Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Αρχή με φιλοδοξίες από το Καρπενήσι για τους Βοιωτούς του Παντελίδη

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του για 2η συνεχόμενη χρονιά διεξάγει στο Καρπενήσι. Οι Βοιωτοί βρίσκονται στην όλη μας από την Τρίτη 15 Ιουλίου, διαμένοντας στο Hotel Avaris. Θα παραμείνουν για δυο εβδομάδας έως τις 29 του μηνός. Είναι η 3η ομάδα της S.L., που κατέφτασε στα ορεινά της Ευρυτανίας.  Οι «πράσινοι» προπονήθηκαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας για πρώτη φορά επί Καρπενησιώτικου εδάφους στις 7.
Θα δώσουν 3 φιλικά παιχνίδια, ένα εξ αυτών θα είναι με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τα άλλα 2 με τον Πλατανιά. Στο προπονητικό «τιμόνι» εξακολουθεί να βρίσκεται ο Σάββας Παντελίδης, που είχε προετοιμάσει πέρυσι στο ίδιο ξενοδοχείο τους Γιαννιώτες.
Ο Λεβαδειακός εξασφάλισε την περασμένη σαιζόν εύκολα την παραμονή του, φτάνοντας έως την 8η θέση της βαθμολογίας. Στόχος του είναι να σταθεροποιηθεί στην Super League και να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Οι μεταγραφές ανέρχονται έως τώρα στις 6, ενώ στα συν συγκαταλέγεται η παραμονή του «γκολτζή» Βαγγέλη Μάντζιου. Παρελθόν αποτελεί ο Ευρυτάνας αμυντικός Γιώργος Γεωργίου. Διοικητικός ηγέτης είναι εδώ και χρόνια ο φαρμακοβιομήχανος Γιάννης Κομπότης.
Ο Α.Π.Ο. Λεβαδειακός ιδρύθηκε το 1961 και χρησιμοποιεί ως έδρα το Δημοτικό Στάδιο Λειβαδιάς. Θα αγωνιστεί στην μεγάλη κατηγορία για 14η χρονιά και για 8η με «ηγέτη» τον κ. Κομπότη.

Νωρίς η άφιξη
Ο Λεβαδειακός κατέφτασε αρκετά νωρίς στο Καρπενήσι και συγκεκριμένα στις 11. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση επί Ευρυτανικού εδάφους στις εγκαταστάσεις του Avaris στις 7 το απόγευμα.



Προτιμά Καρπενήσι
Οι Βοιωτοί είχαν προπονηθεί και πέρυσι στο Καρπενήσι, έχοντας ως προπονητή τον Τάκη Λεμονή. Είχαν διαμείνει τότε στο Montana, όπως και το 2005.

Οι 23 ποδοσφαιριστές 

 












Στο Καρπενήσι βρίσκονται οι ακόλουθοι 23 παίχτες: Πρζιρόφσκι, Στρατηλάτη, Μοσχονά, Τόμας, Γεωργιάδη, Νικολακάκη, Κώτσιο, Μάγκα, Σκέμπη, Ρούμπεν Γκόμες, Κονέ, Μιλοσάβλιεφ, Ζίτο, Βούκσεβιτς, Γουόρντεν, Αποστολόπουλο, Γιάντση, Μαχαίρα, Ορτέγκα, Θέο, Τσιντώτα, Καπό και Βασιλείου. Της αποστολής ηγείται ο Γενικός αρχηγός Λάμπρος Μπαλόκας (Φωτογραφία Αριστερά), ενώ νέος γενικός αρχηγός είναι ο άλλοτε αμυντικός του Πανιωνίου Τάκης Γιαννόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά), που βρέθηκε στο Καρπενήσι κατά τα παρελθόν με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Δυνατά «τεστ»
Πολύ «γερά» φιλικά παιχνίδια θα δώσουν ο Βοιωτοί στο Καρπενήσι. Το πρώτο από αυτά είναι αύριο Τετάρτη 16-7 απέναντι στον ΠΑΣ Γιαννινά. Ακολουθούν δυο αγώνες με τον Πλατανιά στις 23 και στις 28 Ιουλίου.

Αρχή στα τέλη Ιουνίου
Η πρώτη προπόνηση για τους ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου. Το πρόγραμμα περιελάμβανε τρέξιμο, ασκήσεις φυσικής κατάστασης και ασκήσεις τεχνικής. Τις επόμενες ημέρες οι ποδοσφαιριστές πέρασαν από εργομετρικές εξετάσεις. Το παρών έδωσαν ελάχιστοι φίλοι της ομάδας.


Ικανοποιητικό πλασάρισμα
Οι «πράσινοι» είχαν μια άνετη σωτηρία και ένα πολύ καλό πλασάρισμα στο πρωτάθλημα της Super League 2013-2014. Κατετάγησαν 8οι, έχοντας 42 βαθμούς. Ο Βαγγέλης Μάντζιος βρήκε δίχτυα 12 φορές κα ο Εμμάνουελ Κονέ 7. Τρίτος σκόρερ ήταν ο Ροτζέριο Μάρτινς με 5 τέρματα.


Με coach τον Παντελίδη 


Ο Σάββας Παντελίδης αντικατέστησε τον Ιανουάριο τον Νίκο Καραγεωργίου, αναλαμβάνοντας τις «τύχες» του Λεβαδειακού. Ο 49χρονος προετοίμασε το περασμένο καλοκαίρι τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καρπενήσι και στο ίδιο ξενοδοχείο. Έχει εργαστεί επίσης σε: Θρασύβουλο, Ρόδο, Φωστήρα, Καλλιθέα,  Αιγάλεω, Τρίκαλα, Εθνικό, Πανθρακικό και Ολυμπιακό Βόλου. Έπαιξε ως ποδοσφαιριστής σε Δόξα Βύρωνα και Προοδευτική, αγωνιζόμενος στον χώρο της άμυνας.

Το υπόλοιπο τιμ 
 

Άμεσοι συνεργάτες του κ. Παντελίδη είναι ο Τουρέ Μπασαλά με τον Λουκά Κάλλα. Γυμναστής του Λεβαδειακού είναι Λουκάς Λούλος και προπονητής τερματοφυλάκων ο Κώστας Τόσκας. Τεχνικός διευθυντής είναι ο Δημήτρης Φαράντος. Το ιατρικό επιτελείο αποτελούν οι: Όμηρος Εμμανουηλίδης(Αθλίατρος), Θάνος Νικολάου, Επαμεινώνδας Βουτσελάς (Φυσιοθεραπευτές), Νίκος Καραβάς(Μασέρ), Altin Liangoz, Dinko Dinkov (Φροντιστές).

6 νέα πρόσωπα


Οι Στεροελλαδίτες έχουν εντάξει στο δυναμικό τους 6 νέους ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τους: Νίκο Γεωργιάδη, Γιώργο Θέο, Θοδωρή Μοσχονά, Ζίτο, Χαβιέ Τομάς(Έχει αγωνιστεί και παλαιότερα στους Βοιωτούς) και Ρούμπεν Γκόμεζ. Αναζητείται ένας αριστερός μπακ, ένας στόπερ και ένας μεσοεπιθετικός.

Αναλυτικά τα μεταγραφικά αποκτήματα:
Παίχτης
Θέση
Ηλικία
Χώρα
Προηγ. Ομάδα
Θοδωρής Μοσχονάς
Τερματοφύλακας
24
Ελλάδα
Φωστήρας
Χαβιέ Τομάς
Αμυντικός
28
Γαλλία
Τουρ
Γιώργος Θέος
Μέσος
23
Ελλάδα
Φωκικός
Νίκος Γεωργιάδης
Μέσος
31
Ελλάδα
Βέροια
Ρούμπεν Γκόμεζ
Μέσος
30
Αργεντινή
Ταβρίγια
Τάμλα Λάντζι «Ζίτο»
Επιθετικός
29
Ακτή Ελεφαντοστού
Μακάμπι Τιχβά

Παρέμεινε ο Μάντζιος 


Περίπου 20 ποδοσφαιριστές του περυσινού δυναμικού βρίσκονται στο Καρπενήσι. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και παλαιός φορ του Παναθηναϊκού Βαγγέλης Μάντζιος (Φωτογραφία), ο οποίος ανανέωσε την συνεργασία του με την ομάδα. Στο ρόστερ συμπεριλαμβάνεται και ο Ηλίας Κώτσιος με πλούσιο βιογραφικό σε Ελληνικές ομάδες (Μεταξύ αυτών και ο Παναθηναϊκός), αλλά και οι: Ολιβιέ Καπό (Παλαιός παίχτης της Γιουβέντους με συμμετοχές στην Εθνική Γαλλίας), Εμμανουέλ Κονέ (Διεθνής με την Ακτή Ελεφαντοστού) με σημαντική θητεία στα διεθνή γήπεδα.

Αναλυτικά οι περυσινοί ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού:
Παίχτης
Θέση
Ηλικία
Χώρα
Παναγιώτης Τσιντώτας
Τερματοφύλακας
21
Ελλάδα
Κυριάκος Στρατηλάτης
Τερματοφύλακας
26
Ελλάδα
Σεμπάστιαν Πρζιρόφσκι
Τερματοφύλακας
33
Πολωνία
Νίκος Σκέμπης
Αμυντικός
22
Ελλάδα
Μανόλης Νικολακάκης
Αμυντικός
23
Ελλάδα
Ηλίας Κώτσιος
Αμυντικός
37
Ελλάδα
Αντώνης Μάγκας
Αμυντικός
20
Ελλάδα
Δημήτρης Μαχαίρας
Μέσος
24
Ελλάδα
Εμμάνουελ Κονέ
Μέσος
28
Ακτή Ελεφαντοστού
Βλάνταν Μιλοσάβλιεβ
Μέσος
27
Σερβία
Ιωακείμ Αποστολόπουλος
Μέσος
17
Ελλάδα
Σιμόν Βούκσεβιτς
Μέσος
28
Μαυροβούνιο
Βαγγέλης Μάντζιος
Επιθετικός
31
Ελλάδα
Στέλιος Βασιλείου
Επιθετικός
23
Ελλάδα
Έρικ Γουόρντεν
Επιθετικός
22
Γκάνα
Δημήτρης Γιάντσης
Επιθετικός
26
Ελλάδα
Αρμίτσε Ορτέγκα
Επιθετικός
26
Ισπανία
Ολιβιέ Καπό
Επιθετικός
34
Ακτή Ελεφαντοστού


Παρελθόν και ο Γιώργος Γεωργίου


Χωρίς τον Ευρυτάνα αμυντικό Γιώργο Γεωργίου θα αγωνιστεί φέτος ο Λεβαδειακός. Ο 35χρονος έμεινε ελεύθερος και θα συνεχίσει στον Απόλλωνα Αθηνών. Αποχώρησαν περισσότεροι από 10 ποδοσφαιριστές.

Ποδοσφαιριστές του περυσινού ρόστερ που δεν είναι στο Καρπενήσι:




Παίχτης
Ηλικία
Θέση
Ροντρίγκο Σανγκινέτι
Αμυντικός
26
Θανάσης Μουλόπουλος
Αμυντικός
29
Γιώργος Ιωαννίδης
Αμυντικός
26
Ηλίας Χαραλάμπους
Αμυντικός
34
Χρήστος Ιντζίδης
Αμυντικός
21
Γιώργος Γεωργίου
Αμυντικός
35
Μαρτίνεζ Λάρα Μανουέλ
Αμυντικός
34
Ροτζέριο Γκονσάλβες Μάρτινς
Μέσος
30
Τόνι Βαρέλα
Μέσος
28
Μπάμπης Λυκογιάννης
Μέσος
21
Γιώργος Πέππας
Μέσος
20
Γιώργος Λαμπρόπουλος
Μέσος
30
Κρίστιαν Μίλιεβιτς
Μέσος
22
Πέδρο Πετράτζι Σας
Μέσος
24
Δημήτρης Κάππος
Επιθετικός
21
Γιώργος Μπουντόπουλος
Επιθετικός
24


Υποδέχεται τον Παναθηναϊκό


Με δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στον κυπελλούχο Παναθηναϊκό θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του ο Λεβαδειακός. Ακολουθούν αγώνες με: Αστέρα Τρίπολης(Εκτός), Πανθρακικό (Εντός), Σκόντα Ξάνθη (Εκτός) και Κέρκυρα (Εντός).

Σταθερά Κομπότης


Στην διοικητική ηγεσία του συλλόγου ως μεγαλομέτοχος βρίσκεται εδώ και χρόνια ο 53χρονος Γιάννης Κομπότης. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Λουκάς Νίκαινας, ενώ το υπόλοιπο συμβούλιο αποτελούν οι: Γιώργος Βασιληάς, Δημήτρης Καλλιαντάσης, Δημήτρης Μίχας, Νίκος Σανδάλης, Γιώργος Τσαμπής και Μαρία Σιαμπάνη(Μέλη).



































Επιμέλεια: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος