Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Abalencia-Βεντούζα 2-5

Πρωταθλήτρια και φέτος αναδείχτηκε η ομάδα της Βεντούζας, που νίκησε με ανατροπή στην επανάληψη την αξιόμαχη Abalencia με 5-2.
Ο μεγάλος τελικός του 3ου τουρνουά 5Χ5 Kasmir Cup έγινε την Πέμπτη (17/7) και ξεκίνησε στις 9.10 το βράδυ. Έγινε παρουσία αρκετών φιλάθλων.
Η Abalencia του Αποστόλη Φούκα μπήκε δυνατά στο ματς και έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, όπου και προηγήθηκε με 2-1 χάρις τα γκολ του Μάκη Ζήκα. Στην συνέχεια η ομάδα δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, δεν σκόραρε κανένα τέρμα και μοιραία γνώρισε την πρώτη της ήττα ύστερα από 8 νικηφόρα αποτελέσματα. Η Βεντούζα αποδείχτηκε κακός της «δαίμονας» και την φετινή χρονιά.
Η Βεντούζα του Γιάννη Φλωράκη έχοντας όπως πάντα σε «κέφια» τον ταχύτατο Σπύρο Κουτσούμπα (Σκόραρε 3 φορές στο β΄ ημίχρονο) κατέκτησε και φέτος το τουρνουά. Η ομάδα παρότι ήταν κακή στο πρώτο μέρος, είχε την ψυχραιμία να αντιδράσει σωστά και να κάνει την σπουδαία ανατροπή-νίκης στο δεύτερο μέρος.

Αρκετός κόσμος
Ο τελικός του τουρνουά 5Χ5 έγινε παρουσία 200 και πλέον θεατών. Η πλειοψηφία των θεατών ήταν υπέρ της Abalencia.

 2o συνεχόμενο
Η Βεντούζα κατέκτησε για 2η συνεχόμενη χρονιά το τουρνουά Kasmir Cup.

Παρουσίαση των ομάδων
Πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού έγινε η παρουσίαση των δυο ομάδων από τα μεγάφωνα του γηπέδου. Ο υπεύθυνος της γραμματείας Γιάννης Βονόρτας ανήγγειλε τους αθλητές, οι οποίοι εισήλθαν ένας-ένας στον αγωνιστικό χώρο.




Είχε «κέφια»


Ο Σπύρος Κουτσούμπας (Φωτογραφία) είχε «κέφια» σκοράροντας 3 τέρματα στο δεύτερο μέρος. Ο Φθιωτός ποδοσφαιριστής αναδείχτηκε ξανά 2ος σκόρερ της διοργάνωσης.


Υπέρ…κούπωση
Ορισμένοι παίκτες της Βεντούζας τα τελευταία δυο καλοκαίρια έχουν κατακτήσει πλέον 4 τουρνουά. Πέραν του Kasmir Cup έχουν κερδίσει τα προηγούμενα δυο καλοκαίρια το Τουρνουά 6Χ6 της Σπερχειάδας παίζοντας με τις Καρέκλες (Αγωνίζονται και στο φετινό τουρνουά). Οι ποδοσφαιριστές αποτελούν ένα εξαιρετικό σύνολο, το οποίο εκτός από την Δυτική Φθιώτιδα κυριαρχεί και στην Ευρυτανία.

Χωρίς κίτρινη
Οι διαιτητές δεν έβγαλαν καμία φορά στον τελικό από την τσέπη τους την κίτρινη κάρτα.

Με Ζήκα

 












Οι «Βαλενθιάνοι» χάρις τα δυο γκολ του Μάκη Ζήκα (Φωτογραφία Αριστερά) προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος με 2-1 μπαίνοντας πιο δυνατά στο ματς. Ο Γιάννης Κρασιάς εκτέλεσε με φάουλ πάσα για τον Μάκη Ζήκα που με μακρινό σουτ από πλάγια δεξιά έκανε το 1-0 στο 4ο λεπτό του αγώνα. Ο Γιάννης Φλωράκης (Φωτογραφία Δεξιά) στο 8ο λεπτό ισοφάρισε με όμορφη ενέργεια και σουτ από πλάγια αριστερά (1-1). Στο 16ο λεπτό ο Τόλης Φούκας πάσαρε στον Μάκη Ζήκα που με σουτ από κοντά έκανε το 2-1. Δοκάρι (4΄) για την Βεντούζα είχε ο Κώστας Λυτάκης με μακρινό σουτ. Για την Abalencia δοκάρι (6΄) και άουτ στην συνέχεια είχε ο αρχηγός Τόλης Φούκας.


1 ομάδα


Στην επανάληψη μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο και δεν ήταν άλλη από την Βεντούζα, που κυριάρχησε πλήρως και έφτασε στην νίκη με ανατροπή στο σκορ (2-5). Ο Σπύρος Κουτσούμπας στο 33o λεπτό μετά την πάσα του Γιάννη Φλωράκη ξεμαρκαρίστηκε και με όμορφο σουτ ισοφάρισε σε 2-2. Δυο λεπτά αργότερα μετά την μπαλιά του Τζίμη Κουτσούμπα, ο αδερφός του Σπύρος στο τετ α τετ νίκησε τον Αλέξανδρο Μπίκα και έβαλε μπροστά την ομάδα του με 2-3. Στο 39΄ ο Δημήτρης Λυτάκης (Φωτογραφία) με σουτ μετά από εναλλαγή της μπάλας με τον Σπύρο Κουτσούμπα έκανε το 2-4. Ένα λεπτό πριν το φινάλε ο Τζίμης Κουτσούμπας τροφοδότησε τον αδερφό του Σπύρο, που με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ έβαλε το «κερασάκι» στην τούρτα στην νίκη της Βεντούζας (2-5).




Σκορ Ημιχρόνου: 2-1

Συνθέσεις Ομάδων

Abalencia (Αποστόλης Φούκας): Μπίκας, Ζαραβέλης, Ζήκας 2, Κρασιάς, Φούκας (Τσίπρας, Λιάγκας)

Βεντούζα (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας Γ., Λυτάκης Κ., Λυτάκης Δ. 1, Κουτσούμπας Σ. 3, Φλωράκης 1 (Κουτσούμπας Δ., Καλύβας Β., Κουτσονίκας)

Διαιτητές : Βασίλης Λάμπρου & Στέλιος Σώμαλης
Σημειωτής: Γιάννης Βονόρτας































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος