Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Χανιά-Ηρακλής 1-1

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχτηκαν σε φιλική αναμέτρηση Χανιά και Ηρακλής.
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Αυγούστου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 6.30 το απόγευμα την παρακολούθησαν περίπου 180-200 άτομα και κάτω από καλές καιρικές συνθήκες.
Ο Ηρακλής του Νίκου Παπαδόπουλου έκανε αρκετά καλό πρώτο μέρος, όπου είχε τη υπεροχή και δημιούργησε κάποιες καλές ευκαιρίες. Ωστόσο έμεινε πίσω στο σκορ δεχόμενος γκολ από στημένη φάση. Στο δεύτερο μέρος ήταν αρκετά κακός και ασύνδετος και ελάχιστες φορές απείλησε την ομάδα της Κρήτης. Ο «Γηραιός» κατάφερε να σώσει την παρτίδα και να ισοφαρίσει στο τελικό 1-1 με σκόρερ τον Δημήτρη Τόσκα.
Τα Χανιά του Σούλη Παπαδόπουλου παρουσίασαν δυο διαφορετικά πρόσωπα αποχαιρέτησαν το Καρπενήσι με νέα φιλική ισοπαλία με 1-1. Χάρις την κεφαλιά του Πέτρου Κοντέων στο πρώτο ημίχρονο οι Κρητικοί πήραν το προβάδισμα στην αναμέτρηση. Οι Χανιώτες ωστόσο δεν ήταν καλοί στο μεγαλύτερο διάστημα του α΄ ημίχρονο, αλλά ανέβασαν την απόδοση τους στο δεύτερο ημίχρονο, ελέγχοντας τον ρυθμό του παιχνιδιού. Ωστόσο δέχτηκαν την ισοφάριση στο 89ο λεπτό.
Οι Κρητικοί ολοκλήρωσαν τις φιλικές τους αναμετρήσεις στο Καρπενήσι (Αναχωρεί την Δευτέρα 11/8), ενώ ο «Γηραιός» θα παίξει την Τετάρτη (13-8) απέναντι στον Απόλλωνα.

 Πολλοί θεατές
Το φιλικό παιχνίδι παρακολουθήθηκε από αρκετούς θεατές. Είχε ενδιαφέρον μέχρι την λήξη του, καθώς ο «Γηραιός» ισοφάρισε στην εκπνοή.

Θεσσαλονικείς εκδρομείς
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε στο πλευρό της αρκετούς οπαδούς, που ταξίδεψαν από την Μακεδονία, αλλά και από περιοχές γύρω από την Αθήνα. Μάλιστα εμψύχωσαν την ομάδα τους, τραγουδώντας συνθήματα.


Συνήθεια το 1-1
Και στο δεύτερο φιλικό της στο Καρπενήσι η ομάδα των Χανίων αναδείχτηκε ισόπαλη με σκορ 1-1. Πρώτα είχε αναδειχτεί ισόπαλη σε φιλικό με την Λαμία και τώρα αναδείχτηκε εκ νέου ισόπαλη με το ίδιο σκορ με τον Ηρακλή, ενώ στο πρώτο φιλικό της σαιζόν είχε έρθει 0-0 με τον Κισσαμικό.

Η «μάχη» των Παπαδόπουλων
Στους πάγκους των δυο ομάδων κάθισαν οι συνεπώνυμοι Παπαδόπουλοι. Τον Ηρακλή καθοδηγεί φέτος ο Νίκος Παπαδόπουλος και τα Χανιά ο Σούλης Παπαδόπουλος.

Σφύριξε ο Τσάμπρας


Την αναμέτρηση σφύριξε ο Χρήστος Τσάπρας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει σταματήσει την διαιτησία. Πρόκειται για τον παλιό Πρόεδρο του συνδέσμου διαιτητών Ευρυτανίας.

Με Απόλλωνα
Ο Ηρακλής θα δώσει το 3ο του και τελευταίο φιλικό επί Ευρυτανικού εδάφους την Τετάρτη 13 Αυγούστου απέναντι στον Απόλλωνα Αθηνών. Αντίθετα η ομάδα της Κρήτης ολοκλήρωσε τις φιλικές της αναμετρήσεις και αναχωρεί από το Καρπενήσι την Δευτέρα 11 Αυγούστου.

Γκολ από κόρνερ
Οι δυο ομάδες πέτυχαν 1 γκολ σε κάθε ημίχρονο, το οποίο μπήκε με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Άμεση επιστροφή για Ρίζο


Ο τραυματισμός του Γιώργου Σικαλιά έφερε πίσω ξανά τον πορτιέρο Δημήτρη Ρίζο. Ο 38χρονος γκολκίπερ ξεκίνησε μάλιστα στο βασικό σχήμα, υπερασπίζοντας την εστία των Χανίων.

Α΄ Μέρος

Καλύτερα ο Ηρακλής
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά του αγώνα και πήρε τον έλεγχο του ματς.

Ευκαιρία με Μπουκουβάλα


Ο «Γηραιός» απώλεσε σημαντική ευκαιρία στο 22ο λεπτό όταν το σουτ του Ευρυτάνα Μιχάλη Μπουκουβάλα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο γκολκίπερ των Χανίων.

Απειλητική με Καραγιάννη & Πάγκαλο

 












Τα Χανιά 2 λεπτά νωρίτερα είχαν απειλήσει για πρώτη φορά στο ματς με εκτέλεση φάουλ του 20χρονου Αλέξανδρου Καραγιάννη (Φωτογραφία Αριστερά), η οποία έφυγε πάνω από την εστία του Χουάντερσον. Στο 34ο λεπτό ο Ο Στέλιος Κρητικός γύρισε από τα δεξιά και το αδύναμο σουτ στην κίνηση του Κώστα Πάγκαλου (Φωτογραφία Δεξιά) μπλόκαρε στην γωνία του ο πορτιέρο του «Γηραιού».

Ανέβηκαν οι Χανιώτες
Τα Χανιά ισορρόπησαν το ματς από το 20λεπτό και έπειτα και βγήκαν αρκετές φορές στην επίθεση με αξιώσεις.

«Καρποφόρησε η υπεροχή»


Η υπεροχή της ομάδας της Κρήτης «μετουσιώθηκε» σε γκολ στο 37ο λεπτό. Ο Αλέξανδρος Καραγιάννης εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Πέτρος Κοντέων (Φωτογραφία) με κεφαλιά «έγραψε» το 1-0. Ο 30χρονος έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την νέα του ομάδα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Αλέξανδρος Καραγιάννης μοίρασε ξανά ασίστ, όπως και στο φιλικό της περασμένης Τετάρτης με την Λαμία.





Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Τσιλιανίδης σούταρε πάνω από την εστία του Ρίζου.
10΄: Ο Βαλεριάνος σέντραρε από τα δεξιά ο Περόνε πήρε την κεφαλιά και οι αμυντικοί των Χανίων απέκρουσαν σωτήρια προ του Σιατραβάνη.
20΄: Εκτέλεση φάουλ του Καραγιάννη πέρασε αρκετά πάνω από την εστία του Ηρακλή.
22΄: Ο Πουρτουλίδης τροφοδοτήθηκε από τον Περόνε, πάσαρε στον Μπουκουβάλα και το σουτ από κοντά μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Ρίζος.
31΄: Συρτό σουτ του Περόνε από πλάγια αριστερά πέρασε άουτ.
34΄: Ο Κρητικός γύρισε στον Πάγκαλο, που σούταρε στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι αδύναμα με τον πορτιέρο του Ηρακλή να μπλοκάρει.
37΄: Ο Καραγιάννης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Χουάντερσον έκανε κακή έξοχο και ο Κοντέων με κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Β΄ Μέρος

Άλλαξε 11αδα
Ο Νίκος Παπαδόπουλος κατά την διάρκεια της ανάπαυλας άλλαξε και τους 11 ποδοσφαιριστές του.

Ντεμπούτο Τόσκα
Ο 23χρονος μέσος Δημήτρης Τόσκας έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο στο δεύτερο ημίχρονο. Πρόκειται για το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Γηραιού. Ο ποδοσφαιριστής έκανε ανεπίσημη πρώτη με τον καλύτερο τρόπο, αφού πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Αγωνίστηκε πέρυσι στον Πανιώνιο.

Δοκίμασε φορ


Τα Χανιά δοκίμασαν στο δεύτερο μέρος τον 24χρονο Βραζιλιάνο επιθετικό Ντο Κάρμο Γκάμπριελ (Φωτογραφία), που έχει αγωνιστεί στον Αστέρα Τρίπολης και στην Παναχαϊκή.

Έπεσε ο ρυθμός
Έπεσε ο ρυθμός του ματς στο δεύτερο μέρος και λιγοστές καλές φάσεις σημειώθηκαν μπροστά από τις δυο εστίες.

Αλλαγή κυριαρχίας
Το πρώτο μέρος άνηκε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης πάρα το 1-0 εις βάρος της, ωστόσο στην επανάληψη η ομάδα από την Κρήτη έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα, ωστόσο δεν μπόρεσε να κρατήσει μέχρι το τέλος το υπέρ της αποτέλεσμα.

Παρολίγον..αυτογκόλ


Η ομάδα των Χανίων παραλίγο να φτάσει στο 2-0 όταν ο Γιάννης Καραλής εκτέλεσε φάουλ, ο Γιώργος Σμίλτος (Φωτογραφία) έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Παναγιώτης Λαδάς απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ αποσοβώντας το αυτογκόλ.


Ένταση…& 2 κίτρινες


Και σε αυτό το φιλικό δεν έλειψαν τα νεύρα και η ένταση και πλέον είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στις φιλικές αναμετρήσεις που γίνονται το φετινό καλοκαίρι στο Καρπενήσι. Στο 54΄ ο Πέτρος Κοντέων έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Γιάννη Λουκίνα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δυο παίκτες να διαπληκτιστούν. Με την επέμβαση των ψυχραιμότερων το παραστατικό έλαβε τέλος. Ο ρέφερι «κιτρίνισε» τον Πέτρο Κοντέων για το μαρκάρισμα του, αλλά και τον Μίλτο Στεφανίδη (Φωτογραφία) του Ηρακλή.


 Συμμετοχή για τον 16χρονο Καλφούντζο



Στην επανάληψη συμμετείχε ο 16χρονος Ηλίας Καλφούντζος, ο οποίος αποτελεί τον νεαρότερο ποδοσφαιριστή στην αποστολή του Ηρακλή. Αγωνιζόταν στις ακαδημίες της Λάρισας και αναμένεται να αποκτηθεί για την δεύτερη ομάδα.
Ντεμπούτο κόντρα στους «πρώην»


Ο επιθετικός του Ηρακλή Γιάννης Λουκίνας (Φωτογραφία) έκανε ντεμπούτο με τους Θεσσαλονικείς, αγωνιζόμενος κόντρα στην πρώην του ομάδα!.

Χωρίς φάση
Για περίπου 20 λεπτά στο β΄ μέρος δεν είχαμε καμία αξιόλογη στιγμή. Ο Ηρακλής απείλησε πριν φτάσει στην ισοφάριση στο 70ο λεπτό με σουτ του Αστέριου Μουχάλη εκτός περιοχής να μπλοκάρει εύκολα ο γκολκίπερ των Κρητικών.

Ισοφάρισε στο παρά 1

 












Με το ίδιο νόμισμα απάντησε ο Ηρακλής και ισοφάρισε από εκτέλεση κόρνερ στο 89ο λεπτό. Ο Γιώργος Σαραμαντάς (Φωτογραφία Αριστερά) εκτέλεσε το κόρνερ και ο νέο απόκτημα της ομάδας Δημήτρης Τόσκας (Φωτογραφία Δεξιά) ισοφάρισε με κεφαλιά στο τελικό 1-1.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Σουτ του Ζαμπάζη πέρασε άουτ.
53΄: Ο Καραλής εκτέλεσε φάουλ και η κεφαλιά προς τα πίσω του Σμίλτου αποκρούστηκε εντυπωσιακά σε κόρνερ από τον Λαδά.
67΄: Ο Καραγιάννης εκτέλεσε φάουλ και η κεφαλιά του Γκότοβου από κοντά πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ηρακλή.
70΄: Σουτ του Μουχάλη εκτός περιοχής μπλοκάρει εύκολα ο Ρίζος.
89΄: Ο Σαραμαντάς εκτέλεσε κόρνερ και ο Τόσκας με κεφαλιά ισοφάρισε στο τελικό  1-1.

Συνθέσεις Ομάδων

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον (46΄ Λαδάς), Μπουκουβάλας(46΄ Τόσκας), Βαλεριάνος(46΄ Ζαμπάζης), Ζιάμπαρης (46΄ Στεφανίδης), Πουρτουλίδης (46΄ Λουκίνας), Ιντζόγλου(46΄ Καλφούνζος , 79΄ Μπίκας), Στάμου(46΄ Σμίλτος), Ρομάνο(46΄ Σαραμαντάς), Περόνε(46΄ Μουχάλης, 84΄ Κυβρακίδης), Τσιλιανίδης(46΄ Κυριακίδης), Σιατραβάνης(46΄Πασάς)

Χανιά (Σούλης Παπαδόπουλος): Ρίζος, Εσσόνο(46΄ Μανωλάς), Γκότοβος, Κοντέων, Παγώνης, Οικονομόπουλος(46΄ Καμινιώτης), Καραγιάννης(80΄ Ταταράκης), Σιλιγαρδάκης(46΄ Γκούμας), Κρητικός(46΄ Ντο Κάρμο), Πάγκαλος (55΄ Νύκταρης), Μαρτσάκης(46΄ Καραλής)

Διαιτητής: Χρήστος Τσάμπρας(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Αντώνης Γελάδας(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Νίκος Κατσάνος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)


























Ρεπορτάζ: www.a-sports.gr 
Φωτογραφίες: Γιάννης Κολλημένος, www.a-sports.gr