπορτάζ: Πάνος Ράπτης
Φωτογραφίες: Γιάννης Κολλημένος