Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Αίολος-Ποταμιά 1-1

Δεν αναδείχτηκε νικητής στο φιλικό παιχνίδι ανάμεσα σε Αίολο και Ποταμιά. Οι δυο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 1-1 σε αγώνα, ο οποίος είχε ελάχιστες ευκαιρίες.
Το φιλικό παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Αυγούστου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 18:30 και κάτω από αρκετά καλές καιρικές συνθήκες. Είχε διάρκεια 70 λεπτά.
Ο Αίολος έδωσε φιλικό «τεστ» για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, αγωνιζόμενος με αρκετά νέα πρόσωπα. Είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε με τέρμα του Νίκου Νικολάου, το οποίο και το πρώτο της σαιζόν. Στην επανάληψη ο Κώστας Γουλέτας έδωσε χρόνο συμμετοχής σε αρκετά παιδιά κάτω των 15, που παίρνουν τις πρώτες τους εμπειρίες.
Η Ποταμιά αγωνίστηκε και αυτή με πολλές απουσίες και στο δεύτερο ημίχρονο άφησε καλές εντυπώσεις. Το συγκρότημα του Δημήτρη Τσιγαρίδα ισοφάρισε λίγο πριν το τέλος με τον Ντίνο Γιαννόπουλου, ενώ στο δοκάρι είχε καταλήξει η εντυπωσιακή προσπάθεια του Δημήτρη Νάσιου. Αυτό ήταν το τρίτο φιλικό ματς για τους Μεγαλοχωρίτες.

Σφύριξε παίχτης της Μυρίκης


Τον αγώνα διεύθυνε ο ποδοσφαιριστής της Μυρίκης Γιάννης Ζαλοκώστας (Φωτογραφία) χωρίς την παρουσία βοηθών. Οι «κόκκινοι» είχαν προπόνηση μετά την λήξη του φιλικού.

Ξεκίνησε ο Κορέντζελος


Την πρώτη του εμφάνιση με την Ποταμιά έκανε ο Γιώργος Κορέντζελος, που αποκτήθηκε από την Μυρίκη. Ο 31χρονος αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας, επιστρέφοντας στους Μεγαλοχωρίτες ύστερα από 9 χρόνια.

Έπαιξαν 70 λεπτά
Το φιλικό είχε διάρκεια 70 λεπτά. Αίολος και Ποταμιά αγωνίστηκαν σε 2 35λεπτα.

Χωρίς νίκη και οι δυο
Η Ποταμιά έδωσε το τρίτο της φιλικό παιχνίδι, έχοντας απολογισμό 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Ο Αίολος αγωνίστηκε για δεύτερη σερί μέρα, ύστερα από την ήττα από την Ένωση στην Μακρακώμη. Και οι δυο «ψάχνουν» την πρώτη τους φιλική νίκη.

Εκτός βασικοί παίχτες
Από πλευράς Αιόλου δεν αγωνίστηκαν οι: Γιάννης Ηλιάδης, Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος, Δημήτρης Κουρλός και Κώστας Μπόνιας, όπως και οι τραυματίες Χάρης Ζαραβέλης και Κώστας Μπουμπουρής. Πολλές απουσίες βασικών και για την Ποταμιά. Ο Γιώργος Φαρμάκης παρακολούθησε το παιχνίδι από τον πάγκο.


Δεύτερο σερί φιλικό
Ο Αίολος έδωσε φιλικό για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Ο Κώστας Γουλέτας έδωσε χρόνο συμμετοχής περισσότερο σε παίχτες, που δεν αγωνίστηκαν πολύ η καθόλου στο φιλικό με την Ένωση 2010.

Στόπερ ο Τόσκα στο πρώτο


Στο κέντρο της άμυνας ξεκίνησε στο πρώτο ημίχρονο ο Χρήστος Τόσκα, που αποκτήθηκε πριν από λίγες ημέρες από τον Απεραντιακό.

Α΄ Μέρος

«Ανιαρό» ημίχρονο
Ανώτερος ήταν στο πρώτο ημίχρονο ο Αίολος, ενώ η Ποταμιά δεν δημιούργησε κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Η ομάδα του Κώστα Γουλέτα πήγε προηγούμενη στην ανάπαυλα με 1-0, χωρίς να έχουν δημιουργηθεί πολλές φάσεις.

Με τέρμα του Νικολάου

 












Οι «Αιολίτες» έφτασαν στην επίτευξη του 1-0 στο 24΄. Ο 23χρονος Νίκος Νικολάου (Φωτογραφία Δεξιά) με πλασέ μετά από σέντρα του Ταξιάρχη Γούλα (Φωτογραφία Αριστερά) πραγματοποίησε το 1-0, σημειώνοντας το πρώτο γκολ της σαιζόν για την ομάδα του. Νωρίτερα ο Νικολάου είχε απειλήσει, αλλά ο Αλέκος Κόκκοτας είχε αποκρούσει σε κόρνερ.




Από 1 αλλαγή

 












Οι δυο προπονητές έκαναν από μια αλλαγή κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Πέρασαν οι: Οδυσσέας Νούλας (Φωτογραφία Αριστερά) και Σπύρος Μπούρας (Φωτογραφία Δεξιά) αντί των Γιώργου Ράικου (¨Ενοιωσε ενοχλήσεις στον δικέφαλο) και Αργύρη Τσάκνη αντίστοιχα.

Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Καρατσίκης πάσαρε στον Νικολάου, το σουτ του οποίου εκτός περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ ο Κόκκοτας.
24΄: Ο Γούλας έβγαλε ωραία παράλληλη σέντρα από αριστερά σε αντεπίθεση του Αιόλου και ο επερχόμενος Νικολάου με πλασέ από κοντά στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς έκανε το 1-0.

Β΄ Μέρος

Καλύτερος ρυθμός
Η επανάληψη είχε βελτιωμένο αγωνιστικό ρυθμό. Η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα ήταν ανεβασμένη και κατάφερε να ισοφαρίσει. Το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία από την μεριά του αγωνίστηκε με πολλούς νεαρούς παίχτες.

«Κυπριακή» απειλή


Η Ποταμιά απείλησε για πρώτη φορά με τον Κύπριο Νεόφυτο Νεοφύτου (Φωτογραφία) στο 4ο λεπτό της επανάληψης, που δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα μετά την ασίστ του Ντίνου Γιαννόπουλου.


Έπαιξαν οι μικροί

  

Ο τεχνικός Κώστας Γουλέτας έδωσε χρόνο συμμετοχής στην επανάληψη στα ταλέντα της ομάδας. Κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο 13χρονος Αποστόλης Νούλας (Φωτογραφία Πάνω Κέντρο), στο δεξί άκρο αγωνίστηκε ο 14χρονος Πάρης Καραμπάς (Φωτογραφία Κάτω Κέντρο) και στο αριστερό ο 13χρονος Δημήτρης Κυλλής (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά). Και οι τρεις ξεκίνησαν από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002. Επιπλέον αγωνίστηκαν ο 16χρονος Ηλίας Μπουμπουρής (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά), που αγωνίστηκε πέρυσι στο Β΄ τοπικό με το Κρίκελλο, ο 15χρονος Γιάννης Γραβιάς (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), που θα κάνει την πρώτη του εγγραφή στον Αίολο και ο 15χρονος Κώστας Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά), ο οποίος την περασμένη σαιζόν είχε 2 συμμετοχές στο Α΄ τοπικό με την ομάδα του Προφήτη Ηλία.

Εντυπωσιακό δοκάρι


Μια εξαιρετική έμπνευση είχε ο αμυντικός χαφ Δημήτρης Νάσιος (Φωτογραφία) στο 50΄, στέλνοντας την μπάλα με μακρινό σουτ στο οριζόντιο δοκάρι του Αιόλου.

Μπήκαν ξανά
Τρεις ποδοσφαιριστές, που είχαν αντικατασταθεί από τους προπονητές τους πέρασαν στο γήπεδο εκ νέου. Πρόκειται για τον Ηρακλή Καρατσίκη του Αιόλου, τον Νίκο Μαντζιούτα και τον Αλέξανδρο Μπούρμπο της Ποταμιάς.

Το «έκλεψε» ο Γιαννόπουλος

 












Οι «Ποταμίτες» ισοφάρισαν λίγο πριν το τέλος του αγώνα με σκόρερ του Ντίνου Γιαννόπουλου (Φωτογραφία Δεξιά), που εκμεταλλεύτηκε την πολύ καλή σέντρα του 17χρονου Αλέξανδρου Μπούρμπου (Φωτογραφία Αριστερά) και νίκησε τον πιτσιρικά Αποστόλη Νούλα.

Οι καλύτερες φάσεις
39΄: Κάθετη πάσα του Γιαννόπουλου στον Νεοφύτου, ο οποίος μέσα από την περιοχή σούταρε υπό πίεση έξω από το αριστερό δοκάρι του Κόκκοτου.
47΄: Πάσα του Τόσκα στον Γενιτσαρόπουλο, το αδύναμο πλασέ του οποίου μάζεψε εύκολα ο Κόκκοτας.
50΄: Εντυπωσιακό μακρινό σουτ του Νάσιου λίγο πιο μπροστά από την σέντρα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Αιόλου και πέρασε άουτ.
56΄: Χτύπημα φάουλ του Τόσκα από αριστερά, ο Σιταράς δεν πρόλαβε να κάνει την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά άουτ.
67΄: Ο Μπούρμπος έκανε ωραία σέντρα από αριστερά και ο Γιαννόπουλος με εξ επαφής προβολή διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Κόκκοτος(51΄ Νούλας Α.), Αζακάς Π., Γενιτσαρόπουλος(51΄ Κυλλής), Ίβρος(36΄ Σιταράς), Τόσκα(62΄ Καρατσίκης), Καββαδίας(43΄ Μπουμπουρής Η.), Ράικος Γ.(15΄ Νούλας Ο.), Νικολάου(46΄ Καραμπάς), Γούλας, Στόκας(51΄ Χρυσαφόπουλος), Καρατσίκης(51΄ Γραβιάς)

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κόκκοτας(56΄ Χειλάς), Μαντζιούτας Ν.(36΄ Γκορόγιας Σ.), Μπίκας(52΄ Μαντζιούτας Ν.), Γκορόγιας Γ., Κορέντζελος(36΄ Νεοφύτου), Οικονόμου(36΄ Ζαμπετάκης), Ζαγκότσης(36΄ Νάσιος), Μπούρμπος(36΄ Γιαννόπουλος), Κοσμάς(36΄ Μπούρας Κ.), Τσάκνης(30΄ Μπούρας Σ.), Φλωράκης(52΄ Μπούρμπος)

Διαιτητής: Γιάννης Ζαλοκώστας (Ποδοσφαιριστής Μυρίκης)




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος