Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Παναθηναϊκός-Απόλλων Πάτρας 58-54

Παναθηναϊκός και Απόλλων «ξεμούδιασαν», δίνοντας φιλικό παιχνίδι στο Καρπενήσι. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας επικράτησαν με 58-54, ξεκινώντας με νίκη τις υποχρεώσεις τους.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Αυγούστου στο κλειστό γήπεδο του Montana, στο οποίο διαμένουν οι «πράσινοι» και άρχισε στις 7 το απόγευμα.
Ο Παναθηναϊκός έκανε θετικό ξεκίνημα, έχοντας συνεχώς την πρωτοπορία στο σκορ. Παρόλα αυτά δεν κατάφερε να αποσπαστεί σκορ. Αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες των Τζουσέπ Μπεροκάλ και Σωτήρη Μανωλόπουλου. Ο Ντε Μάρκους Νέλσον στην πρώτη του ανεπίσημη εμφάνιση με τα πράσινα σημείωσε 13 πόντους και ηγήθηκε του σκοραρίσματος για τους νικητές.
Ο Απόλλων στο πρώτο του προπονητικό «τεστ» άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα παρουσιάστηκε αρκετά ανταγωνιστική. Ξεχώρισαν οι Αμερικάνοι Μπράντον Πεν και Κέβιν Γκάλογουει, που ήταν οι πρώτοι σκόρερ των Αχαιών.
Οι «πράσινοι» θα παραμείνουν στο Καρπενήσι έως τις 3 Σεπτεμβρίου.

Αναχώρηση του Απόλλωνα
Οι Πατρινοί αναχωρούν σήμερα Σάββατο 30 Αυγούστου από το Καρπενήσι, στο οποίο θα βρεθούν στα μέσα του επόμενου μήνα, για να αντιμετωπίσουν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

«Ζεστός» ο Νέλσον


Θετικό ντεμπούτο έκανε ο Ντε Μάρκους Νέλσον, που ήταν ο πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού». Ο 29χρονος Αμερικάνος γκάρντ σημείωσε 13 πόντους. Ακολούθησε με 11 πόντους και 2 τρίποντα ο έμπειρος φόργουορντ Αντώνης Φώτσης.

Ξεχώρισαν Πεν-Γκάλογουει

 












Πρώτος σκόρερ των «μελανόλευκων» ήταν ο Μπράντον Πεν. Ο 24χρονος Αμερικανός φόργουορντ πέτυχε 13 πόντους, κάνοντας θετικό ντεμπούτο. Ακολούθησε με 12 ο 26χρονος γκάρντ Κέβιν Γκάλογουει, που σημείωσε και 1 3ποντο. Πολύ καλή παρουσία κόντρα στην πρώην του ομάδα είχε ο Γάιος Σκορδίλης, σκοράροντας 11 πόντους. Και οι 3 που είχαν διψήφιο αριθμό πόντων έκαναν ντεμπούτο. 

Χωρίς τον αρχηγό
Δεν αγωνίστηκε για τους «πράσινους» ο αρχηγός Δημήτρης Διαμαντίδης για προληπτικούς λόγους, καθώς είχε ενοχλήσεις στο γόνατο .Δεν έπαιξε ο ανέτοιμος Γιώργος Παπαγιάννης, που ακολουθεί θεραπεία λόγω προβλήματος στον προσαγωγό, ενώ αδειούχος παραμένει ο Τζέιμς Γκίστ.

Επιπλέον δεκάλεπτο
Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν και σε ένα επιπλέον δεκάλεπτο προπονητικού χαρακτήρα, στο οποίο ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 22-10.

Τα δεκάλεπτα
17-11, 31-26, 45-36, 58-54

Συνθέσεις Ομάδων

Παναθηναϊκός (Τζουσέπ Μπεροκάλ): Χαραλαμπόπουλος 3(1), Σλότερ 6, Μποχωρίδης 5, Γιάνκοβιτς 7, Φώτσης 11(2), Νέλσον 13, Παππάς 2, Μαυροκεφαλίδης 7, Διαμαντάκος, Μπατίστα 4, Κόνιαρης

Απόλλων (Νίκος Βετούλας): Μαστρογιαννόπουλος, Αργυρόπουλος 2, Κον 3(1), Πεν 13, Φιτζπάτρικ 2, Πολυδωρόπουλος, Μπατής 5(1), Σπυράκης, Πελεκούδας, Μολφέτας 6(2), Νιφόρας, Οικονομόπουλος, Σκορδίλης 11, Γκάλογουει 12(1)


Φωτογραφίες: www.onsports.gr