Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Χρήστος Τόσκα: «Ήμασταν το φαβορί έπρεπε να το αποδείξουμε και μέσα στο γήπεδο»

Αναμφισβήτητα αποτέλεσε μια σημαντική μονάδα για τον φετινό Απεραντιακό, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο στην Β΄ Κατηγορία Ευρυτανίας και επιστρέφει στην 1η κατηγορία του νομού μας. Μιλάμε για τον 20χρονο μέσο Χρήστο Τόσκα, που παραχώρησε συνέντευξη στο ''Evrytania Sport''.
Ο νεαρός ποδοσφαιριστές είναι ικανοποιημένος για την κατάκτηση του τίτλου με τους Απεράντιους και οποιαδήποτε άλλη θέση θα ήταν αποτυχία βάσει τους παίκτες που διαθέτει η ομάδα. Θεωρεί ότι ο ίδιος βοήθησε σε μερικά σημεία παραπάνω την ομάδα, αλλά δεν έπαιξε τόσο  μεγάλο ρόλο όσο η ομαδική προσπάθεια που έγινε.
Μας λέει ότι δεν ήταν δύσκολη η κατάκτηση του πρωταθλήματος, άλλα ούτε και δεδομένη. Η ομάδα του ήταν το φαβορί και έπρεπε να το αποδείξει μέσα στο γήπεδο. Βρέθηκε στην ομάδα χάρης τους παλιούς φοιτητές που αγωνίζονταν στον Απεραντιακό. Νοιώθει περήφανος για τον προπονητή του Δημήτρη Τσιγαρίδα και κατά την γνώμη του είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρυτανία. Δεν έπαιξε στην Α΄ κατηγορία Ευρυτανίας, αφού υπήρχε συμφωνία να συνεχίσει στο Β΄ τοπικό με τον Απεραντιακό. Για την νέα χρονιά μας αποκαλύπτει ότι δεν θα συνεχίσει στον Απεραντιακό.
Ο Χρήστος Τόσκα έχει γεννηθεί στις 29-3-1994, διαμένει στην Ναύπακτο Αιτωλοακαρνανίας. Έβγαλε το πρώτο του δελτίο στις αρχές του 2013 στον Απεραντιακό. Αγωνίστηκε στην Α΄ ΕΠΣΕ σε 2 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 1 τέρμα κόντρα στην Φραγκίστα εκτός έδρας. Συνέχισε στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣΕ, σημειώνοντας 3 γκολ σε 5 παιχνίδια (Έχασε ένα λόγω αποβολής), κερδίζοντας την άνοδο-επιστροφή στο Α΄ τοπικό.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη:

Evrytania Sport: Χρήστο να σε καλωσορίσουμε στο Site μας το "Evrytania sport". Πως νοιώθεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Απεραντιακό;
Χρήστος Τόσκα: «Το πρωτάθλημα ήταν ο αρχικός μας στόχος και είμαι πολύ ικανοποιημένος για την προσπάθεια, που κάναμε και την κατάκτηση. Οποιαδήποτε άλλη θέση θα ήταν κατά την γνώμη μου αποτυχία για την ποιότητα της ομάδας.»

Evrytania Sport: Ίσως ήσουν ο πολυτιμότερος παίκτης της κατηγορίας. Θεωρείς ότι έπαιξε ρόλο η παρουσία σου στην πορεία της ομάδας;
Χρήστος Τόσκα: «Ίσως να βοήθησα σε μερικά σημεία παραπάνω την ομάδα, αλλά δεν θεωρώ ότι έπαιξε τόσο μεγάλο ρόλο όσο η ομαδική προσπάθεια, που κάναμε για να πετύχουμε τον στόχο μας.»

Evrytania Sport: Πόσο δύσκολη ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος;
Χρήστος Τόσκα: «Δεν θεωρώ ότι ήταν δύσκολη η κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά ούτε και δεδομένη, γιατί ενώ ήμασταν το φαβορί έπρεπε να το αποδείξουμε και μέσα στο γήπεδο.»

Evrytania Sport: Έπαιξε ρόλο που τα περισσότερα παιδιά είστε φοιτητές και είστε μια παρέα;
Χρήστος Τόσκα: «Σαφώς και έπαιξε σημαντικό ρόλο, γιατί από την αρχή επικρατούσε ένα οικογενειακό κλίμα στην ομάδα και όχι μόνο με τους φοιτητές, αλλά και με τα άλλα παιδιά της ομάδας.»

Evrytania Sport: Πως βρέθηκες στον Απεραντιακό, βγάζοντας το πρώτο σου δελτίο.
Χρήστος Τόσκα: «Όταν πρωτοήρθα εδώ δεν ήξερα και πολλά πράγματα και χάρη στους φοιτητές τους παλιούς βρέθηκα στον Απεραντιακό, που το μόνο που είχα ακούσει είναι ότι ήταν η ομάδα των φοιτητών.»

Evrytania Sport: Μίλησε μας για τον προπονητή σας τον κ. Τσιγαρίδα.
Χρήστος Τόσκα: «Νοιώθω περήφανος που ήταν προπονητής μου και που συνεργαστήκαμε, γιατί είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος και προπονητής. Τον θεωρώ τον καλύτερο προπονητή στην Ευρυτανία.»

Evrytania Sport: Έχεις αρκετά προσόντα και ξεχωρίζεις με την παρουσία σου. Γιατί δεν προτίμησες να αγωνιστείς στην Α΄ κατηγορία και έμεινες στην Β΄ κατηγορία που είναι αρκετά υποβαθμισμένη;
Χρήστος Τόσκα: «Θα ήθελα να αγωνιστώ στην Α΄ ΕΠΣΕ, γιατί πιστεύω ότι μπορώ να ανταπεξέλθω, αλλά είχαμε μια συμφωνία με την ομάδα του Απεραντιακού και με ανάγκασε να μείνω στην ομάδα.»

Evrytania Sport: Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια; Θα συνεχίσεις στην Α΄ Κατηγορία με τον Απεραντιακό;
Χρήστος Τόσκα: «Το σίγουρο είναι ότι δεν θα συνεχίσω με τον Απεραντιακό, αλλά δεν ξέρω ακόμα ποιος θα είναι ο επόμενος μου σταθμός.»

Evrytania Sport: Να σε ευχαριστήσουμε για την κουβέντα που είχαμε. Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Χρήστος Τόσκα: «Θα ήθελα να προσθέσω πως στην Ευρυτανία υπάρχει πολύ ταλέντο, αλλά θα πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές, ώστε να καλυτερέψει το πρωτάθλημα.»

Συνέντευξη: Παναγιώτης Κολλημένος