Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Ποταμιά-Οράνιε 3-5

Με 5 νίκες ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στην πρώτη φάση οι Οράνιε, αφού νίκησαν και την Ποταμιά με 5-3.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (7/7) και άρχισε στις 19.45 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του 4ου τουρνουά 5Χ5 Kasmir Cup.
Η Ποταμιά του Πάνου Ελευθερίου αγωνίστηκε σε αρκετές απουσίες ποδοσφαιριστών(Σημαντικότερες αυτές των Κώστα Μαντζιούτα και Ντίνου Γιαννόπουλου) και επηρεάστηκε αρκετά από την κόπωση. Παρότι δεν υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις γνώρισε μια μικρής έκτασης ήττα, η οποία όπως όλα δείχνουν την οδηγεί στην 3η θέση του ομίλου. Χατ-τρικ πέτυχε ο Κώστας Μπούρας, που σκόραρε όλα τα γκολ των Μεγαλοχωριτών.
Οι Οράνιε των Μπόνια-Τριανταφυλλόπουλου συνεχίζουν ιδανικά στην διοργάνωση, αφού μετρούν μόνο νίκες και μπαίνουν με ψυχολογικό αβαντάζ στους νοκ άουτ αγώνες. Οι «Ολλανδοί» ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλη την διάρκεια του ματς και πήρε τους 3 πόντους της νίκης.
Οι «μαύροι Ολλανδοί» τερμάτισαν στην 1η θέση του ομίλου με 15 βαθμούς , ενώ η Ποταμιά όπως όλα δείχνουν θα τερματίσει 3η με 9 βαθμούς. Στην φάση των «16» οι Οράνιε θα παίξουν με το Είθισται Café και η Ποταμιά με την Δυτική Φθιώτιδα.

1 ρέφερι


Η αναμέτρηση έγινε με έναν διαιτητή και συγκεκριμένα με τον Στέλιο Σώμαλη (Φωτογραφία). Ο εθελοντής-διαιτητής Δήμος Αθανασίου αποχώρησε από την διοργάνωση.

Κόντρα στο Είθισται
Οι Οράνιε θα παίξουν στην φάση των «16» με το Είθισται Café την Πέμπτη 10 Ιουλίου στις 23:00. Οι «Ολλανδοί» τερμάτισαν στην 1η θέση του ομίλου αήττητοι και με 15 βαθμούς.

Συναντά τους Φθιωτούς
Η Ποταμιά που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα τερματίσει στην 3η θέση κα θα παίξει στους νοκ άουτ αγώνες με την ομάδα της Δυτικής Φθιώτιδας την Πέμπτη 10-7 στις 20:50.

Αρκετές απουσίες
Οι «πράσινοι» του Μεγάλου Χωριού είχαν πολλές και σημαντικές απουσίες. Κατέβηκαν στο ματς με μόλις 6 αθλητές και η κόπωση έπαιξε ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης.

Χατ-τρικ ο Κ. Μπούρας


Ο Κώστας Μπούρας της Ποταμιάς πέτυχε όλα τα γκολ της ομάδας του και σημείωσε χατ-τρικ.


Προβάδισμα με «Μουτς»


Η ομάδα του Κώστα Μπόνια προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με 2-1 χάρης τα τέρματα του Δημήτρη Ζαλοκώστα (Φωτογραφία). Ο Δημήτρης Ζαλοκώστας με σουτ που κόντραρε σε αντίπαλο έκανε το 0-1. Ο ίδιος αργότερα με πλασέ στην επαναφορά διαπλασίασε τα γκολ της ομάδας του (0-2). Ο Κώστας Μπούρας μείωσε σε 1-2 μετά από συνδυασμό του Σπύρου Μπούρα με τον Γιώργο Γκορόγια. Ο Κώστας Μπουμπουρής είχε δυο δοκάρια για τους Οράνιε και ο Σπύρος Μπούρας 1 για την Ποταμιά.


5Χ5 για τους Οράνιε


Δυνατά ξεκίνησε στα πρώτα λεπτά η ομάδα των Οράνιε που προηγήθηκε με 1-4, όμως η Ποταμιά μείωσε σε 3-4 και έδωσε ενδιαφέρον στο ματς. Τελικώς οι «Ολλανδοί» χωρίς να πιεστούν περεταίρω έφτασαν στο τελικό 3-5. Ο Ταξιάρχης Γούλας (Φωτογραφία Αριστερά) με ωραίο σουτ από πλάγια αρστερά πέτυχε το 1-3 και σκόραρε το 1ο του γκολ στο τουρνουά. Ο Δημήτρης Νάσιος (Φωτογραφία Κέντρο) μετά την ασιστ του Δημήτρη Ζαλοκώστα πέτυχε το 1-4. Ο Κώστας Μπούρας μετά από απόκρουση του Κώστα Σιταρά σε σουτ του Γιώργου Γκορόγια πήρε το ριμπάουντ και μείωσε σε 2-4. Ο Κώστας Μπούρας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 3-4.  Το τελικό 3-5 διαμόρφωσε ο Νίκος Νικολάου (Φωτογραφία Δεξιά) με σουτ πίσω από την σέντρα, που αιφνιδίασε τον γκολκίπερ Γιάννη Σκαρπή.  Δοκάρι στο δεύτερο μέρος είχε ο Κώστας Μπούρας της Ποταμιάς.



Με πέναλτι το 3-4
Οι «πράσινοι» μείωσαν στο σκορ σε 3-4 προσωρινά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κώστα Μπούρα. Τα πέναλτι κέρδισε ο Σπύρος Μπούρας, που ανατράπηκε από τον Ταξιάρχη Γούλα.

Σκορ Ημιχρόνου: 1-2

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Πάνος Ελευθερίου): Σκαρπής, Γκορόγιας, Μπούρας Σ., Μπούρας Κ. 3, Αζακάς Θ. (Αρωνιάδας)

Οράνιε (Κώστας Μπόνιας& Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος): Σιταράς, Ζαλοκώστας 2, Ράμμος, Αζακάς Π., Γραβιάς (Γούλας 1, Μπουμπουρής, Τόσκα, Νικολάου 1, Ράικος Γ., Νάσιος 1)

Διαιτητής : Στέλιος Σώμαλης
Σημειωτής: Γιάννης Βονόρτας





















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος