Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Λαμία-Χανιά 1-1

Μοιράστηκαν τις εντυπώσεις Λαμία και Χανιά σε ένα αρκετά δυνατό φιλικό παιχνίδι, το οποίο έληξε ισόπαλο με 1-1. Οι δυο ομάδες αγωνίζονται στην Football League.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Αυγούστου στο κεντρικό γήπεδο του προπονητικού κέντρου Καρπενησίου, άρχισε στις 6, πραγματοποιήθηκε κάτω από ψιλόβροχο στο πρώτο ημίχρονο και χαμηλή θερμοκρασία για την εποχή. Αρκετοί εκδρομείς από την Λαμία είδαν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα αγωνιζόμενη. Είχε αρκετή ένταση και σκληρά μαρκαρίσματα.
Η Λαμία αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά την έναρξη της προετοιμασίας της. Πρόκειται για μια νέα ομάδα και είναι χαρακτηριστικό πως ολόκληρη η 11αδα ήταν μεταγραφικά αποκτήματα. Το συγκρότημα του Μπάμπη Τεννέ άφησε καλές εντυπώσεις. Το πρώτο γκολ της χρονιάς για τους «νεοφώτιστους» Φθιωτούς σημείωσε ο Βαγγέλης Ντελέκος.
Τα Χανιά πραγματοποίησαν το δεύτερο τους «τεστ» μετά την έναρξη της προετοιμασίας τους. Και αυτήν την φορά η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου ήρθε ισόπαλη, όπως είχε συμβεί και με τον Κισσαμικό. Οι Κρητικοί δείχνουν και αυτοί να βαδίζουν σε καλό δρόμο. Το σκορ άνοιξε ο φορ Στέλιος Κρητικός. Στα αρνητικά οι τραυματισμοί των Γιώργου Σικαλιά και Αλέξανδρου Παπατζίκου.
Τα Χανιά αγωνίζονται σε νέο φιλικό ματς την Κυριακή 10 Αυγούστου ενάντια στον Ηρακλή, ενώ η Λαμία θα αναχωρήσει μια ημέρα νωρίτερα.

Εκδρομείς από Λαμία
Περίπου 150 φίλαθλοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση. Η πλειοψηφία των θεατών ήταν φίλοι της Λαμίας, που ταξίδεψαν αυθημερόν στο Καρπενήσι, υποστηρίζοντας την ομάδα τους. Δεν έλλειψε το άναμμα των καπνογόνων και τα συνθήματα.




Ντεμπούτο Τεννέ


Ο νέος τεχνικός της Λαμίας Μπάμπης Τεννές κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδας. Άμεσος συνεργάτης του είναι ο Γιώργος Κόλτσης.


Με Ηρακλή
Οι Χανιώτες θα παίξουν και δεύτερο φιλικό την Κυριακή 10 Αυγούστου με τον Ηρακλή, μια ημέρα πριν αναχωρήσουν.

Βασίστηκε σε «Κωστό»


Σε ολόκληρο το παιχνίδι αγωνίστηκε ο κεντρικός αμυντικός Γιάννης Κωστόπουλος. Ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της Λαμίας, που συμμετείχε σε ολόκληρο το 90λεπτο. Ο 27χρονος είχε προετοιμαστεί και πέρυσι στο Καρπενήσι με την Παναχαϊκή.

Καινούργια 11αδα

 
 
Και οι 11 ποδοσφαιριστές της Λαμίας, που ξεκίνησαν είναι νέα αποκτήματα. Πρόκειται για τους: Θανάση Γεωργιού (Τερματοφύλακας, 28, Ολυμπιακός Βόλου), Θανάση Ρεπετσά (Αμυντικός, 30, Νίκη Βόλου), Δημήτρη Ζουλιώτη (Αμυντικός, 30, Νίκη Βόλου), Γιάννη Κωστόπουλο (Αμυντικός, 27, Παναχαϊκή), Μιχάλη Φράγκο (Μέσος, 24, Φωκικός), Άντονι Φατιόν (Μέσος, 23, Παναχαϊκή), Χουσείν Μουμίν (Μέσος, 27, Παναιτωλικός), Βαγγέλη Ντελέκο (Μέσος, 25, Ηρακλής Ψαχνών), Ανδρέα Βασιλόγιαννη (Μέσος, 23, Χανιά), Σλάβκο Μάριτς (Μέσος, 30, Ραντνίσκι) και Γιανίκ Γιενκά (Επιθετικός, 29, Ολυμπιακό Βόλου).

Απέναντι στην πρώην του ομάδα


Ο μέσος της Λαμίας Ανδρέας Βασιλόγιαννης αγωνίστηκε κόντρα στα Χανιά, την φανέλα των οποίων φόρεσε την περασμένη σαιζόν και ήταν βασικό τους στέλεχος. Έχει υπάρξει παλαιότερα μέλος του Ολυμπιακού.

Πρώτο και τελευταίο
Η Λαμία έδωσε το πρώτο και τελευταίο της φιλικό στο Καρπενήσι, από το οποίο αναχωρεί το Σάββατο 9 Αυγούστου. Στις 13 του μηνός αγωνίζεται κόντρα στον Λεβαδειακό.

Αγωνίστηκαν ολόκληρο

 

 












Για τους Χανιώτες σε ολόκληρο τον αγώνα συμμετείχαν οι: Κώστας Μανωλάς (Γιός του σπουδαίου παλαίμαχου διεθνή άσου της ΑΕΚ Στέλιου), Τάσος Παγώνης, Γιάννης Γκούμας, Πέτρος Καμινιώτης και ο αρχηγός Κώστας Πάγκαλος.

Ξανά ισοπαλία
Τα Χανιά στην δεύτερη φιλική τους αναμέτρηση έφεραν ξανά ισοπαλία. Είχαν έρθει 0-0 με τον Κισσαμικό πριν αναχωρήσουν για την Ευρυτανική πρωτεύουσα.

«Πρώτη» για Καραλή


Ο Γιάννης Καραλής πραγματοποίησε την πρώτη του ανεπίσημη εμφάνιση με τα Χανιά. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε την περασμένη σαιζόν στην Καλλιθέα.

«Πληγώθηκε» από τραυματισμούς

 












 Δυο απώλειες είχε ο Σούλης Παπαδόπουλος. Ο 28χρονος τερματοφύλακας Γιώργος Σικαλιάς αποχώρησε λόγω τραυματισμού στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και αντικαταστάθηκε από τον Κώστα Βλαχάκη. Τραυματίστηκε στην φάση του γκολ που δέχτηκε στο χέρι και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Καρπενησίου. Αντικαταστάθηκε εξ αιτίας προβλήματος τραυματισμού και ο 26χρονος αμυντικός Αλέξανδρος Παπατζίκος.

Α΄ Μέρος

Σκόραραν από 1 φορά
Τα Χανιά προηγήθηκαν και η Λαμία απάντησε για το 1-1. Οι δυο ομάδες δημιούργησαν ελάχιστες ευκαιρίες σε ένα σχετικά μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο. Δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι «κοκορομαχίες». Το πρώτο ημίχρονο πραγματοποιήθηκε με ψιλόβροχο στα πρώτα 20 περίπου λεπτά.

Συμπαίχτες πέρυσι οι 2 σκόρερ
Οι σκόρερ Βαγγέλης Ντελέκος και Στέλιος Κρητικός αγωνιζόταν την περασμένη σαιζόν ως συμπαίχτης στην Football League με τον Ηρακλή Ψαχνών.

Με τέρμα Κρητικού

Τα Χανιά έφτασαν στο γκολ στην πρώτη τους αξιόλογη φάση. Στο 34ο λεπτό ο Στέλιος Κρητικός με ωραίο πλασέ στην κίνηση μετά από την σέντρα του Αλέξανδρου Καραγιάννη νίκησε τον Θανάση Γεωργίου και άνοιξε το σκορ. Ο 27χρονος επιθετικός πέτυχε το πρώτο τέρμα της χρονιάς για την ομάδα του.




Απειλούσε ο Φράγκος


Δυο πολύ καλές ευκαιρίες έχασε η Λαμία με τον Μιχάλη Φράγκο να προειδοποιεί σε συνεχόμενες φάσεις. Νικήθηκε ωστόσο από τον Γιώργο Σικαλιά.


Διαξιφισμός Άντονι-Καραλή


Τα «αίματα» άναψαν στο 45ο λεπτό, όταν ο Άντονι Φατιόν της Λαμίας και ο Γιάννης Καραλής των Χανίων διαπληκτίστηκαν μετά από μονομαχία, που είχαν σε μια φάση.


Στα ίσια από Ντελέκο


Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι Λαμιώτες ισοφάρισαν. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των Κρητικών, ο Βαγγέλης Ντελέκος διαμόρφωσε το 1-1, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό.




Φωτογραφία ισοφάρισης Λαμίας: www.lamia1964.gr

Οι καλύτερες φάσεις
12΄: Ο Γιενκά εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, η κεφαλιά του Κωστόπουλου κατέληξε αρκετά απάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σικαλιά.
34΄: Ο Καραγιάννης σέντραρε από αριστερά και ο Κρητικός με ωραίο μονοκόμματο πλασέ στο δεύτερο δοκάρι σημάδεψε την δεξιά γωνία του Γεωργίου (0-1).
38΄: Ο Φράγκος συνδυάστηκε με τον Γιενκά, πλάσαρε και ο Σικαλιάς έδιωξε σε κόρνερ στην δεξιά του γωνία.
39΄: Σουτ του Φράγκου από πλάγια αριστερά απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο πορτιέρο των Χανίων.
45΄+1΄: Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Σικαλιά, η μπάλα κατέληξε στον Ντελέκο, που πλάσαρε από κοντά στην δεξιά γωνία των Κρητικών και έκανε το 1-1.

Β΄ Μέρος

Παρέμεινε η ισοπαλία
Λιγοστές αξιόλογες φάσεις είχε και το δεύτερο ημίχρονο. Οι ελάχιστες προσπάθειες των δυο ομάδων έπεσαν στο κενό και το τελικό 1-1 ήρθε φυσιολογικά.

Συμμετοχή για ακόμη 4



 












 Στην ανάπαυλα πέρασαν ακόμη 4 ποδοσφαιριστές της Λαμίας, οι οποίοι έκαναν ντεμπούτο. Αναφερόμαστε στον 31χρονο τερματοφύλακα Σερτζιάν Μπλάζιτς (Νέα Σαλαμίνα), τον 27χρονο αμυντικό Ιωσήφ Λαμπρόπουλο, που έπαιζε στον Πανηλειακό, τον 24χρονο πρώην ποδοσφαιριστή του Αχαρναϊκού Αλέξη Ντάλλα και τον 30χρονο επιθετικό Γεράσιμο Χαϊκάλη, ο οποίος πέρυσι έπαιζε στην Καλλιθέα.

Ελάχιστες ευκαιρίες


Οι παίχτες του Μπάμπη Τεννέ απείλησαν στην επανάληψη με τους: Γεράσιμο Χαϊκάλη, Ιωσήφ Λαμπρόπουλο και Γιάννη Αντωνίου, ενώ οι αντίστοιχοι του Σούλη Παπαδόπουλου με τους: Πέτρο Καμινιώτη και Κώστα Πάγκαλο. Κανείς ωστόσο δεν έφτασε στην επίτευξη ενός δεύτερο γκολ. Εντυπωσιακή απόκρουση έκανε ο νεαρός πορτιέρο Κώστας Βλαχάκης στο σουτ του Γεράσιμου Χαϊκάλη. 


Ντεμπούτο Σιλιγαρδάκη


Την πρώτη του παρουσία με τα χρώματα των Χανίων έκανε ο έμπειρος μεσοαμυντικός Χάρης Σιλιγαρδάκης. Ο 32χρονος αγωνιζόταν στην περασμένη σαιζόν στην Καλλονή.

«Κιτρινίστηκε» ο Οικονομόπουλος

 












Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής των Χανίων Χαράλαμπος Οικονομόπουλος δέχτηκε την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Νεκτάριου Χρυσαφόπουλου στο 64΄.

Έπαιξαν Βαλκάνος & Παπαευθυμίου

 












Δυο ποδοσφαιριστές που τελούν υπό δοκιμή από τον προπονητή Μπάμπη Τεννέ πήραν χρόνο συμμετοχής. Πρόκειται για τον 19χρονο μεσοεπιθετικό Γιάννη Παπαευθυμίου από την ομάδα Κ20 του Απόλλωνα Αθηνών και τον 20χρονο επιθετικο Αλέξανδρο Βαλκάνο, που έπαιζε στην Χαλκίδα.

Οι καλύτερες φάσεις.
61΄: Ο Χαϊκάλης δοκίμασε σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο απομάκρυνε  όμορφα σε κόρνερ ο Βλαχάκης.
64΄: Σουτ του Καμινιώτη έξω από την περιοχή και δεξιά απέκρουσε ο Μπλάζιτς, πέφτοντας στην γωνία του.
69΄: Ο Λαμπρόπουλος σούταρε από καλή θέση λίγο άουτ από το τέρμα του Βλαχάκη
83΄: Ατομική ενέργεια του Πάγκαλου από αριστερά, σουτ του ίδιου απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Μπλάζιτς.
87΄: Ο Ντάλλας εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και δεξιά, η κεφαλιά του Αντωνίου κατέληξε πάνω από την εστία του Βλαχάκη.

Συνθέσεις Ομάδων

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Γεωργίου(46΄ Μπλάζιτς), Ζουλιώτης(46΄ Λαμπρόπουλος), Μάριτς(46΄ Μκρτσιάν), Ρεπετσάς(46΄ Αντωνόπουλος), Κωστόπουλος, Φατιόν(77΄ Παπαευθυμίου), Βασιλόγιαννης(46΄ Ντάλλας), Μουμίν(46΄ Αντωνίου), Φράγκος(46΄ Μαλισσόβας), Ντελέκος(68΄ Βαλκάνος), Γιενκά(46΄ Χαϊκάλης)

Χανιά (Σούλης Παπαδόπουλος): Σικαλιάς(45΄ +1΄ λ.τρ Βλαχάκης), Παγώνης, Μανωλάς, Παπατζίκος(46΄ λ.τρ Οικονομόπουλος), Γκότοβος(58΄ Εσσόνο), Γκούμας, Καραγιάννης(53΄ Μαρτσάκης), Καμινιώτης, Καραλής(46΄ Σιλιγαρδάκης), Πάγκαλος, Κρητικός(87΄ Ταταράκης)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

















































Ρεπορτάζ: Πάνος Ράπτης
Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος