Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Τα Κοράκια-Ευρυτανικός 8-9

Εκπληκτική ανατροπή πραγματοποίησε ο Ευρυτανικός, ο οποίος βρέθηκε να χάνει λίγα λεπτά πριν το τέλος με 8-5, αλλά κατάφερε να γυρίσει σε σύντομο χρονικό διάστημα το παιχνίδι και να επικρατήσει με 8-9. Οι Ευρυτάνες πέρασαν στον τελικό.
Ο δεύτερος ημιτελικός πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Ιουλίου και άρχισε στις 22:00. Ήταν στα πλαίσια του τουρνουά 6Χ6, που διοργανώνει η νεολαία Σπερχειάδας.
Οι Ευρυτάνες του Γιάννη Βονόρτα παρουσίασαν αρκετά κενά στην άμυνα και βρέθηκαν με το φάσμα του αποκλεισμό. Ωστόσο στην εκπνοή έκαναν την μεγάλη ανατροπή και προκρίθηκαν στον τελικό. Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της διοργάνωσης Άλεξ Μπακαλίδης, που χρίστηκε σκόρερ 6 φορές. Αγωνίστηκαν οι: Πάνος Ράπτης, Ταξιάρχης Καλύβας, Άλεξ Μπακαλίδης, Κώστας Καλύβας, Θοδωρής Κατσαρός και Γιώργος Βούρτσας. Ως αλλαγή χρησιμοποιήθηκε ο Κώστας Αρκουμάνης.
Τα Κοράκια γνώρισαν την πρώτη τους ήττα, καθώς δεν κατάφεραν να διαχειριστούν το παιχνίδι. Την ομάδα αποτελούσαν οι: Τάκης Αλατάς, Γιώργος Αλατάς, Θύμιος Δερνίκας, Βαγγέλης Δερνίκας, Δημήτρης Λάιος, Δημήτρης Βλάχος, Σάββας Λάιος, Ηλίας Ιωάννου, Θανάσης Βούζας, Ανδρέας Μπογιαντζής, Παντελής Καραγεώργος και Δημήτρης Κατσαδούρος (Δεν αγωνίστηκε σε κάποιο παιχνίδι).
Ο Ευρυτανικός θα αντιμετωπίσει στον μεγάλο τελικό της Πέμπτης 31-7 τις Καρέκλες.

Κόντρα στις Καρέκλες
Την κάτοχο και των δυο τουρνουά καλείται να αντιμετωπίσει ο Ευρυτανικός στον τελικό της Πέμπτης 31 Ιουλίου. Πρόκειται για τις Καρέκλες από τον γειτονικό Άγιο Γεώργιο, που κέρδισαν στον ημιτελικό με 4-2 τις Φλέτρες.

Πρώτη ήττα
Τα Κοράκια μετρούσαν μέχρι τον αγώνα αυτό 7 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Εντυπωσιακός ο «Μπάκα»


Τον Ευρυτανικό από το χέρι πήρε ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία), ο οποίος σημείωσε 6 από τα 9 γκολ των νικητών, φτάνοντας τα 14 στο τουρνουά.


Μπροστά τα Κοράκια

 
Οι Φθιωτοί είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και προηγήθηκαν με 4-2 στο α΄ μέρος. Ο Παντελής Καραγεώργος (Φωτογραφία Κέντρο) με κοντινό σουτ μετά από ωραία ενέργεια και πάσα του Βαγγέλη Δερνίκα άνοιξε το σκορ. Ο Άλεξ Μπακαλίδης έφερε το παιχνίδι στα ίσια μετά από συνδυασμό των Βούρτσα-Καλύβα Τ. και πάσα του τελευταίου. Ο Βαγγέλης Δερνίκας τροφοδότησε με μπαλιά τον Παντελή Καραγεώργο, που με κεφαλιά «έγραψε» το 2-1. Από εντυπωσιακή προσπάθεια και πάσα του Κώστα Καλύβα, ο Άλεξ Μπακαλίδης με δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 2-2. Ο Ηλίας Ιωάννου (Φωτογραφία Αριστερά) επιχείρησε «γιόμα» πίσω από την σέντρα, ο Πάνος Ράπτης μπερδεύτηκε από την κίνηση του Δημήτρη Λάιου και έγινε το 3-2. Ο Ανδρέας Μπογιαντζής (Φωτογραφία Δεξιά) με άψογο σουτ τελείωσε ιδανικά την επιθετική προσπάθεια της ομάδας του, κάνοντας το 4-2. Δοκάρια είχαν για τα Κοράκια οι: Ανδρέας Μπογιαντζής και Βαγγέλης Δερνίκας.

«Χιτσκοκικό» φινάλε

 

























Φινάλε ακατάλληλο για καρδιακούς είχε το παιχνίδι. Τα Κοράκια προηγήθηκαν με 8-5, ωστόσο ο Ευρυτανικός στο τελευταίο 5λεπτο γύρισε το ματς και κέρδισε με «σούπερ» Μπακαλίδη 8-9. Ο Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) με προσωπική προσπάθεια από αριστερά και μακρινό χαμηλό σουτ μείωσε σε 4-3. Ο Δημήτρης Λάιος (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) «χτύπησε» στην αντεπίθεση και με πλασέ έκανε το 5-3. Ο Άλεξ Μπακαλίδης με πλασέ μετά από συνδυασμό των αδερφών Καλύβα και πάσα του Κώστα έκανε το 5-4. Ο Βαγγέλης Δερνίκας (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά) σκόραρε απευθείας από την σέντρα, βλέποντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα εκτός θέσης (6-4).Ο Γιώργος Βούρτσας (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά) με σουτ μετά από σέντρα του Άλεξ Μπακαλίδη έκανε το 6-5. Ο Δημήτρης Λάιος σκόραρε ξανά με πλασέ μετά από μπαλιά του Καραγεώργου, ενώ ο Βαγγέλης Δερνίκας με κοντινό σουτ πάνω στον αέρα από χτύπημα φάουλ του Παντελή Καραγεώργου «έγραψε» το 8-5. Από μπαλιά του Γιώργου Βούρτσα, ο Άλεξ Μπακαλίδης με διπλή προσπάθεια διαμόρφωσε το 8-6, ενώ το 8-7 έγινε ξανά από τον «Μπάκα» με σουτ από σέντρα του Κώστα Καλύβα. Ο Μπακαλίδης έγινε δημιουργός και τροφοδότησε τον Γιώργο Βούρτσα, που ισοφάρισε σε 8-8. Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα Άλεξ Μπακαλίδης με εκπληκτικό σουτ-«βολέ» από θέση δεξιά  χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του, κάνοντας το 8-9. Δοκάρι είχε ο Γιώργος Βούρτσας για τον Ευρυτανικό.

 
Απέκρουσε πέναλτι


Ο εξαιρετικός πορτιέρο των Φθιωτών Θύμιος Δερνίκας (Φωτογραφία) απέκρουσε πέναλτι του Άλεξ Μπακαλίδη στην δεξιά του γωνία και ενώ το σκορ ήταν 7-5 υπέρ της ομάδας του. Στην παράβαση είχε υποπέσει ο ίδιος πάνω στον Γιώργο Βούρτσα.


Τα αποτελέσματα των ημιτελικών
Φλέτρες F.C.-Καρέκλες 2-4
Τα Κοράκια-Ευρυτανικός 8-9















Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας