Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Bacardi F.C.-Πιπίλα 5-5(5-4 στα πέναλτι)

Συναρπαστικός ήταν ο μεγάλος τελικός του τουρνουά 5Χ5 που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος «Μάρκος Μπότσαρης» της Ενορίας των Αγίων Ευρυτάνων. Το Bacardi κέρδισε στα πέναλτι την Πιπίλα με 5-4, με την κανονική διάρκεια να λήγει 4-4 και την παράταση 5-5.
Ο μεγάλος τελικός του τουρνουά έγινε την Παρασκευή (29/9) στις 5 το απόγευμα στο γήπεδο 5Χ5 στην περιοχή των Αγίων Ευρυτάνων.
Ο τελικός είχε συναρπαστική εξέλιξη, αφού η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν ισόπαλες. Στα πέναλτι μετά από 12 εκτελέσεις η ομάδα της Bacardi ευτύχησε να «χαμογελάσει» στο φινάλε.

Ρέφερι ο Δήμος


Τον τελικό σφύριξε ο Δήμος Αθανασίου (Φωτογραφία), ο οποίος είχε σφυρίξει αναμετρήσεις και του Kasmir Cup.

Από 3 «Τσίτας» & «Καλαΐφερτ»

 












Δυο παίκτες στο ματς σκόραραν χατ-τρικ. Πρόκειται για τον Κώστα Γιαννακόπουλο (Φωτογραφία Αριστερά) του Bacardi και τον Κώστα Καλύβα (Φωτογραφία Δεξιά) της Πιπίλα. Ο πρώτος μάλιστα αναδείχτηκε και πρώτος σκόρερ του τουρνουά.



Χωρίς ματς
Μικρός τελικός δεν έγινε στην διοργάνωση, αφού Οι Χωριάτες δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν και η Remal Madrid κέρδισε με 3-0 στα χαρτιά.

Μπροστά το Bacardi

 












Η ομάδα του Bacardi προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με 3-2. Ο Κώστας Γιαννακόπουλος με δυνατό σουτ από μακριά έκανε το 1-0. Ο Κώστας Καλύβας μετά από ασιστ του Γιάννη Φλωράκη ισοφάρισε σε 1-1. Ο Δημήτρης Τσιλιμέκης (Φωτογραφία Αριστερά) με διαγώνιο σουτ έκανε το 2-1 και ο Κώστας Καλύβας ισοφάρισε σε 2-2 μετά την προωθημένη πάσα του Λάμπρου Σβερώνη. Ο Γιάννης Κρασιάς (Φωτογραφία Δεξιά) με μακρινό σουτ και μετά το λάθος του γκολκίπερ Νίκου Καρφή έκανε το 3-2.

Όλα 4


Ισόπαλες με σκορ 4-4 αναδείχτηκαν οι ομάδες στο δεύτερο μέρος και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην 10λεπτη παράταση. Ο Λάμπρος Φλωράκης (Φωτογραφία) με σουτ από αριστερά που κόντραρε και στον γκολκίπερ Παύλο Κουτούμπα ισοφάρισε σε 3-3. Ο Κώστας Γιαννακόπουλος μετά την ασιστ του Δημήτρη Τσιλιμέκη πέτυχε  με κοντινό πλασέ το 4-3. Ο Λάμπρος Φλωράκης μετά την πάσα του Κώστα Καλύβα ισοφάρισε σε 4-4. Δοκάρι για την Πιπίλα είχε ο Κώστας Καλύβας, ενώ ο Κώστας Γιαννακόπουλος του Bacardi τιμωρήθηκε από ρέφερι Δήμο Αθανασίου με κίτρινη για διαμαρτυρία.

Συναρπαστικό φινάλε
Μπορεί το πρώτο μέρος της παράτασης να μην είχε συγκινήσεις, όμως η εξέλιξη του δεύτερου 5λεπτου ήταν συναρπαστική με το σκορ να διαμορφώνεται στο 5-5. Ο Κώστας Καλύβας πέτυχε το 4-5 με πλασέ μετά την πάσα του Λάμπρου Φλωράκη και εν συνεχεία ο Παύλος Κουτούμπας  τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα για εξύβριση. Κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Λεωνίδας Κόγιας, ο οποίος μοίρασε ασιστ στον Κώστα Γιαννακόπουλο που ισοφάρισε σε 5-5 και έστειλε το ματς στα πέναλτι. Το Bacardi έπαιζε με 4 παίκτες και κατάφερε λίγο πριν το τέλος να στείλει το ματς στα πέναλτι.



Η «μπίλια» στο μαύρο

 












Άκρως ενδιαφέρον υπήρξε και στα πέναλτι, όπου η Bacardi κατάφερε και πήρε την νίκη με 5-4 επί της Πιπίλας μετά την 6η εκτέλεση. Ο Κώστας Γιαννακόπουλος έκανε το 1-0 και ο Γιάννης Φλωράκης είχε εκτέλεση στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Λεωνίδας Κόγιας σούταρε άουτ και ο Λάμπρος Σβερώνης ισοφάρισε σε 1-1. Ο Μάκης Ζήκας και ο Κώστας Καλύβας ευστόχησαν (2-2). Ο Γιάννης Κρασιάς σκόραρε όπως και ο Λάμπρος Φλωράκης για το 3-3. Ο Δημήτρης Τσιλιμέκης και ο Μιχάλης Νούλας έκαναν το 4-4. Ο Παύλος Κουτούμπας (Φωτογραφία Αριστερά) ευστόχησε και ο αντίπαλος γκολκίπερ στην συνέχεια Νίκος Καρφής (Φωτογραφία Δεξιά) νικήθηκε από τον πορτιέρο του Bacardi και η αναμέτρηση έληξε με νικητές τους Bacardi με 5-4. Αρκετή ένταση είχε η διαδικασία και κυρίως για την θέση που πρέπει να έχει ο γκολκίπερ της Πιπίλας Νίκος Καρφής, αλλά και για ορισμένες εκτελέσεις. Μάλιστα στην εκτέλεση του Γιάννη Κρασιά δόθηκε επανάληψη (Στην πρώτη είχε στείλει την μπάλα άουτ).





«Ξέσπασαν» σε πανηγυρισμούς
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των πέναλτι οι παίκτες του Bacardi ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς με τους παίκτες να γίνονται ένα κουβάρι πάνω από τον ήρωα γκολκίπερ Παύλο Κουτούμπα. Τα πειράγματα των παικτών και το «μπουγέλωμα» δέχτηκε ο Coach τπυ Bacardi Βασίλης Τσουκαλάς.





Συνθέσεις Ομάδων

Bacardi F.C. (Κώστας Γιαννακόπουλος): Κουτούμπας, Κόγιας, Κρασιάς 1, Γιαννακόπουλος 3, Τσιλιμέκης 1 (Ζήκας, Γραβιάς)

Πιπίλα (Λάμπρος Σβερώνης): Καρφής, Σβερώνης, Καλύβας 3, Φλωράκης Ι., Νούλας (Φλωράκης Λ. 2)

Διαιτητής: Δήμος Αθανασίου
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος